Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Distractia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=557)

Anca-Miha 12.07.2009 00:45:22

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 152261)
Nu stiu,fara ajutorul lui Hristos nu sunt nimic in lupta aceia (si si in tot restul).Am vazut ca unii frati deja au simtit clar (iacata ce inseamna sa fi smerit,primesti daruri)ajutorul Mintuitorului.Poate ca atunci imi va veni si mie rindul.Asa trag nadejde,pt. asta lupt.Cu speriatul de altercatii lucrurile stau asa: sunt educat(mie asa mi se pare !)clasic si simpatizez cu tot ceea este vechi,traditional,curat,verificat in timp,cuminte,serios,complet sanatos,manierat.Pot si eu sa fiu grosolan dar incerc sa evit cit pot,parca la virsta mea(medie)la nevoile si pretentiile mele merge greu altfel... chinuit.Chiar m-am gindit doar sa ma rezum la a citi topicul dar...ispite sunt multe si cazind in ele ajungi sa te contrazici,sa nu vezi asta si chiar sa strigi in jur ca ceilalti vad aiurea... si doar tu esti...frumosul ,ca destepti suntem toti !Vad ca esti calda in formularile tale sau daca deranjeaza exprimarea o inlocuim cu ponderata,cu precautie.Personal accept si imi pare bine.Daca ti s-ar parea ca glumesc imi cer iertare pt. ca nu am urmarit asta.

Dialogul cu oamenii inteligenti intotdeauna este o placere, mai ales cand sunt si cu gandul la Dumnezeu.
Ia-o incet; drumul e lung si sunt sarcini multe de dus.
Nici nu stii ce singura am fost o vreme, doar cu Dumnezeu; dar bunul Dumnezeu s-a indurat si mi-a trimis coechipieri bine echipati. Sunt fericita si ii multumesc din tot sufletul!

Anca-Miha 12.07.2009 01:00:05

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 152186)
Eu am incercat sa inteleg dincolo de aparenta afirmatia facuta de Fani, care este destul se semnificativa, bine-nteles, nu pentru cei care, intr-adevar dragostea pacatoasa i-a inaltat, (spre cunoastere si perspectiva ) dar nu recunosc si nici nu-si dau seama de acest lucru, tocmai pentru ca astazi se prezinta ca "persoane izbavite " , simt ca acea perioada le este intangibila ...acum..

Nu, ory chiar de loc. Noi toti suntem pacatosi, caci trupul este inclinat spre pacate. Toti am trecut prin perioade de "inconstienta" in care am pacatuit, dar intre timp am realizat ca, desi Dumnezeu ne ingaduie sa facem acest lucru, totusi aceste pacate trebuie platite; nimic nu e gratis! Intelegand acest lucru si ajutati de varsta, eu cel putin, am inceput sa-mi fac niste "socoteli": cum e mai bine, sau continui ca pana acum, sau sa ma opresc sa fac anumite pacate, ca sa am mai putin de platit? Am optat petnru a doua varianta, caci ajunsi la o varsta de 40, 50 sau 60 ani oamenii incep sa se imbolnaveasca si viata nu mai e chiar atat de distractiva... iata deci unul dintre rationamentele, care m-au facut sa ma indepartez de unele pacate.
Dar sfinti nu sunt pe aici.
Acum, ce ma incalzeste pe mine, daca tu ai cu un pacat mai mult ca mine? Nu ma incalzeste deloc, caci eu de ale mele voi da socoteala, si tu de ale tale, si fiecare de ale sale. De aceea nu trebuie sa ne preocupe pacatele altora; dar cand le vedem si la altii, gandul sa ne duca la ale noastre, din care avem din belsug, sa le deplangem si sa ne pocaim. Ce binecuvantare e pentru o casa ca mama sa se fi pocait de cele rele! Putina suferinta, pe care o meritam, si mult bine!
Un gand bun de la soacra...la fiica.

cristiboss56 12.07.2009 01:03:30

Ory , să fi veselă, am văzut prima soacră îmblânzită !
:24:

zaharia_2009 12.07.2009 01:17:21

pt. Anca-Miha

Evolutia mea a fost exact inversa fata de a ta.Am debutat in adolescenta si inca mult timp dupa aceea inconjurat de multa lume.Dornic sa consum toate viciile lumi ,mici si mari si sa fiu mai mereu in centrul atentiei tuturor.La un moment dat viata mea s-a schimbat brusc.Desi mi-a fost greu ,f. greu a trebuit sa ma despart de cei dragi.Cel mai mult m-a durut ca a trebuit in mod brutal sa renunt la copiii mei.Chinuindu-ma un timp mi-am adus aminte ce m-au invatat parintii:in tot deauna exista D.zeu care nu lasa pe nimeni.L-am regasit dupa multi,multi ani.De atunci traiesc cu el si ma chinui sa merg cit mai aproape.Nu stiu cit pot dar il strig continuu.Cel mai des il rog sa ma ierte.Desi teologia ne invata ca rugaciunile sunt diferite(de lauda,de multumire si de cerere)am invatat de la mai batrini ca cel mai bine este sa te rogi pt. iertare si sa o lasi mai incet cu cererile,caci stie El negresit ce si cind iti trebuie si iti da .Tu doar sa fi atent sa accepti darul lui si sa nu te rasgindesti.
Cu siguranta ca asa cum spuneai si tu ,pina la sfirsit(daca la asta te refereai)mai este multa lupta.Asa cred...

Anca-Miha 12.07.2009 01:23:23

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 152293)
Evolutia mea a fost exact inversa fata de a ta.Am debutat in adolescenta si inca mult timp dupa aceea inconjurat de multa lume.Dornic sa consum toate viciile lumi ,mici si mari si sa fiu mai mereu in centrul atentiei tuturor.La un moment dat viata mea s-a schimbat brusc.Desi mi-a fost greu ,f. greu a trebuit sa ma despart de cei dragi.Cel mai mult m-a durut ca a trebuit in mod brutal sa renunt la copiii mei.Chinuindu-ma un timp mi-am adus aminte ce m-au invatat parintii:in tot deauna exista D.zeu care nu lasa pe nimeni.L-am regasit dupa multi,multi ani.De atunci traiesc cu el si ma chinui sa merg cit mai aproape.Nu stiu cit pot dar il strig continuu.Cel mai des il rog sa ma ierte.Desi teologia ne invata ca rugaciunile sunt diferite(de lauda,de multumire si de cerere)am invatat de la mai batrini ca cel mai bine este sa te rogi pt. iertare si sa o lasi mai incet cu cererile,caci stie El negresit ce si cind iti trebuie si iti da .Tu doar sa fi atent sa accepti darul lui si sa nu te rasgindesti.
Cu siguranta ca asa cum spuneai si tu ,pina la sfirsit(daca la asta te refereai)mai este multa lupta.Asa cred...

Iti multumesc, Zaharia, dar ce te face sa crezi ca viata mea e fara cusur, ca nu este. Trebuie omul sa treaca printr-un soc, ca sa se alipeasca lui Dumnezeu. Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat acest soc si ca acum stiu, ca fara El nu pot exista. Unii ar putea crede ca exagerez; nu exagerez deloc. Este purul adevar.
Da, sa-I cerem iertare, ca mult gresim, cu voie si fara de voie.
MA BUCUR CA AI REVENIT IN RANDUL NOSTRU.

Anca-Miha 12.07.2009 01:27:01

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 152283)
Ory , să fi veselă, am văzut prima soacră îmblânzită !
:24:

Comentariul tau e inexact si off-topic!
Esti sigur ca nu te-a muscat un tantar, paianjen, ceva... ca te manifesti foarte ciudat. In ultima vreme nu te recunosc; cu regret trebuie sa-ti spun acest lucru.

cristiboss56 12.07.2009 01:31:27

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 152293)

Deci , iertat să-mi fie Zaharia, dar ești la început de drum ( eu mă exclud, nu intru în calcul ) . Spun asta, pentru că dacă un cuvânt, o replică, te-ncruntă și te mâhnește, Mândria te-a învins, precum tot ea Mândria te face să vorbești de sus, cu aroganță, cu superioritate, și tot ea Mândria te face să te lauzi, să te caracterizezi cu superlative. Pentru mine ca un simplu mirean, să spunem că se mai acceptă cât de cât, dar la cineva ce lucrează efectiv cu mintea și sufletul , cu toată ființa lui pentru Dumnezeu, așa ceva nu se acceptă dragă Zaharia. Iertare, dar nu ai trecut testul, deci ești nu ești cu nimic mai presus de nici un membru al acestui forum. Până la urmă asta a fost "misiunea"mea , să te aduc cu picioarele pe pământ ( pe forum ) . Tot respectul și multă liniște să ai aici între noi . Noapte bună frate !

mihailt 12.07.2009 01:33:36

Dom-le eu am stranie impresie ca nu prea fac parte din categoria oamenilor inteligenti.
Am terminat o facultate nu prea grea dar nu in anii care ar fi trebuit si asta pentru ca am fost fortat sa o termin ca altfel nu cred ca as fi terminat-o.

Pentru mantuire e nevoie de Sfintele Taine si de legea lui Dumnezeu nu de facultati.Nici macar de carti duhovnicesti nu e nevoie afara de Sfanta Scriptura,Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul si cartea de rugaciuni.

Mai apoi nu e neaparat daca cineva termina o facultate sa fie si intelept.
Au fost suficienti inventatori mari care nici macar nu au terminat vreo facultate.

zaharia_2009 12.07.2009 01:39:05

pt.cristiboss

Cred ca cel mai bine este sa tac si sa-mi cer iertare.Daca ar mai fi de adaugat ceva or mai aparea momente oportune. Mai bine mai tirziu decit...mai devreme. O noapte cu pace si un somn odihnitor iti doresc !

cristiboss56 12.07.2009 01:39:06

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 152303)
Dom-le eu am stranie impresie ca nu prea fac parte din categoria oamenilor inteligenti.
Am terminat o facultate nu prea grea dar nu in anii care ar fi trebuit si asta pentru ca am fost fortat sa o termin ca altfel nu cred ca as fi terminat-o.

Pentru mantuire e nevoie de Sfintele Taine si de legea lui Dumnezeu nu de facultati.Nici macar de carti duhovnicesti nu e nevoie afara de Sfanta Scriptura,Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul si cartea de rugaciuni.

Mai apoi nu e neaparat daca cineva termina o facultate sa fie si intelept.
Au fost suficienti inventatori mari care nici macar nu au terminat vreo facultate.

Mihai, nu știu ce facultate ai terminat, și nici nu mă interesează așa ceva, dar erai bun, f.bun la jurnalism. Vb. f.serios . Să ne folosim talanții la timp. Asta ca sfat, din partea lui Stan Pățitul ! ! !

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:29:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.