Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Păcatul susținut de Presedinte ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18658)

DragosP 31.10.2016 13:25:14

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 634526)
Te rog frumos, incepe sa ma mire tot mai mult conduita ta fata de mine......

Eu ți-am zis că vorbim împreună și ne înțelegem separat.

AlinB 31.10.2016 13:49:33

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 634525)
Asa ti se pare tie.
Ii numesc vrajmasi, chiar cu ghilimele, doar in sensul ca am o pozitie diferita de a lor privind sexualitatea si definitia familiei.

Asta nu e motiv sa-i faci "vrajmasi", mai "tolerantule".

Citat:

Termenul biblic se refera, la modul general, la toti cei cu care te afli in conflict. Nu neaparat un conflict armat, sangeros etc. Poate fi un conflict de opinie sau privind practici diferite.
Eu zic ca Biblia nu da astfel de directive.
Da' tu poti sa vii cu citate cu care sa-ti sustii pozitia, daca nu cumva este de fapt si de drept o scuza...

Citat:

Si, da, tocmai fata de cei cu care nu esti in acord (iar eu nu sunt in acord cu activistii gay dar nici cu activistii asazis "crestini" - de fapt fundamentalisti care dezonoreaza Biserica)
Si mai ai tupeul sa zici ca Ioha nu a numit crestinii "intoleranti" si "extremisti religiosi" iar tu pui exact aceeasi melodie, inca o octava mai sus.

Biserica, cea "dezonorata" tin sa-ti aduc aminte, prin comunicatul Patriarhei a avut aceeasi pozitie de dezacord fata de pozitia lui Iohanis, fata de a ta, mai potrivit mi se pare dezgustul.

Citat:

trebuie, e absolut necesar sa manifesti iubire. Implicit toleranta.
Morala adhoc, bazata pe vasta ta cultura teologica?

Poate ne dai si tu un citat unde sa fie mentionat "Tolereaza-l pe aproapele tau ca pe tine insuti" sau ceva de genul sa intelegem si noi cum vine treaba asta cu toleranta in dictionarul tau personal.

Unde se plaseaza in raport cu dragostea care e o virtute crestina? E o alternativa moderna?

Citat:

Daca esti urmas al lui Hristos! Si daca ravnesti la mantuire.
Mai nou, te-ai pus si sef peste robinetul mantuirii, ca alti 2-3 smintiti de pe aici.

Citat:

Asta nu se negociaza, e tocmai porunca Domnului. O stiti si voi dar o cam uitati, dupa imprejurare si interes....
Sa zicem ca din fericire, nu trebuie sa o "negociem" cu tine, e bine asa?

AlinB 31.10.2016 13:55:09

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 634532)
Iata un exemplu de intoleranta. Si de altele...

Sau exemplu de parere liber exprimata.

Sau mai nou, ce nu ne convine este "intoleranta"?

Esti pro-familie? Esti intolerant.
Iti afirmi valorile? Esti intolerant.
Iti exprimi drepturile electorale? Esti intolerant.

Daca asta nu e dictatura, nu mai stiu ce ar putea fi.

E drept, limbajul de lemn s-a schimbat nitel, intentiile sunt exact aceleasi.

AlinB 31.10.2016 13:56:23

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 634535)
Tocmai pentru ca-i iubim ar trebui sa aratam homosexualilor capcana in care au fost prinsi de satana si sa-i ajutam sa se elibereze. In jertfa lui Hristos exista iertare, curatire si putere de eliberare si pentru ei.

Alta dovada de "intoleranta" si "barbarism", inadaptarea la "valorile" lumii civilizate :21:

O dovada in plus ca trebuie implementata "educatia sexuala" cu element important in programa "celebrarea diversitatii".

Deci nu iubirea, sau hai fie, tolerarea pacatosului, ci chiar "celebrarea" pacatului.

Directiva UE.

Si spre "binele" nostru, trebuie sa ne alienam, pardon, aliniem, altfel pierdem mantuirea, pacea lumii, securitatea tarii, etc.

Mosh-Neagu 31.10.2016 13:59:59

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 634536)

Nu am afirmat nicaieri ca semnaturile sunt anonime. Nu ti-e rusine?

Nu, nu mi-e rusine. Tu singur iti negi propriile mesaje. Eu... te-am citat!

Citat:

Nu am scris nimic despre anonime la adresa politiei. Nu ti-e rusine?

Era o comparatie pe care ma asteptam sa o sesizesi. Nu mi-e rusine decat de rusinea care-ar trebui sa-ti fie tie!

Citat:

Nu am instigat si nu am scuipat pe nimeni in ochi. Nu ti-e rusine?

Nu mi-e rusine! Daca ai ajuns aici cu atitudinea celorlalti fata de tine, nu e altceva decat instigare, rautate si dezbinare, ECHIVALENTUL unui scuipat in ochii fiecaruia dintre noi!

Citat:

Te rog inca o data sa iti masori cuvintele.

Cu tine cred ca mi-am masurat de fiecare data cuvintele. Tocmai de aceea te-ai descoperit un mic dumnezeu. Astept de la tine sa-ti vezi obarsia neamului, dar si limitele intelectuale. Altul poate nu este capabil si are dreptul sa emita "indoieli". Tu daca o faci, n-ai nicio scuza! Am citit de zeci de ori discursul Presedintelui, dar si atitudinea de dupa. Care atitudine ar fi putut demonstra pripeala noastra. NU s-a intamplat asa ci dimpotriva. Nu mai dezvolt acest subiect, ca a ajuns la multe zeci de pagini si a fost intors pe toate partile. Tu admiti sau nu, ca esti pe contra-sens, te priveste. Noi, slabi, prosti, violenti in exprimare, suntem sustinatori si initiatori ai unei consfintiri legislative: "casatorie = barbat + femeie"! Restul sunt flecareli. Din cate a inteles TOATA LUMEA, tu NU ai completat niciun formular si ai indoieli (conform mesajelor tale anterioare, scrise in cel mai curat... bun-simt al nedumeririi) despre numarul real si buna credinta a sustinatorilor, dar si despre cei ce ataca frontal mesajul Presedintelui. Sa fii sanatos. Dar macar realizeaza ca fiind singur impotriva tuturor, exista si posibilitatea ca tu sa te inseli, si nu toti ceilalti! Cred ca aici facea aluzie Cristi cand spunea ca adevarul iese la lumina. Atitudinea ta reala fata de credinta ortodoxa si "fake"-ul acesta pe care ni-l arunci cu cele mai bune intentii, pe taraba. Eu unul, pentru o vreme m-am lamurit in privinta ta, si nu mi-e deloc rusine sa ti-o spun. Esti un "lup" intre oi, chiar daca acum incerci sa canti in acelasi diapazon.
De la ceilalti, imi cer iertare pentru vorbele grele. Nu vreau sa demonstrez nimanui nimic. Cred in visele mele, chiar daca par ridicole uneori. Stiu bine ca nu depinde de mine, dar asta nu inseamna ca voi lupta mai putin impotriva "momelilor" ...bunilor samariteni!

ioan67 31.10.2016 14:06:30

Dragos, mai scriu postarea asta si ma retrag din discutia de fata. In primul rand pentru ca s-a ajuns la niste balacareli la care nu mai vreau sa particip. Imi cunosc limitele si nu vreau sa dau satisfactie vechilor mei ''prieteni". Am exersat destul rabdarea, nu vreau sa imi ies din fire, nu ar ajuta pe nimeni.
Pe de alta parte, prefer sa fac ascultare de un coleg forumist, in continuare. Cum am facut si de tine, cand ma rugai, in trecut, una sau alta ca un frate bun. Profit de prilej si iti multumesc inca o data.

Daca sunt inclinat sa apreciez pozitia Presedintelui, o fac in primul rand din ratiuni care tin de respectul meu fata de acesta. Indiferent cine ar fi, chiar si domnul Iliescu (pe care nu il mai stimez ca in '89), ma tin la o pozitie respectuoasa. Nimic mai mult, cel putin deocamdata. Ma consider un om care poate deprinde civismul sanatos. Nu agitatia balcanica.

Dar sursa principalei mele obiectii fata de excesul de adrenalina al fratilor crestini este experienta personala legata de homosexuali si lesbiene.
Sper sa intelegi ca am fost educat, atat in familie cat si in scoala (Psihologie) pentru a fi ingaduitor si suportiv fata de oamenii aflati in diverse caderi si suferinte. Asa am fost crescut, asa m-am comportat de cand ma stiu.
Ca psiholog, am avut de multe ori prilejul sa lucrez cu oameni tulburati, in fel si chip.

Iti dau doar doua exemple de homosexuali pe care ii compatimesc si pe care i-am ajutat cum m-am priceput, la vremea respectiva.

Unul, fost olimpic la matematica, a fost violat chiar de profu' de mate' cu prilejul unei zile de nastere... Avea doar 13 ani... Era un baietel genial, sensibil, iar profu' a stiut sa il puna in situatia cumplita de a nu putea sa marturiseasca nici parintilor, nici politiei, nici preotului ce i s-a intamplat. A trait cu problema asta vreo 20 de ani, fiind santajat ani in sir de profesorul respectiv... Mi-a marturisit mie, cu prilejul unei consilieri privind familia - omul avea sotie si doi copii dar practica in continuare relatii homosexuale si voia sa se sinucida din pricina mustrarilor de constiinta. Pentru ca Bunul Dumnezeu mi-a dat sansa sa il cunosc pe acest barbat (eu asa il consider), sunt foarte rezervat cand e vorba de judecati moralizatoare fata de homosexuali. Am alta perceptie, data de specificul profesiei si de tragediile pe care le-am cunoscut in amanunt si pe care am incercat sa le integrez, cumva, in personalitatea sanatoasa, cata mai era, a clientilor mei.

Al doilea, un artist, a fost maltratat de tatal lui de-a lungul intregii copilarii. Avea un tata extrem de sever, care era nemultumit de fiu din varii motive. I-a strivit complet stima de sine, increderea in sine etc. Cand a ajuns adolescent s-a trezit intr-o confuzie uriasa privind sex-rolul. Vroia sa fie barbat dar nu vroia sa semene cu tatal sau... In mintea lui cruda, neformata, a iesit din dilema alegind sa devina ...fata. Nu reusea sa se comporte ca baietii obisnuiti, avea inhibitii foarte puternice pe care nu si le putea reprima/controla/depasi. Fiind artist a avut nesansa sa intalneasca mai multi homosexuali... A sfarsit prin a se "indragosti" de un cantaret, unul care, atentie, slujea la biserica...
E o poveste trista foarte, intrucat acest tanar nu a reusit sa isi depaseasca traumele. Nu mai avea resurse ori, poate, nu se gaseau in jur suficienta compasiune, pricepere, toleranta... Dupa cativa ani am aflat ca a devenit iarasi victima, de data asta a unei tulburari psihotice. Isi pierduse de tot busola, consuma de acum si droguri... L-am vizitat la Obregia, la rugamintea mamei lui. Am descoperit dupa gratiile de la sectia psihotici un om terminat sufleteste. Imi amintesc cum plangea, ca un copil, implorindu-ma sa il scot de acolo... dar asta nu statea in puterea mea. Am plecat plangind de acolo, sfasiat de ce vedeam si intelegeam.

Am dat doar doua exemple. Mai sunt multe dar nu voiesc sa ofer aici date pe care lumea nu le poate integra.
Cert este ca homosexualitatea nu pica din pom, nu e un dat innascut (cum crede colegul Penticostal) ci e o teribila consecinta a nefirescului din oameni - din familie, din societate.
Homosexualitatea e o conditie dobandita iar responsabili pentru ea suntem cu totii. Inclusiv noi, crestinii care ne dam virtuosi si ne aratam dispusi mereu la tot felul de acte "nobile".
Nu stim ce facem!
Dumnezeu sa ne ierte pe toti!

DragosP 31.10.2016 14:11:01

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 634546)
Nu stim ce facem!
Dumnezeu sa ne ierte pe toti!

Nu despre asta este vorba în acest topic.

Penticostalul Traditional 31.10.2016 14:33:29

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 634537)
Apropos, ce furati, mai exact?

Intelepciune. De la dumneavoastra si de la altii.
N-am suficienti bani s-o cumpar si sunt nevoit s-o fur.
Citat:

Nu e treaba mea sa numesc pacat faptele altora. Cu atat mai mult nu e treaba Presedintelui. Cred cu tarie ca numirea pacatului e treaba celui care se spovedeste, mai intai.

Presedintelui NU i s-a cerut sa numeasca homosexualitatea, pacat.
I s-a cerut sa se pronunte in favoarea familiei. Pe un ton potrivit? Nu prea, in opinia mea. Insa presedintele TACE. Intr-o tacere vinovata, dupa perceptia unora. Presedintele a tacut si in cazul Bodnariu. Atunci a parut a fi o tacere miseleasca.
Iar cand vorbeste da impresia ca ar fi totusi din categoria civilizatilor si tolerantilor suporteri LGBT.
Citat:

Dar in cu totul alta maniera decat se sugereaza pe aici.

Aici e de fapt neintelegerea mea.
Care ar fi maniera crestina de a aborda criza demersului Coalitiei?

Iertare, dar observ ca discutia se tine la temperatura ridicata. Ca se deterioreaza relatii vechi si se aduc acuzatii dure. Eu refuz sa cred ca dumneavoastra "tradati cauza" sau ati fi un agitator LGBT mascat.

Observ ca, in general nu v-a placut reactia crestina, va intreb insa: care credeti ca ar fi fost o abordare crestina corecta in contextul solicitarii Coalitiei

Cand initiativa a mai fost blocata o data, pe seama unor chitibusuri birocratice, cand Curtea nu trimite imediat mai departe hartiile ci abia dupa 50 de zile, la presiunea Coalitiei, cand se pare ca, nici macar in urma strangerii a trei milioane de semnaturi, tot NU se va tine seama de ele si nu se va organiza referendum?

Cum ar trebui sa procedeze crestinii, intr-o maniera potrivita?

stefan florin 31.10.2016 15:09:54

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 634548)
I

Cum ar trebui sa procedeze crestinii, intr-o maniera potrivita?

"Și, făcându-Și un bici din ștreanguri, i-a scos pe toți afară din templu, și oile și boii, și schimbătorilor le-a vărsat banii și le-a răsturnat mesele." (Ioan 2:15)
ps: pacatul tolerat devine pact cu diavolul

Copacel 31.10.2016 15:17:27

Homosexualitatea(poponarismul)/lesbianismul este o boala psihica.Atat timp cat tu esti barbat dar te crezi femeie sau invers, ceva nu merge bine in capul pacientului.
Si ca orice boala psihica se poate rezolva prin medicatie si tratament specific.
Ce este asa de greu de inteles ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:46:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.