![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
http://www.google.ro/url?sa=t&source...xl9cdbvzJdGN8Q |
Citat:
Apostolul Andrei a vb,de asemenea,despre cum Iisus e mort,dar Inviat,mancat dar si prezent.Dar cum nu crezi daca nu a scris in Biblie...El a spus asta la rastignirea sa si normal ca oamenii au scris. http://www.sfantulandrei.info/viata.php Sfîntul Andrei a răspuns: "Dacă voiești să știi, fă-te ucenic, ca să înveți aceea pentru care întrebi". Egheat a zis: "Eu acea învățătură de la tine cu chinuri o voi cerca". Apostolul a răspuns: "Mă mir de tine, că tu, om înțelept fiind, grăiești cele nebune. Dar oare vei putea, ispitindu-mă cu munci, să cunoști de la mine Tainele lui Dumnezeu? Ai auzit taina Crucii, ai auzit și taina Jertfei! De vei crede că Dumnezeu Cel răstignit de iudei este Dumnezeu adevărat, atunci îți voi arăta cum, omorît fiind trăiește și cum jertfit fiind și mîncat, petrece întreg întru Împărăția Sa". Egheat a zis: "Dacă este omorît, și de oameni este mîncat, precum zici, apoi cum poate fi viu și întreg?" Apostolul a răspuns: "Dacă vei crede cu toată inima ta, vei putea cunoaște această Taină; iar de nu vei crede, nu vei cunoaște niciodată această taină".:1: |
Citat:
David s-a pocait din tota inima. Pacatele sale au fost iertate (vezi 2 Samuel 12:13 sau Psalmul 32:3-5; varianta Cornilescu). Credinta pocaitului David a fost placuta lui Dumnezeu, incat a fost numit "om dupa inima lui Dumnezeu". De ce nu este David in cer? Unde este el impreuna cu ceilalti mari oameni ai credintei? |
Citat:
Eu nu cred ca se refera la cei care refuza sa caute mai mult sau au cunoscut Credinta Adevarata dar au refuzat-o, optand pentru o alta...eu cred ca se refera totusi la cei care nu au cunoscut deloc in viata lor Credinta Adevarata asa cum a fost ea lasata de Dumnezeu, ci s-au nascut pagani dar fara sa stie aveau in sufletul lor notiunea de bine si virtute si nu s-au abatut de la aceasta conduita, de asemenea la cei care s-au nascut intr-o anumita confesiune pentru ca intreaga tara era caracterizata de aceasta confesiune si nu au cunoscut nicio alta alternativa dar s-au straduit sa fie bineplacuti lui Dumnezeu cum au putut ei mai bine, cu credinta si iubire de Dumnezeu.... Ori nu cred ca se poate vorbi cu asa mare usurinta de cei care au optat pentru alte religii pe considerentul ca ceilalti se purtau mai bine cu ei, li se zambea larg, aveau mereu o vorba buna pentru din partea celor din jur, nu cred ca Mantuirea se obtine astfel...privind in jurul tau si alegand ce iti convine si ce iti place din comportamentul social al celorlalti. Asta nu inseamna neaparat credinta, poate insemna si ceva foarte calculat din mandrie si cu scopul bine definit de a se putea face o comparatie oriunde si oricand intre " Noi astia buni si calmi si aia rai, betivi si cu bata in mana":4: De exemplu noi ca si romani suntem oricum mai temperamentali, mai aprigi- o combinatie intre slavi si latini...insa nemtii, poparele nordice sunt mai lente din natura lor, mai molcome dar asta nu inseamna ca ei fac efoturi sa fie asa...asa sunt ei lasati...datorita climei, zonei geografice...cine ii mai stie!! Deci nu cred ca daca vezi un om calm, zambaret si cald...conduce automat spre concluzia ca e un crestin bun, e foarte relativ....:3: In Ortodoxie sunt multe aspecte de luat in considerare insa ; smerenia, ascultarea, taierea voii, Sfintele Taine de care este absolut necesar sa se impartaseasca credinciosii pentru a fi in comuniune cu Dumnezeu, postul, si faptul ca ea reprezinta Dreapta Credinta care este asa dintotdeauna si s-a straduit in pofida tuturor ereziile sa ramana asa...si nu s-a trezit sa isi puna un nume in sec. XIX pentru ca asa si-a imaginat ea ca ar fi! Poti face o comparatie intre BO si BC si vei vedea ce modificari a facut fiecare dupa anul 1054 si cum a decurs istoria lor, si asa cred eu ca este destul de usor sa poti trage o concluzie.... |
Citat:
|
Citat:
Fapte 5:38 Feriți-vă de oamenii aceștia și lăsați-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici; 39. Iar dacă este de la Dumnezeu, nu veți putea să-i nimiciți, ca nu cumva să vă aflați și luptători împotriva lui Dumnezeu. Citat:
|
Citat:
Uite de exemplu, Crestinismul a fost atat de persecutat dar nu i s-au imputinat crestinii si nici nu au stagnat, au avut de luptat cu paganatatea dar nu au fost nimiciti....dar de exemplu Sabatarienii ( o secta asupra careia mi-a atras atentia chiar Trice :4:) au disparut...deci o dovada clara ca aceea nu era credinta adevarata, ci doar o erezie care a fost suprimata desi aparent impamantenita...deci? |
Citat:
|
Probabil iti vor spune ca sabatarienii s-au transformat in adventisti. Nu stiu, eu nu tin sambata, dar cred ca fiecaruia i se da artarea Duhului spre folosul celorlalti. Ei nu sustin ca mantuirea e numai in cultul lor. Sunt destui np care mor ca martiri in tarile musulmane si comuniste. Noi primim mereu scrisori pe mail ca sa ne rugam pentru unul si altul care a fost arestat sau abuzat in terile fara toleranta religioasa. Stiu ca sunt altii care au renuntat la tot si merg in jungle periculoase , fara confort, uneori fara mancare sau posibilitatea de igiena, numai ca sa nu ii vada in iad pe oamenii aceia.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:27:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.