Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Vorbirea in limbi la penticostali... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7556)

valentin.viliga 20.12.2011 11:18:45

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416682)
Nu e domnia-sa. Sunt eu si nu ma identific cu presedintele cultului penticostal.
Acum, ca am lamurit aceste aspecte, as dori sa reformulez intrebarea pe care am pus-o si la care nu am primit raspuns:
"De ce, in adunarile penticostale, toti cei care au "darul" limbilor vorbesc in public, tare, striga, fara sa talmaceasca nimeni (stim ca Pavel interzice cu desavarsire asta)".

Atunci de ce folositi la avatar o poza a domniei sale?

Profetul de carton 20.12.2011 11:21:38

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 416685)
Atunci de ce folositi la avatar o poza a domniei sale?

Dar daca facem o analiza, putem vedea ca multi useri folosesc poze ale diferitelor personalitati.
Pentru ca mi-e simpatic, de aceea am pus poza domnului Tipei. Am spus clar, ca nu ma identific cu domnul Tipei si nu cred ca vreun forumist a tras concluzia ca insusi domnul Tipei scrie pe acest forum. Suntem de aproximativ aceeasi varsta si chiar, fizic, semanam.
---------------------------------------------------
Acum, ca am lamurit aceste aspecte, putem sa ne intoarcem la lucruri serioase? V-as ruga frumos.

penticostalul 20.12.2011 11:43:39

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416688)
Pentru ca mi-e simpatic, de aceea am pus poza domnului Tipei.

Păi de simpatic ce va este faceti miștocăreala de doi bani la adresa Cultului pe care il conduce?

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416688)
Acum, ca am lamurit aceste aspecte, putem sa ne intoarcem la lucruri serioase? V-as ruga frumos.

Adica la activităti specifice unui troll.
Desigur, eu unul cu placere voi discuta cu dumneavoastra despre „flame”, „offtopic”, „bashing”, „insulting interaction” si toata gama. Dar nu pe acest topic.

Deschideti unul nou la „generalitati” si vorbim cat doriti despre asemenea lucruri serioase...:3:

Profetul de carton 20.12.2011 11:56:51

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 416699)
Păi de simpatic ce va este faceti miștocăreala de doi bani la adresa Cultului pe care il conduce?

Domnule, va rog sa fiti mai respectuos! Eu am venit pe acest forum pentru a discuta lucruri serioase. Daca analizez cultul penticostal o fac pentru ca am ajuns la concluzia ca sunt lucruri demonice acolo. Este dreptul meu. Nu vreti sa raspundeti la intrebari, nimeni nu va obliga!

Profetul de carton 20.12.2011 12:45:50

Reiterez intrebarea, si doresc daca se poate un raspuns serios:

"De ce, in adunarile penticostale, toti cei care au "darul" limbilor vorbesc in public, tare, striga, fara sa talmaceasca nimeni (stim ca Pavel interzice cu desavarsire asta)". - 1 Corinteni 14:23

anita 20.12.2011 13:45:43

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416731)
Reiterez intrebarea, si doresc daca se poate un raspuns serios:

"De ce, in adunarile penticostale, toti cei care au "darul" limbilor vorbesc in public, tare, striga, fara sa talmaceasca nimeni (stim ca Pavel interzice cu desavarsire asta)". - 1 Corinteni 14:23

Daca nu apartinei nici unei credinte ,de unde stiti atat de bine Noul Testament?
Nu cred ca ati studiat pt.cultura generala ,daca era asa ati fi citit o singura data si in acest caz nu ati fi tinut minte atatea aspecte.
Poate sunteti chiar cel din poza

Profetul de carton 20.12.2011 13:51:58

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 416765)
de unde stiti atat de bine Noul Testament?

stiu si eu doar cateva versete, domnul "penticostal" stie Scripturile pe dinafara, dar se vede treaba ca nu vrea sa ne explice ce si cum !

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 416765)
Poate sunteti chiar cel din poza

va asigur ca nu sunt, este un domn pe care-l apreciez foarte mult si chiar mi-as dori sa-i seman (in anumite privinte, nu in toate).

Geony 20.12.2011 14:01:13

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416731)

... azi nu mai e nevoie de talmaci, ca la cat "duh sfant" au fiecare dintre ei, cunosc limba in care se vb....din nefericire nu vin la adunarile pentricost. chinezi, turci, americani etc. ca sa fie nevoie de o talmacire....ori gangurelile care le scot pe gura sunt cunoscute, poate si de cei care inca nu au fost intarcati de mama lor....

....ati spus ca striga tare....e evident ca niste fanatici nu au ce sa faca decat sa strige, ca poporul sa retina; e ca un parinte care striga la copilul sau sa priceapa....

Geony 20.12.2011 14:03:20

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416769)
va asigur ca nu sunt, este un domn pe care-l apreciez foarte mult si chiar mi-as dori sa-i seman (in anumite privinte, nu in toate).

si cred ca va referiti la cel financia...am auzit cum se imbogateste "sfintia" sa de pe urma fratilor lui...

anita 20.12.2011 14:03:25

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416769)
stiu si eu doar cateva versete, domnul "penticostal" stie Scripturile pe dinafara, dar se vede treaba ca nu vrea sa ne explice ce si cum !

Daca il apreciati ,inseamna ca il cunoasteti.
In acelasi timp nu sunteti de acord cu vorbirea in limbi ,dar dumnealui pe care il apreciati este ,fiind mai marele lor.

Profetul de carton 20.12.2011 14:04:27

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 416778)
Daca il apreciati ,inseamna ca il cunoasteti.
In acelasi timp nu sunteti de acord cu vorbirea in limbi ,dar dumnealui pe care il apreciati este ,fiind mai marele lor.

Da, il cunosc. Sunt de acord cu vorbirea in limbi, insa nu asa cum se practica in bisericile penticostale.

Profetul de carton 20.12.2011 14:05:12

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 416776)
si cred ca va referiti la cel financia...am auzit cum se imbogateste "sfintia" sa de pe urma fratilor lui...

financiar sta foarte bine, dar e sarac in Domnul.

TunsDiana 20.12.2011 14:17:59

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 180800)
Credeti ca "vorbirea in limbi" la penticostali este intr-adevar daruita de Duhul Sfant? Este ea de la Dumnezeu sau de la diavol?...

Cum ar putea fi de la D-zeu cand au manifestarile pe care le au? Plus ca acestia sunt si in afara Bisericii... deci...

anita 20.12.2011 14:19:59

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416781)

Pai daca e sarac in Domnul de ce il apreciati ,sau ati vorbit ironic?
Un lucru nu inteleg ,cum va dati seama ca e sarac in Domnul ,d-voastra care sunteti fara religie sau iudaic?
Cred ca sunteti aici pt. a va bate joc ,vedeti ca nu e prea frumos ,se apropie Nasterea Domnului.
Dumnezeu sa va lumineze !
Puteti merge si la altii.,mai sunt forumuri.

Profetul de carton 20.12.2011 14:24:42

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 416792)
Pai daca e sarac in Domnul de ce il apreciati

Il apreciez pentru alte lucruri. Pentru spiritul de bun organizator, spre exemplu.

Profetul de carton 20.12.2011 14:26:45

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 416789)
Cum ar putea fi de la D-zeu cand au manifestarile pe care le au? Plus ca acestia sunt si in afara Bisericii... deci...

penticostalii au niste manifestari care ar ingrozi pe oricine ar intra in adunarea lor; sunt zgomotosi, urla, zbiara chiar, isterici.

anita 20.12.2011 14:29:29

Orice om are ceva pt.care poate fi apreciat ,are ceva bun.
Important este ca prin ceea ce face un om sa nu atenteze la mantuirea celorlalti.
Dumnezeu va judeca acest aspect.
D-voastra il cunoasteti fiind unul de ai lor.
Sau ati fost in vizita.

Profetul de carton 20.12.2011 14:30:32

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 416800)
D-voastra il cunoasteti fiind unul de ai lor.

Doamne fereste! nu as merge la penticostali pentru nimic in lume!
Sunt aici pentru a demasca minciunile si ereziile din aceasta religie.

Geony 20.12.2011 14:55:31

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416781)

Da spuneti-mi unul care e bogat in Domnul....cat timp sunt stapaniti de mandrie, n-au pereche decat pe Lucifer....

penticostalul 20.12.2011 15:15:18

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 416814)
Da spuneti-mi unul care e bogat in Domnul....cat timp sunt stapaniti de mandrie

Cei mai multi penticostali sunt saraci in Domnul. Si mandri.
Eu unul de multe ori m-am trezit ca ma mandream. Si inca n-am scapat de aceasta ispita.

Nu m-am mandrit cu vorbirea in limbi niciodata. Poate daca as fi avut darul talmacirii asa incat sa slujesc public cu acest dar, m-as fi mandrit.

Dar m-am mandrit cu cunostintele mele din Biblie, m-am mandrit cand am avut succes intr-o slujire, uneori chiar si cand am avut o postare inteligenta pe forum, m-am mandrit si nu am stiut mereu sa dau lui Dumnezeu toata cinstea care i se cuvine. Numai Lui.

Asadar frate Geony, ceea ce spui este perfect adevarat.
Eu as zice sa ne smerim si sa ne pocaim cu totii si sa asteptem Nasterea Domnului cu o inima înfrântă. Ca multe pacate am mai facut.

Geony 20.12.2011 15:27:40

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 416825)
Asadar frate Geony, ceea ce spui este perfect adevarat.
Eu as zice sa ne smerim si sa ne pocaim cu totii si sa asteptem Nasterea Domnului cu o inima înfrântă. Ca multe pacate am mai facut.

Asta vrea Domnul de la noi...

Profetul de carton 20.12.2011 16:08:20

Citat:

Poate daca as fi avut darul talmacirii asa incat sa slujesc public cu acest dar, m-as fi mandrit.

Corect, penticostalii nu au daruri de talmacire ci numai bolboroseli care nu sunt prin Duhul Sfant.

Citat:

.
Ca multe pacate am mai facut.

Poate dumneavoastra. Sper ca Domnul Isus sa vi le ierte. Ma rog pt asta.

gpalama 20.12.2011 23:30:29

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 386690)
Schimbarea scopului harismelor Duhului Sfant este o inventie telogica la care nu pot adera.

Hristos a zis: Nu cunoasteti Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu.

1. Nu cunosti Scriptura: TOTI PROOROCII Vechiului Testament NU AU VORBIT IN LIMBI.
De ce?? Pentru ca Dumnezeu a socotit de cuviinta SA NU DEA DARUL ASTA ATUNCI.
La fel cum Dumnezeu a socotit SA NU DEA DARUL unor titani ai credintei, la fel a socotit de cuviinta sa il si ridice de la oameni, dupa ce propovaduirea a atins dimensiuni mari.
Deci nu cunosti sensul scripturii si cum Dumnezeu procedeaza in istorie.

2. Nu se schimba sensul harismelor - fiecare "harisma" are un folos, o consecinta. Este o putere "de a ajuta" pe cineva, nu pica de la un Dumnezeu inconstient care arunca cu puteri ciudate in slujitorii Sai. Hristos este intelept si da ce este nevoie pentru Biserica; cand a trimis Apostolii le-a zis: luati Duh Sfant si vindecati, tamaduiti pe toti cei care au nevoie.

Totul se da pentru un folos, dupa ratiunea lui Dumnezeu.
Dar se si ea, tot dupa o ratiune divina.

Citat:

Ceea ce scrieti aici nu are de-a face cu penticostalii sau cu vorbirea in limbi ci este doar reflexia unor suflete ranite si rautacioase.
3. Voi nu ati inteles de fapt ce inseamna acest dar pentru ca nu ati avut ocazia sa-l vedeti in lucrare.

Sfantul Paisie Aghioritul a primit de la Dumnezeu acest dar. Cand au venit niste germani la
el, el le vorbea in greaca, iar ei auzeau in limba lor.
NU BOLBOROSEA, NU CHIUIA, NU TIPA, NU SE SCHIMONOSEA, NU SCOTEA LIMBA AFARA.
Asa lucreaza cu adevarat vorbirea in limbi.

Si Parintele Cleopa a primit de la Dumnezeu acest dar. Cand a venit Parintele Iustin Popovici, care era sarb, fiecare vorbea in limba lui si se intelegeau.

4. PUTEREA LUI DUMNEZEU

In cer poate se vorbeste alta limba.
Dar Dumnezeu, in istoria de mii de ani in care a fost alaturi de om, A VORBIT IN LIMBA OMULUI.

DUMNEZEU VORBESTE NUMAI IN LIMBA OMULUI SI NU IN ALlTE LIMBI INVENTATE.
Nu exista in Scriptura exemplu in care Dumnezeu sa vorbeasca alte limbi.

5. Din nou, intelegerea gresita a Scripturii
Hristos a venit sa ne invete:
- ca El este Mesia, Fiul lui Dumnezeu
- sa credem in El
- cum sa ne mantuim
- sa ascultam de Apostoli
- sa mancam Trupul Lui si sa bem Sangele Lui

- dar nu a mentionat niciodata El personal, in nici un text despre "limbile straine".

Daca invatatura lui Hristos, care este SUFICIENTA SI MANTUITOARE NU POMENESTE CA ELEMENT DE BAZA, "vorbirea in limbi", atunci sensul acestui lucru este efectiv de a sluji Apostolilor in propovaduire, si nu este UNUL DE CREDINTA.

Doriana 20.12.2011 23:33:19

Bine ai revenit, Palama... Si te asteptam mai des. :1:

Profetul de carton 21.12.2011 09:06:32

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 417058)

- dar nu a mentionat niciodata El personal, in nici un text despre "limbile straine".

"Penticostalul" o sa vina repede sa spuna ca Isus a amintit limbile ca semn al credintei, in Marcu cap. 16 vers. 17; dar "penticostalul" nu stie ca acest capitol este o adaugire, el nu apare in manuscrisele originale ! Dar asa sunt ei invatati in religia lor, pentru ca le convine, limbile sunt amintite acolo ca semn al credintei. Dar cum putea Isus sa le spuna apostolilor ca limbile sunt semn al credintei, cand evenimentul Penticostei era mult inainte? Ce ar fi inteles apostolii?

penticostalul 21.12.2011 09:36:23

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 417058)
Hristos a zis: Nu cunoasteti Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu.

1. Nu cunosti Scriptura: TOTI PROOROCII Vechiului Testament NU AU VORBIT IN LIMBI.
De ce?? Pentru ca Dumnezeu a socotit de cuviinta SA NU DEA DARUL ASTA ATUNCI.
La fel cum Dumnezeu a socotit SA NU DEA DARUL unor titani ai credintei, la fel a socotit de cuviinta sa il si ridice de la oameni, dupa ce propovaduirea a atins dimensiuni mari.
Deci nu cunosti sensul scripturii si cum Dumnezeu procedeaza in istorie.

2. Nu se schimba sensul harismelor - fiecare "harisma" are un folos, o consecinta. Este o putere "de a ajuta" pe cineva, nu pica de la un Dumnezeu inconstient care arunca cu puteri ciudate in slujitorii Sai. Hristos este intelept si da ce este nevoie pentru Biserica; cand a trimis Apostolii le-a zis: luati Duh Sfant si vindecati, tamaduiti pe toti cei care au nevoie.

Totul se da pentru un folos, dupa ratiunea lui Dumnezeu.
Dar se si ea, tot dupa o ratiune divina.

3. Voi nu ati inteles de fapt ce inseamna acest dar pentru ca nu ati avut ocazia sa-l vedeti in lucrare.

Sfantul Paisie Aghioritul a primit de la Dumnezeu acest dar. Cand au venit niste germani la
el, el le vorbea in greaca, iar ei auzeau in limba lor.
NU BOLBOROSEA, NU CHIUIA, NU TIPA, NU SE SCHIMONOSEA, NU SCOTEA LIMBA AFARA.
Asa lucreaza cu adevarat vorbirea in limbi.

Si Parintele Cleopa a primit de la Dumnezeu acest dar. Cand a venit Parintele Iustin Popovici, care era sarb, fiecare vorbea in limba lui si se intelegeau.

4. PUTEREA LUI DUMNEZEU

In cer poate se vorbeste alta limba.
Dar Dumnezeu, in istoria de mii de ani in care a fost alaturi de om, A VORBIT IN LIMBA OMULUI.

DUMNEZEU VORBESTE NUMAI IN LIMBA OMULUI SI NU IN ALlTE LIMBI INVENTATE.
Nu exista in Scriptura exemplu in care Dumnezeu sa vorbeasca alte limbi.

- ca El este Mesia, Fiul lui Dumnezeu
- sa credem in El
- cum sa ne mantuim
- sa ascultam de Apostoli
- sa mancam Trupul Lui si sa bem Sangele Lui

Daca invatatura lui Hristos, care este SUFICIENTA SI MANTUITOARE NU POMENESTE CA ELEMENT DE BAZA, "vorbirea in limbi", atunci sensul acestui lucru este efectiv de a sluji Apostolilor in propovaduire, si nu este UNUL DE CREDINTA.

Mister George Palama,
Vezi ca ti-am scris acum vreun an sa incerci sa te concentrezi un pic si sa nu mai desfasori poliloghii cat roata carului.
Iar tu ai promis ca vei incerca, nu uita!

Daca vrei un raspuns scrie o fraza, maximum doua...bine, fie, pentru tine: cinci fraze.
Daca NU vrei raspuns scrie cate 34(treizeci si patru) de randuri.

Multumesc, salutari...

Profetul de carton 21.12.2011 10:04:46

De ce penticostalii vorbesc in limbi (bolborosesc) fara talmacire? putem primi raspuns la aceasta intrebare, ca sa putem trece mai departe?
p.s.: puteti raspunde franc, deschis, ca nu vor sa respecte invataturile apostolice; ce e mare lucru? dar sunteti nesinceri, vreti sa prezentati penticostalismul ca fiind la nivel de facultate iar celelalte culte la nivel de gradinita...ei bine, lucrurile nu stau deloc asa!

penticostalul 21.12.2011 10:20:59

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 417142)
puteti raspunde franc, deschis...

Dumneavoastră domnule profet de carton, v-am răspuns cu maxima franchețe si deschidere aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=2063

.

Profetul de carton 21.12.2011 10:27:36

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 417148)
Dumneavoastră domnule profet de carton, v-am răspuns cu maxima franchețe si deschidere aici:

Intrebarea mea se adreseaza tuturor.

Repet. In orice biserica penticostala daca intram, in cadrul serviciilor de rugaciune, se vorbeste cu voce tare, in limbi, FARA TALMACIRE. Pavel spune ca astfel de oameni sunt considerati nebuni. Sunt nebuni penticostalii? De ce fac asta? Vreau sa stiu si eu care este motivul! Poate nu au citit Scripturile, poate au primit o revelatie noua, mai stii...

Geony 21.12.2011 20:28:22

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 417142)
De ce penticostalii vorbesc in limbi (bolborosesc) fara talmacire? !

De ce ar mai fi nevoie de talmaci intr-o adunare de penticostali daca toti au darul vb in limbi? nu or intelege ce se spune?

Profetul de carton 10.01.2012 12:56:04

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 417380)
De ce ar mai fi nevoie de talmaci intr-o adunare de penticostali daca toti au darul vb in limbi? nu or intelege ce se spune?

da, toti penticostalii dintr-o adunare, care au darul limbilor, si-l folosesc la modul ca urla cat pot de tare, cat ii tin plamanii in acele limbi, fara sa le pese de nimic, fara sa se sinchiseasca ca in Biblie scrie ca lucrul acesta e interzis !

feriti-va de penticostali, ei nu au Duhul Sfant ci sunt posedati demonic.

EleGantt 10.01.2012 14:36:17

Parintele Cleopa,despre penticostali.

Petrecand Hristos cu ucenicii Sai pe Muntele Maslinilor,le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim,ci sa astepte fagaduinta Tatalui.Si ati vazut ce a spus Mantuitorul la Apostoli:Voi veti fi botezati cu Duhul Sfant,nu mult dupa aceste zile (Fapte 1,5).
Dar cum spun penticostalii blestemati ca ei au fost botezati cu Duh Sfant?Dar cine ti-a dat tie Duhul Sfant?Diavolul te-a facut sa botezi cu Duh Sfant si cu foc!Ca Duhul Sfant a fost dat numai la Apostoli,in chip de limbi de foc,si prin ei s-a dat ucenicilor,episcopilor si preotilor prin hirotonie.De ce n-a venit in alt chip atunci Duhul Sfant?
Amintind alta istorie,amestecarea limbilor,vedem ca Duhul Sfant,Care a amestecat limbile la turnul Babel,vine acum in chip de limbi de foc sa le adune pe toate intr-o credinta,adica toate popoarele.Ca asa am avut discutii cu penticostalii,la vicovul de Sus,in Bucovina:,,Noi avem botez cu Duhul Sfant,ziceu ei,si de aceea avem darul harismatic de vorbim in limbi!",,Aveti duhul mandriei in Voi!Ca nu aceasta a cerut Hristos de la noi.Numai Apostolii,episcopii,preotii au putere de la Hristos sa boteze cu Duhul Sfant si cu foc".
-Penticostalii se lauda ca vorbesc in limbi.
-Da.Stie diavolul totate limbile sa te invete,ca el este mare ,,Filolog"!Iata ce este:Cand va va spune un penticostal ca trebuie sa va botezati cu Duh Sfant,sa-l stuchiti intre ochi.Ca nu cere Hristos de la noi aceasta.Botezul a fost destinat numai Apostolilor,cand le-a spus Mantuitorul:Si nu mult dupa aceasta,voi va veti boteza cu Duh Sfant si cu foc,cand va veti imbraca cu putere de sus.
Cred ca Parintele Cleopa Ilie ne-a lamurit destul de clar cu privire la subiectul asta.Ramaneti in corabia mantuirii,fratilor!Nu va luati dupa tot ce zbuara.

osutafaraunu 10.01.2012 14:40:30

Citat:

În prealabil postat de EleGantt (Post 421207)
Cand va va spune un penticostal ca trebuie sa va botezati cu Duh Sfant,sa-l stuchiti intre ochi.

Nu pot să cred că părintele Cleopa ar fi instigat la asemenea act huliganic! Probabil e o fabulație...

EleGantt 10.01.2012 14:42:50

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421208)
Nu pot să cred că părintele Cleopa ar fi instigat la asemenea act huliganic! Probabil e o fabulație...

Da,este o fabulatie.

osutafaraunu 10.01.2012 14:48:09

Citat:

În prealabil postat de EleGantt (Post 421209)
Da,este o fabulatie.

Păi e frumos să născociți asemenea fabulații denigratoare la adresa părintelui?:33:

EleGantt 10.01.2012 15:36:57

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421212)
Păi e frumos să născociți asemenea fabulații denigratoare la adresa părintelui?:33:

Am gresit spunand ca este o fabulatie.Parintele s-a referit destul de clar ca trebuie sa facem acest lucru,doar cand vine unul dintre penticostali sa ne inlature de la dreapta credinta.Si ne spun si sfintii parinti ca prima si a doua oara sa fugim de cei care ne imping spre alte cai,dar a treia oara trebuie sa ne facem sabie,sa nu care cumva sa ne luam dupa ei.Credinta trebuie aparata cu orice pret,indiferent de mijloace.

osutafaraunu 10.01.2012 15:47:48

Citat:

În prealabil postat de EleGantt (Post 421222)
Am gresit spunand ca este o fabulatie.Parintele s-a referit destul de clar ca trebuie sa facem acest lucru,doar cand vine unul dintre penticostali sa ne inlature de la dreapta credinta.

Mă iertați, dar parcă tot nu-mi vine să cred. O asemenea atitudine profund necreștinească l-ar compromite grav pe părintele Cleopa. Căutați mai bine citatul, deși nu pare că e un citat.

Citat:

În prealabil postat de EleGantt (Post 421222)
Credinta trebuie aparata cu orice pret,indiferent de mijloace.

Asta nu e nici din Biblie, nici din Patristică, ci mai degrabă din Machiavelli.

EleGantt 10.01.2012 16:00:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421226)
Mă iertați, dar parcă tot nu-mi vine să cred. O asemenea atitudine profund necreștinească l-ar compromite grav pe părintele Cleopa. Căutați mai bine citatul, deși nu pare că e un citat.

Asta nu e nici din Biblie, nici din Patristică, ci mai degrabă din Machiavelli.

Frate iti recomand volumul 3 al Parintelui Cleopa Ilie sa-l citesti si poate ai sa te lamuresti in privinta asta,costa doar 6 lei cartea.

penticostalul 10.01.2012 17:15:18

Citat:

În prealabil postat de EleGantt (Post 421231)
costa doar 6 lei cartea.

Cred ca e „cartea” mneatale si o vinzi cam scump.
Nu avea cum sa scrie un teolog de talia Parintelui Cleopa ineptiile care, intr-un mod NeEleGantt, le servesti dumneata pe aici:

Citat:

Diavolul te-a facut sa botezi cu Duh Sfant si cu foc!

Asta e in flagranta contradictie cu zicerea sfantului Ioan Botezatorul: „A răspuns Ioan tuturor, zicând: Eu vă botez cu apă, dar vine Cel ce este mai tare decât mine, Căruia nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintelor. El vă va boteza cu Duh Sfânt și cu foc.”

Citat:

Cand va va spune un penticostal ca trebuie sa va botezati cu Duh Sfant,sa-l stuchiti intre ochi.

Umilirea asta doar soldatii romani i-au facut-o lui Isus si paganii crestinilor pe care urma sa-i arda pe rug. Nu cred ca Parintele a indemnat la asemenea grozavii.

Citat:

Ca nu cere Hristos de la noi aceasta. Botezul a fost destinat numai Apostolilor,cand le-a spus Mantuitorul:Si nu mult dupa aceasta,voi va veti boteza cu Duh Sfant si cu foc,cand va veti imbraca cu putere de sus.

Asta e o alta nazdravanie teologica.
E contrazisa Apostolul Petru: „Căci vouă este dată făgăduința și copiilor voștri și tuturor celor de departe, pe oricâți îi va chema Domnul Dumnezeul nostru.

E contrazisa si de invatatura ortodoxa. Ia citeste tu despre Taina Mirungerii:
„Taina Sfântului Mir (Mirungerea) este instituită de Domnul nostru Iisus Hristos care făgăduieste sfintilor apostoli că le va trimite Duhul Sfânt: «Si iată, Eu trimit peste voi făgăduinta Tatălui Meu ; voi însă, sedeti în cetate până ce vă veti imbrăca cu putere de sus» (Luca XXIV, 49 ;

Săvârsitorul Tainei Mârungerii este episcopul sau preotul. Sfânta Taină a Mirungerii împărtăseste primitorilor harul Sfântului Duh, care luminează mintea pentru întelegerea si mărturisirea adevărului crestin ;

EleGantt 10.01.2012 19:31:59

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 421239)
Cred ca e „cartea” mneatale si o vinzi cam scump.
Nu avea cum sa scrie un teolog de talia Parintelui Cleopa ineptiile care, intr-un mod NeEleGantt, le servesti dumneata pe aici:

Asta e in flagranta contradictie cu zicerea sfantului Ioan Botezatorul: „A răspuns Ioan tuturor, zicând: Eu vă botez cu apă, dar vine Cel ce este mai tare decât mine, Căruia nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintelor. El vă va boteza cu Duh Sfânt și cu foc.”

Umilirea asta doar soldatii romani i-au facut-o lui Isus si paganii crestinilor pe care urma sa-i arda pe rug. Nu cred ca Parintele a indemnat la asemenea grozavii.

Asta e o alta nazdravanie teologica.
E contrazisa Apostolul Petru: „Căci vouă este dată făgăduința și copiilor voștri și tuturor celor de departe, pe oricâți îi va chema Domnul Dumnezeul nostru.

E contrazisa si de invatatura ortodoxa. Ia citeste tu despre Taina Mirungerii:
„Taina Sfântului Mir (Mirungerea) este instituită de Domnul nostru Iisus Hristos care făgăduieste sfintilor apostoli că le va trimite Duhul Sfânt: «Si iată, Eu trimit peste voi făgăduinta Tatălui Meu ; voi însă, sedeti în cetate până ce vă veti imbrăca cu putere de sus» (Luca XXIV, 49 ;

Săvârsitorul Tainei Mârungerii este episcopul sau preotul. Sfânta Taină a Mirungerii împărtăseste primitorilor harul Sfântului Duh, care luminează mintea pentru întelegerea si mărturisirea adevărului crestin ;

Nu are rost sa intru in polemica cu tine pe tema asta.Parintele Cleopa m-a luminat destul de clar despre cum stau lucrurile.El nu minte,cum faci tu acum.Tu nu poti sa lamuresti lucrurile inalte,ca nu esti vreun carturar,garantez.Va place sa aduceti mereu argumente impotriva adevarului si asta la infinit...ca degeaba iti spune parintele Cleopa ca aici este alb,ca tu vezi negru...

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:33:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.