Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Vorbirea in limbi la penticostali... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7556)

grasu77 10.01.2012 20:12:16

Citat:

În prealabil postat de EleGantt (Post 421271)
...ca degeaba iti spune parintele Cleopa ca aici este alb,ca tu vezi negru...

Tot nu am inteles cum ramane cu stuchitul intre ochi. Asa trebuie sa faceti?

Lucian008 10.01.2012 20:21:51

Citat:

În prealabil postat de EleGantt (Post 421207)
Petrecand Hristos cu ucenicii Sai pe Muntele Maslinilor,le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim,ci sa astepte fagaduinta Tatalui.Si ati vazut ce a spus Mantuitorul la Apostoli:Voi veti fi botezati cu Duhul Sfant,nu mult dupa aceste zile (Fapte 1,5).
Dar cum spun penticostalii blestemati ca ei au fost botezati cu Duh Sfant?Dar cine ti-a dat tie Duhul Sfant?Diavolul te-a facut sa botezi cu Duh Sfant si cu foc!Ca Duhul Sfant a fost dat numai la Apostoli,in chip de limbi de foc,si prin ei s-a dat ucenicilor,episcopilor si preotilor prin hirotonie.De ce n-a venit in alt chip atunci Duhul Sfant?
Amintind alta istorie,amestecarea limbilor,vedem ca Duhul Sfant,Care a amestecat limbile la turnul Babel,vine acum in chip de limbi de foc sa le adune pe toate intr-o credinta,adica toate popoarele.Ca asa am avut discutii cu penticostalii,la vicovul de Sus,in Bucovina:,,Noi avem botez cu Duhul Sfant,ziceu ei,si de aceea avem darul harismatic de vorbim in limbi!",,Aveti duhul mandriei in Voi!Ca nu aceasta a cerut Hristos de la noi.Numai Apostolii,episcopii,preotii au putere de la Hristos sa boteze cu Duhul Sfant si cu foc".
-Penticostalii se lauda ca vorbesc in limbi.
-Da.Stie diavolul totate limbile sa te invete,ca el este mare ,,Filolog"!Iata ce este:Cand va va spune un penticostal ca trebuie sa va botezati cu Duh Sfant,sa-l stuchiti intre ochi.Ca nu cere Hristos de la noi aceasta.Botezul a fost destinat numai Apostolilor,cand le-a spus Mantuitorul:Si nu mult dupa aceasta,voi va veti boteza cu Duh Sfant si cu foc,cand va veti imbraca cu putere de sus.
Cred ca Parintele Cleopa Ilie ne-a lamurit destul de clar cu privire la subiectul asta.Ramaneti in corabia mantuirii,fratilor!Nu va luati dupa tot ce zbuara.

Eu cu ei nu mai discut, dar daca imi permiti fac o completare la mesajul tau. Parintele Cleopa a fost bland, Hristos a dat cu biciul. La propriu nu la figurat.

osutafaraunu 10.01.2012 20:40:42

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 421286)
Eu cu ei nu mai discut

Păi de ce domnu' Lucian? Doar nu care cumva treceți la faza a II-a, aia cu stuchitul...

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 421286)
Parintele Cleopa a fost bland, Hristos a dat cu biciul. La propriu nu la figurat.

Cleopa good, Jesus bad!
Unde ați citit domnule că Isus a dat cu biciul... la propriu? În cărțulia aia de 6 lei?

osutafaraunu 10.01.2012 20:43:54

........................

EleGantt 10.01.2012 21:01:20

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 421283)
Tot nu am inteles cum ramane cu stuchitul intre ochi. Asa trebuie sa faceti?

Da,asta ne cere parintele Cleopa atat timp cat "penticostalii",vor sa ne arunce in gheena cu invatatura lor demonica.Nu fiti fatarnici si judecati lucrurile astea ca si voi ati face la fel daca cineva de alta religie ar veni la voi sa va arate cum faceti voi "adevarul".Nu crezi?

grasu77 10.01.2012 21:08:50

Citat:

În prealabil postat de EleGantt (Post 421300)
Da,asta ne cere parintele Cleopa atat timp cat .... vor sa ne arunce in gheena cu invatatura lor demonica.Nu fiti fatarnici si judecati lucrurile astea ca si voi ati face la fel daca cineva de alta religie ar veni la voi sa va arate cum faceti voi "adevarul".Nu crezi?

Nu stiu cum am face, dar stiu ca nu este crestineste daca am urma sfaturile parintelui Cleopa (sau ale dumitale). Bine este daca am face cum a facut Mantuitorul, cu inselatorul. Nu l-a stuchit intre ochi ci i-a spus ferm "este scris".

Asta cu stuchitul este buna doar pentru cei care nu stiu ce "este scris".

claudiu_s 10.01.2012 22:15:15

Citat:

În prealabil postat de EleGantt (Post 421207)
Petrecand Hristos cu ucenicii Sai pe Muntele Maslinilor,le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim,ci sa astepte fagaduinta Tatalui.Si ati vazut ce a spus Mantuitorul la Apostoli:Voi veti fi botezati cu Duhul Sfant,nu mult dupa aceste zile (Fapte 1,5).
Dar cum spun penticostalii blestemati ca ei au fost botezati cu Duh Sfant?Dar cine ti-a dat tie Duhul Sfant?Diavolul te-a facut sa botezi cu Duh Sfant si cu foc!Ca Duhul Sfant a fost dat numai la Apostoli,in chip de limbi de foc,si prin ei s-a dat ucenicilor,episcopilor si preotilor prin hirotonie.De ce n-a venit in alt chip atunci Duhul Sfant?
Amintind alta istorie,amestecarea limbilor,vedem ca Duhul Sfant,Care a amestecat limbile la turnul Babel,vine acum in chip de limbi de foc sa le adune pe toate intr-o credinta,adica toate popoarele.Ca asa am avut discutii cu penticostalii,la vicovul de Sus,in Bucovina:,,Noi avem botez cu Duhul Sfant,ziceu ei,si de aceea avem darul harismatic de vorbim in limbi!",,Aveti duhul mandriei in Voi!Ca nu aceasta a cerut Hristos de la noi.Numai Apostolii,episcopii,preotii au putere de la Hristos sa boteze cu Duhul Sfant si cu foc".
-Da.Stie diavolul totate limbile sa te invete,ca el este mare „Filolog”!Iata ce este:Cand va va spune un penticostal ca trebuie sa va botezati cu Duh Sfant,sa-l stuchiti intre ochi.Ca nu cere Hristos de la noi aceasta.Botezul a fost destinat numai Apostolilor,cand le-a spus Mantuitorul:Si nu mult dupa aceasta,voi va veti boteza cu Duh Sfant si cu foc,cand va veti imbraca cu putere de sus.
Cred ca Parintele Cleopa Ilie ne-a lamurit destul de clar cu privire la subiectul asta.Ramaneti in corabia mantuirii,fratilor!Nu va luati dupa tot ce zbuara.

Din intamplare am si eu cartea,dar mai trebuie adaugat ceva ca sa nu-i induci in eroare pe cei de alta relige,de pilda "penticostalii".
Citez:Petrecand Hristos cu ucenicii Sai pe Muntele Maslinilor,le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim,ci sa astepte fagaduinta Tatalui.Si ati vazut ce a spus Mantuitorul la Apostoli:Voi veti fi botezati cu Duhul Sfant,nu mult dupa aceste zile (Fapte 1,5).
Amintind alta istorie,amestecarea limbilor,vedem ca Duhul Sfant,Care a amestecat limbile la turnul Babel,vine acum in chip de limbi de foc sa le adune pe toate intr-o credinta,adica toate popoarele.Ca asa am avut discutii cu penticostalii,la vicovul de Sus,in Bucovina:„Noi avem botez cu Duhul Sfant,ziceu ei,si de aceea avem darul harismatic de vorbim in limbi!",,Aveti duhul mandriei in Voi!Ca nu aceasta a cerut Hristos de la noi.Numai Apostolii,episcopii,preotii au putere de la Hristos sa boteze cu Duhul Sfant si cu foc ”.
-Da.Stie diavolul totate limbile sa te invete,ca el este mare ,,Filolog"!Iata ce este:Cand va va spune un penticostal ca trebuie sa va botezati cu Duh Sfant,sa-l stuchiti intre ochi.Ca nu cere Hristos de la noi aceasta.Botezul a fost destinat numai Apostolilor,cand le-a spus Mantuitorul:Si nu mult dupa aceasta,voi va veti boteza cu Duh Sfant si cu foc,cand va veti imbraca cu putere de sus.
Iar pentru cealalta biserica,Biserica ascultatoare,s-a randuit botezul prin apa si prin Duh.
Ca a venit Nicodim noaptea la Mantuitorul si,stand de vorba,Mantuitorul ii spune:De nu se va naste cineva de sus,nu va putea intra intru Imparatia Cerurilor.Si el,cu toate ca era dascal mare al Legii Vechi,n-a inteles cuvantul Lui.Mantuitorul ii spune a doua oara:De nu se va naste cineva din nou,nu va putea intra intru Imparatia Cerurilor.Atunci el mai tare s-a nedumerit.Cum poate,Doamne cineva sa se nasca din nou?Sa intre batran in pantecele maicii sale sa se nasca din nou?Nici acum n-a inteles despre ce nastere vorbeste.Si atunci a spus clar Mantuitorul,a treia oara,vedeti la Ioan 5,3:De nu se va naste cineva din apa si din Duh,nu poate intra intru Imparatia Cerului.Iata care botez ni se cere noua tuturor:botezul prin apa si prin Duh,pe care il avem noi luat de la Sfanta Biserica a lui Hristos prin baia nasterii de a doua.Ca duhul este nevazut si apa este vazuta.Ca totdeauna Tainele Bisericii intemeiate de Hristos sunt indoite:o fata nevazuta si una vazuta,una care se crede si una care se simte,adica Duhul si apa.

Scris din cartea:"Ne vorbeste Parintele Cleopa volumul 3".

iuliu46 10.01.2012 22:34:10

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 421302)
Nu stiu cum am face, dar stiu ca nu este crestineste daca am urma sfaturile parintelui Cleopa (sau ale dumitale). Bine este daca am face cum a facut Mantuitorul, cu inselatorul. Nu l-a stuchit intre ochi ci i-a spus ferm "este scris".

Asta cu stuchitul este buna doar pentru cei care nu stiu ce "este scris".

Dar ce inseamna :"Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui." ?
Este scris ?

iuliu46 10.01.2012 23:10:22

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421292)
Păi de ce domnu' Lucian? Doar nu care cumva treceți la faza a II-a, aia cu stuchitul...

Cleopa good, Jesus bad!
Unde ați citit domnule că Isus a dat cu biciul... la propriu? În cărțulia aia de 6 lei?

Și erau aproape Paștile iudeilor, și Iisus S-a urcat la Ierusalim
Și a găsit șezând în templu pe cei ce vindeau boi și oi și porumbei și pe schimbătorii de bani.
Și, făcându-Și un bici din ștreanguri, i-a scos pe toți afară din templu, și oile și boii, și schimbătorilor le-a vărsat banii și le-a răsturnat mesele.

osutafaraunu 10.01.2012 23:15:42

Citat:

În prealabil postat de claudiu_s (Post 421321)
[...]Cand va va spune un penticostal ca trebuie sa va botezati cu Duh Sfant,sa-l stuchiti intre ochi. [...] Scris din cartea:"Ne vorbeste Parintele Cleopa volumul 3".

Deci totuși este adevărat... Rușine... mare rușine!:33:

penticostalul 10.01.2012 23:17:38

Citat:

În prealabil postat de claudiu_s (Post 421321)
Din intamplare am si eu cartea,dar mai trebuie adaugat ceva ca sa nu-i induci in eroare pe cei de alta relige,de pilda "penticostalii".

Mulțumim pentru purtarea de grijă!

Penticostalii însă sunt greu de indus în eroare cu cărticele de 6 lei.
Ei nu se simt datori sa creadă chiar tot ce a spus Părintele Cleopa și preferă Cartea Cărților drept singura norma de credință și viețuire.

osutafaraunu 10.01.2012 23:17:45

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 421336)
Și erau aproape Paștile iudeilor, și Iisus S-a urcat la Ierusalim
Și a găsit șezând în templu pe cei ce vindeau boi și oi și porumbei și pe schimbătorii de bani.
Și, făcându-Și un bici din ștreanguri, i-a scos pe toți afară din templu, și oile și boii, și schimbătorilor le-a vărsat banii și le-a răsturnat mesele.

Scrie acolo că "a dat cu biciul"?

penticostalul 10.01.2012 23:40:45

Nu scrie. Dar ne putem imagina noi.
Si vă informăm că, in urma unor reforme, au fost inventate câteva metode inedite de tratare a „vrășmașilor”:
- „datul cu biciul pe spinare” marca Isus
- „tragerea mai multor sfinte palme” modelul Sfântul Nicolae
- „stuchitul intre ochi” învățat de la Părintele Cleopa

iuliu46 10.01.2012 23:43:44

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421342)
Scrie acolo că "a dat cu biciul"?

99 dar ce a facut cu biciul ? A fost cu Plugusorul ? De ce ar face cineva un bici ? :24:

Doriana 10.01.2012 23:53:25

Citat:

În prealabil postat de EleGantt (Post 421271)
Parintele Cleopa m-a luminat destul de clar despre cum stau lucrurile.El nu minte,cum faci tu acum.Tu nu poti sa lamuresti lucrurile inalte,ca nu esti vreun carturar,garantez..

Sigur, trebuie sa fii un mare carturar ca sa stuchesti oamenii intre ochi. Astfel de lucruri inalte nu poate face oricine...

Sincer acum, dar tie bunul simt ce iti spune?

EleGantt 11.01.2012 00:15:38

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 421355)
Sigur, trebuie sa fii un mare carturar ca sa stuchesti oamenii intre ochi. Astfel de lucruri inalte nu poate face oricine...

I-a spune-mi mie ce ai face tu daca cineva dintre sectari,ar veni la tine nu odata,ci de zece ori sa-ti predea "adevarul"?Cum ai reactiona tu cu acel presupus om?Banuiesc ca nu-l vei invita la o cafea sa vorbiti.Din punctul meu de vedere daca cineva nu iti da pace si tot vrea sa te ademeneasca la religia lui,aici nu mai trebuie tinut cont de bunul simt,trebuie sa te faci sabie!

iuliu46 11.01.2012 00:34:00

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 421355)

Dar Doriana daca ar veni cineva la tine sa zicem sa-ti puna semnul fiarei pe mana l-ai "stuchi " ? Daca unii oameni cred ca "duhul " vine de la vrajmasul ce trebuie sa faca ?
Eu nu ma pronunt asa agresiv dar eu nu inteleg care este scopul vorbirii in limbi.Intr-adevar exista ca adevar incontestabil in Biblie .Dar sant reguli stricte sau nu ? Oamenii sa vorbeasca pe rand,femeia sa taca in biserica etc.
Uite aici :
"Dacă prin limbă nu veți da cuvânt lesne de înțeles, cum se va cunoaște ce ați grăit? Veți fi niște oameni care vorbesc în vânt.Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei."
Si iar : "Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare."
Si iar : "Mulțumesc Dumnezeului meu, că vorbesc în limbi mai mult decât voi toți;
Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăț și pe alții, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină. "
Si iar : "Așa că vorbirea în limbi este semn nu pentru cei credincioși ci pentru cei necredincioși; iar proorocia nu pentru cei necredincioși, ci pentru cei ce cred. Deci, dacă s-ar aduna Biserica toată laolaltă și toți ar vorbi în limbi și ar intra neștiutori sau necredincioși, nu vor zice, oare, că sunteți nebuni?"
Si iar : "Dacă grăiește cineva într-o limbă străină, să fie câte doi, sau cel mult trei și pe rând să grăiască și unul să tălmăcească.
Iar dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu. "
Si mai ales :"Si duhurile proorocilor se supun proorocilor.Pentru că Dumnezeu nu este al neorânduielii, ci al păcii. "
Pai ce facem cu harmalaia aia ? Sa zicem ca Biserica e un mic colt de rai .Tu iti poti imagina ca asa e in rai striga fiecare cat poate de tare ? nu trebuie un pic de ordine in tot ceea ce facem ?

Doriana 11.01.2012 00:34:20

Citat:

În prealabil postat de EleGantt (Post 421364)
I-a spune-mi mie ce ai face tu daca cineva dintre sectari,ar veni la tine nu odata,ci de zece ori sa-ti predea "adevarul"?.

Eu sunt "sectar", si penticostal pe deasupra, dar nu merg la usa nimanui. Si nici nu iti spun ca trebuie sa fii botezat cu Duhul Sfant. Primul lucru care iti trebuie este pocainta. Duhul Sfant nu vine peste oricine, ci peste oameni care se caiesc de pacatele lor si se lasa de ele. Eu caut inca acea pocainta adevarata si asta iti pot recomanda si tie. Dar daca vrei totusi sa ne stuchim, da-mi doar un loc de intalnire si spune-mi ce inaltime ai... :)

Citat:

În prealabil postat de EleGantt (Post 421364)
aici nu mai trebuie tinut cont de bunul simt,trebuie sa te faci sabie!

Spui bine: scosul sabiei nu are legatura cu bunul simt.

Doriana 11.01.2012 00:43:34

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 421369)
Dar Doriana daca ar veni cineva la tine sa zicem sa-ti puna semnul fiarei pe mana l-ai "stuchi " ?

Daca as sti ca scap de semn probabil l-as stuchi. Dar si stuchind nu rezolv nimic, si in plus imi fac crestinismul de rusine.

Poate ca solutia lui Elegant, cu invitatul la cafea, este mai buna. Numai martorii vin din usa in usa. Spunea cineva ca i-a primit inauntru si le-a vestit el lor credinta adevarata. Asa ca martorii au tacut si au ramas pe ganduri; chiar au plecat gandindu-se. Putini stiti ca lor li se cere mersul din usa in usa de la conducerea adunarii, nu ca ar fi atat de plini de ravna, saracii...

Erethorn 11.01.2012 01:28:03

Nu înțeleg de ce se folosește termenul acesta arhaic și literar, "a stuchi".

Termenul academic contemporan este "a scuipa".

Iar termenul cel mai des uzitat în cercurile unde asemenea comportamente sunt la ele acasă este "a flegma".

Față de această situație, vă întreb acum, câți dintre voi simt impulsul creștinesc de a-l flegma pe aproapele vostru între ochi ?

Ei ? Haideți, cum să scăpăm așa o ocazie de a ne dovedi dragostea față de Mântuitorul Isus Cristos ?

"Băi, a venit un sectar la mine, dar când i-am tras o flegmă între ochi !!! Doamne ajută !"

Mihnea Dragomir 11.01.2012 01:54:47

Îmi amintesc că un prieten își dresase câinele-lup învățându-l comanda de atac: "Jidan !" Ne ceruse să nu spunem bancuri cu evrei de față cu animalul, fiindcă interlocutorul celui care ar spune bancul ar putea fi luat drept țintă de conștiinciosul și aprigul câine, fiind confundat cu un "jidan".

Nu am câine. Dar, când am să am unul, mă gândesc să îl învăț cu comanda de atac: "sectar !". Vine vreunul cu ecuson și cravată să mă învețe ce mai scrie prin Biblie ? "Sectar !" Mai pune vecinul la boxele lui din geam hituri precum "Of, of, of, mor toți țiganii, când apare nașul și-aruncă cu banii" ? Am să am ac de cojocul lui. "Sectar !" Vin unii în campania electorală să-mi pună calendare cu PDL-ul la poștă ? "Sectari !" Ce lucru cu adevărat creștinesc ar fi ! În felul acesta, aș contribui la micșorarea numărului acestor hiloți ai societății, precum sectarii, maneliștii, pedeliștii, dentiștii și, în general, toți care mă enervează cu existența lor.

Un singur lucru mă face să mă mai gândesc. Acela că, după ce termin cu sectarii, într-o zi ar putea veni o utilizatoare cu un Rotweiller, să îi desfacă lesa și să arate spre mine folosind comanda: "BĂRBAT !"

iuliu46 11.01.2012 02:51:40

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 421379)
Îmi amintesc că un prieten își dresase câinele-lup învățându-l comanda de atac: "Jidan !" Ne ceruse să nu spunem bancuri cu evrei de față cu animalul, fiindcă interlocutorul celui care ar spune bancul ar putea fi luat drept țintă de conștiinciosul și aprigul câine, fiind confundat cu un "jidan".

Nu am câine. Dar, când am să am unul, mă gândesc să îl învăț cu comanda de atac: "sectar !". Vine vreunul cu ecuson și cravată să mă învețe ce mai scrie prin Biblie ? "Sectar !" Mai pune vecinul la boxele lui din geam hituri precum "Of, of, of, mor toți țiganii, când apare nașul și-aruncă cu banii" ? Am să am ac de cojocul lui. "Sectar !" Vin unii în campania electorală să-mi pună calendare cu PDL-ul la poștă ? "Sectari !" Ce lucru cu adevărat creștinesc ar fi ! În felul acesta, aș contribui la micșorarea numărului acestor hiloți ai societății, precum sectarii, maneliștii, pedeliștii, dentiștii și, în general, toți care mă enervează cu existența lor.

Un singur lucru mă face să mă mai gândesc. Acela că, după ce termin cu sectarii, într-o zi ar putea veni o utilizatoare cu un Rotweiller, să îi desfacă lesa și să arate spre mine folosind comanda: "BĂRBAT !"

Dar in timpul asta ceilalti isi dreseaza proprii caini.Imi aduc aminte cand am primit primele brosuri sectare,toate erau indreptate impotriva Papei si Bisericii Catolice.Chiar si acum vad cata ura exista impotriva voastra pe unele site-uri straine unde discuta persoane apartinand diferitor confesiuni.Singurul lucru care-i uneste este ca stiu exact cine e "satana" .:1:

osutafaraunu 11.01.2012 05:39:24

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 421350)
99 dar ce a facut cu biciul ? A fost cu Plugusorul ? De ce ar face cineva un bici ? :24:

Dar regele ce face cu sceptrul? De ce ar purta un sceptru? Bineînțeles pentru a-l folosi pe post de ghioagă, pocnindu-i pe supuși între ochi!

Lucian008 11.01.2012 09:29:52

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 421350)

Si-a facut vant ca ii era cald si inca nu se inventase evantaiul. :)))))
Multumesc pentru ca ati raspuns. Desi ma rodea sa dau raspunsul eu am spus ca nu mai vorbesc cu ei. Ii ignor. Tocmai din cauza postarilor de genul a facut bici ca sa isi faca vant cu el sau sa mearga cu plugusorul.

Lucian008 11.01.2012 09:35:05

Citat:

Intr-adevar exista ca adevar incontestabil in Biblie .Dar sant reguli stricte sau nu ? Oamenii sa vorbeasca pe rand,femeia sa taca in biserica etc.
Uite aici :
"Dacă prin limbă nu veți da cuvânt lesne de înțeles, cum se va cunoaște ce ați grăit? Veți fi niște oameni care vorbesc în vânt.Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei."
Si iar : "Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare."
Si iar : "Mulțumesc Dumnezeului meu, că vorbesc în limbi mai mult decât voi toți;
Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăț și pe alții, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină. "
Si iar : "Așa că vorbirea în limbi este semn nu pentru cei credincioși ci pentru cei necredincioși; iar proorocia nu pentru cei necredincioși, ci pentru cei ce cred. Deci, dacă s-ar aduna Biserica toată laolaltă și toți ar vorbi în limbi și ar intra neștiutori sau necredincioși, nu vor zice, oare, că sunteți nebuni?"
Si iar : "Dacă grăiește cineva într-o limbă străină, să fie câte doi, sau cel mult trei și pe rând să grăiască și unul să tălmăcească.
Iar dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu. "
Si mai ales :"Si duhurile proorocilor se supun proorocilor.Pentru că Dumnezeu nu este al neorânduielii, ci al păcii. "
Pai ce facem cu harmalaia aia ? Sa zicem ca Biserica e un mic colt de rai .Tu iti poti imagina ca asa e in rai striga fiecare cat poate de tare ? nu trebuie un pic de ordine in tot ceea ce facem ?

La asta nu vor raspunde. Vor ignora partea asta de mesaj. Cu asta se ocupa cu diversiunea si divagatul.

osutafaraunu 11.01.2012 09:39:40

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 421395)
Multumesc pentru ca ati raspuns. Desi ma rodea sa dau raspunsul eu am spus ca nu mai vorbesc cu ei. Ii ignor. Tocmai din cauza postarilor de genul a facut bici ca sa isi faca vant cu el sau sa mearga cu plugusorul.

Mare dreptate aveți... Nu mai vorbiți din cauza dumneavoastră și din cauza postărilor dumneavoastră.

iuliu46 11.01.2012 09:43:00

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 421395)

Mie mi se pare incredibil .Dar ma rog...fiecare e liber sa creada ceea ce doreste.

Doriana 11.01.2012 10:47:13

Citat:

În prealabil postat de Lucian0098
Citat:

Dar sant reguli stricte sau nu ? Oamenii sa vorbeasca pe rand,femeia sa taca in biserica etc.

La asta nu vor raspunde. Vor ignora partea asta de mesaj. Cu asta se ocupa cu diversiunea si divagatul.

As fi raspuns, dar sunt femeie si trebuie sa tac mai mult.

Lucian, uita-te putin pe topic in urma si vezi cat am scris eu pe acest subiect. Si de fiecare data vine cate cineva nou si o ia de la capat cu intrebarile. E si asta o metoda de a obosi omul si a-l face sa taca. :)

Am ajuns la concluzia ca ortodocsilor nu le trebuie vorbirea in limbi; mai sunt destule alte lucruri care trebuie facute inainte de asta. Apoi vom mai vedea...

Geony 20.01.2012 13:46:44

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 421416)
Am ajuns la concluzia ca ortodocsilor nu le trebuie vorbirea in limbi; .

Ortodocsilor nu le trebuie vorbirea in limbi asa cum o au penticostalii...

Profetul de carton 28.02.2012 11:55:09

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 423461)
Ortodocsilor nu le trebuie vorbirea in limbi asa cum o au penticostalii...

dar oare penticostalii, prin acea vorbire in limbi, sunt mai presus ca alte credinte??? vedeti ceva deosebit la penticostali? sunt tari care au comunitati penticostale foarte numeroase, precum Norvegia sau Brazilia, intreb: sunt acele tari deosebite in sens pozitiv fatza de altele? NUUUU!!!! Asa cum nici yoga nu a facut din India o tara superioara celorlalte, dimpotriva, este o tara inapoiata si saraca!!!

stefan florin 28.02.2012 14:50:37

Citat:

Lucian, uita-te putin pe topic in urma si vezi cat am scris eu pe acest subiect. Si de fiecare data vine cate cineva nou si o ia de la capat cu intrebarile. E si asta o metoda de a obosi omul si a-l face sa taca. :)

Am ajuns la concluzia ca ortodocsilor nu le trebuie vorbirea in limbi; mai sunt destule alte lucruri care trebuie facute inainte de asta. Apoi vom mai vedea...

doamna, in anul de gratie 2012 ar mai fi necesara vorbirea in limbi? V-ati intrebat de ce si pentru ce a existat in perioada apostolica vorbirea in limbi? Doamne ajuta!

Mihai36 28.02.2012 16:35:36

Adevarul este undeva la mijloc, nu toate comunitatile de penticostali accepta vorbirea in limbi in orice conditi ci doar daca se manifesta in situatii necesare de a comunica cu cineva strain spre a aduce rod duhovnicesc.

In rest nu se accepta -interpretarea versetului care pune ca altul vb in limbi catre Dumnezeu este facuta in sensul in care un tigan se roaga pe tiganeste sau un lipovean pe ruseste care nu e dar de a vb in limbi ci doar vorbire in alte lmbi necunoscute altora.

TunsDiana 28.02.2012 16:45:08

Citat:

Ce alte lucruri ar trebui sa faca ortodocsii dupa parerea d-voastra?

Profetul de carton 28.02.2012 17:13:32

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 432166)

daca ar incepe sa vb in limbi, probabil lucrul acesta ar fi suficient, doar la asta se rezuma credinta unui penticostal, limbi si atat, ai reusit sa indrugi cateva cuvinte necunoscute? atunci totul e ok!
http://i52.tinypic.com/119rsip.jpg

Doriana 28.02.2012 17:15:55

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 432166)

In primul rand pocainta, plangerea pacatelor cu lacrimi si renuntarea la ele. Apoi cunoasterea invataturilor crestine de baza: cine este Hristos, de ce ar trebui sa Il urmam, ce este mantuirea, cum se obtine ea, ce rol are impartasania si spovedania, etc. Iar apoi practicarea celor invatate si avansarea in smerenie si pocainta. Si aceleasi lucruri imi trebuie si mie.

Darurile vin dupa o traire conforma Cuvantului lui Dumnezeu si dupa cum vrea Dumnezeu sa dea. E drept ca darurile mai vin si peste cei ce nu merita, cum a venit proorocia peste Saul sau Caiafa, dar acesti oameni nu sunt de invdiat, caci atunci cand nu esti vrednic de darul lui Dumnezeu acest dar iti poate fi spre osanda.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 432146)
doamna, in anul de gratie 2012 ar mai fi necesara vorbirea in limbi? V-ati intrebat de ce si pentru ce a existat in perioada apostolica vorbirea in limbi? Doamne ajuta!

M-am intrebat, domnule Stefan. Consider ca acest dar ar fi necesar si acum din aceleasi motive ca si atunci. Situatia nu e mult schimbata.

Dar totusi, de ce ma intrebati aceste lucruri? Vreti sa aflati mai multe, va este de folos duhovnicesc sau vreti sa ne salvati sufletul din ratacire? Cred ca v-ar fi de folos o mica introspectie la inceput de post.
Doamne-ajuta!

stefan florin 28.02.2012 20:30:52

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 432170)
In primul rand pocainta, plangerea pacatelor cu lacrimi si renuntarea la ele. Apoi cunoasterea invataturilor crestine de baza: cine este Hristos, de ce ar trebui sa Il urmam, ce este mantuirea, cum se obtine ea, ce rol are impartasania si spovedania, etc. Iar apoi practicarea celor invatate si avansarea in smerenie si pocainta. Si aceleasi lucruri imi trebuie si mie.

Darurile vin dupa o traire conforma Cuvantului lui Dumnezeu si dupa cum vrea Dumnezeu sa dea. E drept ca darurile mai vin si peste cei ce nu merita, cum a venit proorocia peste Saul sau Caiafa, dar acesti oameni nu sunt de invdiat, caci atunci cand nu esti vrednic de darul lui Dumnezeu acest dar iti poate fi spre osanda.

M-am intrebat, domnule Stefan. Consider ca acest dar ar fi necesar si acum din aceleasi motive ca si atunci. Situatia nu e mult schimbata.

Dar totusi, de ce ma intrebati aceste lucruri? Vreti sa aflati mai multe, va este de folos duhovnicesc sau vreti sa ne salvati sufletul din ratacire? Cred ca v-ar fi de folos o mica introspectie la inceput de post.
Doamne-ajuta!

doamna , cititi din nou Biblia si vedeti de ce a fost necesara vorbirea in limbi, si mai ales scopul vorbirii in limbi. Doamne ajuta!

penticostalul 28.02.2012 20:43:44

Frate Stefane, fratia ta a citit candva in Biblie oaresce despre scopul vorbirii in limbi ? Doamne ajuta.

lacrimi 28.02.2012 20:49:05

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 432208)
Frate Stefane, fratia ta a citit candva in Biblie oaresce despre scopul vorbirii in limbi ? Doamne ajuta.

Scopul vorbirii in limbi a fost propovaduirea Evangheliei neamurilor. Stiu ca voi aveti alta interpretare...

penticostalul 28.02.2012 21:10:09

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 432209)
Scopul vorbirii in limbi a fost propovaduirea Evangheliei neamurilor. Stiu ca voi aveti alta interpretare...

Sigur ca da sora Lacrimi.
Frate Stefan insa zicea ca a citit in Biblie despre un oaresce scop.

Abia astept sa-l dezvaluie...
Doamne ajuta.

Doriana 28.02.2012 22:54:27

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 432204)
doamna , cititi din nou Biblia si vedeti de ce a fost necesara vorbirea in limbi, si mai ales scopul vorbirii in limbi. Doamne ajuta!

M-ati intrebat si v-am raspuns. V-am intrebat si eu ceva si o ocoliti. Nu e prea onest, dar e de senzatie, nu? :)

Sper ca macar dvs insiva v-ati raspuns la intrebarea mea...

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:56:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.