Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
(Post 258266)
Si mai avem cateva. De data asta pozitive. Mai toti credem in:
|
Așa să stea lucrurile oare ? Ia să le luăm pe rând:
Din câte știu, există cel puțin o sectă care nu crede în Trinitate sau care are un fel foarte special de a propovădui Trinitatea: sunt "Martorii lui Iehova" și pot fi văzuți în orice parc bucureștean. Abia așteaptă să fie și ascultați.
Totul diferă aici. Începând cu Sfânta Scriptură însăși. Încât, atunci când aud că am în comun Sf Scriptură cu protestanții, trebuie să întreb: care scriptură ? Mai diferă mici "amănunte", cum ar fi: interpretarea Sfintei Scripturi, răspunsul la întrebarea "cine este autorizat să interpreteze Sf Scriptură", și altele.
Iarăși, totul diferă aici. De la întrebarea: "la cine ne închinăm" până la întrebarea "cum ne închinăm".
Citat:
4. Împotrivirea față de păcat
|
Care păcat ? De unde vine păcatul ? Care este momentul în care scăpăm de păcate ? Cum ne împotrivim lui ? Iată, tot atâtea răspunsuri nu numai diferite, dar aflate la antipozi.
Citat:
5. Iisus s-a născut din Fecioara Maria
|
Care Isus ? Protestanții cred că Isus Omul S-a născut din Fecioara Maria. Noi credem că Isus, atât Dumnezeu cât și om, S-a născut din Fecioara Maria. Nu e greu să cazi de acord că un om s-a născut din alt om. E mai greu să cazi de acord că Maria este Maica lui Dumnezeu (Theotokos).
Citat:
6. Iisus este atât om cât și Dumnezeu
|
Ați vorbit cu toți frații dv protestanți despre asta ? Și cu mormonii ? Și ce au spus ?
Citat:
7. Iisus a suferit, a murit pe cruce și a înviat pentru mântuirea noastră, a păcătoșilor
|
De ce să fi făcut Isus asta ? E ilogic. În absența păcatului ancestral, nu are rost nici suferința, nici moartea sa. Dacă la naștere am fost liber de păcat, dacă destinația mea normală este raiul, atunci de ce să sufere și să fi murit Isus pentru mine ?
Citat:
8. Iisus este singura Cale către Dumnezeu
|
Și cum ne identificăm cu El ? Cum ne îmbrăcăm cu El ? Asta contează, recunoașterea faptului că e singura cale către Dumnezeu nu e suficientă ca să și pășim pe această cale.
Citat:
9. Va exista o înviere a morților
|
Când ? Ați vorbit cu adventiștii despre asta ? Și ce au zis ?
Citat:
10. Iisus va reveni pentru a-i lua pe ai Lui în Cer
|
Altă deosebire. Noi credem că deja i-a luat și că sunt acolo ai Lui.
Citat:
11. Dumnezeu cere fidelitate în căsnicie, în cadrul relațiilor heterosexuale.
|
Dacă cere asta, atunci de ce pastorii dv se "căsătoresc" homosexual ?
Deci, nu toate, ci niciunul dintre aspectele prezentate nu este comun.