Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Implementarea si pericolele implanturilor CIP RFID 666 in SUA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15942)

Crestin_Simona 27.01.2013 15:06:20

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498691)

Va fi foamete si de cuvantul lui Dumnezeu, caci nu toti vor risca pentru a spune lucrurilor pe nume.

Asa este Antonia, dar uite, eu am mai apelat la voi ca sa ne mai linistim in privinta cipurilor si sa facem ascultare:

,,5. Văzând tulburarea provocată de opiniile confuze și contradictorii cu privire la noile pașapoarte biometrice, Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii și credincioșii să rămână statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să sporească în rugăciune și fapte bune, viețuind creștinește în familie, mânăstire și societate, fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apăra de tot răul și ne va ajuta să săvârșim binele."

Antonia, oricate grija ai manifesta fata de altii, nu v-a insemna ca vor fi convinsi de realitatea unor lucruri.
Primejdia mare este si atunci cand incercand sa ,,insanatosim" pe altii riscam sa ne vatamam mai rau si decat am fost anterior.
Cine crede bine, cine nu, nu.
Este optiunea si liberul arbitru al fiecaruia dintre noi!
Sa nu ducem numele Domnului in desert, tinand cu dintii de convingerile noastre si dand posibilitatea unora - asa cum s-a intamplat de altfel sa denigreze, sa jicneasca si sa aiba posibilitatea prin noi de a spune tot feluri de lucruri vulgare si fara spor duhovnicesc.
Poate ca este si pentru tine un test!
Lasa-i sa aiba ei ultimul cuvant si nu mai veni cu contraargumente.
Sa fi convinsa ca ultimul cuvant il vor avea doar aici, pe acest thread sau forum sau in familie sau in viata aceasta de pe pamant.
Stim cine v-a avea cu adevarat ultimul cuvant.
Si numai asta conteaza cu adevarat!!!

antoniap 27.01.2013 15:32:15

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 498693)
Asa este Antonia, dar uite, eu am mai apelat la voi ca sa ne mai linistim in privinta cipurilor si sa facem ascultare:

,,5. Văzând tulburarea provocată de opiniile confuze și contradictorii cu privire la noile pașapoarte biometrice, Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii și credincioșii să rămână statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să sporească în rugăciune și fapte bune, viețuind creștinește în familie, mânăstire și societate, fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apăra de tot răul și ne va ajuta să săvârșim binele."

Antonia, oricate grija ai manifesta fata de altii, nu v-a insemna ca vor fi convinsi de realitatea unor lucruri.
Primejdia mare este si atunci cand incercand sa ,,insanatosim" pe altii riscam sa ne vatamam mai rau si decat am fost anterior.
Cine crede bine, cine nu, nu.
Este optiunea si liberul arbitru al fiecaruia dintre noi!
Sa nu ducem numele Domnului in desert, tinand cu dintii de convingerile noastre si dand posibilitatea unora - asa cum s-a intamplat de altfel sa denigreze, sa jicneasca si sa aiba posibilitatea prin noi de a spune tot feluri de lucruri vulgare si fara spor duhovnicesc.
Poate ca este si pentru tine un test!
Lasa-i sa aiba ei ultimul cuvant si nu mai veni cu contraargumente.
Sa fi convinsa ca ultimul cuvant il vor avea doar aici, pe acest thread sau forum sau in familie sau in viata aceasta de pe pamant.
Stim cine v-a avea cu adevarat ultimul cuvant.
Si numai asta conteaza cu adevarat!!!

Pozitia Sinodului este cat se poate de corecta politic.

Panica nejustificata e nociva, dar nelinistea cea buna e aducatoare de trezvie. Sinodul nu poate considera lucruri ,,trecatoare'' niste aspecte care privesc viata noastra vesnica. Daca nu avem nelinistea cea buna, ne trezim ca Sinodul influentat de politic ne spune ca, nu avem motive religioase pentru a refuza cipul si actele cu cip. In schimb, daca suntem treji, Sfantul Sinod va fi de partea noastra.

Crestin_Simona 27.01.2013 15:39:33

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498696)
Pozitia Sinodului este cat se poate de corecta politic.

Panica nejustificata e nociva, dar nelinistea cea buna e aducatoare de trezvie. Sinodul nu poate considera lucruri ,,trecatoare'' niste aspecte care privesc viata noastra vesnica. Daca nu avem nelinistea cea buna, ne trezim ca Sinodul influentat de politic ne spune ca, nu avem motive religioase pentru a refuza cipul si actele cu cip. In schimb, daca suntem treji, Sfantul Sinod va fi de partea noastra.

Sfânta Evanghelie după Luca, Capitolul 21, versetul 33
,,Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.''

ioanna 27.01.2013 15:54:47

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498696)
Pozitia Sinodului este cat se poate de corecta politic. Sinodul nu poate considera lucruri ,,trecatoare'' niste aspecte care privesc viata noastra vesnica.

In loc sa fii nemultumita de ceea ce a spus Sfantul Sinod, mai bine ai cugeta cu atentie la cele spuse de ei , caci e pacat sa-l hulesti pe Duhul Sfant. Laolalta cu Sinodul se pronunta si Duhul Sfant (Faptele Apostolilor cap.15), cand are aceeasi parere, corpul Bisericii aratandu-si unitatea ca adevar.

antoniap 27.01.2013 16:09:54

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 498700)
In loc sa fii nemultumita de ceea ce a spus Sfantul Sinod, mai bine ai cugeta cu atentie la cele spuse de ei , caci e pacat sa-l hulesti pe Duhul Sfant.

Textul Apocalipsei in mod sigur este inspirat de Duhul Sfant, de aceea nu-l pun sub semnul intrebarii.

Ascult indemnurile la rugaciune, care sunt de folos, dar, asa cum am precizat, nu mi se pare corect ca problemele cipurilor si ale documentelor cu cip sa fie considerate lucruri trecatoare. Nu mi se pare corecta nici adormirea vigilentei crestinilor. Trezvia e absolut necesara.
Prin pozitia mea, nu hulesc Duhul Sfant, ci alt duh, duhul lumii acesteia, de care se poate contamina chiar si Sfantul Sinod.

ioanna 27.01.2013 16:12:54

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498701)
Prin pozitia mea, nu hulesc Duhul Sfant, ci alt duh, duhul lumii acesteia, de care se poate contamina chiar si Sfantul Sinod.

Eu am inteles inca din postarile tale mai vechi ca desconsideri Sfantul Sinod daca acesta nu gandeste ca si tine. Smerenia ta desavarsita reuseste sa vada contaminarea tutuor. Urmeaza ce cale doresti, dar lasa pe altii sa o urmeze pe cea a Bisericii, nu-i atrage dupa tine. (dupa te miri cand unii iti spui ca ai tendinte spre sectarism) Tu nu recunosti autoritatea Sinodului, pentru tine e un fel de sindicat care trebuie sa-ti apere interesele, pe care poti pune presiune si manipula.

antoniap 27.01.2013 17:05:57

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 498703)
Eu am inteles inca din postarile tale mai vechi ca desconsideri Sfantul Sinod daca acesta nu gandeste ca si tine. Smerenia ta desavarsita reuseste sa vada contaminarea tutuor. Urmeaza ce cale doresti, dar lasa pe altii sa o urmeze pe cea a Bisericii, nu-i atrage dupa tine. (dupa te miri cand unii iti spui ca ai tendinte spre sectarism) Tu nu recunosti autoritatea Sinodului, pentru tine e un fel de sindicat care trebuie sa-ti apere interesele, pe care poti pune presiune si manipula.

Datoria mea este sa ascult de Sfantul Sinod pana la pacat. Scopul vietuirii crestine este dobandirea Duhului Sfant, nu ascultarea oarba si fara discernamant. Atunci cand sfaturile Sfantului Sinod se bat cap in cap cu Noul Testament, trebuie sa ne punem intrebari si sa rezolvam dilemele. Politicului ii convine de minune ca Biserica Ortodoxa sa ne impuna o ascultare de tip catolic.
Cine asculta de Dumnezeu trebuie ascultat si atat.

ioanna 27.01.2013 17:21:59

Cum hotararea Sinodului nu este in contradictie cu Noul Testament, oamenii o vor urma, iar unii dintre ei nu vor sta pasivi vazand incercarile unora de a dezbina Biserica (comunitatea), identificand pacatul acolo unde nu este si indemnand la neascultare, mai ales cand acei oameni sunt departe de a fi smeriti. Scopul vietuirii crestine este participarea comuna la trupul lui Hristos, stradania comuna de a-si insusi acel mod de existenta vestit de Hristos, masura desavarsirii tale fiind modul in care intelegi sa te porti cu semenii.

antoniap 27.01.2013 18:20:09

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 498712)
Cum hotararea Sinodului nu este in contradictie cu Noul Testament, oamenii o vor urma, iar unii dintre ei nu vor sta pasivi vazand incercarile unora de a dezbina Biserica (comunitatea), identificand pacatul acolo unde nu este si indemnand la neascultare, mai ales cand acei oameni sunt departe de a fi smeriti. Scopul vietuirii crestine este participarea comuna la trupul lui Hristos, stradania comuna de a-si insusi acel mod de existenta vestit de Hristos, masura desavarsirii tale fiind modul in care intelegi sa te porti cu semenii.

Nu cred ca e cazul sa mai discutam. Esti mult prea corecta politic. Ramai asa, intra in politica si lasa Biserica lui Hristos in pace. Nu te mai da aparatoare a Bisericii. Portile iadului nu o vor birui oricum. Mereu vor exista oameni care vor spune adevarul, indiferent de riscuri. Smerenia nu se confunda cu lasitatea.

Biserica va exista acolo unde va exista marturisirea adevarului. Scopul vietuirii crestine a fost deja formulat de sfinti, nimeni nu asteapta sa-l formuleze ioanna cea smerita.

Scopul vietuirii crestine este dobandirea Duhului Sfant.
Iar hotararea Sinodului trebuie reanalizata, caci, da Sinodul trebuie sa-i apere pe crestini, sa-si dea viata pentru ei, urmand modelul lui Hristos.

ovidiu b. 27.01.2013 20:24:35

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498722)
Biserica va exista acolo unde va exista marturisirea adevarului. Scopul vietuirii crestine a fost deja formulat de sfinti, nimeni nu asteapta sa-l formuleze ioanna cea smerita.

Mărturisirea adevărului nu înseamnă a-ți lovi arpoapele. Sau scopul scuză mijloacele?
Dăm cu bâta în baltă mărturisind ”adevărul”.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:06:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.