Decebal |
28.01.2013 11:41:35 |
Citat:
În prealabil postat de AlinB
(Post 498840)
... atat timp cat nu reprezinta o lepadare de credinta.
|
Nu orice lepădare de Hristos și de Dumnezeu este una directă; există și lepădare indirectă prin compromisurile care pot fi făcute împotriva vieții duhovnicești pe care Hristos a venit să ne-o aducă.
"Trupul se luptă împotriva Duhului iar Duhul se luptă împotriva trupului";
"Și ce ar folosi unui om să câștige lumea toată, dacă și-ar pierde sufletul?";
"Nebunule, în noaptea asta ți se va cere sufletul tău, și cele pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?"
"Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau; Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit? El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut."
"Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." (Matei 7, 21-23)
|