![]() |
Citat:
|
Citat:
Pentru ca mi-e simpatic, de aceea am pus poza domnului Tipei. Am spus clar, ca nu ma identific cu domnul Tipei si nu cred ca vreun forumist a tras concluzia ca insusi domnul Tipei scrie pe acest forum. Suntem de aproximativ aceeasi varsta si chiar, fizic, semanam. --------------------------------------------------- Acum, ca am lamurit aceste aspecte, putem sa ne intoarcem la lucruri serioase? V-as ruga frumos. |
Citat:
Citat:
Desigur, eu unul cu placere voi discuta cu dumneavoastra despre „flame”, „offtopic”, „bashing”, „insulting interaction” si toata gama. Dar nu pe acest topic. Deschideti unul nou la „generalitati” si vorbim cat doriti despre asemenea lucruri serioase...:3: |
Citat:
|
Reiterez intrebarea, si doresc daca se poate un raspuns serios:
"De ce, in adunarile penticostale, toti cei care au "darul" limbilor vorbesc in public, tare, striga, fara sa talmaceasca nimeni (stim ca Pavel interzice cu desavarsire asta)". - 1 Corinteni 14:23 |
Citat:
Nu cred ca ati studiat pt.cultura generala ,daca era asa ati fi citit o singura data si in acest caz nu ati fi tinut minte atatea aspecte. Poate sunteti chiar cel din poza |
Citat:
Citat:
|
Citat:
... azi nu mai e nevoie de talmaci, ca la cat "duh sfant" au fiecare dintre ei, cunosc limba in care se vb....din nefericire nu vin la adunarile pentricost. chinezi, turci, americani etc. ca sa fie nevoie de o talmacire....ori gangurelile care le scot pe gura sunt cunoscute, poate si de cei care inca nu au fost intarcati de mama lor.... ....ati spus ca striga tare....e evident ca niste fanatici nu au ce sa faca decat sa strige, ca poporul sa retina; e ca un parinte care striga la copilul sau sa priceapa.... |
Citat:
|
Citat:
In acelasi timp nu sunteti de acord cu vorbirea in limbi ,dar dumnealui pe care il apreciati este ,fiind mai marele lor. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Un lucru nu inteleg ,cum va dati seama ca e sarac in Domnul ,d-voastra care sunteti fara religie sau iudaic? Cred ca sunteti aici pt. a va bate joc ,vedeti ca nu e prea frumos ,se apropie Nasterea Domnului. Dumnezeu sa va lumineze ! Puteti merge si la altii.,mai sunt forumuri. |
Citat:
|
Citat:
|
Orice om are ceva pt.care poate fi apreciat ,are ceva bun.
Important este ca prin ceea ce face un om sa nu atenteze la mantuirea celorlalti. Dumnezeu va judeca acest aspect. D-voastra il cunoasteti fiind unul de ai lor. Sau ati fost in vizita. |
Citat:
Sunt aici pentru a demasca minciunile si ereziile din aceasta religie. |
Citat:
|
Citat:
Eu unul de multe ori m-am trezit ca ma mandream. Si inca n-am scapat de aceasta ispita. Nu m-am mandrit cu vorbirea in limbi niciodata. Poate daca as fi avut darul talmacirii asa incat sa slujesc public cu acest dar, m-as fi mandrit. Dar m-am mandrit cu cunostintele mele din Biblie, m-am mandrit cand am avut succes intr-o slujire, uneori chiar si cand am avut o postare inteligenta pe forum, m-am mandrit si nu am stiut mereu sa dau lui Dumnezeu toata cinstea care i se cuvine. Numai Lui. Asadar frate Geony, ceea ce spui este perfect adevarat. Eu as zice sa ne smerim si sa ne pocaim cu totii si sa asteptem Nasterea Domnului cu o inima înfrântă. Ca multe pacate am mai facut. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
1. Nu cunosti Scriptura: TOTI PROOROCII Vechiului Testament NU AU VORBIT IN LIMBI. De ce?? Pentru ca Dumnezeu a socotit de cuviinta SA NU DEA DARUL ASTA ATUNCI. La fel cum Dumnezeu a socotit SA NU DEA DARUL unor titani ai credintei, la fel a socotit de cuviinta sa il si ridice de la oameni, dupa ce propovaduirea a atins dimensiuni mari. Deci nu cunosti sensul scripturii si cum Dumnezeu procedeaza in istorie. 2. Nu se schimba sensul harismelor - fiecare "harisma" are un folos, o consecinta. Este o putere "de a ajuta" pe cineva, nu pica de la un Dumnezeu inconstient care arunca cu puteri ciudate in slujitorii Sai. Hristos este intelept si da ce este nevoie pentru Biserica; cand a trimis Apostolii le-a zis: luati Duh Sfant si vindecati, tamaduiti pe toti cei care au nevoie. Totul se da pentru un folos, dupa ratiunea lui Dumnezeu. Dar se si ea, tot dupa o ratiune divina. Citat:
Sfantul Paisie Aghioritul a primit de la Dumnezeu acest dar. Cand au venit niste germani la el, el le vorbea in greaca, iar ei auzeau in limba lor. NU BOLBOROSEA, NU CHIUIA, NU TIPA, NU SE SCHIMONOSEA, NU SCOTEA LIMBA AFARA. Asa lucreaza cu adevarat vorbirea in limbi. Si Parintele Cleopa a primit de la Dumnezeu acest dar. Cand a venit Parintele Iustin Popovici, care era sarb, fiecare vorbea in limba lui si se intelegeau. 4. PUTEREA LUI DUMNEZEU In cer poate se vorbeste alta limba. Dar Dumnezeu, in istoria de mii de ani in care a fost alaturi de om, A VORBIT IN LIMBA OMULUI. DUMNEZEU VORBESTE NUMAI IN LIMBA OMULUI SI NU IN ALlTE LIMBI INVENTATE. Nu exista in Scriptura exemplu in care Dumnezeu sa vorbeasca alte limbi. 5. Din nou, intelegerea gresita a Scripturii Hristos a venit sa ne invete: - ca El este Mesia, Fiul lui Dumnezeu - sa credem in El - cum sa ne mantuim - sa ascultam de Apostoli - sa mancam Trupul Lui si sa bem Sangele Lui - dar nu a mentionat niciodata El personal, in nici un text despre "limbile straine". Daca invatatura lui Hristos, care este SUFICIENTA SI MANTUITOARE NU POMENESTE CA ELEMENT DE BAZA, "vorbirea in limbi", atunci sensul acestui lucru este efectiv de a sluji Apostolilor in propovaduire, si nu este UNUL DE CREDINTA. |
Bine ai revenit, Palama... Si te asteptam mai des. :1:
|
Citat:
|
Citat:
Vezi ca ti-am scris acum vreun an sa incerci sa te concentrezi un pic si sa nu mai desfasori poliloghii cat roata carului. Iar tu ai promis ca vei incerca, nu uita! Daca vrei un raspuns scrie o fraza, maximum doua...bine, fie, pentru tine: cinci fraze. Daca NU vrei raspuns scrie cate 34(treizeci si patru) de randuri. Multumesc, salutari... |
De ce penticostalii vorbesc in limbi (bolborosesc) fara talmacire? putem primi raspuns la aceasta intrebare, ca sa putem trece mai departe?
p.s.: puteti raspunde franc, deschis, ca nu vor sa respecte invataturile apostolice; ce e mare lucru? dar sunteti nesinceri, vreti sa prezentati penticostalismul ca fiind la nivel de facultate iar celelalte culte la nivel de gradinita...ei bine, lucrurile nu stau deloc asa! |
Citat:
. |
Citat:
Repet. In orice biserica penticostala daca intram, in cadrul serviciilor de rugaciune, se vorbeste cu voce tare, in limbi, FARA TALMACIRE. Pavel spune ca astfel de oameni sunt considerati nebuni. Sunt nebuni penticostalii? De ce fac asta? Vreau sa stiu si eu care este motivul! Poate nu au citit Scripturile, poate au primit o revelatie noua, mai stii... |
Citat:
|
Citat:
da, toti penticostalii dintr-o adunare, care au darul limbilor, si-l folosesc la modul ca urla cat pot de tare, cat ii tin plamanii in acele limbi, fara sa le pese de nimic, fara sa se sinchiseasca ca in Biblie scrie ca lucrul acesta e interzis ! feriti-va de penticostali, ei nu au Duhul Sfant ci sunt posedati demonic. |
Parintele Cleopa,despre penticostali.
Petrecand Hristos cu ucenicii Sai pe Muntele Maslinilor,le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim,ci sa astepte fagaduinta Tatalui.Si ati vazut ce a spus Mantuitorul la Apostoli:Voi veti fi botezati cu Duhul Sfant,nu mult dupa aceste zile (Fapte 1,5).
Dar cum spun penticostalii blestemati ca ei au fost botezati cu Duh Sfant?Dar cine ti-a dat tie Duhul Sfant?Diavolul te-a facut sa botezi cu Duh Sfant si cu foc!Ca Duhul Sfant a fost dat numai la Apostoli,in chip de limbi de foc,si prin ei s-a dat ucenicilor,episcopilor si preotilor prin hirotonie.De ce n-a venit in alt chip atunci Duhul Sfant? Amintind alta istorie,amestecarea limbilor,vedem ca Duhul Sfant,Care a amestecat limbile la turnul Babel,vine acum in chip de limbi de foc sa le adune pe toate intr-o credinta,adica toate popoarele.Ca asa am avut discutii cu penticostalii,la vicovul de Sus,in Bucovina:,,Noi avem botez cu Duhul Sfant,ziceu ei,si de aceea avem darul harismatic de vorbim in limbi!",,Aveti duhul mandriei in Voi!Ca nu aceasta a cerut Hristos de la noi.Numai Apostolii,episcopii,preotii au putere de la Hristos sa boteze cu Duhul Sfant si cu foc". -Penticostalii se lauda ca vorbesc in limbi. -Da.Stie diavolul totate limbile sa te invete,ca el este mare ,,Filolog"!Iata ce este:Cand va va spune un penticostal ca trebuie sa va botezati cu Duh Sfant,sa-l stuchiti intre ochi.Ca nu cere Hristos de la noi aceasta.Botezul a fost destinat numai Apostolilor,cand le-a spus Mantuitorul:Si nu mult dupa aceasta,voi va veti boteza cu Duh Sfant si cu foc,cand va veti imbraca cu putere de sus. Cred ca Parintele Cleopa Ilie ne-a lamurit destul de clar cu privire la subiectul asta.Ramaneti in corabia mantuirii,fratilor!Nu va luati dupa tot ce zbuara. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu avea cum sa scrie un teolog de talia Parintelui Cleopa ineptiile care, intr-un mod NeEleGantt, le servesti dumneata pe aici: Citat:
Citat:
Citat:
E contrazisa Apostolul Petru: „Căci vouă este dată făgăduința și copiilor voștri și tuturor celor de departe, pe oricâți îi va chema Domnul Dumnezeul nostru.” E contrazisa si de invatatura ortodoxa. Ia citeste tu despre Taina Mirungerii: „Taina Sfântului Mir (Mirungerea) este instituită de Domnul nostru Iisus Hristos care făgăduieste sfintilor apostoli că le va trimite Duhul Sfânt: «Si iată, Eu trimit peste voi făgăduinta Tatălui Meu ; voi însă, sedeti în cetate până ce vă veti imbrăca cu putere de sus» (Luca XXIV, 49 ; Săvârsitorul Tainei Mârungerii este episcopul sau preotul. Sfânta Taină a Mirungerii împărtăseste primitorilor harul Sfântului Duh, care luminează mintea pentru întelegerea si mărturisirea adevărului crestin ; |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:33:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.