Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14465)

Dumitru73 14.02.2012 18:23:21

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 429599)
"Calea " (Adevarul si Viata) e una singura pentru toti.
Doar ca noi ortodocsii credem ca avem mai multe mijloace, si mai sigure, mai eficiente, prin care sa ajungem la ea, s-o cunoastem si s-o urmam.

ceea ce numin noi "Cale" este de fapt o tinta, un tel.
dar cararile de ajuns acolo sunt mai multe.
aproape ca fiecare om are cararea lui, chiar daca este din aceeasi "scoala".
iar eu nu cred ca Dumnezeu va refuza pe cineva vrednic in fapta doar pentru ca frecventa alte cursuri.

nicolae44 14.02.2012 18:31:52

cum am spus

religia nu mantuieste caci IIsus a zis Eu sunt calea adevarul si viata si nici o religie nu detine monopolul mantuirii.mantuirea e strict personala putem spune noi de altii ca sunt sau nu mantuiti??cu certitudine ca nu dar ce putem spune despre noi, despre mantuirea noastra,ce garantie avem noi??in inima noastra??Domnul IIsus vrea sa stim si iata una din dovezi
Faptele apostolilor 15:11
Ci credem că noi, ca și ei, suntem mântuiți prin harul Domnului Isus.”
neintelegerea e simpla :intai vine mantuirea iar prin fapte o sustii,o pazesti ,o dovedesti caci omul prin faptele lui nu poate capata mantuirea ex Efeseni 2:9
Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni....ce frumos scrie pavel ca mantuirea nu-i prin fapte
dar dupa ,trebuie sa o dovedesti e clar prin viata ta, dar si prin marturia cu gura ta daca asta crede omu nu-i asa?Domnul sa ne ajute pe toti

Patrie si Credinta 14.02.2012 18:48:41

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 429571)
nu doresc sa fac polemica si nici prozelitism stiu ca Domnul a murit pentru pacatele noastre si a venit pe pamant sa ne ierte si chiar spune ca pe pamant are putere sa ierte citat
Luca 5:24
Dar, ca să știți că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele: „Ție îți poruncesc”, a zis El slăbănogului, „scoală-te, ridică-ți patul și du-te acasă”.
pe pamant cand traia El sau cand traim noi??
iertarea, mantuirea sunt cele mai importante lucruri pt om si nu poti primi iertarea daca nu recunosti ca esti pacatos si ca in urma pacatelor tale te asteapta pierzarea,cei care se cred cat de cat buni in comparatie cu altii deci nu pot sa primeasca mantuirea.stiu ca sunteti morali dar cei ce nu recunosc cele scrise mai sus nu capata mantuirea.e ca un cifru as putea spune caci Domnul IIsus a murit pentru toti , absolut pentru toti oamenii de pe acest pamant nu doar pt cei de o anumita confesiune.cine aude si vrea sa creada va fi mantuit indiferent ca-i budist protestant sau ortodox caci mantuirea nu se mosteneste ca o religie, e altceva,ceva personal intre pacatos si Domnul IIsus.va doresc numai bine si sa puneti cuvintele Domnului IIsus mai presus decat cuvintele oricarui om.

pot sa iti recomand urmatorul video?e o chestiee frumoasa despre mantuire:http://www.youtube.com/watch?v=Wosgw...eature=related sa te uiti daca vrei

nicolae44 14.02.2012 18:53:17

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 429609)
pot sa iti recomand urmatorul video?e o chestiee frumoasa despre mantuire:http://www.youtube.com/watch?v=Wosgw...eature=related sa te uiti daca vrei

multumesc de indemn dar nu inteleg chiar asa bine engleza, asta e.dar am biblia in limba romana asta ma ajuta foarte mult

stefan florin 14.02.2012 20:42:29

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 429602)
religia nu mantuieste caci IIsus a zis Eu sunt calea adevarul si viata si nici o religie nu detine monopolul mantuirii.mantuirea e strict personala putem spune noi de altii ca sunt sau nu mantuiti??cu certitudine ca nu dar ce putem spune despre noi, despre mantuirea noastra,ce garantie avem noi??in inima noastra??Domnul IIsus vrea sa stim si iata una din dovezi
Faptele apostolilor 15:11
Ci credem că noi, ca și ei, suntem mântuiți prin harul Domnului Isus.”
neintelegerea e simpla :intai vine mantuirea iar prin fapte o sustii,o pazesti ,o dovedesti caci omul prin faptele lui nu poate capata mantuirea ex Efeseni 2:9
Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni....ce frumos scrie pavel ca mantuirea nu-i prin fapte
dar dupa ,trebuie sa o dovedesti e clar prin viata ta, dar si prin marturia cu gura ta daca asta crede omu nu-i asa?Domnul sa ne ajute pe toti

mda...dar de Epistola lui Iacob ai auzit? Uite ce zice fratele Domnului:
"Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască?" Iacob 2:14
"Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși" Iacob 2:17
" Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este? Iacob 2:20
Uite ca si dracii cred: "Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură" (Iacob 2:19). Se mantuiesc ei?

nicolae44 14.02.2012 21:32:07

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 429630)
mda...dar de Epistola lui Iacob ai auzit? Uite ce zice fratele Domnului:
"Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască?" Iacob 2:14
"Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși" Iacob 2:17
" Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este? Iacob 2:20
Uite ca si dracii cred: "Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură" (Iacob 2:19). Se mantuiesc ei?

ai mare dreptate nimeni nu te poate contrazice caci zici adevarul credinta fara fapte e moarta dar daca ai credinta si ai si fapte???totusi credinta e prima, faptele doar o urmeaza.poti sa ai fapte dar fara credinta???merg mana in mana doar ca credinta mantuieste iar faptele o dovedeste aminteste-ti de corneliu om drept si facea numai fapte bune si totusi a fost nevoie de credinta sa fie mantuit citat FAPTE cap 10 vers 43 Toți prorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor.”poti citii tot contextul
Domnul sa te binecuvanteze

stefan florin 14.02.2012 21:38:19

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 429639)
ai mare dreptate nimeni nu te poate contrazice caci zici adevarul credinta fara fapte e moarta dar daca ai credinta si ai si fapte???totusi credinta e prima, faptele doar o urmeaza.poti sa ai fapte dar fara credinta???merg mana in mana doar ca credinta mantuieste iar faptele o dovedeste aminteste-ti de corneliu om drept si facea numai fapte bune si totusi a fost nevoie de credinta sa fie mantuit citat FAPTE cap 10 vers 43 Toți prorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor.”poti citii tot contextul
Domnul sa te binecuvanteze

asa este. Corneliu avea si una si alta. Ceea ce ii lipsea era botezul prietene. Unde zice in Fapte ca acel sutas nu avea credinta? Si citeste cu atentie ce zice Iacob: "Oare credința poate să-l mântuiască?" Iacob 2:14. Vezi amice credinta singura nu mantuieste pe nimeni. Doamne ajuta!

nicolae44 14.02.2012 22:10:49

arata-mi un om mantuit te rog florine!daca eu spun ca sunt iertat,mantuit nu vreau sa dovedesc nimic doar puterea credintei in jertfa Domnului .nerecunoscand puterea jertfei Lui de a ne ierta de fapt afirmam ca noi ne chinuim sa fim mantuiti ceea ce inseamna ca nu prin jertfa Domnului ci prin puterea noastra..sa zicem ca-i asa, atunci cand vei ajunge la mantuire? in cer ?acolo e judecata.va fi si o judecata a celor mantuiti pentru rasplata ,asta daca se poate numi judecata sau socoteala.intreb sincer cine vrea sa fie mantuit?m-am nascut ortodox, am trait ortodox dar m-am intrebat la un moment dat unde ajung daca mor?am auzit variante dar cum puteam sa cred vreuna din ele din toata inima mea.n-am putut.Domnul lucreaza cand omul e sincer.poate sa spuna cineva 100% din toata inima ca stie exact ce-l asteapta dupa moarte? poate zice judecata,dar in urma judecatii?si asa m-am rugat am plans si Domnul m-a trimis la cruce si mi-a descoperit starea mea de pacatos si ce m-ar astepta .atunci am primit iertarea.nu vreau sa supar pe nimeni dar sunt mantuit si oricine poate fi mantuit daca vrea.
practic eu n-am religie,denumirea nu conteaza ci doar daca te-ai intalnit cu Domnul si ai capatat darul lui, iertarea.ne putem duela in versete dar daca nu vrei sa primesti mantuirea n-ai s-o primesti.imi pare rau sunt multe subiecte interesante dar mantuirea e cea mai importanta e vesnicia ,viitorul nostru AMIN

Patrie si Credinta 14.02.2012 22:44:30

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 429646)
arata-mi un om mantuit te rog florine!daca eu spun ca sunt iertat,mantuit nu vreau sa dovedesc nimic doar puterea credintei in jertfa Domnului .nerecunoscand puterea jertfei Lui de a ne ierta de fapt afirmam ca noi ne chinuim sa fim mantuiti ceea ce inseamna ca nu prin jertfa Domnului ci prin puterea noastra..sa zicem ca-i asa, atunci cand vei ajunge la mantuire? in cer ?acolo e judecata.va fi si o judecata a celor mantuiti pentru rasplata ,asta daca se poate numi judecata sau socoteala.intreb sincer cine vrea sa fie mantuit?m-am nascut ortodox, am trait ortodox dar m-am intrebat la un moment dat unde ajung daca mor?am auzit variante dar cum puteam sa cred vreuna din ele din toata inima mea.n-am putut.Domnul lucreaza cand omul e sincer.poate sa spuna cineva 100% din toata inima ca stie exact ce-l asteapta dupa moarte? poate zice judecata,dar in urma judecatii?si asa m-am rugat am plans si Domnul m-a trimis la cruce si mi-a descoperit starea mea de pacatos si ce m-ar astepta .atunci am primit iertarea.nu vreau sa supar pe nimeni dar sunt mantuit si oricine poate fi mantuit daca vrea.
practic eu n-am religie,denumirea nu conteaza ci doar daca te-ai intalnit cu Domnul si ai capatat darul lui, iertarea.ne putem duela in versete dar daca nu vrei sa primesti mantuirea n-ai s-o primesti.imi pare rau sunt multe subiecte interesante dar mantuirea e cea mai importanta e vesnicia ,viitorul nostru AMIN

of, pacar ca nu stii engleza ca te trimiteam la un filmulet f interesant asupra unei conferinte al lui Kallistar Ware. In lipsa de asta te trimit la o carte f frumoasa a Sf. Teofan Zavoratul
,,Viata duhovniceasca si cum o putem dobandi''. Se povesteste despre tot:nasterea din nou,har,jertfa hristica,toate astea in viziunea ortodoxa,caci in ortodoxie vorbim de acelasi lucru.Tot prin jertfa Domnului suntem mantuiti. Tot ce ai nevoie. Te-as ruga ca citesti aceasta carte,daca poti

nicolae44 14.02.2012 23:39:29

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 429651)
of, pacar ca nu stii engleza ca te trimiteam la un filmulet f interesant asupra unei conferinte al lui Kallistar Ware. In lipsa de asta te trimit la o carte f frumoasa a Sf. Teofan Zavoratul
,,Viata duhovniceasca si cum o putem dobandi''. Se povesteste despre tot:nasterea din nou,har,jertfa hristica,toate astea in viziunea ortodoxa,caci in ortodoxie vorbim de acelasi lucru.Tot prin jertfa Domnului suntem mantuiti. Tot ce ai nevoie. Te-as ruga ca citesti aceasta carte,daca poti

multumesc de dorinta ta de bine! dar te rog si eu ceva ce poti implini mai repede,pune mana pe inima ta si spune din tot sufletul tau ca esti iertat ,mantuit si ca te bucuri de aceasta mantuire care mi-o recomanzi.pocainta inseamna schimbarea mintii, e o minune nu sunt filozofii despre mantuire si alte lucruri religioase si viata de credinta nu e doar o lupta ci mai mult, e biruinta asupra lumii si bucuria eliberarii o traiesti sau o poti trai zi de zi.nadejdea aceasta nu inseala si nu-i putem spune speranta caci nu e speranta ci e o certitudine si viata ,faptele care le faci intaresc aceasta credinta sau o slabesc.Domnul sa ne calauzeasca AMIN

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:16:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.