Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Citate preferate, cugetari, vorbe de duh (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=772)

silverstar 04.03.2009 08:07:42

Citat:

În prealabil postat de MirelaL (Post 120331)
La intrebarea: “de ce zici ca Dumnezeu e bun daca da rau oamenilor?”,dupa o mica explicatie in care ii spun ca Dumnezeu nu da rau oamenilor , ci permite sa se intample pt. ca omul sa aleaga (Dumnzeu fiind nu numai bun , ci si drept), David imi raspunde: “Inteleg acum, Dumnzeu care e Creatorul nostru permite ceva rau ca sa vada ce alege creatura lui, alege binele sau raul, il alege pe Dumnezeu sau alege raul.

[COLOR=green]Isteț puștiul. Copiii trebuie provocați, trebuie puși să judece, nu să li se "servească" de-a gata. Trebuie să li se ofere posibilitatea de a alege singuri. Doar așa li se va dezvolta personalitatea.[/COLOR] :57:

Traditie1 04.03.2009 08:24:27

Scuze

Vreau sa-mi cer iertare pentru exprimarile nepoliticoase care cred ca te-au suparat.

Andrei

alx 04.03.2009 14:09:35

Copilul e ca o plastilina usor de modelat. Daca de mic, nu este invatat in spiritul crestin-ortodox, cu rugaciune si post, ratacirea se va alege de acesta. Cum sa li se dea posibilitatea de a alege? Uite asa, diavolul isi baga coada, si ne departeaza de cele drepte si placute Domnului.

monica.miholca 04.03.2009 14:28:45

Un cuvant din Pateric pe care l-am indragit:

1.Zis-a avva Alonie: de nu va zice omul intru inima sa ca e singur si Dumnezeu suntem in lume, nu va avea odihna.
2.Zis-a iarasi, de nu as fi stricat tot, n-as fi putut sa ma zidesc; adica, de n-as fi lasat tot ce mi se pare bun din vointa mea, n-as fi putut sa dobandesc faptele bune.
3.Zis-a iarasi: de va voi omul, de dimineata pana seara ajunge in masura dumnezeiasca.

monica.miholca 04.03.2009 14:30:37

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 120407)
Un cuvant din Pateric pe care l-am indragit:

1.Zis-a avva Alonie: de nu va zice omul intru inima sa ca e singur si Dumnezeu suntem in lume, nu va avea odihna.
2.Zis-a iarasi, de nu as fi stricat tot, n-as fi putut sa ma zidesc; adica, de n-as fi lasat tot ce mi se pare bun din vointa mea, n-as fi putut sa dobandesc faptele bune.
3.Zis-a iarasi: de va voi omul, de dimineata pana seara ajunge in masura dumnezeiasca.

Erata: ...ca e[COLOR=Red]u[/COLOR] singur si Dumnezeu...

Anca-Miha 04.03.2009 15:59:16

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 120403)
Copilul e ca o plastilina usor de modelat. Daca de mic, nu este invatat in spiritul crestin-ortodox, cu rugaciune si post, ratacirea se va alege de acesta. Cum sa li se dea posibilitatea de a alege? Uite asa, diavolul isi baga coada, si ne departeaza de cele drepte si placute Domnului.

Alx, chiar Tu ai gandit aceste cuvinte?!?
Mare este Puterea Ta, Doamne!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!
Un Post binecuvantat!

silverstar 04.03.2009 16:53:34

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 120403)

[COLOR=green]Da, am inteles... Daca de mic copilul nu este indobitocit, indoctrinat exista riscul de a avea un copil normal, sanatos si probabil parintii de azi, ma refer la cei care promesc ilogic tot ce li se ofera, se tem sa aiba copii normali...[/COLOR] :41:

alx 04.03.2009 16:59:53

Multi sunt copiii Tai cei rataciti, Doamne!
Scrisul de un verde crud, sa se coaca intr-un fruct frumos, placut Domnului. Amin.

silverstar 04.03.2009 17:42:23

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 120447)
Multi sunt copiii Tai cei rataciti, Doamne!
Scrisul de un verde crud, sa se coaca intr-un fruct frumos, placut Domnului. Amin.

[COLOR=green]Da, am inteles, ai niste interese aici ca nu se poate sa-ti schimbi atitudinea de la o saptamana la alta. [/COLOR]
[COLOR=green]Probabil faci niste studii de caz si ce ti-ai zis: e mai bine sa "vorbesti" pe limba celor pe care vrei sa-i studiezi pentru ca obtii mult mai mult, decat sa fii in contradictie. [/COLOR]
[COLOR=green]Te asigur ca mai e cineva aici care face aici studii numai ca are bunul simt sa nu se afiseze... [/COLOR]
[COLOR=green]Nimic din ceea ce postez eu nu e intamplator dar sunt ideile mele.[/COLOR] :41:

alx 04.03.2009 17:56:44

Dumnezeu poate sa schimbe viata unui om in cateva clipe, nu saptamani. Iar cand o face, cu cat e mai ratacit omul, cu atat e mai puternica lumina Sa. O persoana care are doar schelet de ratiune, nu poate sa se bucure de viata, daca nu poate SIMTI. Numai cei smintiti pot crede ca Atotputernicul poate fi aflat cu puterea creierului omenesc.
De curand am avut norocul sa intalnesc pe cineva, iar viata mi s-a schimbat complet. Ma simt sub un bec, care ma lumineaza usor, iar pe zi ce trece, aceasta lumina creste in intensitate. Vorbele sunt prea slabe pentru a descrie ce SIMTE omul, dragostea, iubirea aproapelui, si iubirea catre Tatal Ceresc.
Daca inainte credeam ca prin ratiune pot ajunge sa cunosc atat de mult, acum mi-am dat seama ca ratiunea se comporta ca oasele, iar iubirea, simtirea divina, e precum carnea irigata de sange. Cum sa fii om doar cu scheletul? Sunt goluri pe care doar descoperindu-te, gasind menirea ta pe pamant, voia Domnului, cele sfinte si bune, le poti umple.
Dumnezeu are un plan pentru fiecare, iar noi daca actionam impotriva, nu facem decat sa ne chinuim. El pe toti ne vrea inapoi, sa ne ridicam din pacat, si sa ajungem iar fara de pata.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:03:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.