Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Avem voie sa bem vin sau nu? Abaut Domnul Iisus vin sau must? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13317)

ovidiu b. 18.08.2011 18:43:48

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 386078)
am vazut o astfel de crasma, plina cu icoane.
cand l-am intrebat pe carciumar ce e cu ele, mi-a zis ca le picteaza fica lui si le tine acolo pentru afumare, ca sa capete aspect invechit.
asadar atentie de unde va cumparati icoanele.

icoana e sfanta prin ceea ce reprezinta!...si nu unde a fost sau cine a facut-o...

Dumitru73 18.08.2011 19:21:05

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 391014)
icoana e sfanta prin ceea ce reprezinta!...si nu unde a fost sau cine a facut-o...

da si nu ...
de ce icoanele facatoare de minuni, sunt in totalitatea lor, pictate de oameni cu viata sfanta si numai dupa post si rugaciune?!

ovidiu b. 18.08.2011 19:52:01

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 391028)
da si nu ...
de ce icoanele facatoare de minuni, sunt in totalitatea lor, pictate de oameni cu viata sfanta si numai dupa post si rugaciune?!

:21:...e pe verificate?...intrebarea e fara sens (pui la indoiala credinta...din moment ce e icoana si a fost pictata ...pai cel care a pictat-o are dar de sus ...icoana o poti tine unde vrei tu ca ea e la fel de sfanta...tu prin necredinta poti sa o faci sa nu fie facataoare de minuni)...ai stat tu cumva sa verifici originea icoanelor facatoare de minuni?...orice icoana poate fi facatoare de minuni.

stefan florin 18.08.2011 19:57:50

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 391043)
:21:...e pe verificate?...intrebarea e fara sens (pui la indoiala credinta...din moment ce e icoana si a fost pictata ...pai cel care a pictat-o are dar de sus ...icoana o poti tine unde vrei tu ca ea e la fel de sfanta...tu prin necredinta poti sa o faci sa nu fie facataoare de minuni)...ai stat tu cumva sa verifici originea icoanelor facatoare de minuni?...orice icoana poate fi facatoare de minuni.

subscriu la ceea ce ai zis. Nu icoana in sine e facatoare de minuni, ci Dumnezeu care lucreaza prin ea si bineinteles credinta omului.Doamne ajuta!

Dumitru73 18.08.2011 20:00:11

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 391043)
:21:orice icoana poate fi facatoare de minuni.

teoretic ... dar practic?

Dumitru73 18.08.2011 20:01:28

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 391050)
subscriu la ceea ce ai zis. Nu icoana in sine e facatoare de minuni, ci Dumnezeu care lucreaza prin ea si bineinteles credinta omului.Doamne ajuta!

tot in teorie.
astept raspuns la intrebarea pusa.

ovidiu b. 18.08.2011 20:10:43

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 391054)
teoretic ... dar practic?

hai sa te intreb...de unde stii tu cate si care sunt icoanele facatoare de minuni?...deci sustin ca o icoana este sfanta prin ceea ce reprezinta ea (Sfantul din icoana) ...si nu tine de cel ce a facut-o sau unde a fost tinuta...

stefan florin 18.08.2011 20:14:57

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 391057)
tot in teorie.
astept raspuns la intrebarea pusa.

Și I-a zis: Dacă Tu ești Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: "Îngerilor Săi va porunci pentru Tine și Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbești de piatră piciorul Tău".
Iisus i-a răspuns: Iarăși este scris: "Să NU ISPITESTI pe Domnul Dumnezeul tău".
Matei 4:6-7
Cred ca ai inteles ce vreau sa spun. Credinta se poate masura? Nu stiu sa se fi inventat credintometru. Sa te rogi in fata unei icoane doar de dragul experimentului, sa vezi ce se intampla nu-ti va folosi la nimic. Vei incerca doar sa-l ispitesti pe Dumnezeu. Biblia spune ca daca ai credinta cat un bob de mustar, poti muta si muntii. Cand vei scapa de ideile cercetatorului vei primi si raspunsul la intrebarile tale. Doamne ajuta!

Dumitru73 18.08.2011 20:18:20

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 391063)
hai sa te intreb...de unde stii tu cate si care sunt icoanele facatoare de minuni?...deci sustin ca o icoana este sfanta prin ceea ce reprezinta ea (Sfantul din icoana) ...si nu tine de cel ce a facut-o sau unde a fost tinuta...

nu orice icoana este sfanta.
altfel de ce ar mai trebui sintite?!

Dumitru73 18.08.2011 20:21:50

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 391065)
Și I-a zis: Dacă Tu ești Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: "Îngerilor Săi va porunci pentru Tine și Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbești de piatră piciorul Tău".
Iisus i-a răspuns: Iarăși este scris: "Să NU ISPITESTI pe Domnul Dumnezeul tău".
Matei 4:6-7
Cred ca ai inteles ce vreau sa spun. Credinta se poate masura? Nu stiu sa se fi inventat credintometru. Sa te rogi in fata unei icoane doar de dragul experimentului, sa vezi ce se intampla nu-ti va folosi la nimic. Vei incerca doar sa-l ispitesti pe Dumnezeu. Biblia spune ca daca ai credinta cat un bob de mustar, poti muta si muntii. Cand vei scapa de ideile cercetatorului vei primi si raspunsul la intrebarile tale. Doamne ajuta!

OK!
arata-mi o fotografie, facuta dupa o icoana, care este DECLARATA ca fiind facatoare de minuni.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:09:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.