Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Recunoasteti persoana (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15560)

zaharia_2009 19.10.2012 19:22:54

Citat:

În prealabil postat de maniucu (Post 477206)
"Speranța noastră: suntem născuți, nu făcuți creștini"

Parintele Ioan Iovan , de la Recea de Tg. Mures !

NB: frumoasa asertiune ! Cine a spus-o : "Speranța noastră: suntem născuți, nu făcuți creștini" ?

tabitha 19.10.2012 20:55:31

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 477275)
Superba, dar superba aceasta catedrala ! Ma gindesc , pe dinauntru cum o fi daca pe dinafara arata astfel ?
Ai avut o idee excelenta ca sa o postezi !
Multumiri !

BNB: te rog , mai revino oadata cu citatul pe care il incriminezi !

Cu plăcere :)

Poate m-am exprimat un pic greșit :) citatul este apreciat, nu "incriminat" - părintele l-a transmis de "dincolo" :
Spuneți-le oamenilor: “Deși am murit, viu sunt!”

zaharia_2009 19.10.2012 21:27:30

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 477299)
Cu plăcere :)

Poate m-am exprimat un pic greșit :) citatul este apreciat, nu "incriminat" - părintele l-a transmis de "dincolo" :
Spuneți-le oamenilor: “Deși am murit, viu sunt!”

Si sora Yasmina a observat ca de la o vreme eu cam vorbesc in dodii.
Am observat chiar si eu si din acest motiv caut sa vorbesc cit mai putin .
Ai mare dreptate : apreciat am vrut si eu sa zic dar de scris am scris "incriminat" . A fost o greseala . Te rog sa ma ierti !

Dar inafara de aceste lucruri marunte, cuvintele sfintului sunt asa de mari , precum el insusi !

tabitha 19.10.2012 21:59:05

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 477309)
Si sora Yasmina a observat ca de la o vreme eu cam vorbesc in dodii.
Am observat chiar si eu si din acest motiv caut sa vorbesc cit mai putin .
Ai mare dreptate : apreciat am vrut si eu sa zic dar de scris am scris "incriminat" . A fost o greseala . Te rog sa ma ierti !

Dar inafara de aceste lucruri marunte, cuvintele sfintului sunt asa de mari , precum el insusi !

Nicio problema. Eu sunt olteanca si ma prind repede chiar si la vorbitul in dodii :). Glumesc. Dar vreau sa zic ca stiu sa citesc printre randuri, daca e cazul (cunosc interlocutorul). Sanatate multa, domn' doctor. :67:

glykys 20.10.2012 22:07:17

O comemorare astazi, 20 octombrie.

glykys 20.10.2012 22:07:48

1 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 477498)
O comemorare astazi, 20 octombrie.

Iata si poza!

Laura19 21.10.2012 07:40:45

Episcopul Nicolae Popovici Mărturisitorul

[...]
"Fragment din predica tinută la mănăstirea Isbuc, cu ocazia unei procesiuni, în fata a o mie de oameni, mai 1950

„Astăzi conducătorii nu sunt alături de Dumnezeu si nici nu cred în el, acestor oameni nu le vor reusi planurile lor, căci fără Dumnezeu nu se poate face nimic...

Oamenii uită de Dumnezeu si din nimica se ridică în posturi de răspundere si caută să ajungă în posturi cât mai mari, fără să gândească că acele grade le poate pierde, dar pe Dumnezeu nu poate să-l piardă niciodată, deoarece credinciosii trebuie să lupte cu dusmanul care este contra lui Dumnezeu.Să mergem pe drumul pe care a mers Hristos, pe drumul presărat de sânge. Dovada sunt ucenicii care au fost arsi de vii pe rug si omorâti în chinurile cele mai grele. De aceea, fiecare crestin, fiecare credincios, trebuie să lupte pentru credintă.”

„La sfârsitul predicei, consemnează informatorul, Popovici a îndemnat pe cei prezenti să lupte pe linia religiei contra dusmanului care nu vrea să stie de Dumnezeu si de suferintele Mântuitorului.” (A.C.N.S.A.S., fond informativ, dosar 2669, vol.1, f. 130)"

mai multe aici: http://www.fericiticeiprigoniti.net/...marturisitorul

glykys 21.10.2012 17:06:01

Asa este, Laura. Bine ca ai dat si linkul, sa mai cunoastem si ierarhii care au avut curajul de a marturisi si de a chema poporul la Hristos si in vremuri de prigoana comunista, cu securistii care inregistrau toate predicile.
Poti posta urmatoarea imagine.

glykys 21.10.2012 18:12:32

1 atașament(e)
Daaar, pana vine Laura, am dat eu de o imagine foarte frumoasa, cu cinci personaje!!!

Laura19 21.10.2012 18:52:36

1 atașament(e)
Am sa pun si eu pe cineva tot din perioada comunista, insa de data aceasta nu este ierarh, ci o femeie simpla.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:22:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.