![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
O iau punctual. Ai2 ma acuza ca-l jignesc. Eu ii spun ca am cedat dupa mai multe jigniri de-ale lui si sa nu mai faca atat pe lupul moralist ca nu-i sade bine. In acelasi post i-am enumerat afirmatiile din care reies ironia si sarcasmul lui. Vii si tu, si dupa cate ca eu sunt frustrat de faptul ca vrea altul sa-mi scoata paiul din ochi, el cu barna de un metru, spui ca ma jignesc singur daca consider ca afirmatiile lui (din care reiese ca sunt prost=ignorant, ilogic=nu mai stiu exact, fraier=usor de fraierit, retardat=isi pune mari semne de intrebare cu privire la capacitatea mea de intelegere) sunt ofensatoare, moment in care eu cedez si-ti spun ca trebuie sa ai obrazul gros daca nu intelegi aluziile care nu sunt deloc subtile si, in plus, iti mai bati si tu joc de mine, spunandu-mi ca de fapt, alea nu sunt jigniri. Si eu te intreb, tu te-ai simti flatat daca cineva ti-ar spune acele lucruri, ca sa spui ca te jignesti singur daca le consideri ironii?
|
De ce atunci cand se iveste un nou subiect, se aliaza 10 si spun ca nu este crestinesc, dar cand se iveste o cearta, nici macar unul nu spune ca nu este crestinesc, sau macar moral?
Pentru ce va certati si jigniti? Sa demonstrati crestinism sau evolutionism? Sau niciuna? Linistiti-va, va rog. Eu cred ca nu e cu putinta sa 'rezolvati' o 'problema' cu aceeasi mentalitate cu care ati 'creat-o'. Nu stiu daca se poate ajunge la ceva bun daca veti continua. Imi cer scuze daca am intervenit si nu era cazul. |
Vlad, daca discutia ar avea loc intr-o maniera politicoasa, adica: intrebare-raspuns, si apoi argument-contraargument, nimeni nu ar jigni pe nimeni. Dar cand tu iti expui o parere si cel care e de alta parere te face sa te simti printre cele mai reduse fiinte ori de cate ori tu vii cu un argument, nu ai cum sa n-ajungi sa acuzi lipsa bunului simt. Eu mi-am expus parerea cu ideile ce m-au facut sa cred evolutionismul o prostie. Altii, in loc sa vina cu contraargumente legate de idei, vin cu contraargumente legate de concluzia mea.
|
Citat:
Pana la urma nu este decat o problema de alegere a fiecaruia. Este fff greu sa admiti ca un lucru este gresit daca te-ai "hranit" spiritual cu el de la gradinita (eu la gradinita am aflat ca oamenii se trag din maimute :)) ) Fi-miu a invatat despre dinozauri la gradinita (cu nume, alimentatia fiecaruia etc...) Care este rostul? Nu cumva este tot o lectie ascunsa despre evolutie? Asta suntem programati sa gandim azi! Alternativa evolutionismului este existenta lui Dumnezeu.. ei, cum vrei sa-l fortezi pe un ateu sa accepte asta? Toate "dovezile" existentei lui Dumnezeu sunt foarte personale. Eu nu pot vorbi despre acestea nici macar celor mai dragi, atat de personale sunt. Tot ce pot face este sa-mi indrum copiii sa creada ca sa vada si ei cum Dumnezeu este prezent in viata lor. Nu poti aduce argumente stiintifice.. si chiar daca poti, ele sunt egale cu zero daca omul orb si surd. Multi au vazut pe Iisus si minunile Lui si tot nu au crezut. |
...sters.... pierdere de vreme....
|
Citat:
|
Citat:
Dadeai un exemplu cu retragerea picioarelor la balene. Ce voiai sa argumentezi cu asta? |
Citat:
Citat:
Evolutia e sa apara din alga, iarba; din iarba, lalalea, din lalea, mar etc. |
Citat:
Cred e foarte posibil sa nu ma fi exprimat cum trebuie si am lasat sa se inteleaga altceva. Eu nu am spus nimic in favoarea niciunui aspect, nici legat de crestinism nici de evolutionism. Eu nu inteleg de ce trebuie sa se certe si sa se jigneasca reciproc. Ma doare pe mine. Si ma doare si mai tare cand constientizez despre ce e vorba: crestinism sau evolutionism. Plus ca, daca unul sustine o idee, celalalt sustine cealalta idee, in modul in care se comporta (si continua sa se comporte, fiecare sperand sa 'castige') nu pierd amandoi? Nu demonstreaza exact contrariul ambelor concepte, om crestin sau om evoluat? Cand este vorba de o idee care aparent atenteaza la crestinism (nu are legatura cu subiectul de acum), ne unim si aruncam cu pietre, dar cand doi frati dintre noi se cearta, de ce stam si nu incercam sa ii despartim si impacam? Iar dupa parerea mea, o scuza nu e o scuza daca este de forma "Imi cer scuze, dar tot tu esti vinovat" |
confuzia mea.. :9:
Ma gandeam sa ma alatur lui Vlad si sa-i spun lui Laur sa nu mai posteze degeaba.. pana la urma am incurcat numele. Scuze. |
Citat:
|
Citat:
Dupa tine, faptul ca un animal asemanator, ca forma si talie, lupului modern, s-a transformat intr-un animal acvatic urias (cu totul alta specie) nu este evolutie??????? |
Citat:
Admiti ca balenele au avut candva picioare ce au disparut datorita adaptarii (zici tu) la mediul acvatic. Dar nu admiti ca acest proces, exemplificat de tine, este evolutie. Da, adaptarea la mediu face parte din evolutie. Oricum, ma bucura si atat, ca ai inteles si afirmi ca balena a avut candva picioare, pe care le-a pierdut din diferite motive. Este si asta o evolutie, sau o adaptare la mediu ;) |
Citat:
|
Citat:
Gandeste-te cat de repede putrezeste un om intr-un sol potrivit. Ai pretentia sa gasesti toate formele intermediare care au existat? Dar daca tot ai exemplificat adaptarea cu picioarele balenei, sa detaliam putin. Daca ai vorbit despre asta, inseamna ca esti informat despre caz. Atunci ar trebui sa stii ca evolutia balenei este, probabil, cel mai bine documentat caz de evolutie, din punct de vedere al fosilelor intermediare existente. Exista nenumarate fosile intermediare, incepand cu acel animal asemanator lupul modern (cum am mai spus) si pana la balenele de astazi. Exista fosile care dovedesc trecerea prin fiecare stadiu evolutiv. Nu ti se pare un exemplu bun? |
Citat:
|
Citat:
Nu, au fost de milioane de ori mai multi. Cum unde sunt alea cu picioare? Tocmai aici este problema. Aceste fosile exista. Dupa cum am spus exista toate fosilele intermediare, in acest caz. Iar ceea ce s-a intamplat cu balena nu este doar o adaptare la mediu, o modificare minora. Este o schimbare totala a speciei. Spui ca modificarile sunt mici intr-un timp foarte mare. De acord. Dar acest timp este mare raportat la viata unui om. Evolutia se face, in general, cu pasi mici, chiar foarte mici, insesizabili in viata unui om. |
Citat:
|
Citat:
Vezi ca intri in conflict cu creationistii ;) Balenele nu si-au pierdut doar picioarele. Gandeste-te la un lup si apoi la o balena. Nu gasesti diferente? Ti se pare ca fac parte din aceeasi familie macar? Nu intelegi ca acest animal s-a schimbar cu totul? Era un animal terestru de talie nu foarte mare, care traia ca orice animal terestru. Si ce este acum? Un gigant al marilor, care nu seamana deloc cu ce a fost candva. Singurele lucruri care-i tradeaza trecutul terestru sunt respiratia si faptul ca sunt manifere. In rest? Mi se pare ca schimarea a fost ceva mai mare decat renuntarea la picioare. Nu crezi? |
Citat:
|
Citat:
Exista si fosila asemanatoare cu lupul, complet terestra, exista si fosila de talie mica si de talie mare, cum spui tu, si fosile semi-acvatice, si aia cu coada si aia fara picioare. Intelege, in cazul balenei exista toate fosilele intermediare. In ce priveste Biblia nu ai dreptate. Punctul de vedere al Bisericii este altul decat al tau. Mai e si traditia, sfanta traditie. |
Citat:
|
Si daca aveau picioare, nu inseamna ca se trag din lup sau ca au trait vreodata pe uscat. Poate nasteau pe uscat si se intorceau in apa. Asta e altceva. Din moment ce nu au mai nascut pe pamant probabil ca picioarele s-au atrofiat si le-a disparut.
|
Citat:
PS: In niciun caz nu se va naste un fluture. |
Citat:
Evolutia de care vorbeam s-a produs in milioane de ani, asa ca nu m-am contrazis, decat, poate, in mintea ta. http://www.stiintaazi.ro/index.php?o...2125&Itemid=78 http://www.stiintaazi.ro/index.php?o...d=78#yvComment Asta e ce am gasit acum, dar te poti documenta si singur daca te intereseaza. |
Citat:
Am zis eu ca balena se trage din lup????? |
Citat:
Explozia Cambriana... acum 525 de milioane de ani, atatea specii neinrudite nici macar una cu cealalta. De unde au aparut brusc? Unde le este stramosul? De ce nu pricepi ca caracterul genetic al unei specii e constant. Exista erori, dar foarte putine. Pana le gasesti tu stramosul fosilizat, cum a aparut viata din nimic? |
Citat:
Pe unele poate ca le-a infirmat. ADN-ul nu se copiaza perfect de la tata la fiu. Tie asa ti se pare? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar exemplul tau cu CD-ul arata ca ADN-ul se copiaza perfect, iar in cazul in care nu se intampla acesta este un rebut. Ceea ce nu este obligatoriu in cazul ADN-ului. De cele mai multe ori este un rebut si dispare odata cu persoana. Dar exista si cazuri incare modificarea ADN-ului da individului un plus de sanse pe scara evolutiva. Iar asta este o modificare de succes. |
Citat:
Sa zicem ca exista un stramos undeva in adancurile pamantului. Nu avem treaba cu el. Poate sa fie sau sa nu fie. Sa ne raportam doar la ce avem pana acum: fosilele din cambrian. Daca evolutia, asa cum spune Darwin (subliniez asta ca sa nu o incurci cu microevolutia iar), exista, atunci unde sunt fosilele intermediare dintre sepie si caracatita? Ca daca s-au descoperit cele de acum 525 de milioane de ani, cred ca puteau, printre cele de acum 200 de milioane, sa se gaseasca ceva. |
Citat:
La fel sta treaba si cu balenele: dintr-o balena rudimentara se naste o balena mai performanta. Dar asta nu inseamna ca e specie noua dintr-un veche. Specia deja exista. Stramosul balenei e alta balena. |
Citat:
Dar nu au schelet osos, nici piele cornoasa, nici par sau unchii ... Tot nu m-am prin ce intelegi tu prin macroevolutie (scuze) si mai ales cum ar trebui sa aiba loc pentru a crede in ea. |
Citat:
|
Citat:
Dar faptul ca "lupul" a devenit balena asta nu inseamna evolutie? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:45:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.