Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

suslik 30.08.2017 21:40:07

Citat:

În prealabil postat de Palamist (Post 650948)
Sau cum spunea un filosofof:religia e pt misticism ceea ce popularizarea stiintei este pt stiinta.

Dar religiile nu sunt doar despre initiere si extaz, ele mai vorbesc si despre mantuire.Ori, mantuirea nu se poate decat printr-un Mantuitor. Referitor la Mantuitor, e clar ca numai una singura dintre religii detine Adevarul.Cine e cel care ne va mantui?Adica cel care ne va invia?Numai cineva care a inviat El insusi poate fi Mantuitorul.

Nu poate fi pedepsit cutare politeist, sa zicem Prosopon din Theba, pentru ca se inchina la Parintele Zeus si la ceilalti Zei, si nu la Trinitate, caci a raposat cind Iisus s-a nascut. E absurd! Theodor de Mopsuestia si Ibas de Edessa au raposat in pacea Bisericii, inseamna ca au cazut din Rai cind au fost condamnati de Sinod?! E rizibil de-a dreptul!

catalin2 30.08.2017 21:40:36

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 650920)
nimeni NU merita sa fie inviat, pentru ca toti suntem pacatosi (mai mult sau mai putin). Cei ce vor fi inviati, acest lucru se va intampla din mila lui Dumnezeu si din marea Lui iubire de oameni

Toti vor fi inviati, nu te lua dupa ce nu intelege MihaiG. Palamist a spus de cei inviati care vor merge in Rai, MihaG s-a oprit la inviati.

suslik 30.08.2017 21:43:33

Am aflat ca Templul lui Zeus a fost refacut pe muntele Olimp. Cum voi merge in Grecia, voi merge si acolo. si la Meteora. Divinitatea e pretutindeni, pentru oricine O cauta cu sinceritate.
Stai sa vezi ce urlete imi iau acum de la onor. colegi.

GMihai 30.08.2017 21:48:10

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 650953)
Toti vor fi inviati, nu te lua dupa ce nu intelege MihaiG. Palamist a spus de cei inviati care vor merge in Rai, MihaG s-a oprit la inviati.

Toți vor fi, ce-i drept, dar numai tu vei provoca un ambuteiaj.

În general, cei mântuiți vor fi recunoscători, dar tu te vei agăța de porțile Raiului și vei protesta: "Dar nu-L lăsa înâuntru pe acela, că n-a fost botezat de ortodocși, dar nu-L lăsa în Rai pe acela, că n-a primit Tainele, dar nu o lăsa înăuntru pe aceia, că a fost catolică, dar eu nu vreau să intru, că văd înăuntru pe unii care au fost catolici, eu nu vreau să intru unde văd că e sfântul Francisc din Assisi, nu vreau să intru, nuuuuuuu...., nuuuuuuuuuuuuuuuui"

Și știi ce cred, Cătăline ? Cred că, dacă nu îți revii, Dumnezeu îți va îndeplini dorința.

catalin2 30.08.2017 21:50:55

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 650951)
Lume, lume, poftiți să-l vedeți pe Cătălin2, aflat la o treaptă duhovnicească mai avansată decât părintele Rafail Noica....

Serios, dacă aș putea cere bani de bilete, aș face-o. E mai tare decât femeia cu barbă.

Eram sigur ca se trezeste cineva sa spuna asta (si tu erai cel mai indicat), de aceea am spus ca ceilalti sfinti si duhovnici spun altceva. Tu balacaresti ce spun cei doi duhovnici si razi de altul. Tu ai facut circ atatia ani pe forum, nu prea e un forum de circ (balonase si clovni am vazut ca sunt pe la catolici).

catalin2 30.08.2017 21:52:54

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 650956)
Toți vor fi, ce-i drept, dar numai tu vei provoca un ambuteiaj.

În general, cei mântuiți vor fi recunoscători, dar tu te vei agăța de porțile Raiului și vei protesta: "Dar nu-L lăsa înâuntru pe acela, că n-a fost botezat de ortodocși, dar nu-L lăsa în Rai pe acela, că n-a primit Tainele, dar nu o lăsa înăuntru pe aceia, că a fost catolică, dar eu nu vreau să intru, că văd înăuntru pe unii care au fost catolici, eu nu vreau să intru unde văd că e sfântul Francisc din Assisi, nu vreau să intru, nuuuuuuu...., nuuuuuuuuuuuuuuuui"

Și știi ce cred, Cătăline ? Cred că, dacă nu îți revii, Dumnezeu îți va îndeplini dorința.

Circ, cum iti place tie. ca cineva spunea de pierdut timpul pe forumuri, tu il pierzi de tot.

GMihai 30.08.2017 21:55:44

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 650954)
Am aflat ca Templul lui Zeus a fost refacut pe muntele Olimp. Cum voi merge in Grecia, voi merge si acolo. si la Meteora. Divinitatea e pretutindeni, pentru oricine O cauta cu sinceritate.
Stai sa vezi ce urlete imi iau acum de la onor. colegi.

Dar ce înseamnă sinceritate ?

"Eu cred că cine nu crede exact ca mine o să se ducă la dracu" poate fi un sentiment foarte sincer. A, că nu e dumnezeiesc, e altă chestiune.........

Bucuriepedrum 30.08.2017 21:56:29

Nu ar fi mai înțelept să lăsăm lucrurile astea mari în seama lui Dumnezeu, unde și sunt deja?

GMihai 30.08.2017 21:58:06

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 650959)
Circ, cum iti place tie. ca cineva spunea de pierdut timpul pe forumuri, tu il pierzi de tot.

Dacă crezi cu adevărat în teoria cu "timpul pierdut pe forumuri", demonstreaz-o, abținându-te să-mi răspunzi.

Dar am observat că nu suporți să nu ai ultimul cuvânt pe forum....

GMihai 30.08.2017 22:00:48

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 650961)
Nu ar fi mai înțelept să lăsăm lucrurile astea mari în seama lui Dumnezeu, unde și sunt deja?

BA DA.

Eu asta spun de multă vreme.

Dar alții vor să se substituie lui Dumnezeu. Ei știu cine va fi fi mântuit, și, MAI ALES, cine nu va fi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:14:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.