Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE - Cuvântul al II-lea - ICOANELE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17729)

AlinB 26.02.2015 09:44:24

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 582483)
RevelaČ›ia/Descoperirea lui Iisus Hristos este pentru creČ™tini, deci Č™i această descriere a chivotului Č™i a legământului este pentru creČ™tinii din vremea sfârČ™itului. Doar nu crezi că e vorba de legământul făcut cu klingonienii!

În concluzie: ”să nu fi desfrânat” ”să nu furi” Č™i ”să nu-Č›i faci reprezentări pentru a te închina înaintea lor Č™i a le dedica slujbe” se referă la creČ™tini. OrtodocČ™ii sunt creČ™tini?

Sa nu-ti faci reprezentari pagane, nu crestine.
Da' na, pentru unii Biblia e greu tare de priceput.

Asta cu contextul ii depaseste pe multi.

Ironia sortii, Luther a tiparit Biblia pentru analfabeti si dupa 500 ani tot analfabeti au ramas, cel putin la nivel de pricepere clar..

centesimusvicesimusoctavus 26.02.2015 09:53:11

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 582484)
pai daca in Apocalipsa scrie despre noul Ierusalim ca: "Şi templu n-am văzut în ea, pentru că Domnul Dumnezeu, Atotţiitorul, şi Mielul este templul ei." (Apocalipsa 21-22), in ceruri de ce ar fi nevoie de templu, asa cum sustineti voi? Acum Dumnezeu nu este templu in ceruri?

Este nevoie tocmai pentru noi (din nou nu discutăm dacă este literal, ori doar simbolic)! Dacă Hristos Și-ar înceta activitatea de mijlocire pentru noi pământenii, ce crezi că s-ar întâmpla? Ar fi sfârșitul lumii, asta s-ar întâmpla!

centesimusvicesimusoctavus 26.02.2015 09:54:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 582486)
Sa nu-ti faci reprezentari pagane, nu crestine.

Unde scrie asta? Existau creștini pe vremea lui Moise? Pe de altă parte, astăzi sunt creștini care să se închine la vițelul de aur, ori la Soare? Probabil că da (la bani și la duminică), dar nu despre asta discutăm acum...

AlinB 26.02.2015 10:06:16

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 582477)
Domnule, oricum ar fi [aproape] OK, în cazul că nu s-ar închina nimeni înaintea lor și nu le-ar dedica slujbe.

Ce inseamna "aproape ok"?
A nu se inchina lor sau inaintea lor?
Sau diferenta asta e prea subtila pentru tine?

AlinB 26.02.2015 10:08:19

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 582489)
Unde scrie asta? Existau creștini pe vremea lui Moise?

Bingo!
Incepi sa te apropii.
Tocmai, pentru ca nu existau, singura forma de "iconografie" accesibila era cea pagana, daca e sa lasam deoparte cea care tinea de chivot.

Citat:

Pe de altă parte, astăzi sunt creČ™tini care să se închine la viČ›elul de aur, ori la Soare? Probabil că da (la bani Č™i la duminică), dar nu despre asta discutăm acum...
Sau la sabathul evreiesc, scrierile lui Ellen White, minciunile lui Miller, templul din cer, etc. :21:

Si ca sa existe o scuza pentru toate asta, scoatem in fata "Sola Scriptura" care numai Sola nu e, despre Scriptura nici vorba.

centesimusvicesimusoctavus 26.02.2015 10:08:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 582492)
Ce inseamna "aproape ok"?
A nu se inchina lor sau inaintea lor?
Sau diferenta asta e prea subtila pentru tine?

Exact cum am scris. Am fost prea subtil pentru tine, de ceri amănunte? ;)

AlinB 26.02.2015 10:10:09

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 582494)
Exact cum am scris. Am fost prea subtil pentru tine, de ceri amănunte? ;)

Pai hotaraste-te o data, ce e condamnabil sa te inchini in fata lor sau lor?

centesimusvicesimusoctavus 26.02.2015 10:12:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 582493)
Bingo!
Incepi sa te apropii.
Tocmai, pentru ca nu existau, singura forma de "iconografie" accesibila era cea pagana, daca e sa lasam deoparte cea care tinea de chivot.

Așa, iar evreii tocmai aceea au încălcat-o reprezentându-L pe Dumnezeu care i-a scos cu ”mână tare” din Egipt sub forma vițelului Apis. Astăzi, singura formă ”accesibilă” iconografică este îngeri, sfinți, Hristos Întrupat. Iar ortodocșii o realizează, închinându-se înaintea lor și dedicându-le slujbe religioase. Ce părere ai?

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 582493)
Sau la sabathul evreiesc, scrierile lui Ellen White, minciunile lui Miller, templul din cer, etc. :21:

Am spus că nu despre asta discutăm. Să încercăm să rămânem pe subiect.

centesimusvicesimusoctavus 26.02.2015 10:13:45

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 582496)
Pai hotaraste-te o data, ce e condamnabil sa te inchini in fata lor sau lor?

Ambele variante. Așa cum a fost [laconic] scrisă porunca, permite dubla interpretare.

Pelerin spre Rasarit 26.02.2015 11:21:03

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 582474)
Stii ceva? Ai informatii istorice cum ca nu ar fi de incredere?

Nope,nu sunt in masura sa dau eu verdicte, s-a scris destul pe tema asta.Intrebam, asa, de curiozitate. Lectura placuta :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:00:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.