Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Sexul si mantuirea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4359)

Mihnea Dragomir 22.05.2010 20:57:12

Citat:

În prealabil postat de nela_27 (Post 251742)
Citind postarile de la acest topic...nu-mi vine sa ma mai casatoresc. (...) Nu ma casatoresc pentru a desfrana ci pentru a merge impreuna cu celalalt pe drumul spre mantuire.

Curaj ! În doi, drumul e mai ușor !
Asta, teoretic. Practic, depinde mult de înțelepciunea cu care vă veți găsi partenerul de viață în Cristos.

nela_27 22.05.2010 21:02:53

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 251753)
Curaj ! În doi, drumul e mai ușor !
Asta, teoretic. Practic, depinde mult de înțelepciunea cu care vă veți găsi partenerul de viață în Cristos.

Pai nu vad sensul unei casatorii in care nu avem amandoi acelasi scop....

AndruscaCIM 22.05.2010 21:06:05

Citat:

În prealabil postat de nela_27 (Post 251742)
Citind postarile de la acest topic...nu-mi vine sa ma mai casatoresc. Nu pot sa cred ca pentru oamenii casatoriti, care mai doresc a fi considerati si adevarati crestini, sexul are o asemenea importanta.Scopul principal al casatoriei eu il vad ca fiind nasterea de prunci si in nici un caz desfranarea. Nu ma casatoresc pentru a desfrana ci pentru a merge impreuna cu celalalt pe drumul spre mantuire.

Tu pe opiniile expuse pe un forum iti bazezi deciziile in viata?

Nu inteleg nici de unde ai tras o asemenea concluzie, pentru ca mie mi se pare ca toti cei care au scris la acest subiect, au o gandire frumoasa, numai ca si diferita...in functie de persoana fiecaruia, de experientele lor de viata, de structura sufleteasca...nu ti se pare normal?

De asemenea, poti spune ca citind postarile de pe acest thread, nu ai intalnit si opinii la unison cu a ta?

AndruscaCIM 22.05.2010 21:07:55

Citat:

În prealabil postat de nela_27 (Post 251757)

Esti pe punctul de a te casatori?

ory 22.05.2010 21:11:55

Citat:

În prealabil postat de nela_27 (Post 251757)

Cand este vorba de viata intima intre cele doua sexe, nu scopul difera, ci natura . De cand este lumea si pamantul barbatul si-a manifestat natura printr-o dorinta mai puternica pentru procreere ( vorba vine ), iar femeia s-a manifestat mai reticient, mai rece in aceasta priviinta, tocmai datorita naturii proprii asuprita de alte instincte dezvoltate pe alte sectoare. Asadar, cum sa ajunga barbatul egal cu femeia in intimitate ? Cand a fost femeia egala cu barbatul in acest domeniu, caci, parca toate femeile spun ca " trag barbatii de ele ", iar toti barbatii se plng ca " sunt refuzati " . Deci, unde este natura echitabila a acestui aspect ?
Nu este, astfel vom merge mai departe ca si pana acum, impacand cumva capra cu varza si sperand sa " ne intelegem " si sa ne resemnam bucurosi dupa ij de ani de casnicie plina de " confruntari ".
Cat despre credinta, in acest context...tot ceea ce este mai sus se aplica, difera insa, scopul, de aceasta data.

nela_27 22.05.2010 21:13:49

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 251759)
Tu pe opiniile expuse pe un forum iti bazezi deciziile in viata?

Nu inteleg nici de unde ai tras o asemenea concluzie, pentru ca mie mi se pare ca toti cei care au scris la acest subiect, au o gandire frumoasa, numai ca si diferita...in functie de persoana fiecaruia, de experientele lor de viata, de structura sufleteasca...nu ti se pare normal?

De asemenea, poti spune ca citind postarile de pe acest thread, nu ai intalnit si opinii la unison cu a ta?

Majoritatea pledeaza pentru a nu respecta posturile gasind tot felul de contraargumente, ba chiar considerand ca cei care au scris despre casatorie sunt mult prea habotnici (de exemplu parintele Cleopa).Nu stiu de ce, dar nu m-am gandit vreodata ca cei care sunt crestini practicanti isi pun problema asta. Probabil ca e vorba de naivitate.

ory 22.05.2010 21:18:21

Am mai sugerat eu pe undeva, inainte de-a intervenii cu " teorii " despre necredinta si " naivitatea " celor care-si expun parerea in mod obiectiv, mai inainte sa va prezentati personal, statutul social; casatorit sau necasatorit.
Fiindca aceasta face marea diferenta intre teorie si " iluzie "...
Asa ca, nu stiu care este mai naiv aici ! ?

nela_27 22.05.2010 21:18:21

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 251764)
Cand este vorba de viata intima intre cele doua sexe, nu scopul difera, ci natura . De cand este lumea si pamantul barbatul si-a manifestat natura printr-o dorinta mai puternica pentru procreere ( vorba vine ), iar femeia s-a manifestat mai reticient, mai rece in aceasta priviinta, tocmai datorita naturii proprii asuprita de alte instincte dezvoltate pe alte sectoare. Asadar, cum sa ajunga barbatul egal cu femeia in intimitate ? Cand a fost femeia egala cu barbatul in acest domeniu, caci, parca toate femeile spun ca " trag barbatii de ele ", iar toti barbatii se plng ca " sunt refuzati " . Deci, unde este natura echitabila a acestui aspect ?
Nu este, astfel vom merge mai departe ca si pana acum, impacand cumva capra cu varza si sperand sa " ne intelegem " si sa ne resemnam bucurosi dupa ij de ani de casnicie plina de " confruntari ".
Cat despre credinta, in acest context...tot ceea ce este mai sus se aplica, difera insa, scopul, de aceasta data.

Cineva mi-a spus o data ca noi, oamenii, trebuie sa ne iubim prin Dumnezeu. Daca ne iubim prin Dumnezeu, nu ar trebui sa devenim dependenti de carnal.
Eu asa vad casatoria, ca o iubire intre doi oameni prin Dumnezeu. Dar desigur, vorbesc din punctul de vedere al unei persoane necasatorite.

ory 22.05.2010 21:19:13

Deci, am inteles, esti necasatorita, vorbesti din imaginatie...nu mai conteaza. Nu mai comentez , caci nu merita, stiu rezultatul.

nela_27 22.05.2010 21:20:37

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 251766)
Am mai sugerat eu pe undeva, inainte de-a intervenii cu " teorii " despre necredinta si " naivitatea " celor care-si expun parerea in mod obiectiv, mai inainte sa va prezentati personal, statutul social; casatorit sau necasatorit.
Fiindca aceasta face marea diferenta intre teorie si " iluzie "...
Asa ca, nu stiu care este mai naiv aici ! ?

Era vorba de mine, eu sunt cea naiva.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:02:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.