![]() |
Am vazut Adriana ca iar ai dat o explicatie slabuta cu privire la faptul ca Moise a fost indrumat de diavol (ce fel de credincioasa sunteti in spiritul crezului apostolic daca spuneti ca Iisus a fost creat!?!) cu privire la nimicirea dusmanilor! Pai daca cartea care a dat-o Moise nu e de la Dumnezeu si nici de la diavol de unde e atunci?!? As face o gluma aici dar mie frica sa nu fiu banat cu privire la profesia ta. Oricum cei care conduc forumul ar trebui sa te atentioneze cu privire la ereziile care le expui (sunt demne de apreciat deoarece sunt unice in special si mai putin demne de apreciat deoarece sunt foarte slabute) sau sa-i avertizeze pe enoriasi!
|
Citat:
|
Citat:
Nu am acum timp sa raspund nici sa citesc tot ce s-a mai scris, dar vedeti ca v-a mai raspuns si altcineva intre timp, e drept ca fara sa va dea citatul ca sa va lamuriti despre ce este vorba ca vad ca dvs. nici nu-l cunoasteti, nici nu l-ati cautat intre timp dar criticati in continuu. Va spun pe scurt despre ce-i vorba si va caut mai incolo citatul. Evreii isi puteau lasa sotia pentru absolut orice motiv si ii faceau o carte de despartire. Asa ca Iisus este intrebat ce crede despre acest lucru. Ori El le raspunde ca barbatul trebuie sa isi paraseasca parintii pentru a se uni cu femeia lui iar ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta cu exceptia cazului de adulter. La care evreii il intreba de ce atunci MOISE le-a dat voie sa faca altfel. Iisus le raspunde ca MOISE le-a permis toate acelea din cauza impietririi inimii LOR, dar ca de la DUMNEZEU nu a fost asa. Si in multe locuri Iisus le spune evreilor: "vi s-a spus" ... "iar Eu va spun". Asta ca sa vedeti ca din cauza IMPIETRIRII INIMII LOR evreilor li s-a spus de multe ori nu tocmai ceea ce vroia Dumnezeu cu adevarat de la ei. Si cine le spunea daca nu Moise? Pot sa va aduc mai multe exemple cu citate, dar nu am acum timp. Revin mai tarziu. Dvs. insa, inainte de a arunca pietre, cititi mai intai Biblia, purtati o conversatie in cunostinta de cauza, lamuriti partenerul de discutii daca vedeti ca ar spune gresit, si abia apoi aveti dreptul sa scuturati praful incaltamintei si eventual sa aruncati cu pietre. Dar nu inainte. Revin mai pe seara cu restul. Si inca ceva acum: Iisus este NASCUT din Tatal, NU CREAT !! Afirmatiile din postare se refereau la secta Martorii lui Iehova care cred ca Iisus ar fi creat (de fapt la ei nasterea si creerea este acelasi lucru), iar eu cautam doar mai multe argumente pentru a-i lamuri pe ei pentru ca cele traditionale ortodoxe nu tin la ei din cauza ca au modificat Biblia in acele locuri pentru a-si sustine teoriile si ii invata pe ai lor ca Biblia celorlalti ar fi modificata. Mai multa atentie la ceea ce cititi!! |
N-am spus ca aceste daruri erau lipsite de o credinta profunda, tocmai datorita credintei le-au fost acordate; au existat deasemenea perioade de declin, in care putem spune ca Crestinismul a ‘stat”intr-un singur om, Sfantul Maxim Marturisitorul, insa mi se pare o afirmatie hazardata sa spui ca primii crestini au fost mai credinciosi si mai inzestrati cu har decat cei actuali, au fost si atunci: oameni si oameni, formele de manifestare a harului sunt multiple, nu doar “darul” tamaduirii fizice. Azi “miracolul” tamaduirii fizice il infaptuieste medicina, deci harul se manifesta in mod diferit si da ,eu cred ca exista si azi oameni "indumnezeiti" :) Diferenta e ca ei au primit botezul de foc, noi urcam treptele urcusului duhovnicesc, deci harul se acumuleaza progresiv, insa unii pot ajunge la o conlucrare deplina cu el (cazul sfintilor). Pogorarea Sfantului Duh din ziua Cincizecimii a fost actul de trecere de la lucrarea mantuitoare a lui Hristos in umanitatea Sa personala la extinderea acestei lucrari in celelalte fiinte umane. O zi placuta!
Citat:
|
Citat:
|
Cred ca Ioana ti-a dat un raspuns foarte bun in privinta acelei foi de despartire! Oricum biblia spune ca Dumnezeu i-a ordonat sa ucida pe inamicii sai si nu diavolul! Si nu este numai exemplu asta! Sincer de cand scriu pe forumuri crestine nu am mai intalnit un caz cu atatea idei nastrusnice ca tine! Eu cred ca ori ai citit n carti religioase si ai un amestec de idei in minte care mai de care mai confuze ori urmaresti un interes obscur. E parerea mea.
Eu nu cred ca Dumnezeu ne poate ordona sa ne iubim cei care ne ucid familia si continua sa ne ucida dar in schimb sa nu stam de vorba cu ereticii si sa uram la ei pana si hainele care le poarta! |
Citat:
Mea culpa, cel care raspunsese la aceasta problema nu era studentul la Teoogie ci un alt user. Le-am confundat profilele. In orice caz are dreptate si, avand in vedere ca deja sunteti a doua persoana care crede ca iubirea de vrajmas ceruta de Domnul ar fi pe categorii, as dori sa aflu si parerea oficiala a BO ca sa stiu de ce parte a baricadei se afla ca pana acum nu am mai auzit ortodocsi care sa aplice cuvantul Domnului in mod diferit pe categorii diferite de vrajmasi. Cat despre treaba cu cartea de despartire, Ioanna nu a dat citatul asa ca nu are rost sa mai continuam sa vorbim in vant, aveti rabdare pana diseara cand o sa am mai mult timp, ca sa discutam pe concret. |
Citat:
|
Citat:
|
La fel pot sta lucrurile si in cazul razboiului de aparare.
Insa aici lucrurile sint mai complicate. Uneori Domnul cere unora sa-i omoare pe altii. Asta face parte din judecata Domnului implinita cu mina omului. Deci exista si iertare, iubire dar si judecata. Toate trei se imbina insa intre ele nu trebuie sa existe ura. Deci combati dusmanul cu aceeasi iubire, lupti imporiva lui fara ura sau dispret ci doar cu taria dreptatii. Poti lupta cu sabia sau cu vorba ori doar cu atitudinea interioara in tacere. Deci nu este vorba de razbunare. Uneori trebuie sa il lasi sa te macelareasca alteori nu. -In functie de calitatile pe care trebuie sa le manifesti in acel moment -iertarea sau dreptatea. Insa dreptatea/judecata are si partea ei de iertare fiindca prin omorirea unora salvezi pe ceilalti iar salvindu-i le ierti pacatele pentru care ar fi trebuit sa moara. Iar daca nu au pacate atit de mari atunci cu atit mai mult dreptatea este necesara. Ii salvezi si pe atacatori de a mai face pacate si omorindu-i le scade considerabil si datoria ispasirii. Pedeapsa pentru cei care hulesc pe Duhul Sfint -una dintre ele- este ca "loc pentru ei nu s-a mai gasit pe pamint" adica vor fi omoriti. In Zaharia 14 spune asa: 12. " Dar iată care va fi prăpădul cu care Domnul va lovi toate popoarele care s-au războit cu Ierusalimul: trupul dușmanului va putrezi stând în picioare, ochii în orbitele lor și limba în gură." |
Citat:
Si apropos de Israel, eu cred ca nu mai este vorba doar de Israelul evreilor ci de cel al tuturor urmasilor lui Avraam care acum sunt si crestinii prin credinta. Iar Domnul a zis ca a iubi inseamna sa iti dai tu viata pentru altul (cum au facut martirii primelor secole) nu sa iei viata altuia. |
Citat:
Doctrina oficiala despre Hristos nu se poate exprima, evident, in cateva randuri, dar daca ne referim strict la problema monofizita, vom zice ca invatatura Bisercii Ortodoxe este cea pe care au consemnat-o Sfintii Parinti de la Sinodul de la Calcedon, si anume: "Urmând așadar Sfinților Părinți, noi învățăm într-un glas că mărturisim pe Unul și același Fiu, Domnul nostru Iisus Hristos, Însuși desăvârșit întru dumnezeire cât și întru omenitate, Însuși Dumnezeu adevărat și om adevărat din suflet rațional și din trup, de-o-ființă cu Tatăl după dumnezeire și de-o-ființă cu noi după omenitate, întru toate asemenea nouă afară de păcat, născut din Tatăl mai înainte de veci după dumnezeire și, la plinirea vremii, Același născut pentru noi și pentru a noastră mântuire din Fecioara Maria, Născătoarea de Dumnezeu, după omenitate, Unul și Același Hristos, Fiul, Domnul, Unul Născut, cunoscându-se în două firi, fără amestecare, fără schimbare, fără împărțire, fără despărțire, deosebirea firilor nefiind nicidecum stricată din pricina unimii, ci mai degrabă păstrându-se însușirile fiecărei firi într-o singură persoană și într-un singur ipostas, nu împărțindu-se sau despărțindu-se în două fețe, ci Unul și Același Fiu, Unul Născut, Dumnezeu Cuvântul, Domnul Iisus Hristos, precum [au vestit] de la început proorocii, precum El însuși ne-a învățat despre Sine și precum ne-a predanisit nouă Crezul Părinților." De asemenea Biserica noastra, conform tuturor marturiilor din Sfanta Scriptura si din Traditie, invata ca in Hristos sunt si doua lucrari, nu doar una (cea dumnezeiasca). Lucrarile sunt unite in acelasi chip ca si firile, deci Hristos are in vesnicie si lucrare omeneasca, dar ridicata la inaltimea Sfintei Treimi. Revenind insa la problema lui "Iisus fizic" si "Iisus Dumnezeu", eu evit pe cat posibil sa fac vreo separatie in Hristos. Consecintele unirii celor doua firi intr-un singur Ipostas, al Fiului lui Dumnezeu, sunt la fel de profunde pe cat este de profunda dumnezeirea Lui. De remarcat este ca dupa Intrupare, Hristos "lucreaza omeneste cele dumnezeiesti si dumnezeieste cele omenesti", dupa cum arata tot Sfintii Parinti. Aceasta impreuna-lucrare, vesnica, face ca sa nu se mai poata discuta niciodata despre vreo separare, nici macar cand vorbim "teoretic" (dar ce teorie este aceasta, cand Hristos este intrutotul practic?), intre firea omeneasca si cea dumnezeiasca in Hristos. |
Citat:
Paul Evdokimov arata insa foarte frumos in cartea "Femeia si mantuirea lumii", o carte pe care o recomand tuturor celor care cred ca ortodoxia nedreptateste femeia, ca monahii, precum ingerii, devin "fara gen", desi fiziologic sunt barbati. La fel, si mai ales - pentru ca El este modelul monahilor - Hristos incorporeaza in El si genul femeiesc, ca doar n-a lasat femeile afara din mantuire. Ceea ce este specific femeilor, si pe care si Hristos si monahii si-au apropriat, este jertfelnicia prin natura. Pe acestea femeile o au natural, de aceea jerfelnicia exterioara (preoteasca) s-a dat barbatilor. Citat:
Sunt doua jertfe, si doua slujiri. Ferice de femeile care inteleg menirea si nobletea jertfei lor. |
Excelente postările, Lavrențiu...
Bogate în informație, economice și pline înțelepciune și bun simț, duhovnicești! |
Eu nu am auzit nicaieri ca genul nu se desfiinteaza din moment ce ingerii nu sint nici barbati nici femei. Nu exista ingeri si ingerite.
Fecioara nu a jertfit la altar nu ca ar fi fost peste puterile ei sau ca femeia nu poate face acest lucru ci pentru ca in acele vremuri ar fi fost prea mult pentru vechii evrei avind in vedere traditiile lor stramosesti. Se pare ca si acum inca este prea mult. Insa daca acum in zilele noastre Fecioara s-ar intrupa pe pamint si ar cere sa fie papa sau inalt ierarh oare cine s-ar impotrivi? |
Citat:
|
Citat:
Acum recititi va rog cele scrise anterior si acolo unde vedeti "Iisus fizic" cititi pe limba acestei dogme "Iisus de-o fiinta cu noi dupa omenitate" si unde vedeti "Iisus Dumnezeu" cititi "Iisus de-o fiinta cu Tatal dupa Dumnezeire" si spuneti-mi daca ceva este gresit in cele scrise. Si daca si asa gasiti ca ar fi gresit, aratati-mi va rog unde si de ce. |
Citat:
Si am intrebare: primii crestini aveau altar? Painea era franta la mese doar de barbati? De unde rezulta asta? Epicleza cand a fost infiintata? Ca nu reiese deloc ca ea ar fi existat la primii crestini decat cel mult sub forma binecuvantarii cu care luau bucatele. Am dat mai inainte citatul cu comunitatea Corintului unde oamenii Cinau in toata regula si din cauza discrepantelor economice prea mari in care unii se imbuibau si se imbatau iar altii flamanzeau, Ap. Pavel a hotarat sa ramana doar la Paine si Vin. Nici vorba de altar, epicleza etc. Si nici vorba sa mentioneze ca doar barbatii ar putea frange paine si oferi vinul. Cand a aparut deci slujirea la Altar? |
Citat:
Am recitit citatul pe care l-am comentat atunci, este acesta: Citat:
Dar eu inteleg de unde a venit aceasta expresie, de la discutia cu listener, care a introdus aceasta expresie. Drept pentru care n-are rost sa continuam cearta lui :) |
Citat:
|
Citat:
Dar cand va referiti la ascultarea femeii de barbat, si a credinciosilor de preoti (caci si barbatii se supun duhovnicilor), aici toate temeiurile Sfintei Scripturii nu va dau dreptate. Cred ca stiti citatele etc, n-are rost sa intram in detalii. Citat:
Posibil sa fi existat neoranduieli - care au si justificat interventia Sfantului Apostol - dar erau exceptii. Sa nu uitam cele mai vechi scrieri care contin randuieli - de exemplu Didahia celor 12 Apostoli - si altele (daca doriti ma interesez mai in detaliu), care descriu randuielile in mare ca si acum (adica sunt aceleasi randuieli, in esenta). Epicleza este chiar cea mai veche. Inceputul ei este chiar la Cina cea de Taina ("multumind, a dat..."). Ea era punctul central al Liturghiei inca din vremea apostolilor. Pe vremea aceea Sfanta Liturghie consta in: Psalmi - Predica Apostolilor - Frangerea Painii (Euharistia) - Agapa. Niciunul din elementele acestea nu a lipsit niciodata, mai ales la inceput, si este firesc ca Apostolii se rugau Sfantului Duh sa prefaca darurile, inca de atunci. Didahia celor 12 Apostoli (sec I) contine inclusiv rugaciunile de la Epicleza si de dupa Impartasanie. |
Citat:
Pe de alta parte, si noi il avem pe Hristos ca Mire, dar este oarecum "mai adevarat" in cazul maicilor, pentru ca ele renunta la mirele lumesc pentru El. Deci pentru ele denumirea de "Mire" este mai proprie, chiar daca si noi, chiar si ca barbati, vrem sa ne facem dupa chipul "fecioarelor celor intelepte". |
Citat:
Cat despre preoti, tocmai ca preotii erau cei evrei de pe linia lui Aaron, prin Jertfa Sa a devenit preot si Domnul Iisus dar dupa randuiala lui Melchisedec si nu lui Aaron, iar prin El toti crestinii. Nu existau alti preoti. Ceea ce la noi in Biblie apare ca preoti, sunt batranii, care nu aveau deloc functie de preoti la evrei. Si poate stiti dvs. sa ma lamuriti ce anume inseamna exact cuvintele episcop si diacon introduse de crestini. Cat despre supunerea femeii fata de barbat stiu foarte bine textele, erau prescriptiile evreiesti ale Ap. Pavel care apoi a inteles, dupa ceva ani, ca in Hristos nu mai exista nici barbat si nici femeie. Femeile prooroceau in Biserica (adica spuneau cuvantul lui Dumnezeu) deci prescriptiile date la Corint se adresau strict destinatarilor si am explicat anterior toate astea. Ceea ce nu am mentionat inca - faptul ca o femeie trebuia sa poarte capul acoperit in timpul rugaciunilor si proorocirii ca semn ca barbatul ii este sef/cap asa cum si Dumnezeu ii este sef/cap lui Iisus (!!) (cum se impaca asta cu dogma Trinitatii?) dar zice ca femeia care nu vrea sa poarte capul acoperit sa se tunda. Deci iata ca prin tunsoare dispare supunerea fata de barbat, nu vi se pare cel putin curios? Stiti ca Ap. Pavel era evreu din Diaspora. Dar nu stiu daca aveti la cunostinta de existenta prin acele locuri a fecioarelor jurate (promise). Exista inca in zilele noastre in unele zone din Albania, sunt femei care, daca promit sa ramana virgine o viata, au aceleasi drepturi ca si barbatii cu conditia sa isi taie parul. Ca atare au dreptul sa poarte pantalon, sa munceasca si sunt destule care aleg aceasta cale pentru a-si intretine familia, mai ales fratii mai mici. Cam mare coincidenta cu prescriptiile Ap. Pavel, ce spuneti? Invatatura lui Hristos nu are nimic de a face cu astfel de datini, in El nu mai exista nici femeie nici barbat, iar ascultarea se face de toti catre toti dupa modelul: cine vrea sa fie mai mare decat ceilalti, sa se faca pe sine mic si sa le slujeasca lor. |
Citat:
Si calugarii renunta la casatorie pentru Hristos, de ce nu ar fi si la ei mai proprie denumirea de "Mire"? Iar la cei singuri si necasatoriti, cei din lume, de ce nu ar fi la fel de proprie? Dar cei casatoriti nu tot pe Hristos il au Mire mai presus de orice? Iisus a zis ca cel ce ii iubeste pe oameni mai mult decat pe El nu sunt vrednici de El. Asta este relatia Mire-mireasa de fapt, o iubire liber consimtita mai mare decat orice altceva. Sau gresesc? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Trebuie cercetat cu atentie. Faptul ca in Hristos nu mai sunt femeie sau barbat, rob sau stapan, evreu sau iudeu nu inseamna ca oamenii nu sunt in continuare asa. Adica eu voi fi barbat in veci, iar sotia mea va fi femeie in veci, precum si Adam si Eva erau barbat si femeie, inainte de cadere. Ce spune Pavel aici este ca mantuirea lui Hristos transcende orice granita, fie ea legata de cele naturale, cum este impartirea pe sexe, sau politice sau etnice. Se stie ca una din conditiile interpretarii Sfintei Scripturi este corelarea textelor, astfel incat sa intelegem parerea completa a Scripturii. Asa, orice text scos din context poate justifica orice. Cate nelegiuiri nu s-au intemeiat pe cate un verset interpretat anapoda! |
Citat:
|
Chiar si barbatilor li se spune ca atunci cind se roaga sa isi acopere capul cu o bucata de pinza , acest lucru a fost repetat (spus) de Iisus.
la evrei bucata asta de pinaza a ajuns sa fie cam mica dar poate chiar si asa are efectul psihologic scontat. Crestinii nu au mai pastrat totusi acest indemn. Acoperirea capului femeilor sau tunderea lui nu vine in realitate din necesitatea supunerii femei catre barbat ci din necesitatea ca parul ei sa nu fie prilejul de a i se sparge capul barbatului din cauza ochilor care nu pot fi tinuti in friu. Asta imi aduce aminte de tunderea la zero a lui Senead O"Connor. Tocmai pentru ca ea avea de interpretat un cintec devotional (adresat Mamei) iar regizorul avea tendinta sa ii puna prea mult parul in evidenta ca sa arate cit mai "sepsi". Referitor la pastrarea sexului in imparatie -acest lucru nu reise de nicaieri ci dimpotriva -o sa caut versete din VT si din NT care trateaza acest subiect. |
Citat:
Cat despre Ap. Pavel nu am vrut sa spun decat un singur lucru: era evreu din Diaspora care martiriza crestinii tocmai pentru ca nu respectau Legea si datinile evreiesti. Spune ca Scripturile sunt pentru lamurirea si instructia noastra dar apoi el, cu Scripturile in brate a martirizat crestinii. Apoi Domnul l-a convertit insa intelegerea lui nu a fost instant asupra tuturor lucrurilor si ca de obicei femeia a fost lasata la coada pentru prescriptiile date ei spune clar apostolul ca sunt pentru ca "asa spune Legea". Care lege daca nu cea evreiasca? Ori tocmai el a spus ca nu mai sunt obligati crestinii sa tina datini evreiesti. Abia in epistola catre Galateni, la vreo 9 ani dupa convertirea sa a inteles ca in Hristos nu mai exista deosebiri, deci daca barbatul nu mai trebuia sa tina datini si randuieli vechi, pai nici femeia, nici grecul, nici evreul, nici sclavul si nici stapanul. Ceea ce a dat Hristos a dat pentru toata lumea. Si uitasem, unde este altarul in textul pe care l-ati dat? Unde este Liturghia la Altar etc? |
Citat:
Ieri cautam materialele pe care le aveam despre Martorii lui Iehova pentru a raspunde mai precis unui alt user si am dat peste o revista de a lor din '89 care neaga Trinitatea si in care incep prin faptul ca Trinitatea este considerata de majoritatea crestinilor ca fiind conceptul fundamental al crestinatatii fara care cineva nu se poate numi crestin, dar in practica nimeni nu poate sa o explice considerand-o o taina prea mare pentru mintea omeneasca. Iar avand in vedere ca Dumnezeu nu este un Dumnezeu al dezordinii (Ap. Pavel), este curios cum de Dumnezeu nu a explicat aceasta dogma pentru ca oamenii sa o inteleaga avand in vedere ca este fundamentala. Si au si ei dreptatea lor. Cele afirmate intr-o dogma trebuie sa poata fi explicate daca se are pretentia de a fi fundamentale pentru a se numi crestin. |
Citat:
Si desi Ap. Pavel cere barbatilor sa se roage cu capul descoperit pentru a nu il necinsti, iata ca avem ierarhi care au capul acoperit in timpul Liturghiei. Pentru cei care fac legea exista mereu posibilitatea de a o modifica dupa plac. Cum zicea cineva mai inainte, legea spunea ca sclavii trebuie sa fie supusi stapanului dar legea era facuta tocmai de stapanii de sclavi... |
Adriana citeaza o scrisoare din Nt scrisa de Pavel cum ca barbatul trebuie sa fie capul femeii. Apoi citeaza o alta scrisoare cum ca toti crestinii ar fi egali. Adriana vrea sa spuna prin asta ca Pavel s-a razgandit intre timp! Tipa asta nu stiu de ce e bagata in seama nu exista o astfel de confesiune cu ideile sale eretice si puerile! Din pacate i-am aratat ca acel scrisori au fost scrise in acelasi an deci teoria ei cade!! Apoi ea spune ca Dumnezeu este capul lui Iisus! De unde trage ea concluzia asta?
|
Citat:
|
Citat:
Cum adica au fost scrise in acelasi timp? Pavel a stat in Corint cam 18 luni, in anii 50-52. Epistola catre Galateni a fost scrisa mult mai tarziu, in iarna anilor 56-57. Si iata ca Dumnezeu l-a invatat intre timp ca daca Legea nu se mai aplica barbatilor crestini, pai nu se mai aplica nici femeii asa cum spusese in Corint, si nici nimanui, grec, evreu, sclav sau stapan. Este exact epistola catre Galateni care explica cel mai bine faptul ca nu ne mantuim prin Lege ci prin credinta. Tot in anii 56-57 a scris si epistola catre romani, in timp ce cele catre Corinteni au fost scrise inainte de aceasta, prima prin 55 si a doua inainte de a scrie pe cea catre Romani, care a fost scrisa spre sfarsitul lui 56. Si sa nu uit: faptul ca Dumnezeu este capul/seful lui Iisus o spune nici mai mult si nici mai putin decat Ap. Pavel exact acolo unde spune ca barbatul ar fi capul/seful femeii. Este foarte interesant cum sunt scrise exact una dupa dupa alta si nu numai, el motiveaza faptul ca barbatul ar fi capul/seful femeii EXACT prin aceea ca Dumnezeu este capul/ seful lui Iisus. Dar ca de obicei se simte indoctrinarea bisericii care face sa fie vazuta fraza doar pe jumatate. Va las pana diseara sa gasiti singur pasajul si va dau un singur indiciu unde sa cautati, poate asa o sa-l cititi cu adevarat pe Ap. Pavel: intr-una din cele doua epistole catre Corinteni. Spor la cautat! |
Citat:
Ioana, eu cred in Trinitate, le-am spus ca mi-a ajuns citirea Bibliei pentru a intelege, si le-am zis ca tocmai ca eu prin Biblie am venit la credinta, nu prin Biserica, ca atare nu aveam cum sa fiu indoctrinata de Biserica. Insa dupa cum vezi, eu am ochi si pentru multele altele pentru care multi de aici vad ca doresc sa ii tina inchisi tocmai pentru ca au fost indoctrinati de biserica, ori ei de atitudinea asta inchisa s-au izbit. Cand nu se mai doreste sa se dea raspunsuri si sa se explice, se inchide usa. Iar cautand in Biblie, ar fi vrut sa gaseasca scris negru pe alb ca Iisus este Dumnezeu dar aici intervine modificarea Bibliei. N-am avut ieri timp sa termin de structurat exemplele pe care vroiam sa ti le dau cu privire la acest subiect, si iar trebuie sa fug, dar pe seara sau cel tarziu maine, revin. O zi frumoasa tuturor! :) |
Doamna de ce ne chinuiti cu greselile dumneavoastra? Biserica este stalp si temelie al adevarului iar Duhul Sfant lumineaza pe credinciosi! Credinciosii care au existat pe pamant nu au crezut in greselile care le prezinti! Nu avem in istorie femeie preot! Scrisorile respective, ti-am mai demonstrat o data, au fost scrise cam in aceasi perioada. Scrii :Pentru ca asa cum o spune si el, prescriptiile date de el initial femeii erau dupa Legea iudaica.
Unde scrie asa ceva in nt? Mai prezinta o data care sunt cele doua scrisori despre care vorbesti ca sa iti demonstrez iarasi ca gresesti! Fa-ti o biserica noua de tip iehovist unde Hristos nu a fost rastignit pe cruce ci pe un lemn si renunta la ideiile tale care nu se regasesc nicaieri in istoria crestina! Pentru tine biblia e o carte din care iei doar ce doresti! Si Moise e indrumat de demoni!... |
Citat:
Revin pe seara sau cel tarziu maine si cu ceea ce promisesem ieri. |
Citat:
Una am gasit-o : caci barbatul este capul nevestei, dupa cum si Hristos este Capul Bisericii, El, Mantuitorul trupului(Efes 5:23). P.S Sa te vad ce mai scri ca mai apare o epistola in care femeia este supusa barbatului : Barbatul nu este dator sa-si acopere capul, pentru ca el este chipul si slava lui Dumnezeu, pe cand femeia este slava barbatului.(1 corinteni 11:7) Deci care e scrisoarea apostolului Pavel care contrazice aceste doua scrisori? |
Citat:
Iar inainte de a va da si eu versete, astept sa puneti dvs. mai intai versetul in care Dumnezeu este seful/capul lui Iisus dupa spusele ap. Pavel. V-am spus ca tot in Corinteni se afla. Deci cautati va rog. Dupa care sa puneti pasajul in care femeia trebuie sa taca in adunari dupa care sa il puneti pe cel in care poate profeti cu capul acoperit. Si dupa ce ati pus toate aceste citate intr-o singura postare, va voi raspunde. Asa veti fi fortat sa rasfoiti putin epistolele. Si astept sa imi aratati postarea de acum jumatate de an sa vad daca intr-adevar mie imi era adresata si ma lasa memoria, sau era pentru altcineva, si daca intr-adevar ma lasa memoria, sa vad exact ce ati scris. Pentru ca informatiile pe care le am eu in mod oficial din Biblia TOB editata in 2010 si scrisa de peste 60 specialisti in domeniu, atat ortodocsi, cat si catolici si protestanti indica cele ce vi le-am scris. |
Citat:
|
Citat:
Biserica este alcatuita din toti acesti oameni plus lacasurile de cult, iar lumina nu a fost data lumii sa o tina unii sub oboroc, ci a fost data sa straluceasca lumii intregi si sa-i lamureasca pe toti cei care cauta lamuriri. Domnul a zis "cauta si vei gasi". Nu am auzit sa zica sa ne oprim din cautari. Daca unii au gasit deja toate raspunsurile, le tin doar pentru ei? Daca nu le tin doar pentru ei, pai sa le dea si la ceilalti, nu? Daca tu ai deja raspuns la toate, pai da-mi si mie raspunsurile acolo unde-i firul despicat in 4. Daca nu le stii pana in asemenea detalii, de ce crezi ca altii ar trebui impiedicati sa le stie? Sunt unii care n-au nevoie sa stie nimic iar altii care vor sa stie foarte multe. Cand a refuzat Domnul sa raspunda celor din urma? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:20:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.