![]() |
raspund fiecaruia separat
Andreicozia,iti raspund la intrebari desi scopul meu nu este sa polemizez dar modul in care vorbesti imi da prilejul sa ma exprim astfel:
chiar din prima propozitie spui ca nu crezi; in lume esti Toma necredinciosul.Citind afirmatia ta mi-a venit in minte faptul ca multi crestini(nu am facut o statistica sa stiu precis dar dupa mine acestia sunt cei mai multi)merg duminica la biserica si pt. asta se pregatesc: se imbraca mai grijuliu ,folosesc gesturi cit mai binevoitoare,stau linistiti in timpul liturghiei,iau o morga transpusa s.a.m.d.Dupa ce ies de la slujba si au parasit biserica devin ceea ce erau defapt mai inainte,adica alti oameni decit cei dinnainte,cei de fiecare zi.Acestia sunt oameni care au descoperit(cine stie de cite zeci de ani)ca in biserica exista un D.zeu si in afara ei un altul.Nu vreau sa mai vorbesc de aspectul pur laic al omului cu 2 sau mai multe fete...Daca nu am inteles bine,spune-mi te rog tu cum sa iau ceea ce defapt tu singur te definesti negru pe alb? |
avocati si avocati ...
Citat:
Colegul nostru, Zaharia, este finut, elegant in atitudine. Daca mie mi-ar fi adresate asemenea cuvinte, eleganta nu m-ar gasi pe-acasa. V-as cere imediat sa probati afirmatiile in instanta, cu documente... Acolo sa vedeti avocat! Domnul sa ajute fiecaruia dupa curatenia sufletului sau! |
Pentru micuța :
Am o mare rugăminte, cum te-o chema , să mă ignori, pentru că ești o persoană falsă, mult prea falsă și intuiția nu mă înșeală niciodată. Să mă ierte Dumnezeu, dar tocmai din acest considerent te-am șters și din lista mea. Te ascunzi sub o identitate falsă, și folosești cuvinte ce nu-ți aparțin. Te rog să mă ignori , nu am nevoie de un astfel de "anturaj", pentru că mă tulbur inutil și fărâ de folos. Mergi mai departe ! . . . Domnul sa ajute fiecaruia dupa curatenia sufletului sau![/quote] |
pt. Ori
Probabil ca la misloc,intre ceea ce zic eu si modul cum vezi tu lucrurile s-a interpus ceva,neintelegerea corecta,nepriceperea mea in a ,,socializa",neputinta mea de a exprima ceea ce gindesc...sau poate altceva.mai intii de toate nu am intentia sa jicnesc,sa derajez poate(cu parerile mele)dar si asta nu in mod direct.Imi place cum spui si in general si ceea ce zici: un pic duios,un pic nuantat,un pic direct,un pic caustic,un pic versat... cite un pic din toate.Imi place dar probabil ca sunt nesuferit din fire si atunci iese ce iese. Nu am comportamentul unui suflet isbavit(eu nu spun asta),nu sunt un experimentat in mai nimic,nu stiu mai nimic ...tot din nimic.In romaneste se zice : n-am ce sa ma laud ca si-asa nu-i nimic de acpul meu.Stiu un singur lucru: daca vreau sa ma mintuiesc nu am nevoie de studii sau studiu,n-am nevoie de politete(la D.zeu mai putin cu politetea-!!!nu o spun peiorativ ci doar real)de limbi straine ,de nume sau de renume,de finete,de,de,de... Daca le pot dobindi nu este rau dar nu sunt stricte.Strict este sa traiesc exact dupa cuvintul lui Hristos si asta nu ma poate invata decit un duhovnic imbunatatit.Ca sa ma alint si sa ma ingin cu ispititorul dupa poftele si parerile mele ,de orice fel ar fi ,nu imi este de trebuinta pt. ca cine face asta ,sub o masca sau alta,de acela are parte.Sf. Petru cel prost primit de marele sf. Antonie nu s-a mintuit ca era ... nici nu mai stiu cum sa zic ca sa nu te superi,ci pt. ca a facut cuvintul Evang. si ca l-a pus pe ginduri ,cu trairea lui si pe marele Antonie.Sa fim bine intelesi,nici pe f. departe nu fac vreo asemanare cu mine . Mai este de zis dar poate in timp cadem de acord sau...
|
Citat:
Ti-am raspuns ca eu consider ca gresesti cu acest lucru. Daca ai studii teologice, daca iti traiesti credinta si vezi o multime de oameni isirand prostii.. a spune adevarul nu este un act de mandrie, ci de dragoste. "Sfântul Teodor Studitul susține clar și răspicat: „Atunci când Credința e primejduită, porunca Domnului este de a nu păstra tăcere. Dacă e vorba de Credință, nimeni nu are dreptul să zică: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cârmuitor? Nici acesta nu dorește să aibă vreun amestec. Sau un sărac care de-abia își câștigă existența?… Nu am nici cădere, nici vreun interes în chestiunea asta”. Dacă voi veți tăcea și veți rămâne nepăsători, atunci pietrele vor striga.” (Epistola II, 81)." (Deci mai ramai pe-aici.. eu sunt interesata de ceea ce ai de spus, chiar citesc cu atentie toate opiniile!) |
Citat:
(in lista mea nu ati figurat niciodata ...) |
Of !, Of !, Of !...
Ima, omoshiroi kunai ne !, zen, zen ! (acum nu mai este deloc distractiv ) |
Citat:
|
Ciudat este ca, pe acest topic unde s-ar fi vrut sa se discute despre distractii si modalitatile crestinului de-a privi acest aspect, s-a ajuns la cele mai multe polemici si, chiar "palme peste ochi " . Vedeti !? , cam aici se ajunge din prea multa credinta asociata cu intoleranta . La conflicte se ajunge si in viata de zi cu zi cand se intalnesc " crestinii " cu "pacatosii " si, culmea, taman crestinii se considera cei mai pacatosi...cei care (cu mandria judecatii ) scuipa-n pacatosi . Cred ca au dreptate, chiar sunt "cei mai pacatosi " ...stiu ei ce stiu !
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:30:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.