![]() |
236. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de preotul Cloșcă Ciprian Marius
236. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de preotul Cloșcă Ciprian Marius (IV)
O lucrare apărută în anul 2006, foarte vehementă împotriva B.O.R., a fost scrisă de un oarecare părinte Nicodim. (Observația 36.: Această “lucrare” este un fals pucioșesc. Nu există și nu a existat niciodată vreun “părinte Nicodim”) Lucrarea se intitulează "Quo vadis Ecclesia" . Autorul vine să demonteze istoria bimilenară a Bisericii Ortodoxe Române, precum și a Tradiției și a ierarhiei. El afirmă că membrii Bisericii Noului Ierusalim "respectă pe preoți, în general, și pe episcopi, în special" (Observația 37.: Ceea ce nu-i adevărat!) dar cu toate acestea nu ezită să-i numească pe preoți și pe teologi "ucenici vrăjitori și samsari de cuvinte ai filosofiei religiilor!" (Observația 38.:Cea mai bună dovadă a aprecierii anterioare) În viziunea acestui adept al grupării Bisericii Noului Ierusalim, Biserica Ortodoxă este atât de coruptă încât nu mai păstrează nimic sfânt în ea, fiind doar o simplă instituție omenească, care nu poate conduce oamenii pe calea adevăratei mântuiri. (Observația 39.:Dacă ar fi așa, nici sfințirea bisericii de la Glodeni, nu ar fi validă, și nici botezul pucioșilor, deși ei se consideră creștini. Cine i-a creștinat? Oare nu preoții BOR?) Atunci când face referire la Biserica Ortodoxă, autorul scrie cu inițială minusculă "biserică", iar când se referă la mișcarea Noului Ierusalim, notează cu inițială majusculă. (Observația 40.: O dovadă vie a caracterului meschin al autorilor anonimi ai acestei cărți) Biserica Ortodoxă este o "gazdă a circului lumii", iar păcătoșii din ea au cucerit Biserica. Numai Noul Ierusalim este cu adevărat "Biserica cea sfântă" sau "Biserica Sfinților".(Observația 41.: Dacă ar fi fost așa, această biserică ar fi fost guvernată numai de pace și de armonie. Or, istoria ei e plină de lupte intestine pentru putere, de invidie, ură, dezmăț, dezertări și inconsecvență crasă în ideologia religioasă) Biserica Ortodoxă este numită "biserica din lume" , iar slujitorii ei "sunt personal consacrat", funcționari publici, care au denaturat rânduielile apostolice, simplificând nepermis unele slujbe, abandonând canoane valide și schimbând rânduieli tradiționale sau canonice. (Observația 42.: Pucioșii nu sunt cu nimic mai prejos,ci dimpotrivă: ei au desființat unele Sfinte Taine, le-au desfigurat pe altele, au modificat canonul slujbelor tradiționale, au renunțat la cinstirea publică a ierarhilor prin ectenii și, pe deasupra, au inventat tot felul de restricții absurde care dau aparență de sfințenie. Un singur exemplu: “dezlegarea la pește”, care a devenit la ei pentru veșnicie “legarea la pește”) Concluzie. Dincolo de o serie de inexactități, datorate în special dezinformării bine orchestrate din timp de către pucioși, capitolul despre Noul Ierusalim de la Pucioasa scris de către preotul Cloșcă se constituie într-o încercare îndrăzneață de a îndepărta vălul de mister așezat cu dibăcie interesată peste secta pucioșilor, chiar de către liderii lor. |
Poate că m-oi unge mai târziu cu porcii de slănină din textele postate de MM ca să îngecteze puișorii gălbiori ca să se lase târâiți de găină prin grădină, ca să mă bronzeuz mai bine... și poate că am să-i citesc și concluziuniunea... dar mi-e frică de punctul negru al desfrânării... căci vom ajunge la un punct MORT... și dacă n-ai priceput punctul acela... atunci e în zadar, e zădărnicie, căci o să ne începeM iar la ceartă, ce artă? Artă marțială, arta desfrânărilor, desfrânarea mică atrăgându-se cu desfrânarea mare și pismuindu-se una pe alta cu stoicism pentru duhul minciunii măririi de sine, și se vor duela ca uitucii, uitând voit și cu încăpățâțânare pe clipa viitoare, pe ziua de mâine... căci își fac misiunea de azi cu ardoareoare și supunere iar apoi se sinucid de frică, udând noaptea canapeaua... toți iepârașii și slujitorii lor beroici, zicând că e un fel de demnitate, de libertate... iată, au slujit stăpânul... da de unde! Era spânul deghizat în harapalb! Cpci au slujit lăcomia binelui ca să fie ei plin și de lăcomia răului, tot din lăcomie să le aibă ei pe amîndouă exact ca semnul ăla chinezesc... că le place lor numai văruit așa orice ar mânca, așa le place ca într-o artă tragică a grimaselor... le place răzbubunarea sadică... și sigur că e o plăcere... e plăcerea de a născoci... și născocești, și născocești, și știi și știi, căci ai răspunsul... iar răspunsul nu e altceva decât planul ăla scurt pe care l-ai pus la cale exact ca pe o întrebare... iar dacă știi răspunsul, atunci ceea ce faci ce este? Educație? Păi cum poți face educația altora cu răspunsul tău? Păi nu Dumnezeu trebuia să fie Cel ce ar fi fost nevoit să dea toate răspunsurile? Nu în Cartea Sfântă? Nu în Cuvântul lui Dumnezeu găsim Calea Vieții? Nu în Cer? Nu în dragostea curată din noi? Nu în sinceritate? Voi ziceți că în minteresul artistic? În ceartă? În arta marțieului? Păi dacă e Marți e Belgia, dar moșii și strămoșii noștri marți sau joi nu făceau nimic decât se rugau și sărbătoreau pe Domnul, deci noi de ce ne ocupăm cu grozăvia toată săptămâna? Până și Duminica...
Căci ce se întâmplă nu este altceva decât grozăvia, doar că la om e viceversa față de aia sfântă a Lui Dumnezeu... la om se bazează pe lăudăroșenii și pe minciună, pe minteresul viclean... La Dumnezeu pe sfânta Cruce. Deci ce aș putea să-i cânt vulpii altceva decât că dacă iar îmi deschid gura, pliscul, o să vă omor... și chiar o să ziceți că și eu sunt prooroc deși v-am mărturisit mereu că nu sunt altceva decât un mic mare păcătos mirean mare păcătos din poBor ce Crede în Cuvântul lui Dumnezeu și-L ascultă, ca Dar de la Domnul, și a ajuns așa exact ca tânărul moșul putregaiul, un bătrân rău și tânăr putred, tânărul moșul putregaiul mâncav-ar raiul, deci Raiul să vă mănânce de vii! Și poate am să citesc grozăviile postate mai sus, deși e pericol de intoxicare... e pericol mortal. Dar până atunci n-aveți decât să stați în așteptare că iar vin și o să mă dau mare... deși nu vă e clar că eu sunt mic cât un punctuleț roșu? |
Răbdare că vine imediat Costiclă... deși îi este cam frică... de ispisisikăă.
|
237. “Talibanii” pucioși relansează mania milenaristă, după o rețetă originală
237. “Talibanii” pucioși relansează mania milenaristă, după o rețetă originală (I)
Ultimul număr al ficțiunii pucioșești intitulată „Cuvântul lui Dumnezeu” relansează în forță un subiect care are rădăcini adânci în istoria bisericească: milenarismul. În accepțiunea clasică, milenarismul (numit uneori și hiliasm) este o viziune eretică asupra viitorului omenirii, apărută în sânul Bisericii primare. Ea propunea o interpretare literală a epilogului Apocalipsei, care s-ar putea condensa în următoarea frază: “Dumnezeu va întemeia o împărăție terestră de o mie de ani, iar drepții vor domni alături de Iisus Hristos”. Condamnată ulterior, la al doilea Sinod Ecumenic (în anul 381), această teză deviaționistă pleca de la o interpretare greșită a unor versete din Apocalipsă, viu disputate printre slujitorii Bisericii din primele secole ale erei creștine: „ 1 Și am văzut un înger, pogorându-se din cer, având cheia adâncului și un lanț mare în mâna lui. 2 Și a prins pe balaur, șarpele cel vechi, care este diavolul și satana, și l-a legat pe mii de ani, 3 Și l-a aruncat în adânc și l-a închis și a pecetluit deasupra lui, ca să nu mai amăgească neamurile, până ce se vor sfârși miile de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat câtăva vreme. 4 Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani. 5 Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi. 6 Fericit și sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceștia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El mii de ani. 7 Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui. ” (Apocalipsa 20, 1-8). O primă observație: Există versiuni ale Bibliei care transcriu textul original astfel încât peste tot în loc de “mii de ani” apare expresia “o mie de ani”. Alte versiuni folosesc în acest text, în mod alternatv, ambele exprimări (“o mie de ani” și “mii de ani”). De exemplu, Biblia-traducerea ecumenică (TOB) folosește traducerea “o mie de ani” în versetele 2 și 4, dar și “miile de ani” în versetele 3, 5 și 6. Această anomalie, care a favorizat teza milenaristă, provine de la traducerea greșită a originalului, unde se vorbește doar despre ta hilia eti (mii de ani). O analiză gramaticală a acestei expresii se impune, pentru a limpezi lucrurile. Textul original nu a folosit nici expresia o hiliasmos-ou = o mie, în sens aritmetic (tradusă de teologi prin hiliasm, ca valoare numerică), nici expresia i hilia-ados = mișcarea hiliastă (tradusă prin hiliasm , luat ca ideologie) , nici expresia i hilietis-eos = împărăția hiliastă, de 1000 de ani (tradusă de teologi prin mileniu, sau parcursul de 1000 de ani), ci expresia ta hilia eti = mii de ani ( tradusă de teologi ca Împărăția harului cea veșnică și nemărginită, și anunțată de Sfânta Scriptură ca Împărăția cerurilor). Interpretând însă ad litteram acest text, unii exegeți ai primelor secole din era creștină au ajuns la concluzia că Hristos va întemeia o împărăție de o mie de ani pe pământ, iar drepții vor domni împreună cu El. În concepția milenaristă, imediat după sfârșitul acestei împărății ar urma să vină învierea și judecata tuturor oamenilor. |
237. “Talibanii” pucioși relansează mania milenaristă, după o rețetă originală (II)
Neo-hiliasmul pucios vine cu inovații spectaculoase, care se armonizează cu celelalte fabulații pucioșești. Pucioșii pretind că Hristos a venit deja încă din anul 1955, în Duh și în Cuvânt, folosindu-se de trupul adormit al “proorociței” Virginia, și este prezent și astăzi prin “Cuvântul” său care se actualizează periodic la Pucioasa prin servii săi, “proorocii” Mihaela Tărcuță și Nicușor Nedelcu. Mai pretind că textul biblic de la Apocalipsa, cap.20 trebuie interpretat astfel: - peste tot, în toate versetele din acest capitol, este vorba de o mie de ani, nu de mii de ani; - se vorbește de două ori despre 1000 de ani, deci 1000+1000=2000 ani. Așadar, Hristos trebuie să revină pe pământ după 2000 de ani de la Învierea Sa. Se pare însă că s-a grăbit și a venit un pic mai devreme, în 1955, anul în care a început „proorocița” Virginia să vorbească, dar nu ea vorbea, ci Duhul „Dumnezeului” Pucios vorbea prin gura ei. Înseamnă că „Hristos” este venit de 55 de ani la Pucioasa, deci Apocalipsa este în deplină desfășurare. Deja șase dintre cele 7 „trâmbițe” apocaliptice reclamate de către pucioși ( Iosif Trifa, Petrache Lupu, Arsenie Boca, Ioan Iovan, Veronica Barbu-Gurău și șfânta Virginia Tudorache-Stoica) și-au încheiat activitatea, iar acum, cu puțină șansă, ar putea fi deja oale și ulcele. A șaptea și a opta „trâmbiță” (nerecunoscute ca atare de pucioși, dar recunoscute de ucenicii lor) sunt și ele materie primă pentru oale și ulcele: lelica Maria Tudorache și șfântul Nicu Gabriel. A noua și a zecea trâmbiță le-au luat locul și strigă în pustie de vreo 20 de ani, dar fără prea mare succes la public: Mihaela Tărcuță și Nicușor Nedelcu, servii și proorocii „Domnului” lor. Recent (la 12-07-2010), acești doi „talibani” pseudo-ortodocși care mai trâmbițează cu ultimele puteri la Pucioasa au conceput un „mesaj din cer” (atribuit „Dumnezeului” lor imaginar) încărcat de invective la adresa preoților și episcopilor din BOR, la adresa Papei de la Roma și la adresa tuturor „necredincioșilor” (prin asta ei înțeleg pe creștinii care disprețuiesc sau ignoră pur și simplu doctrina pucioșească a Noului Ierusalim). Ca garnitură la acest ghiveci de invective, „talibanii” pucioși servesc o erezie veche cu arome noi: „Neo-hiliasmul de la Pucioasa”. Pentru început, ca să fie lucrurile „clare”, în acest ultim mesaj pucioșesc se afirmă că amenințările care apar la sfârșitul Revelației Sfântului Ioan Teologul, fiind adresate celor care ar avea de gând să adauge (ca din partea lui Dumnezeu) (sau eventual să scoată) la canonul Scripturii cuvinte sau texte, se referă numai și numai la Cartea Apocalipsei, și nu la Sfânta Scriptură în ansamblul ei. Numai acea „carte” e tabu, dar cu celelalte „cărți” ale Bibliei se poate face orice vrei cu ele: se pot adăuga alte și „cărți” sau mesaje din cer, sau eventual se poate scoate ceea ce nu mai corespunde. Așa că, adăugarea pe care o fac în mod sistematic pucioșii la canonul Sfintei Scripturi, îngroșând-o cu cele 7 Kg ale cărții lor (intitulată „Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa”), dar și cu celelate „Cuvinte” pucioșești care au mai apărut, din anul 2006 încoace, plus cele care stau să vină, este permisă și chiar necesară și de dorit; asta deoarece Dumnezeu mai are multe de spus prin proorocii Lui, și cine ar putea să-I îngrădească Lui acest drept? De asemenea, scoaterea unor pasaje incomode din mesajele mai vechi ale pucioșilor este și ea permisă, pentru o mai bună armonizare cu mersul lucrurilor și pentru corectarea unor greșeli grave desoperite de alții. În schimb, îndărătnicii care nu primesc aceste adăugiri deuterocanonice la Biblie fac mare păcat: “O, mare păcat face omul îndărătnic, omul cu mintea scurtă prin ceea ce dă el să zică atunci când zice că Scriptura de pe pământ, cartea căreia i se zice Scriptură, numai ea are menirea să măsoare grăirea lui Dumnezeu toată. Dar dacă Eu Mă fac acum carte pe pământ și-Mi așez în ea cuvântul Meu cel din vremea aceasta, așa cum este scris în Scripturi să vin iar și să Mă fac cuvânt și carte pentru judecata faptelor oamenilor și să dau prin ea fiecăruia după cum este fapta sa, nu mai are Dumnezeu voie să facă această împlinire? O, cât de mult Mă așteaptă îngerii și oștirile de sfinți toate și toți cei morți cu glasul cuvântului Meu cel de azi, despre care este scris că îl vor auzi cerul și pământul și morții din morminte, și spun aceasta ca să aduc aminte celor ce Mă închid în filele Scripturii că Eu, Domnul, grăiesc azi pe pământ pentru că este scris în Scripturi să împlinesc așa, că a venit vremea judecății, și a venit vremea să vin și să judec viii și morții, și aceasta fac Eu prin cuvântul Meu cel de azi, și îi spun omului cel cu mintea scurtă, care zice că a învățat carte multă, îi spun că lucrarea Mea este cuvântul, și este din veac și până în veac lucrarea cuvântului Meu. Îi mai spun o dată omului care se bate în piept cu Scriptura în mână că dacă în cartea Apocalipsei lui Ioan este scris că va primi blestemele cele scrise în cartea aceea cel ce va îndrăzni să scoată sau să adauge în ea ceva la cele scrise în ea, Eu, Domnul, îi mai spun o dată omului îndărătnic în felul acesta că despre cartea Apocalipsei este vorba, despre Apocalipsa lui Ioan să nu adauge în ea sau să scoată ceva din ea careva [...]” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) |
237. “Talibanii” pucioși relansează mania milenaristă, după o rețetă originală (III)
Venirea “Hristosului” de la Pucioasa este așadar anunțată ca fiind deja împlinită, deci aceia care Îl mai așteaptă încă pe Hristosul biblic, ca să vină pe norii cerului, sunt total anacronici. Pe lângă “lucrările” pucioșești începute deja odată cu “A Doua Lui Venire” (zidiri de case, de hambare și de garaje, săpări de fântâni, amenajări de grădini ne-suspendate și de corturi suspendate) mai sunt și alte “lucrări” care își așteaptă împlinirea, printre care zidirea unui “cer nou și pământ nou”: “ [...] sunt zilele venirii Mele iarăși de la Tatăl la oameni, și am venit să judec viii și morții, precum este scris să împlinesc [...] și apoi să sfârșesc de lucrat cele ce au mai rămas pentru vremea de acum, după spusele cele din Scripturi pentru cele ce am Eu, Domnul, de împlinit, încununându-Mi lucrarea cu împlinirea cerului cel nou și a pământului cel nou [...] ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) Curios este însă faptul că, în urmă cu exact șase ani, se aniversau deja 13 ani de când cerul cel nou și pământul cel nou fuseseră deja (!!) așezate pe pământ, la Pucioasa, locul cel “ales dintru început”. Este vorba de sărbătoarea pucioșilor intitulată “Treisprezece ani de la punerea pietrei de temelie a Sfintei Sfintelor Noului Ierusalim”: “O, poporul Meu, e sărbătoarea cerului pe pământ cu tine. E ziua cea de sărbătoare când Eu, Domnul, am despărțit veacurile, cel ceresc de cel pământesc, și am făcut în loc ales de Mine dintru început cer nou și pământ nou, împărăție a cerurilor. [...]Sfințește zilele venirii Mele la tine cuvânt [...] Fă-te sărbătoarea Mea și odihna Mea, Ierusalime, și binecuvântată să fie de Mine și de tine ziua când Eu și cu tine și cu martorul Meu cel din biserica lumii, arhiereul Irineu, am scris pe pământ, pe piatră, veac nou, împărăție a cerurilor, cer nou și pământ nou pe pământ[...]” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 22-07-2004) Contradicția din ideologia pucioșilor este evidentă. Ei anunță că mai au de realizat o “lucrare” pe care o anunțaseră ceva mai înainte că fusese deja făcută. Deși în zeci de alte locuri pucioșii afirmă sistematic că cerul cel nou și pământul cel nou urmează să fie lucrate, există câteva mesaje contrazic această declarație. Acestea pretind că însăși alegerea Noului Ierusalim de la Pucioasa a însemnat așezarea pe pământ a cerului celui nou și a pământului celui nou. Cerul cel nou și pământul cel nou sunt așadar când împlinite la pucioși, când urmează să se împlinească. În plus, chiar și Judecata de Apoi “a început” deja, în chip tainic, (adică, nevăzută de nimeni) , odată cu deschiderea cerurilor și așezarea pe pământ a “Cuvântului” pucios, căci “Cuvântul” Pucios este Judecătorul care face, de 55 de ani încoace, judecata oamenilor: “Binecuvântată să fie ziua aceasta și lucrarea ei, căci astăzi desfac cerurile ca să se vadă scaunul de judecată, cuvântul Meu care adună înaintea Mea toate neamurile de pe pământ, ca să le arăt lucrarea Mea, cea de a doua venire a Mea, tainica Mea împărăție peste ucenicii Mei din mijlocul neamului român, căci pământul român a fost ales dintru început ca să împlinesc pe el taina Noului Ierusalim, taină păstrată în Tatăl pentru facerea din nou a lumii, pentru împlinirea Scripturilor de cer nou și de pământ nou, taina venirii Fiului Omului după șapte veacuri de la facerea cea dintâi a lumii. Amin. Iată, vin și scriu pe pământ și în cer, cer nou și pământ nou pe pământul român, căci am spus prin prooroci: "încă o dată voi clătina cerul și pământul, încă o dată voi alege Ierusalimul". Amin. Ierusalimul este locul Meu de odihnă. Ierusalimul este taină a venirii Mele. Aceasta înseamnă Ierusalimul, așa cum a însemnat acum două mii de ani taina aceasta. Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 2-08-2003) |
237. “Talibanii” pucioși relansează mania milenaristă, după o rețetă originală (IV)
Deasupra “ieslei” de la “Noul Ierusalim” cerul s-a deschis și așa a fost localizat cerul cel nou și pământul cel nou al Pucioasei: “Pace vouă, fiii Mei de la iesle, străjerii Mei cei mititei! Pace vouă, că Mi-ați făcut sălașul păcii la voi, că Mi-ați dat voie să-Mi fac prin voi sălaș de pace și de cuvânt peste pământ. Iată cer nou și pământ nou, căci deasupra ieslei de la voi am cerul deschis, tată. Deschid mereu și cuvintez și Îmi las glasul peste pământul acesta nou.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 7-01-1995) În anul 1995 se consemnează 40 de ani de la așezarea cerului cel nou și a pământului cel nou la Pucioasa: “O, fiule român, stau înaintea ta cu începutul cel dintâi, și unesc sfârșitul cu începutul și grăiesc cu cuvântul din cele cerești, și fac cer nou și pământ nou, și voiesc să-ți dau de veste ce fac. De patruzeci de ani se scriu pe pământ cele ce Eu grăiesc din cer, și am poruncit martorilor Mei să pună pe masa ta cuvânt din masa Mea, Românie, poporul Meu cel de două mii de ani.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 14-05-1995) În 11 iunie 1995, cerul cel nou și pământul cel nou sunt o realitate palpabilă la Pucioasa: “Duhul Sfânt să Se bucure în voi, și din voi spre mulțimi. Pace vouă întru Duhul Sfânt al nădejdii! Nu vă potriviți la veacul acesta, la glasul veacului acesta. E veacul cel nou și cel sfânt cu voi. E împărăția cerurilor cu voi pe pământ. E cer nou și pământ nou. Amin, amin, amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 11-06-1995) Consemnăm așadar cel puțin 5 (cinci) referințe concrete care pretind că cerul cel nou și pământul cel nou au fost definitiv așezate pe făgașul lor la Pucioasa. Cinci luni mai târziu de la ultima referință (cea din 11-06-1995), cele ce erau, nu mai sunt, căci odrăslirea cerului celui nou și pământului celui nou sunt din nou reprogramate pentru viitor, semn că afirmațiile anterioare care vorbeau de împlinirea acestei proorocii erau profund mincinoase: “Crești, copile, crești, și sub creșterea ta va odrăsli cer nou și pământ nou, căci toate înviază și se fac noi sub pașii tăi când tu crești. Amin, amin, amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 21-11-1995) Deși pucioșii sunt numiți de unii teologi “sectă”, ei se consideră de fapt “cei aleși”, căci pentru ei orice sectă înseamnă alegere bună pentru Dumnezeu, înseamnă turmă mică și aleasă după merite, aleasă din turma cea mare care s-a depărtat între timp cu totul de ascultarea Stăpânului și de credință: “[...] ca și cei din vremea Mea mari în ranguri și care vă numeau pe voi, ucenicii Mei, secta Nazarineanului, [...] Iată, aceștia te numesc pe tine sectă, poporul Meu, că atât știu ei să zică și să înțeleagă, așa cum și cei din vremea Mea făceau. Tu însă ești cules de Mine dintre spini și dintre ciulini și ți-am dat față și ți-am dat viață zi de zi să ai din Mine, și așa ești tu un trup cu Mine și un duh cu Mine și ești templul Meu și ești casa Mea de oaspeți[...]”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) Nu există în Biblie sintagma “secta Nazarineanului”, aceasta fiind o invenție calificată a liderilor pucioși, pentru a și susține sofismele cu falsuri și cu pretenții de raționament inductiv. Pucioșii fac aici în mod forțat asocierea dintre “secta pucioșilor” și expresia biblică “eresul nazarinenilor” (v. Faptele Ap. 24,5), eludând deosebirile majore dintre cele două situații: 1. Nu e totuna secta cu eresul. Secta este accentuarea calificată a eresului, iar corijarea ei devine aproape imposibilă, îndată ce s-a înregistrat desprinderea efectivă a sectarilor de trupul Bisericii. Un simplu eretic este în continuare în trupul bisericii și ar putea fi eventual convins că greșește și întors la dreapta credință; un sectar este ieșit din trupul Bisericii și este practic imposibil să-l întorci acolo unde el a dezertat de bunăvoie. Ereticul nu este neapărat sectar, dar sectarul este întotdeauna eretic. 2. Nazarinenii îl aveau în mijlocul lor pe Iisus Nazarineanul, deci acuzațiile ce li se aduceau aveau pe undeva un suport real. Pucioșii pretind că sunt și ei “nazarineni”, dar nu-L au pe Hristos între ei, ci au un duh care pretinde că este Hristos și care vorbește în numele Lui. Or, Hristos nu S-a mai despărțit de trupul Său după înviere, așadar toți cei care pretind că sunt “Hristoși” vorbitori din cer, dar nu au trupul lui Hristos cu rănile Sale care pecetluiesc și vădesc acest trup, sunt niște impostori, sunt niște Antihriști. |
237. “Talibanii” pucioși relansează mania milenaristă, după o rețetă originală (V)
Pentru pucioși, impostura duce la formalism livresc , astfel încât însăși răstignirea lui Iisus a fost un act dintr-o piesă tragică a antichității: “[...] și mai ales învierea Mea, după ce actul răstignirii Mele de către Caiafa a pecetluit judecata răstignitorilor Mei și a tuturor celor încăpățânați pentru credință [...]”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) Pucioșii consideră că A doua Venire a lui Hristos este însăși venirea “Cuvântului” de la Pucioasa, care începe cu anul 1955. Înseamnă că Hristos este deja venit pe pământ de 55 de ani (!!) chiar dacă în acest interval nu L-a văzut nimeni. Pucioșii înșiși îmbracă într-o taină mincinoasă și misterioasă această “venire”, ei pretinzând sistematic faptul că 14 pucioși îl primesc pe Hristos-Cuvântul (ceea ce nu e adevărat! Niciodată n-au existat 14 “primitori”, ci întotdeauna una): “ O, ce este grăirea Mea cea de azi? Ea este venirea Mea iarăși de la Tatăl la om ca să clatin încă o dată cerul și pământul sub mărirea cuvântului Meu [...]”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) Această afirmație a pucioșilor este contrazisă de însăși proorocia Scripturii, care anunță prin doi îngeri o venire triumfală a lui Hristos pe norii cerului, venire pe care toți oamenii o vor vedea, așa cum au văzut și Înălțarea lui Hristos la cer: 10 Și privind ei, pe când El mergea la cer, iată doi bărbați au stat lângă ei, îmbrăcați în haine albe, 11 Care au și zis: Bărbați galileieni, de ce stați privind la cer? Acest Iisus care S-a înălțat de la voi la cer, astfel va și veni, precum L-ați văzut mergând la cer. (Faptele Ap. 1, 10-11) Liderii pucioși îi acuză pe păstorii din BOR că mint din zi în zi mai mult, că nu-L iubesc pe Dumnezeu și că îi păstoresc pe enoriași doar din interes personal: “ Uitați-vă în Scripturi, o, fii ai oamenilor, că dacă nu veți asculta așa, veți fi mințiți din zi în zi mai mult, căci nu iubesc pe Dumnezeu cei ce vă păstoresc pe voi, că pentru ei și nu pentru Mine vă păstoresc ei, și ei nu vă trag spre Mine, ci spre ei vă trag.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) Pucioșii mai pretind că cei care îi contestă sunt aceiași care “au falsificat” cartea Apocalipsei, “umblând la ea” și traducând cu sintagma “mii de ani” locul pe care pucioșii îl traduc “o mie de ani”. Ei mai pretind că A Doua Venire a lui Hristos ar fi fost proorocită să aibă loc după 2000 de ani de la Înălțarea Lui la ceruri, iar Hristos ar fi venit deja, în anul 1955, atunci când nimeni nu se mai aștepta: “O, așa merg Eu în zilele acestea cu lucrarea cuvântului Meu prin ucenicii Mei cei de azi și se scutură de Mine și de ei cei ce fug de venirea Mea, și care s-au încumetat să umble în cartea lui Ioan, cartea Apocalipsei, despre care Ioan a scris să nu se scoată și să nu se adauge la ea, iar ei au umblat și au scris lungime de vreme și au tras de firul numărului scris și n-au mai scris un număr, și au scris fără de număr anii împărăției omului, și au îndepărtat fără de număr vremea învierii morților și au stricat omul la minte și la așteptare și la nădejde și la credință, și l-au învățat pe om să se culce și să doarmă liniștit și să nu mai aștepte venirea Mea cea scrisă în Scripturi să se împlinească după două mii de ani de la înălțarea Mea la Tatăl, număr scris de apostolul Ioan, după descoperirea lui Dumnezeu arătată lui, dar care cu taină mare s-a împlinit pe pământ, iar Eu am venit când nimeni nu se aștepta și nu se așteaptă să mai vin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) |
237. “Talibanii” pucioși relansează mania milenaristă, după o rețetă originală (VI)
Pucioșii îi critică pe ierarhii din BOR pentru că poartă pe cap mitră cu pietre scumpe, asemuindu-i cu papa de la Roma, care și-a pus chiar trei coroane pe cap. Toți sunt criticați aspru pentru diverse preocupări lumești care chipurile, le-ar fi dragi, dintre care pe primele locuri se află sportul, vacanțele, vizitele oficiale reciproce între capii mari ai lumii, politica de toate felurile: “Ba, din contra, stați în fața oamenilor cu coroană pe cap, bătută cu pietre scumpe, și stați așa față în față cu Mine, Cel încoronat cu cununiță de spini sângeroși frunții Mele dumnezeiești, și iată, mai aveți un pic și vă veți pierde de tot mintea, ca papa de la Roma, care nu s-a mulțumit ca voi, numai cu o coroană, ci și-a pus una peste alta trei coroane, ca să se teamă omul de el ca de o amenințare și să aibă putere peste inima omului blestemul lui că va arde în focul cel veșnic cel ce nu se închină lui cu supunere ca lui Dumnezeu pe pământ, când el slujește la mulți idoli, ca și voi, la mulți dumnezei, cărora le zice: sport, vacanță, vizite între capii mari ai lumii, politică pe toate laturile [...]” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) Fini observatori ai spectrului electromagnetic în general și a spectrului optic în special, Pucioșii au mai descoperit un delict grav în BOR: preoții și episcopii din BOR s-au îmbrăcat în roșu, și tot în roșu au învelit și cărțile lor de slujbă. Cămașa roșie îmbrăcată de unii creștini este un afront impardonabil adus lui Hristos: “V-ați îmbrăcat în roșu și nu vă temeți să faceți așa, căci voi faceți ascultare de satana și de culoarea lui aleasă lui, și până și cartea Evangheliei ați băgat-o sub învelitoare roșie, și toate cărțile bisericești le înveliți așa! O, cine-ți dă ție să faci așa dacă te-ai așezat să stai cel mai mare peste biserica neamului român? O, de ce, tată, nu-ți place să fii român? Unde s-a pomenit român îmbrăcat în cămașă roșie, când el a fost mereu după cuvântul Scripturii îmbrăcat, în cămășuță albă, de in curat, și cu cingătoare de creștin încins, semn al puterii sfinte peste coapsele lui?” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) Cei care “au umblat” la cartea Apocalipsei traducând ta hilia eti cu mii de ani sunt aceiași care și-au numit peste ei un ierarh cu numele de “tată” pe pământ, deși un singur Tată este în ceruri: “ O, iată cine a umblat în cartea Apocalipsei, în care ucenicul Meu a scris pentru vreme o mie și iarăși o mie de ani, cale măsurată de Dumnezeu pentru venirea Lui iarăși pe pământ, iar cei ce n-au iubit să stea ucenici, s-au sculat din timp și și-au făcut așezare tare și aparte și au ieșit și și-au pus peste ei tată și așa l-au numit și-l numesc, după ce Eu am spus cuvânt proorocesc acum două mii de ani ucenicilor Mei și le-am spus lor: "Voi pe nimeni să nu numiți tată pe pământ, că Unul este Tatăl vostru, Cel din ceruri este", și așa i-am învățat Eu pe ei să stea ucenici, și să nu stea mari pe pământ peste oameni, ci doar să-i învețe de la Dumnezeu calea. O, nu este tată pe pământ, ci numai în cer este, și Unul este, și Se numește Dumnezeu, iar cei ce-I sunt fii, Îi spun Lui: Tată. Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) |
237. “Talibanii” pucioși relansează mania milenaristă, după o rețetă originală (VII)
Duhurile care se dau drept “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” grăiesc și ele, întregind mesajul pucioșesc cu acuzații la adresa felului în care se hirotonesc preoții în Biserică. Acești falși “apostoli” pretind că vrednicia candidatului la preoție nu mai este verificată prin întrebare de la episcop către popor, ci impusă cu forța de către episcop poporului, prin cuvintele “Vrednic este!” : “ Pe vremea când noi, ucenicii Tăi, mergeam și ridicam spre Tine din loc în loc fii credincioși venirii Tale, biserică a Ta pe pământ și cu slujirea Ta prin ea, și nu a omului, noi ridicam și ungeam cu mirul sfințeniei și prin punerea mâinilor preoți și diaconi peste credincioși, ca să aibă pe masă prin slujitori trupul și sângele Tău de hrană cei ce se făceau fii ai Tăi pe pământ, și întrebam pe toți credincioșii dacă știu ei de e vrednic sau nu de preoție cel ce avea să fie așezat să facă hrană din cer pe Dumnezeu la creștini, iar creștinii ne vesteau după adevăr dacă este sau nu vrednic de preoție cel ce urma să se facă slujitor credincios bisericii Tale. O, de multă, multă vreme nu s-a mai lucrat ca și noi pentru felul alegerii slujitorilor, și iată, altfel se întâmplă, căci taie și spânzură, după cum spune vorba înțeleaptă, numai cei ce stau mari peste gloate, și cu puterea toată stau, și altfel zic aceștia și nu mai zic cum ziceam noi, întrebându-i pe cei ce erau biserica Ta dacă e sau nu vrednic cel ce urma să fie slujitor. Acum zic ei, ei singuri peste capul celui ales de ei și îl vestesc ei vrednic pe acela și zic tuturora: „Vrednic este!“, și toți se apucă să cânte la fel: „Vrednic este!“, și așa răspund, dar nu la întrebare răspund, ci cu hotărârea luată sub cheie de către ei, și așa folosesc ei cheile, ca să încuie și ca să descuie cu ele și zic că Tu ai dat cheile ca să se lucreze cu ele așa.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) Observația mea: nu este adevărat ceea ce spun aceste duhuri referitor la “impunerea candidatului”! (măcar la un episcop pe care îl cunosc!) La câte hirotonii am asistat eu, acolo unde hirotonea Î.P.S. Teofan al Moldovei, se auzea limpede cum întreabă: “Vrednic este?” “Dignus est?” “Axios?”; presupun că și ceilalți episcopi intonează la fel aceste strigări, în sensul unei interogări, nu a unei impuneri forțate. Deci, ce duhuri sunt acestea care mint? Dacă reflectăm însă la fraza: “[...] noi ridicam și ungeam cu mirul sfințeniei și prin punerea mâinilor preoți și diaconi peste credincioși [...] “, ne întrebăm de ce nu se raportează și pucioșii la ea, ei care și-au ridicat dintre ei “preoți”, “diaconi” și “arhierei” fără punerea mâinilor episcopului, deci fără horotonie canonică, validă. Aspectul acesta este mult mai important și mai grav decât a scormoni nuanțele unei simple intonații a unei fraze. Vorba proverbului: “Râde ciob de oală spartă”. Dar acuzațiile ce vin de la aceste duhuri, care se legitimează singure cu numele de “Petru și Pavel”, nu mai contenesc. Preoții și episcopii sunt acuzați la grămadă că “sug de puteri casele și avuturile oamenilor” – deși pucioșii înșiși sunt specialiști în “recuperarea” caselor văduvelor bătrâne pe care apoi le “internează” în chibuțurile lor, unde este adevărat că le îngrijesc, dar și așteaptă să moară; tot ei sunt specialiști și în chivernisirea avuturilor sustrase prin fraudă de intermediari (vezi “cazul” Viorel P.). Clericii mai sunt acuzați că au haine cusute cu fir strălucitor, că n-au milă de cei necăjiți, că se preocupă doar de cununii și de înmormântări. În realitate, hainele strălucitoare se folosesc doar la slujbe, iar în rest se folosesc haine cernite, lungi și incomode, pe care puțini dintre laici le-ar agrea ca să le poarte măcar de curiozitate, nicidecum toată viața. Pucioșii în schimb nu folosesc haine negre, lungi și incomode, ci haine albe și răcoroase, cu chimire late, iar la slujbe se îmbracă numai în haine albe ca patriarhii, ceea ce poate fi o formă de mândrie echivalentă cu cea pe care o simt cei care – eventual – se mândresc cu hainele lor strălucitoare. Există destui preoți care au milă de cei necăjiți și destui (cei mai mulți) care fac toate slujbele conștiincios, nu numai pe cele de cununie sau de înmormântare. Așa că generalizarea aceasta n-are nici un rost, decât acela de a aduce acuzații nefondate întregului cler al BOR: “[...] așa vă spunem noi vouă, slujitorilor care stați azi sub nume de preoți și de episcopi pe pământ. Voi sugeți de puteri casele și avuturile oamenilor zdrobiți de valurile vremii. Voi luați pe voi haine cusute cu fir ca să străluciți și să atrageți privirile și inimile celor slabi și necăjiți și n-aveți milă de ei, și ar trebui să aveți dacă v-ați ales să fiți slujitori pentru ei, dar nu numai să-i cununați și să-i înmormântați, o, nu numai atât, ci trebuie să le puneți sub picioare calea care-l duce în rai pe om, nu în lumea aceasta, și dacă nu așa faceți voi, ce slujiți voi pentru plată de la Dumnezeu?” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) Ortodocșii sunt căinați că au rămas puțini după Marea Schismă prin care a luat ființă catolicismul, doctrină rătăcită ce a impus un “sfânt părinte” al întregii lumi: “O, învățați lucrarea ucenicilor, voi, slujitori de peste biserici! E mititică turma ortodoxă, dar dacă ești trează, nu te teme, turmă mică, așa a zis Domnul. Cei mulți au ieșit afară și și-au ales tată de pe pământ, împotriva învățăturii lui Hristos, Care ne-a spus să nu numim pe nimeni tată pe pământ, ca să-L avem de tată pe Tatăl Cel din cer.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) Duhurile pucioșești cu pretenția de “apostoli” concluzionează că toți preoții de pe pământ (cu excepția “preoților” pucioși, desigur) sunt lupi îmbrăcați în piei de oaie, ca să pară păstori și ca să înșele oile și să le ucidă cât mai bine: “ [...] noi, ucenicii Domnului acum două mii de ani, ne-am așezat, și am așezat-o pe ea apoi de viață a bisericii lui Hristos pe pământ, biserica dintr-o mie văzută, și să fiți nădejde mare de biserică sfântă și nebiruită în zilele ce vin, când toate luminile de la toate ferestrele se vor stinge de la vijelia lepădării de credință, care va sufla peste tot prin omul cel îmbrăcat în haină de păstor ca să poată el ucide cât mai bine turma, cât mai mult.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010) Concluzie: Speculând o erezie clasică, milenarismul, liderii pucioși o adaptează la doctrina lor și se lansează apoi în invective lipsite de temei la adresa Bisericii majoritare și a slujitorilor ei. Doctrina neo-hiliastă a “talibanilor” pucioși este menită să creeze confuzie, angoasă și servilism necontrolat în rândul supușilor lor. Duhurile întunericului sunt chemate în ajutor, cu identități celebre dar false, pentru a da credibilitate “proorocilor” antihriști, care vorbesc cu îndrăzneală, se contrazic și mint în numele lui Hristos, fără măsură și fără teama ridicolului. |
BIBLIA DE LA 1688 a lui CANTACUZINO
Eu am biblia de la 1688 a lui CantaCuzino in vremea pastoriei Preasfintitului parinte Chir Teodosie in format original cat si format electronic dupa cel original. Iata ce scrie la cap 20 din apocalipsa:
Citire biblia 1688: "Si vazuiu inger pogorandu-se den ceriu, avand cheia celui fara fund si lantu mare in mana lui. Si prinse pre balaurul, pre sarpele cel de-nceput,carele iaste diavolul si satana.Si-l puse pre el in cel fara fund si l-au inchis pre el si au pecetluit deasupra lui, ca sa nu mai insele limbile,pana se vor implini 1000 de ani.Si dupa aceasta trebuie el sa se dezlege putina vreme. Si vazui scaune si sazura pre eale si judecata li sa dat lor si sufletele celor daramati pentru marturia lui Isus si pentru cuvantul lui Dumnezeu si carii nu s-au inchinat hiarai, nici chipului ei, si n-au luat insemnare pre fruntea lor si preste mana lor.Si au trai si au imparatit cu Hristos 1000 de ani." Deci aici scrie 1000 de ani, nu miile de ani. Si sunt multe astfel de diferente intre biblia cea de la 1688 si cea tiparita de acum care spun ei ca ar fi dupa cea de la 1688. Dar apar schimbari grave in unele capitole. DE exemplu la Isaia cap 9: " Isaia 9.1 Degrabă fă țara Zavolonului, pământul Neftalimului și ceilalți cei spre marginea mării și decindea (dincolo) de Iordan, Galilea Limbilor. 9.2 Norodul cel ce mergea întru întunearic văzu lumină mare; ceia ce lăcuiescu în locul și umbra morții, lumina-va lumina preste voi. 9.3 Pre cel mai mult al norodului ai pogorat cu veselie si se vor veseli inaintea Ta [ca] cei ce se veselesc la seacere si in ce chip cei ce prada prazi. 9.4 Pentru cace s-au luat jugul cel ce preste ei zace si toiagul cel preste grumazul lor, pentru ca toiagul celor ce cer l-au risipit ca in ziua aceea ce era pre Madiam. 9.5 Cace toata podoaba adunata cu viclesug si haina cu impacaciune vor plati si vor vrea de sar fi facut arsi cu foc. 9.6 Căce Copil s-au născut noao, Fiu și să deade noao, Căruia domnia să făcu preste umărul Lui, și se cheamă numele Lui: „Al marelui sfat Înger, minunat Sfeatnic, Dumnezău tare, biruitoriu, Domnu Păcii, Părintele veacului celui viitoriu”, pentru că voiu aduce pace peste boiari și sănătatea Lui. Și mare e stăpânirea Lui, și păcii lui nu iaste săvârșit preste scaunul lui David și împărăția lui să o îndirepteze pre ea și să sprijinească cu judecată și cu direptate, de acum și până în veac." Aici este vorba despre un ținut „spre marginea mării”, dincolo de Iordan, unde se vorbesc alte limbi (Galileea Limbilor), deci nu ținuturile evreilor! O țară unde „poporul cel ce mergea în întuneric văzu Lumină mare”. Căci Fiu ni s-a dat nouă, al cărui nume este Al marelui sfat Înger, minunat Sfetnic, Dumnezeu tare, biruitor, Domnul Păcii, Părintele veacului viitor. Acest Fiu nu iaste săvârșit preste scaunul lui David și împărăția lui, deci nu este din seminția lui David. Se proorocește despre un Fiu care ni se va da, care nu este din Galileea, nu se numește Emanuel și nu este din scaunul lui David. Hristos a spus evreilor: Si se va lua imparatia lui Dumnezeu de la voi si se va da neamului care va aduce roadele sale... Pe cand in biblia tiparita actual in acest cap sunt schimbari majore de zici ca este alt cap. Au fact astfel de lucruri cu intentie si spre propria lor pierzare. Iata redarea cap 9 de la Isaia din biblia actual tiparita de biserica ortodoxa. "8.23 Căci nu va mai fi întuneric pentru țara care era în nevoie. În vremurile de dedemult el a supus pământul Zabulonului și ținutul lui Neftali; în vremurile cele de pe urmă el va acoperi de slavă calea mării, celălalt țărm al Iordanului, Galileea neamurilor. 9.1 Poporul care locuia întru întuneric va vedea lumină mare și voi cei ce locuiați în latura umbrei morții lumină va străluci peste voi. 9.2 Tu vei înmulți poporul și vei spori bucuria lui. El se va veseli înaintea Ta, cum se bucură oamenii în timpul secerișului și se veselesc la împărțirea prăzilor. 9.3 Căci jugul ce-l apasă, și toiagul ce-l lovește, și nuiaua ce-l asuprește, Tu le vei sfărâma, ca în zilele lui Madian. 9.4 Încălțămintea cea zgomotoasă de om războinic și haina cea stropită de sânge vor fi aruncate în foc și mistuite în flăcări! 9.5 Căci Prunc s-a născut nouă, un Fiu s-a dat nouă, a Cărui stăpânire e pe umărul Lui și se cheamă numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să fie." Deci cred ca :"NO COMENT..." E total scimbat. Clar. Cu totala intentie!!!! |
Eu am fot la o expozitie a operelor lui Marian si Victoria Zidaru prin anii 1996-1997 (nu mai retin exact). Trebuie sa marturisesc ca m-a impresionat ca si arta...insa mi-a pus un mare semn de intrebare ca spiritualitate.
Eu stiu ca tot ce este secretos, tot ce se face pe ascuns nu e de la Dumnezeu. Hristos n-a facut nimic pe ascuns, din contra. Cum a aparut acest fenomen, cum s-a dezvoltat si la ce nivel este la ora actuala...pentru mine este cel putin bizar... Marturisesc ca nu mi-am pierdut timpul sa-i studiez, n-am mai facut cercetari si sapaturi adanci si pentru astia, tot ce am spus mai sus se bazeaza fix pe ce am simtit cand am luat contact cu ei, iar asta se repeta de cate ori am ocazia sa citesc ceva despre ei sau sa vad ceva despre ei, motiv pentru care raman la concluzia mea: ceva undeva este putred ... ...In ciuda faptului ca eu il iubesc si-l apreciez foarte tare pe P.S Irineu Pop, bietul episcop nu a fost la prima greseala de acest gen de a da binecuvantare fara sa vada cui si apoi sa se caiasca si sa-si retraga binecuvantarea (prima data s-a intamplat cu gruparea lui Visarion Iugulescu care oricum este mai aproape de normalul ortodoxiei fata de cei de la Noul Ierusalim). |
Ref. "BIBLIA DE LA 1688 a lui CANTACUZINO"
Nu este nici o noutate faptul că destul de multe traduceri ale Bibliei (inclusiv cea din 1688) au folosit expresia “o mie de ani”. Acest lucru a fost semnalat și aici. Totuși, faptul că sunt multe nu este un argument solid că respectivele traduceri sunt neapărat și corecte, deoarece ele sunt multe doar pentru simplul fapt că au fost copiate unele după altele. O traducere corectă se raportează însă numai la original, nicidecum la copii ale acestuia.
Cât privește “exemplul” dat de bob 2909, preluat din Isaia cap.9, el este de-a dreptul irelevant. Sunt, într-adevăr, unele diferențe de nuanță, dar nicidecum de fond. Ar fi trebuit ca paralelismul să se facă nu la nivel de text, ci la nivel de frază, sau chiar de fragment de frază, și atunci s-ar fi văzut mai limpede că “schimbările majore” anunțate de bob 2909 sunt de-a dreptul minore: - ... țara Zavolonului, pământul Neftalimului /... pământul Zabulonului și ținutul lui Neftali; - ... marginea mării și decindea (dincolo) de Iordan, Galilea Limbilor. /calea mării, celălalt țărm al Iordanului, Galileea neamurilor. - Norodul cel ce mergea întru întunearic văzu lumină mare;/ Poporul care locuia întru întuneric va vedea lumină mare - ceia ce lăcuiescu în locul și umbra morții, lumina-va lumina preste voi./ și voi cei ce locuiați în latura umbrei morții lumină va străluci peste voi. - Pre cel mai mult al norodului ai pogorat cu veselie / Tu vei înmulți poporul și vei spori bucuria lui. - ...si se vor veseli inaintea Ta [ca] cei ce se veselesc la seacere si in ce chip cei ce prada prazi./ El se va veseli înaintea Ta, cum se bucură oamenii în timpul secerișului și se veselesc la împărțirea prăzilor. - Pentru cace s-au luat jugul cel ce preste ei zace si toiagul cel preste grumazul lor, / Căci jugul ce-l apasă, și toiagul ce-l lovește, și nuiaua ce-l asuprește, - ...pentru ca toiagul celor ce cer l-au risipit ca in ziua aceea ce era pre Madiam./ Tu le vei sfărâma, ca în zilele lui Madian. - Cace toata podoaba adunata cu viclesug / Încălțămintea cea zgomotoasă de om războinic - ... si haina cu impacaciune vor plati si vor vrea de sar fi facut arsi cu foc./ și haina cea stropită de sânge vor fi aruncate în foc și mistuite în flăcări! - Căce Copil s-au născut noao,/ Căci Prunc s-a născut nouă, - ... Fiu și să deade noao, / un Fiu s-a dat nouă, -... Căruia domnia să făcu preste umărul Lui, / a Cărui stăpânire e pe umărul Lui - ... și se cheamă numele Lui: / și se cheamă numele Lui: - ... „Al marelui sfat Înger,/ Înger de mare sfat, - ... minunat Sfeatnic, Dumnezău tare, biruitoriu, / Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, - ... Domnu Păcii, Părintele veacului celui viitoriu”, / Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să fie." Și cum comentează bob 2909 aceste deosebiri de nuanță, care sugerează mai degrabă evoluția limbii române în decursul a câteva secole? Iată cum: “E total scimbat. Clar. Cu totala intentie!!!!” De unde se vede că totala intenție nedisimulată a lui bob 2909 este să acuze, printr-un raționament șchiop, că BOR că “a șcimbat cu totală intenție Biblia”; nu se știe de ce și cu ce scop, dar a scimbat-o! Clar! No coment...! zice dumnealui într-o romgleză fără de cusur, sesizând cu ochiul lui de vultur, că în loc de Dumnezău se scrie acum, în chip fraudulos, Dumnezeu. Deci, noi va trebui să înțelegem, mutatis-mutandis, că și “șchimbarea” sintagmei originale (1000 de ani ) în cea “contrafăcută” de BOR (mii de ani) este operată de asemenea “cu totală intenție” și "spre propria lor pierzare". Ceea ce trebuia demonstrat, căci la bob 2909, scopul scuză mijloacele. Adică, Biblia actuală este un fals calificat. Io-te, belea! Bine zice un proverb despre unii care se cred șavanți calificați: “Unde dai, și unde crapă!” |
Citat:
Cum a apărut acest fenomen? Așa cum apare o avalanșă, aparent din nimic. E de ajuns ca un bulgăre să o ia razna, la vale. Restul vine de la sine. Din trupul întreg al zăpezii se rupe ceva, apare un strat, o fascie care o ia la vale și mătură totul în calea ei. Toate “mișcările” rreformiste care se vor “mai sfinte”, “mai ortodoxe”, “mai rigoriste”, “mai fundamentaliste”, au în ele germenii unui fascism religios care glisează insidios de la erezie spre sectarism, fascism religios care era denumit în vechime “schismă”. De la erezie la schismă – iată titlul unei cărți scrise de un ilustru cercetător în mlaștinile păscute cu poftă – pohta ce au pohtit ei – de ereziarhi și de mișcăriști. Oare n-a fost bună intenția lui Iosif Trifa? Dar el a murit cu o dureroasă strângere de inimă, gândindu-se cu frică la ce va urma după moartea lui. Iar rezultatele se cunosc. Chiar dacă o facțiune a “mișcării” a fost “recuperată” tardiv, cu eforturi disperate, de către câțiva preoți entuziaști din BOR, totuși “mișcarea” a născut și o “fiică vitregă” care a ales calea fasciei, a schismei. Orice intenție de a fi “cineva”, adică mai presus de semenii tăi anonimi, ascunde în ea păcatul mândriei, deci germenele căderii. |
...
Da. Bun. Daca asta s-a inteles din ce am zis eu. E ok.
Eu cred insa ca adevarul va iesi la iveala si lumina va triumfa. Toate la timpul lor. Eu cred ca Iisus Hristos se va arat la timpul cuvenit in Romania. Si ca aici va fii la vremea cuvenita scaunul de judecata al marelui Imparat in care toate popoarele vor veni si vor fi judecate.Inclusiv romanii. Dupa cate marturii au fost in decursul timpului. Arsenie Boca a spus ca la un moment dat se va arata o cruce de stele deasupra muntilor fagarasi. Cred ca va fi un razboi mondial si multa lume va fi triata.Da cred. E parerea mea. Timpul va releva totul la momentul hotarat de divinitate. Asa ca sa lasam timpul sa vorbeasca si mai putin noi. Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva spunandu-mi parerea. Va doresc o zi buna si o viata placuta. Amin. Maranatha! |
Reflecțiile lui bob2909
Citat după reflecțiile lui bob2909:
1. Da. Bun. Daca asta s-a inteles din ce am zis eu. E ok. 2. Eu cred insa ca adevarul va iesi la iveala si lumina va triumfa. Toate la timpul lor. 3. Eu cred ca Iisus Hristos se va arat la timpul cuvenit in Romania. Si ca aici va fii la vremea cuvenita scaunul de judecata al marelui Imparat in care toate popoarele vor veni si vor fi judecate.Inclusiv romanii. Dupa cate marturii au fost in decursul timpului. 4. Arsenie Boca a spus ca la un moment dat se va arata o cruce de stele deasupra muntilor fagarasi. 5. Cred ca va fi un razboi mondial si multa lume va fi triata.Da cred. E parerea mea. 6. Timpul va releva totul la momentul hotarat de divinitate. 7. Asa ca sa lasam timpul sa vorbeasca si mai putin noi. 8. Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva spunandu-mi parerea. 9. Va doresc o zi buna si o viata placuta. Amin. Maranatha! Răspunsuri la fiecare reflecție a lui bob2909: 1. Desigur, dacă ai înțeles ce am înțeles din ce ai zis, e ok. 2. Mai mult ca sigur că adevărul iese și va ieși la iveală. E timpul, și mereu este. 3. Da, însă Pucioșii pretind că Iisus Hristos a venit deja în România, și vine mereu la ei începând cu anul 1955: “ [...] Eu, Domnul, Mi-am croit, începând din anul 1955 calea Mea de venire cuvânt acum pe pământ [...]”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 13-05-2010) Deci nu mai putem folosi timpul viitor: “se va arăta”. Tot ei spun că scaunul de judecată s-a arătat la data de 2-08-2003 (asta a fost deci “vremea cuvenită”, acum 7 ani; deci în trecut, nu în viitor), atunci când s-au deschis cerurile: “Binecuvântată să fie ziua aceasta și lucrarea ei, căci astăzi desfac cerurile ca să se vadă scaunul de judecată, [...] Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 2-08-2003) 4. Deocamdată nu s-a arătat, probabil că încă nu s-a dat momentul, ca să putem vorbi de un moment dat. [Munții Făgăraș se scrie cu “F” mare și fără “i” în coadă, chiar dacă sunt mai mulți (munți)]. 5. Fiecare cu părerea lui. Se pare însă că nu va mai fi al treilea război mondial, deoarece a fost deja. A început în anul 2007, după cum a proorocit ultima “trâmbiță apocaliptică” pucioșească (a noua, sau a zecea, cine le mai știe numărul!), pe numele ei Nicu Gabriel, și între timp războiul mondial s-a și terminat, pentru că acum e pace cam peste tot pe pământ. 6. Poți s-o formulezi și așa: "Momentul va releva totul la timpul hotărât de divinitate" ( e cam același lucru). 7. Noi îl lăsăm, dar mai întâi trebuie să învețe el să vorbească (timpul) pe limba lui. Să vorbim mai puțin noi? De acord, mai bine puțin și bun. Ce ne facem însă cu pucioșii, că lor le plac predicile logoreice! 8. Fiecare are dreptul la o părere. După ce ți-ai spus părerea, ești tot un oarecare printre fiecare, deci ai dreptul la altă părere (nu neapărat congruentă cu prima). Totul e să n-o impui și altora, ca să nu-i deranjezi. Scuzele se acceptă. Errare humanum est. 9. Mulțumim, deși s-a făcut noapte. Și noi îți dorim să ai parte de viață veșnică, deci plăcută. Domnul nostru va veni ! (la plinirea vremii, și nu când vor oamenii, care sunt fie prea nerăbdători, fie prea nepăsători) |
Citat:
Domnule și gruparea părintelui Iugulescu este de la Dumnezeu, și pe ei i-a chemat Cuvântul lui Dumnezeu, și cu niciunchip nu a greșit părintele Irineu, ci iată Domnul l-a lăudat pe părintele Iugulescu pentru mulțimea de fii duhovnicești... iar tu spui că e o greșală ca robul Domnului, omul lui Dumnezeu, părintele Sofronie și Irineu, cei mai înțelepți dintre cei drepți, iată au greșit? Păi spui matale dar spui dejaba!!! Și mai ai tupeul să spui și că a greșit și atunci când a binecuvântat și a legat sfânta Cetate cu Legământ Sfânt și binecuvântare și blestem ce intră fără să resăecte lșegământul? Deci iată l-ai scos și că e un greșitor plin de greșeli ce are greșelile în obijnuință... Nu vă este rușine? Oare a studiat cineva viața acostor mari sfinți părinți? Păi draga mea dușmancă, că iată acum sunteți pare-se 4 grații dar nu mă sperii de voi ci de minciunile și păcatele și mândria și fățărnicia mea, iar de la tine nu m-am așteptat cu niciun chip la așa ceva; păi Părintele Irineu a greșit fatal o singură dată în viața lui, dar e drept că în mod fatal, dar nu era greșala lui pedeantregul ci a fost băgat prin șantaj în ea exact cum a fost băgat regele Mihai ca să abdice și să părăsească Țara: A greșit cu adevărat atunci când a acceptat să meargă să retracteze binecuvântarea și a ridicat mâna împotriva mea, a fiului său duhovnicesc, și a zis împotriva Cuvântului lui Dumnezeu și a trăitorilor sfintei Cetăți: ''sectă rea'' și a aruncat cu piatra... ieșindu-i pe gură 3 duhuri de draci, de broască râioasă care merg la toți împărații pământului ca să-i strângă de războiul zilei celei mari, împotriva Cuvântului lui Dumnezeu... Împotriva Împăratului Împăraților, și Domnul Domnilor. Dar i s-a iertat aceasta de Dumnezeu căci nu cu inima a hulit și nu cu inima lui a aruncat cu piatra ci el ''a făcut nebună ascultare de judecata mincinoasă a sinodului gLumii'' care l-a pus să semneze ca la partid ascultare de omul-tătuc ce a luat el, tătucul gLumii, locul lui Dumnezeu ca să se îmbrace în purpură și stacojiu. Și atunci și-a pierdut limba și mâna dreaptă în gheenă, dar nu și inima, nu și mintea, nu și credința ci iată că încă este legat de satana și în temnița celui rău și va avea necaz 10 zile așa cum este scris, despre unii dintre Noi. (La ăia despre care este scfris mă refer, și nu la mine.) Dar de la Domnul i s-au iertat hulele și poate că și-a recuperat limba și mâna dreaptă... căci nu cu inima a hulit și nu cu inima a ridicat piatra împotriva Domnului. Deci nu mai mințiți despre părintele meu Irineu, căci el m-a scos din fundul băălții, și Părintele Sofronie și Irineu sunt Lumina cea mai mare întru care sălășluiește Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, și sunt fii preaiubiți înaintea Domnului. Și Oare nu a fost Domnul secretos? Nu există Taină sfântă ținută de Dumnezeu? Cine mai știa de Înviere, cine mai știa cum avea să moară decât Ilie, Moise, Petru, Ioan și Iacov? Și firește Maica Precistă... Și pentru ce o ținea ascunsă? Iar în ce privește miile de Ani, păi e gata, suntem în plină campanie de înviere, căci cei 2000 de ani câți au fost scriși au trecut, așa cum este scris, și în a TREIA ZI VA ÎNVIA, căci este scris că ''veți dărâma acest Templu dar în trei zile Îl voi ridica din nou'' și mai este scris ''Noi le vom face pe toate!'' dar și că se va lua de la ei, de la poborul viclean și desfrânat și prea tare la cerbice și fățărnicie, și deci era vorba de Templul Creației Sfinte! De Templul Înțelepciunii, de Templul lui Dumnezeu. Căci trupul Domnului și Templul Domnului este Cerul și Pământul cel ieșit din ape. Și sunt Moștenirea Mielului de la Tatăl. Deci Iubire, asta ți se întâmplă dacă te bazezi numai pe simțuri... ajungi și tu o statuie printre celelalte trei grații, lingvistele lui bantichrist căci ''avară-i vopsit gardul și-n lăuntru leneopardul''. Dacă nu mă crezi atunci poate îți amintești de o pățanie: Păi a fost trimis sf. Antonie cel Mare de Dumnezeu undeva ca să vadă o nevoință mai mare ca a lui, căci credea despre sine că plinește niște nevoințe foarte mari, căci chiar plinea... și a mers, a ajuns într-o cârciumă, o cârciumă ca toate cârciumilele din gLume, și acolo slujea o femei ca și chelneriță și el a văzut că această femeie era ciupită mereu de oameni beți și pofticioși și cu toate astea îi servea fără obrăznicie, și cu respect... Și s-a mirat Antonie cum de o femeie ca asta are o nevoință mai mare ca a lui, și n-a crezut ci a zis că asta e curvie cu satana... Dar Glasul Domnului i-a zis ''cerceteză Antonie'', și s-a dus să stea de vorbă cu ea, undeva deoparte, și a întrebat-o despre viața ei, și a întrebat-o dacă crede în Dumnezeu și ce face pentru asta... și i-a povestit ea cum are un copil pe care îl crește din ce câștigă în cârciumă, și asta face toată ziua, servește bețivi, gLumeți, drumeți, țigani, pofticioși, curvari obsedați... și cam asta... și Antonie a vrut să plece crezând că asta nu e cineștie ce nevoință, căci nici nu era, ci era un fel de slujire a satanei și curvie cu satana chiar în casa satanei, în cârciumă... și atunci a vrut să plece crezând că Domnul a dorit doar să-l încerce dacă poftește o astfel de viață sau dacă se va mândri cu nevoința lui și a vrut să plece, dar glasul Domnului iarăși i-a zis, ''Cercetează Antonie... și nu te înctrede numai în simțurile tale...'' Și atunci Antonie iar a mers la chelneriță și a luat-o deoparte, și a întrebat-o dacă nu cumva nu i-a ascuns ceva din viața ei... că precis mai face ceva ce nu i-a mărturisit, ci ține ascuns... și a jurat-o să spună căci e voia Domnului ca să-i spună. Și abea atunci a mărturisit femeia că: Are un cui în șlapii, un cui bătut în talpă la pantofii de lemn pe care îi folosește, și oridecâte ori cineva o poftește sau o batjocurește sau o ciupește sau o prinde în brațe sau de formele ei, sau o sărută, de fiecare dată ea calcă în acel cui ca să nu cadă în păcat ori în plăceri ori să se ia la discuție cu clenții... Și atunci a recunoscut sfântul Antonie că femeia aceea avea înaintea lui Dumnezeu o mai mare nevoință ca a lui, și a plecat fericit. Deci ceva este putred, dar nu unde credeți voi ci în Danemarca, adică în mințile nimfomane și curâioase ale unor sărmani rătăciți așa ca mine, tânărul moșul putregaiul mâncav-ar Raiul, de vii! Că doar v-am spus că eu nu-s prooroc ci un mic mare păcătos mirean păcătos din poBor, iar ceea ce știu e simplu, o parte e din ce este scris, iar o alta este dar de sus... și nu sunt un privilegiat... ci oricine caută... pe Cale... i se va da, că Domnul iubește pe orcine Astăzi aude și nu-și mai învârtoșează inima ci și-o lasă cercuită la cerbice și ceriad ca să nu i se mai învârtoșeze și ca să nu mai asculte el mereu ca boua încăpățâțânată ca uitând să se uite fără băgare de seamă exact ca un ''fericit'' vițel de aur la poarta înaltă și largă, poarta nouă... și defapt el se crede un fericit al satisfacției poftelor babilonului... că doar se știe ce înseamnă Înalta Poartă! |
Citat:
Mie Biserica Ortodoxa si marii ei duhovnici pe care i-am cunoscut si am discutat de zeci de ori cu fiecare, mi-au oferit tot ceea ce eu stiu si cunosc acum despre sfanta mea credinta...imi iubesc ortodoxia mai mult decat orice si Cuvantul lui Dumnezeu eu nu l-as da pentru mii de cuvinte spuse de cei de la oricare alta adunare, lucrare sau chiar secta. Eu sunt convinsa ca daca o singura data un crestin l-a cunoscut pe pr. Sofian Boghiu (eu l-am avut duhovnic cativa ani), pe pr. Cleopa dela Sihastria, pr. Arsenie Papacioc si pr. Teofil Paraian , pr. Calistrat de la Barnova care ma cunosteau ca pe un cal breaz, pr. Lavrentie Sovre de la Frasinei si multi altii mai mult sau mai putin cunoscuti...etc, eu sunt sigura ca acei crestini care macar o data au auzit un cuvant de la acesti mari sfinti contemporani, pot sa spun, nu au cum sa se mai uite in gradina unora ca cei despre care am mai spus mai sus. Asta este parerea mea, a unui muritor de rand, in rest toate le stie si le judeca Dumnezeu. Repet: sunt doar propriul meu dusman ca nu sunt in stare sa-mi invang propriile pacate...si in rest nimic |
Citat:
Deci e clar, te-ai înfofolit în duhovnici, și te-ai unit cu cele trei grații și mă crezi și tu sectă rea, antichrist, curvar cu satana și te ți deoparte... că cică nu le-ai da... învățăturile lor... păi iată că vorbești degeaba căci le-ai dat deja! Nu mă așteptam la diavol ca să-i aducă dușmani pe cei pe care... dar și Iscariotul a fost cel mai înțelept dintr ucenici... și a ajuns sluga lui bantichrist... iar dumneata... nu ți-am spus că ai noduri mari la camilă? Sau nu vezi că judecata strâmbă ți-a întunecat mințile! Trist... Foarte bine... adă-mi toate învățăturile duhovnicești în contră și Domnul le va face pleavă în vânt... paie între focuri... Nu credeam că și pe tine te-a cumpărat satana! PĂCAT! Am modificat: Citat:
|
Înalta Poartă, adică artă; ceartă, ce artă? Artă Mațială! Deci dacă chiar sunt un prooroc și eu de și nu eu, atunci zic așa în memoria lui Emilian și a lui Avva Pambo:
Dacă tot mereu dorm și nu mă păzesc, atunci în clipa următoare precis o să caz în ispită și apoi o să ''mă ridic'' prefăcându-mă că nu s-a întâmplat și uitând ca să mă pot mândri cu vrednicia mea... un fel de vrednic că poot să hulesc și să înjur și să mă mâniu pe fratele meu și pe sora mea Iubirea... Dar mai înainte de frățieTate și de soriciTate este Domnul nostru Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu... iar dacă preferi să te asociezie cu cele trei grații că cică tu îi știi pe duhovnici și știi și celelalt adunări... deci îi știi tu... atunci eu nu te opresc... și măcar știu că îmi ești și dumneata dușmancă! Și a zis Domnul, iubiți pe vrăjmașii voștrii... dar nu cumva să-i ascultați sau să-i urmați căci vă târăsc în gLume ca să vi-l înscăuneze pe tătucul fărădelegilor, pe cel născut dintr-o desfrânată jidoavcă... Deci să nu semnați! Deci poroorcia mea este atât: Dacă nu ascult pe Dumnezeu ca să mă păzesc de ispite, atunci, în clipa următooare voi cădea în păcat și apoi mîndrindu-mă voi afirma lăudându-mă înainte gLumii și a lui Dumnezeu, cu trufie, că defapt sunt vrednic și nu am căzut ci a fost o tactică a mea perfectă, izvorâtă din planul ăla scurt, foarte scurt, planul planurilor pe care nimeni nu le bagă în seama, planul cel înțelept. Planul ''fericirii''. :41::64::69::21:... deci dacă nu ascult atunci în clipa următoare cu siguranță o să intru prin Înalta Poartă... aia largă, largă de tot. |
Iar pentru MM, repet mesajul, așa ca pentru suicigașca talibabanilor:
Poate că m-oi unge mai târziu cu porcii de slănină din textele postate de MM ca să îngecteze puișorii gălbiori ca să se lase târâiți de găină prin grădină, ca să mă bronzeuz mai bine... și poate că am să-i citesc și concluziuniunea... dar mi-e frică de punctul negru al desfrânării... căci vom ajunge la un punct MORT... și dacă n-ai priceput punctul acela... atunci e în zadar, e zădărnicie, căci o să ne începeM iar la ceartă, ce artă? Artă marțială, arta desfrânărilor, desfrânarea mică atrăgându-se cu desfrânarea mare și pismuindu-se una pe alta cu stoicism pentru duhul minciunii măririi de sine, și se vor duela ca uitucii, uitând voit și cu încăpățâțânare pe clipa viitoare, pe ziua de mâine... căci își fac misiunea de azi cu ardoareoare și supunere iar apoi se sinucid de frică, udând noaptea canapeaua... toți iepârașii și slujitorii lor beroici, zicând că e un fel de demnitate, de libertate... iată, au slujit stăpânul... da de unde! Era spânul deghizat în harapalb! Cpci au slujit lăcomia binelui ca să fie ei plin și de lăcomia răului, tot din lăcomie să le aibă ei pe amîndouă exact ca semnul ăla chinezesc... că le place lor numai văruit așa orice ar mânca, așa le place ca într-o artă tragică a grimaselor... le place răzbubunarea sadică... și sigur că e o plăcere... e plăcerea de a născoci... și născocești, și născocești, și știi și știi, căci ai răspunsul... iar răspunsul nu e altceva decât planul ăla scurt pe care l-ai pus la cale exact ca pe o întrebare... iar dacă știi răspunsul, atunci ceea ce faci ce este? Educație? Păi cum poți face educația altora cu răspunsul tău? Păi nu Dumnezeu trebuia să fie Cel ce ar fi fost nevoit să dea toate răspunsurile? Nu în Cartea Sfântă? Nu în Cuvântul lui Dumnezeu găsim Calea Vieții? Nu în Cer? Nu în dragostea curată din noi? Nu în sinceritate? Voi ziceți că în minteresul artistic? În ceartă? În arta marțieului? Păi dacă e Marți e Belgia, dar moșii și strămoșii noștri marți sau joi nu făceau nimic decât se rugau și sărbătoreau pe Domnul, deci noi de ce ne ocupăm cu grozăvia toată săptămâna? Până și Duminica...
Căci ce se întâmplă nu este altceva decât grozăvia, doar că la om e viceversa față de aia sfântă a Lui Dumnezeu... la om se bazează pe lăudăroșenii și pe minciună, pe minteresul viclean... La Dumnezeu pe sfânta Cruce. Deci ce aș putea să-i cânt vulpii altceva decât că dacă iar îmi deschid gura, pliscul, o să vă omor... și chiar o să ziceți că și eu sunt prooroc deși v-am mărturisit mereu că nu sunt altceva decât un mic mare păcătos mirean mare păcătos din poBor ce Crede în Cuvântul lui Dumnezeu și-L ascultă, ca Dar de la Domnul, și a ajuns așa exact ca tânărul moșul putregaiul, un bătrân rău și tânăr putred, tânărul moșul putregaiul mâncav-ar raiul, deci Raiul să vă mănânce de vii! Și poate am să citesc grozăviile postate mai sus, deși e pericol de intoxicare... e pericol mortal. Dar până atunci n-aveți decât să stați în așteptare că iar vin și o să mă dau mare... deși nu vă e clar că eu sunt mic cât un punctuleț roșu? și continuarea: Răbdare că vine imediat Costiclă... deși îi este cam frică... de ispisisikăă. sau cum spunea părintele Arsenie Papacioc: Răbdaree, Răbdărică, Răbdăroi... ; și am zis și adăugat eu: ...ca să nu te preschimbi în miroi! (un fel de moroi ceva mai pervers.) Și cum e miroiul: păi e așa ca un papanaș umflat nu cu pompa ci cu trompa și apoi înghețat și apoi vidanjat și care puieștie pe guriță alți papanași mai mici exact după chipul și asemănarea sa, exact ca niște bule, bule de săpun, și ăștia mici merg la toți împărații pământului ca să-i cheme la război după formula: ''sculați voi hororovopsiți ai mătreții, voi bossundiți la foArte SpUS... Hai la burta cia mare, voi bossundiți la foarte SpUS'', deci cu ce arte, cearte, păi arte marțiale. |
Citat:
Dragul meu bob de grâu... Nu ai greșit cu nimic ci așa este, Scaunul de judecată este în România, războiul a început în 2007 dar este război purtat de Dumnezeu, este prohibița impusă de Duhul Sfânt... Cerul duce război împotriva omului rău și necredincios... Deci așa este precum crezi, și nu ai greșit cu nimic, deci nu este așa cum insinuază lingvistele ce vor să te reânvețe limba de lemne vopsite... și te mai și corectează gramaticăcal... nu le este rușine după tonele de porci vărsate pe caiet... porci de cerneală amară exact ca sepia sau caracatița sau meduzele... vroind mereu ca să injecteze cu slănină puișorii de găină ca să se lase târâți prin tină de scroafă turbată și mușcată de vulpea ce a păcălit pe corb, ca să o lase să târâie pe puii gălbiori prin grădină... Iar Domnul este scris să biruiască dar nu singur ci Împreună cu cei ce cred, au dreptate și plinesc poruncile până la sfârșit, căci Singur a mai biruit gLumea odată, acum 2000 de ani... Deci miile de ani s-au sfârșit... că nu a fost vorba de mii de ani ci de 2000 mii de ani și așa a lucrat satana ca să nu se știe omul că vor fi exact 2000 de ani și apoi începe sfârșitul, ca să nu se pregătească... deci sfârșitul a început și războiul este în curs, căci a început în 2007 Al Treilea Război Mondial, războiul duhovnicesc, și în România se va da lupta cea mai grea, după mărturia preotului ortodox Gabriel, și a altor prooroci, Sundar Sing (SingVrey) sau a preotului ortodox Alexandru. Să fii iubit! |
Dragul meu bob de grâu, uite așa e războiul! ''bobul lui se preschimbă în tăciune și el se crede grâu nedreptățit'' păr prooroc Arsenie Boca... oare ce este bobul acela altceva decât Credința.
Sau așa: :49::60::49:... (no c...ommment...ă, adică ce să mai tort zic mereu babelor surde, unde nu e nici Dumnezeu nu cere, că n-are cui, s-au dus să bată out, exact cum s-a întâmplat cu cuibul ăla de cuci ce jucau footbal în avion, și când vine doctorul de la closet și întreabă pe rezerva rămasă ce stătea pe bancă de rezerve: -Păi, unde sunt ceilalți? Răspuns: Au plecat să bată out! Și uite cum după ei s-au dus și copii tot să bată out! Așa că pâna atunci îmi cânt Patria! Căci războiul se dă pe bază de CAFIA! Cafia neagră și fierbinte și aburindă de la tanti grijania pe gustul tău ca să-ți ghicească ea apoi norocul în zaț, cum o să fie și cât de bine o să trăieși sub ascultare totalitară de tătucul nenea, îmbrăcat în roșu și în stacojiu și câte și mai câte o să descoperi în nisisip... secrete minteresante după secrete minteresate, rodite de ispisisikaa cia neagră a lui nenia în nisisip și acoperite apoi și puse sub pază tare de către eretele de pe umărul drept a lui nenia... Deci dragul meu lasă fetele să se facă muze sau grații pentru una din casele celor trei purcelași... Nici una din cele 3 case nu va rămîne... căci piatră pe piatră nu va rămîne din casele păcătoșilor, adică a purcelușilor și până și casele sfinților clădite pe stâncă se vor clătina... înainte Lui Dumnezeu... ca clătinate de cel mai mare cutremur. Dar Creștinii cinstiți și cuminți nu vor păți nimic așa că nu au de ce să se teamă că nu ei vor pieri ci doar păcătoșii vor pieri... și toate meșterelile păcatelor lor. Toată grozăvia lui negjiniță. |
Câteva remarci la panseurile lui Vsovi:
Câteva remarci la panseurile lui Vsovi:
Panseul: Dacă știam că-mi ești potrivnică... și că și tu găsești hibe la părintele Irineu Pop Bistrițeanul? E clar că ai nod la camilă! Remarca: Nici tu nu ești mai breaz, ba chiar o întreci, că fata asta a exprimat doar o dezamăgire personală și atât. Dar tu îți dai în petic ceva mai încolo, unde îl scoți pe Irineu că “a aruncat cu piatra” în Pucioși... “ieșindu-i pe gură 3 duhuri de draci, de broască râioasă” și drept pedeapsă “atunci și-a pierdut limba și mâna dreaptă în gheenă”. Panseul: Domnule și gruparea părintelui Iugulescu este de la Dumnezeu, și pe ei i-a chemat Cuvântul lui Dumnezeu, și cu niciunchip nu a greșit părintele Irineu, ci iată Domnul l-a lăudat pe părintele Iugulescu pentru mulțimea de fii duhovnicești... iar tu spui că e o greșală ca robul Domnului, omul lui Dumnezeu, părintele Sofronie și Irineu, cei mai înțelepți dintre cei drepți, iată au greșit? Păi spui matale dar spui dejaba!!! Remarca: Orice “grupare” și “mișcare” pseudo-ortodoxă nu este de la Dumnezeu, ci de la oameni, și are în ea sâmburele nemulțumirii, al revoltei și al schismei, disprețuindu-i pe ceilalți frați de credință pentru așa-zise “neîmpliniri” (inventate de ei, "aleșii" care se cred a fi neprihăniți, mântuiți și "sfinți"). De aici se recrutează “mișcăriștii”, blasfemiatorii, rascolnicii, lozincarzii care umblă din biserică în biserică strigând “Jos patriarhul comunist!” și alte blestemății anti-ortodoxe. Ei sădesc neîncredere în Biserica strămoșească și în slujitorii ei, îi îndepărtează pe creștini de la obligațiile lor firești, creează dezordine și panică în timpul Liturghiilor și sunt inițiatorii schismelor, dintre care cea a Pucioșilor este cea mai agresivă, prin promovarea unui întreg lanț de erezii a căror îndrăzneală frizează impertinența. Panseul: Și mai ai tupeul să spui și că a greșit și atunci când a binecuvântat și a legat sfânta Cetate cu Legământ Sfânt și binecuvântare și blestem ce intră fără să resăecte lșegământul? Deci iată l-ai scos și că e un greșitor plin de greșeli ce are greșelile în obijnuință... Nu vă este rușine? Oare a studiat cineva viața acostor mari sfinți părinți? Remarca: Nu e vorba de nici un tupeu, ci de o remarcă foarte pertinentă. Excesele făcute prin anii 1991 de către Irineu, fiind influențat și înșelat profund de către liderii pucioși (care una spuneau și alta făceau pe ascuns) au fost greșeli pe care Irineu a avut curajul să și le recunoască ulterior cu tărie, în mai multe rânduri. Ți-am recomandat să-l contactezi personal, să te convingi singur dacă stăruie și azi în părerea proastă pe care și-a făcut-o despre pucioși sau (Doamne ferește!) s-a întors pe furiș la locul unde a vărsat. Panseul: Păi draga mea dușmancă, că iată acum sunteți pare-se 4 grații dar nu mă sperii de voi ci de minciunile și păcatele și mândria și fățărnicia mea, iar de la tine nu m-am așteptat cu niciun chip la așa ceva; păi Părintele Irineu a greșit fatal o singură dată în viața lui, Remarca: Asta zicem și noi, că a greșit fatal atunci când a crezut că “mișcăriștii” din Biserică sunt ortodocși autentici; dar ei erau vopsiți. Iar când a dat o ploicică de sus, s-a dus vopseaua și au rămas goi. Panseul: Și atunci și-a pierdut limba și mâna dreaptă în gheenă, dar nu și inima, nu și mintea, nu și credința ci iată că încă este legat de satana și în temnița celui rău și va avea necaz 10 zile așa cum este scris, despre unii dintre Noi. (La ăia despre care este scfris mă refer, și nu la mine.) Remarca: De unde știi tu că “este legat de satana”? Când vor veni aceste “10 zile de necaz” peste el? Nu de alta, dar să-l anunțăm pe bietul om să-și facă provizii de pâine și apă și să stea închis în casă. Panseul: Deci nu mai mințiți despre părintele meu Irineu, căci el m-a scos din fundul băălții... Remarca: Nici tu să nu mai minți despre el, ca să nu mai dai cu fundul în baltă. Panseul: Iar în ce privește miile de Ani, păi e gata, suntem în plină campanie de înviere, căci cei 2000 de ani câți au fost scriși au trecut, așa cum este scris, și în a TREIA ZI VA ÎNVIA, căci este scris că ''veți dărâma acest Templu dar în trei zile Îl voi ridica din nou'' Remarca: Ce spui, Franz? Păi nu învie Domnul acum 2010 ani în urmă? Îl ținuși tu 2000 de ani mort, și abia după ce trecură, te hotărâși să declanșezi “campania de înviere” și să-L scoți la lumină ? Adicătelea, tu zici ca-n Biblie, că la Dumnezeu 1000 de ani sunt cât o zi, așa că dacă trecură două zile cât 2000 de ani, uite că veni a treia zi și învie Domnul, iar acum urmează să împărățească cu voi (cei "aleși și șfinți") exact 1000 de ani, mileniul de "a treia zi după Scripturi”? Panseul: Și abea atunci a mărturisit femeia că: Are un cui în șlapii, un cui bătut în talpă la pantofii de lemn pe care îi folosește, și oridecâte ori cineva o poftește sau o batjocurește sau o ciupește sau o prinde în brațe sau de formele ei, sau o sărută, de fiecare dată ea calcă în acel cui ca să nu cadă în păcat ori în plăceri ori să se ia la discuție cu clenții... Remarca: Păi, cuiul dacă “e bătut în talpă”, nu calcă mereu pe el? Sau, cât nu e ispitită, îl scoate din talpă ca să poată călca lesne pe talpa pantofilor de lemn (care, după cum pretinzi, erau, concomitent și șlapi de cauciuc), și îndată ce vine ispita de la clienți, femeia își bagă repede cuiul în talpă, ca să aibă în ce călca apoi, ca să simță înțepătura și să nu cadă în păcat ? Panseul: Deci ceva este putred, dar nu unde credeți voi ci în Danemarca, adică în mințile nimfomane și curâioase ale unor sărmani rătăciți așa ca mine, [...] Că doar v-am spus că eu nu-s prooroc ci un mic mare păcătos mirean păcătos din poBor ... Remarca: Păi da! Cică “Gura păcătosului, adevăr grăiește!”, și aici se potrivește. |
Citat:
Deci draga mea dușmancă nu mai striga hai-da-hai că eu iar o să strig ohoho! Și nu are sens să-ți mai răspund că oricum tu nu discuți și pentru tine nu contează căci tu ști răspunsul, ștoi sfârșitul... e ăla care l-a plănuit nenia pentru tine, e planul ăla scurt, scurt de tot... deci nu-mi bat gura de pomană dacă baba și-a astupat urechile cu dopuri de plută! Și mâncă toate panseluțele din grădină asezonate cu porci de slănină întinși pe caitul de teme pentru puișorii de găină. Tu Haida-hai, iare eu ohohoo! Și tu iar Hai! Tot înainte mândri pioneri... pentru regele ăla al tău, regele omidă. Dar al meu este altul: Acesta. |
Deci eu nu am mințit despre Irineu ca tine și am spus că i-a iertat Dumnezeu pentru pocăința lui sfântă, limba și mâna dreaptă cu care a făcut unicul păcat al vieții sale, și cică sărmanul a făcut ASCULTARE... pe cînd tu stârnești mereu minciuni și furtuni într-un pahar cu apă plină de cheaos... cheaos reigns.
Așa că fiecare cu regele lui, al ''sinodului'' vostru e ăsta și să vă fie de bine. Iar al meu Acesta, Cel care trage linia! Așa că mergeți de bateți out în altă parte și nu pe la ușa mea. Citat:
|
Și pentru ce culege MM, adică defapt cele 3-4 grații că le-a crescut mereu suicigașca, deci pentru ce culeg ele panseuri din grădină? Păi ca să lipească mărci păștale, mărci și remărci... ca să ducă păștașii apoi pășta tuturor pansionarilor... dar nu știu de ce le lipește ea mereu pe toate numai și numai de fruntea mea... sau a mea? Că cică eu sunt un actor grăbit!.. Dar ea? De ce nu mai respectă cântecul... și apoi tot ea zice că: nu-i nimeni de vină. Adică mă păcălește mereu că cică tot ea-i de vină. Nu e ea vinovata ci nenia cu ispisisikaa lui aia neagră!!!
|
pentru MM
Citat:
Deci pentru MM mesajul nu se schimbă... poate o da Domnul și o pricepe ceea ce face! Că până atunci eu o să pun placa mea stricată și o să repet la nesfârșit: ''Iartă-i Doamne că nu știu ce fac!'' Deci ce pretenții să am de la ei... că dacă mă uit la mine... mă apucă damblaua... apoplexia și nu numai Apocalipsis. Deci după 3 zile a înviat Dumnezeu și om, Domnul nostru Iisus Hristos, iar a treia zi, cât o mie de ani o zi (după 2000 de ani) a ridicat și Templul pe care l-ați dărâmat voi! A rădicat din nou Templul lui Dumnezeu! Ce se aseamănă cu Templul lui David ridicat de fiul său Solomon, dar nu prea vă răsare, seamănă dar nu răsare... nu din pământ, fiindcă e o țâră altfel... fie că e mai mic fie că e mai mare! Deci chiar este Unul aici mai mare ca Templul și ca Altarul... și cine pe cine sfințește oare? Aurul pe vițel sau vițelul pe aur? Ghici ghicitoareoareoare! Ghici cine, cine oare e mai Mare! și mai Tare în parcare! Păi e fata moșului... a Moșului Dumnezeu! |
Și revenind la subiect, e clar că au măsluit Biblia, toate bibliile sunt măsluite la Apocalipsă, căci au schimbat Cuvintele din Apocalipsis, spre a ascunde exactitatea celor 2000 de ani după care... Deci ca să poată scrie ei că sunt mii de ani, adică nenumărate mii de ani, și ca să nu mai aștepți nimic... să nu te mai pregătești... și să-l slujească nestingheriți pe regele lor cât s-o putea... și au și explicația, că cică numai la Trupul Său se referea rădicarea Templului în 3 zile, dar Hristos vorbea și de Templul Noului Ierusalim, pe care l-au dărâmat fariseii de s-a rupt catapeteasma în două și multe s-au prăbușit în noaptea răstignirii Donului și ei, iată-i cred că învierea Creației s-a încheiat acum 2000 de ani și deci... gata. Trei zile! Și s-a dus repede... Și asta a fost tot și urmează nenumăratele mii și mii de ani... Păi stați așa că doar Judecata cine o va face dacă nu va veni Domnul... și pe cine va arde cu foc și cu Pucioasă? Deci cele 2000 de ani au cam trecut! Iar templul Noului Ierusalim este refăcut! Este reclădit și s-a luat de la ei! Atât de la farisei cât și de la saduchei cât și de la creționiștii lui pește prăjit pe jar de cărbuni de cître ursul păcălit de vulpe și care împreună au păcălit pe corb!
Sau nu vede toată gLumea Templul și Cetatea Sfântă a Noului Ierusalim!?? Deci de acolo vine JUDECATA! Din Cer pe Pământ! Precum în Cer așa și pe Pământ! Amin. Iar voi... |
Un caz nedorit de plagiat
Postarea #2211 semnată de „cunoscătorul Scripturilor” bob2909 este o mostră flagrantă de plagiat. Plagiatul a fost instrumentat de pe situl www.trambita.net , site construit și intretinut de ucenicii ereticului IJ Francisc Maitreya, Maestru in Yoga Focului Cosmic ( plecat din trupul fizic pe lumea cealaltă la data de 05.06.2003, în spitalul judetean Baia-Mare, cu diagnosticul omenesc “stop cardiac”)
Aceștia se auto-intitulează „elevi la Academia Sufletului” și propun „studiul biblic” intitulat „"Aceștia sunt cei doi Fii unși" ( http://www.trambita.net/carti/Radu%2...fii%20unsi.htm ) În acest studiu se regăsesc și frazele pastișate de bob2909, subliniate aici prin transcriere cu aldine. Transcriem în continuare câteva selecțiuni din acest text, în care „ucenicii Șfântului Francisc” construiesc cu abilitate o învățătură eretică referitoare la unicitatea lui Hristos: " Isaia mai scrie în continuare. Fac apel la Biblia de la 1688, deoarece în ediția 1982 apar modificări majore: apare paragraful 8.23 care NU EXISTĂ în ediția originală. Conținutul lui este luat din 9.1 original, dar este modificat, asfel apare o separare, dând impresia că versetul 23 are același subiect ca și cele anterioare. Dar în Biblia veche se vede unitatea informațiilor acelui verset cu cele următoare, mai ales că e începutul unui nou capitol. În tabelul de mai jos aveți cele două versiuni, cea nouă în stânga, iar cea veche în dreapta. [...] Transcriu textul Bibliei de la 1688, pentru a se vedea și mai clar: Isaia 9.1 Degrabă fă țara Zavolonului, pământul Neftalimului și ceilalți cei spre marginea mării și decindea (dincolo) de Iordan, Galilea Limbilor. 9.2 Norodul cel ce mergea întru întunearic văzu lumină mare; ceia ce lăcuiescu în locul și umbra morții, lumina-va lumina preste voi. 9.6 Căce Copil s-au născut noao, Fiu și să deade noao, Căruia domnia să făcu preste umărul Lui, și se cheamă numele Lui: „Al marelui sfat Înger, minunat Sfeatnic, Dumnezău tare, biruitoriu, Domnu Păcii, Părintele veacului celui viitoriu”, pentru că voiu aduce pace peste boiari și sănătatea Lui. Și mare e stăpânirea Lui, și păcii lui nu iaste săvârșit preste scaunul lui David și împărăția lui să o îndirepteze pre ea și să sprijinească cu judecată și cu direptate, de acum și până în veac. Aici este vorba despre un ținut „spre marginea mării”, dincolo de Iordan, unde se vorbesc alte limbi (Galileea Limbilor), deci nu ținuturile evreilor! O țară unde „poporul cel ce mergea în întuneric văzu Lumină mare”. Căci Fiu ni s-a dat nouă, al cărui nume este Al marelui sfat Înger, minunat Sfetnic, Dumnezeu tare, biruitor, Domnul Păcii, Părintele veacului viitor. Acest Fiu nu iaste săvârșit preste scaunul lui David și împărăția lui, deci nu este din seminția lui David. Se proorocește despre un Fiu care ni se va da, care nu este din Galileea, nu se numește Emanuel și nu este din scaunul lui David. Despre Domnul Iisus peste tot se spune că este din Galileea, se numește Emanuel și este din neamul (scaunul) lui David. Putem trage concluzia că această profeție… nu se referă la Domnul Iisus, chiar dacă dogma nu e de acord. [...] Din primul verset aflăm despre revelație: 1.1 Descoperirea lui Iisus Hristos, pe care I-a dat-o Dumnezeu, ca să arate robilor Săi cele ce trebuie să se petreacă în curând, iar El, prin trimiterea îngerului Său, a destăinuit-o robului Său Ioan, Deci Dumnezeu a dat-o lui Iisus, „iar El, prin trimiterea îngerului Său, a destăinuit-o lui Ioan” (în sensul său original, cuvântul înger înseamnă mesager, trimis al lui Dumnezeu). Deci revelația Ioan o primește de la îngerul trimis de Domnul Iisus. Nu scrie nicăieri că Domnul Iisus i-a vorbit lui Ioan. [...] Iar la finalul proorociei Domnul Iisus întărește totul: 22.16 Eu, Iisus, am trimis pe îngerul meu ca să mărturisească vouă acestea... [...] În concluzie: Domnul Iisus spune El însuși că a trimis un înger să vestească cele cuprinse în Apocalipsă, DECI NU EL LE VESTEȘTE! Deci Fiul Omului, pe care Îl vede Ioan la început NU ESTE Domnul Iisus, ci este îngerul (mesagerul) Său. Mesager care, după cum afirmă El însuși, așa cum se vede de mai sus, este: Fiul lui Dumnezeu, Alfa și Omega, Începutul și sfârșitul, Cuvântul Lui Dumnezeu, Împăratul împăraților, Domnul Domnilor. " Și iată acum textul lui bob2909, din postarea #2211, în care acesta strecoară plagiatul ( scos de asemenea în evidență prin aldine) prin care el a “descoperit” ceea ce descoperiseră și “ucenicii franciscani”: “incompatibilități flagrante” între două versiuni echivalente ale Scripturii: " Eu am biblia de la 1688 a lui CantaCuzino in vremea pastoriei Preasfintitului parinte Chir Teodosie in format original cat si format electronic dupa cel original. [...] Si sunt multe astfel de diferente intre biblia cea de la 1688 si cea tiparita de acum care spun ei ca ar fi dupa cea de la 1688. Dar apar schimbari grave in unele capitole. DE exemplu la Isaia cap 9: " Isaia 9.1 Degrabă fă țara Zavolonului, pământul Neftalimului și ceilalți cei spre marginea mării și decindea (dincolo) de Iordan, Galilea Limbilor. 9.2 Norodul cel ce mergea întru întunearic văzu lumină mare; ceia ce lăcuiescu în locul și umbra morții, lumina-va lumina preste voi. 9.3 Pre cel mai mult al norodului ai pogorat cu veselie si se vor veseli inaintea Ta [ca] cei ce se veselesc la seacere si in ce chip cei ce prada prazi. 9.4 Pentru cace s-au luat jugul cel ce preste ei zace si toiagul cel preste grumazul lor, pentru ca toiagul celor ce cer l-au risipit ca in ziua aceea ce era pre Madiam. 9.5 Cace toata podoaba adunata cu viclesug si haina cu impacaciune vor plati si vor vrea de sar fi facut arsi cu foc. 9.6 Căce Copil s-au născut noao, Fiu și să deade noao, Căruia domnia să făcu preste umărul Lui, și se cheamă numele Lui: „Al marelui sfat Înger, minunat Sfeatnic, Dumnezău tare, biruitoriu, Domnu Păcii, Părintele veacului celui viitoriu”, pentru că voiu aduce pace peste boiari și sănătatea Lui. Și mare e stăpânirea Lui, și păcii lui nu iaste săvârșit preste scaunul lui David și împărăția lui să o îndirepteze pre ea și să sprijinească cu judecată și cu direptate, de acum și până în veac." Aici este vorba despre un ținut „spre marginea mării”, dincolo de Iordan, unde se vorbesc alte limbi (Galileea Limbilor), deci nu ținuturile evreilor! O țară unde „poporul cel ce mergea în întuneric văzu Lumină mare”. Căci Fiu ni s-a dat nouă, al cărui nume este Al marelui sfat Înger, minunat Sfetnic, Dumnezeu tare, biruitor, Domnul Păcii, Părintele veacului viitor. Acest Fiu nu iaste săvârșit preste scaunul lui David și împărăția lui, deci nu este din seminția lui David. Se proorocește despre un Fiu care ni se va da, care nu este din Galileea, nu se numește Emanuel și nu este din scaunul lui David. Hristos a spus evreilor: Si se va lua imparatia lui Dumnezeu de la voi si se va da neamului care va aduce roadele sale... Pe cand in biblia tiparita actual in acest cap sunt schimbari majore de zici ca este alt cap. Au fact astfel de lucruri cu intentie si spre propria lor pierzare. " Concluzia: Dacă pretențiile noastre nu sunt anacronice, o minimă decență l-ar fi obligat pe bob2909 să specifice sursa folosită, nu să lase impresia că "judecățile de valoare" copiate de la alții îi aparțin exclusiv circumvoluțiunilor lui cerebrale. Mai ales că raționamentul “franciscanilor” era orientat într-o cu totul altă direcție, dar ingeniosul bob2909 nu s-a poticnit el în asta, căci i s-a părut că se potrivește perfect de bine și la interesul lui. În loc să observe și să sancționeze eresul "franciscanilor", care promovează "un înger" în locul lui Iisus Hristos, "înger" pe care îl numește Fiul lui Dumnezeu, Alfa și Omega, Începutul și sfârșitul, Cuvântul Lui Dumnezeu, Împăratul împăraților, Domnul Domnilor (subtilă jonglerie de a-l Promova pe Antihrist ca Locțiitor al lui Hristos!) el se mulțumește să-și urmărească o idee fixă, după principiul "interesul poartă fesul". |
Panseurile lui Vsovi
Panseurile lui Vsovi (II)
Panseu: Și revenind la subiect, e clar că au măsluit Biblia, toate bibliile sunt măsluite la Apocalipsă, ... Riposta: Serios, mon cher? Chiar toate? Să nu fi rămas niciuna întreagă, așa, de sămânță? Păi unde ar mai fi atunci purtarea de grijă a lui Dumnezeu? Că zicea El mai demult: “...iată Eu voi fi cu voi în toate timpurile!”. Ori, zici matale că pe vremea când se făceau de zor măsluirile Apocalipsei, ieșise și Dânsul o țâră afară din Biserică, să ia aer curat?! Și așa n-a băgat de seamă blestemăția măsluitorilor, care au măsluit în lipsa Lui la repezeală toate Bibliile, pe furiș, de n-a mai rămas una întreagă... Panseu: ... căci au schimbat Cuvintele din Apocalipsis, spre a ascunde exactitatea celor 2000 de ani după care... Riposta: Exactitatea asta e cam buclucașă, că diferă la pucioși. Unii pretind că cei 2000 de ani au fost 1955 (în acest an începea să trâmbițeze Verginica); alții că au fost 2007, an în care începea Al Treilea Război Mondial (adică, trebuia să înceapă, conform “proorociilor” Șfântului Prooroc Nicu Gabriel, dar se pare că s-a mai amânat o țâră); iar alții că a fost 2003, anul în care a început Judecata cea Mare și Înfricoșătoare... Panseu: Deci ca să poată scrie ei că sunt mii de ani, adică nenumărate mii de ani, și ca să nu mai aștepți nimic... să nu te mai pregătești... și să-l slujească nestingheriți pe regele lor cât s-o putea... și au și explicația, că cică numai la Trupul Său se referea rădicarea Templului în 3 zile, dar Hristos vorbea și de Templul Noului Ierusalim, pe care l-au dărâmat fariseii de s-a rupt catapeteasma în două ... Riposta: Asta chiar că e o noutate! În ce an a fost dărâmat Templul Noului Ierusalim, pe care l-au dărâmat fariseii de s-a rupt catapeteasma în două ? Aud? Că în Biblie vorbește doar de cel vechi... dar nu că fariseii i-ar fi rupt catapeteasma, ci un cutremur de pământ. Panseu: ...și multe s-au prăbușit în noaptea răstignirii Donului... Riposta: Unul, Mihail Șolohov, cică s-a inspirat de aici și a scris o carte, “Pe Donul liniștit”... Alții spun că la cotul Donului s-a prăbușit armata germană... și tot soiul de speculații s-au făcut pe această temă. Panseu: ...și ei, iată-i cred că învierea Creației s-a încheiat acum 2000 de ani și deci... gata. Trei zile! Și s-a dus repede... Riposta: Cică așa scrie în Biblie: că 1000 de ani la Dumnezeu sunt ca o zi și o zi ca 1000 de ani. De aici și raționamentul scânteietor al lui Vsovi: Au trecut, s-au încheiat 2000 de ani? Gata! Înseamnă că au trecut trei zile! Și s-a dus (sic!) repede (zilele acestea trei). Panseu: Și asta a fost tot și urmează nenumăratele mii și mii de ani... Păi stați așa că doar Judecata cine o va face dacă nu va veni Domnul... Riposta: Dragi Vsovi, nu vă neliniștiți! Așezați-vă la locurirli voastre! Pucioșii au spus clar că Domnul a venit în 1955 și, după câțiva zeci de ani în care și-a tras și El sufletul, a început Judecata, mai exact începând cu anul 2003: “Binecuvântată să fie ziua aceasta și lucrarea ei, căci astăzi desfac cerurile ca să se vadă scaunul de judecată, [...] Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 2-08-2003) Și de atunci se judecă... și se judecă... și se judecă... și durează... și probabil că va mai dura ceva, că e mulți la rând și e cam colțoși la judecată. Panseu: ...și pe cine va arde cu foc și cu Pucioasă? Riposta: Ghici ghicitoarea lui Vsovi! Răzbate din ea însă un iz de mândrie patriotică, gândind smerenia sa că... poate, poate, va avea și el o șansă... că doar “cei de pe urmă vor fi cei dintâi”, nu? Panseu: Deci cele 2000 de ani au cam trecut! Iar templul Noului Ierusalim este refăcut! Este reclădit și s-a luat de la ei! Atât de la farisei cât și de la saduchei cât și de la creționiștii lui pește prăjit pe jar de cărbuni de cître ursul păcălit de vulpe și care împreună au păcălit pe corb ! Sau nu vede toată gLumea Templul și Cetatea Sfântă a Noului Ierusalim!?? Deci de acolo vine JUDECATA! Din Cer pe Pământ! Precum în Cer așa și pe Pământ! Amin. Riposta: Au cam trecut de mult cei 2000 de ani, și nimic nu se vede la orizont. Nu prea se vede de toată lumea nici Templul și nici Cetatea Sfântă a Noului Ierusalim, pentru că au cam crescut plopii fără soț de la poarta “mănăstirii” și nu se mai vede cupola Templului de prea multe frunze, iar primăria de la Glodeni se pare că a tocat banii pe alte prostii în loc să facă în primul rând “toaletarea” arboretului de pe ulițe. |
:11:Un caz nedorit de plagiat
Lingvisvistele te bagă la plagiat... nu râde. mariamargareta a făcut porci pe caietul de teme și iar s-a făcut noapte: Citat:
Remarcă: Probabil și ''La Țigănci'' este o carte eretică; Poate amintirile lui Mircea Eliade, și aventurile lui cu Maitrey, o indiancă ispititoare, or fi fost niște fabulații? Păi chiar dacă ar spune dracii adevărul, ar fi El fals din pricină că îl mărturisește pe El fariseii sau saducheii? Sau pentru ce a zis oare Dumnezeu : ''De ce vi se ridică astfel de gânduri în inimile voastre? Cum puteți vorbi Cuvintele Împărăției când în inima voastră este ura și răutatea? Cum scoți paiul din ochiul fratelui dacă în al tău este bârna?..'' S-a mirat de puii de năpârpărcă și de vipviperă... și de ceilalți curâioși, ciumegi și leproși... Deci la lingvisvistele lui pește prăjit, dacă spui Cuvântele Adevărului, cică ai face plagiat flagrant... Păi asta este Credința, să devi tu însuți un plagiator flagrant trăitor al Domnului nostru Iisus Hristos ca un plagiat al Lui... sau probabil lingvistele lui pește prăjit ne îndeamnă oare la a creia noi ceva, la a născoci câte ceva, la a inventa noi o mântuire după pofta ''dragostei'' noastre plină de patimi și păcate ca să avem cu ce ne mândri? Ca inventatori neplagiatori? Păi ce inventator nu s-a inspirat de la nimeni? Deci nu te lua după tovarășele educatoare lingvisviste care de dragul efectelor lingvisvistice îți umplu caietul de teme cu porci amari de cerneală toxică aruncată din rezervoarele sepiei... Magdalena Cruela, ispisifiica lui nenia cu ispisisikaa, așa ca să dea exemple de folosirea termenilor lingviști cu încărcătură... atomică... rachete cu rază lungă... punând lingba babei gloanțe mai sus decât limba textului cu înțelesul din sinea lui. Vor ceva efecte gazetărești căci ele însele au ajuns la gazetă un fel de măscărice născocitoare de mascaradă, căci se cred adică la pâradă... și ne pun pe noi la gazeta de păerete, că cică ne-a intrat în obicei... pe noi adică, să ne râdă toți piticii, toate furnicile cu aripi care se strecoară. Nu le urâ! Lasă-le să-și facă jocul lor dar nu te fă jujucăria lor! Adică nu judeca cot la cot cu ele, adică nu judeca de loc. Citat:
Cât despre interpretările fanteziste ale MM, cu învoire de la nenia, o să vorbim altădată... că așa cu ceartă... n-are rost... Ce artă? Păi Arta Marțială... că nu mai practic de mult, m-am lăsat și de yoga și de șotokan și de toate invențiile mele ergonomice folosite la uciderea adversarului... deci le-am lepădat și nu le mai agreez fiindcă nu sunt altceva decât desfrânări pe bază de grozăvia mâniei, și nici meștereli tehnice, științifică fantastice, SiFi, roboți sau mașini ucigașe sau bombe gastronomice și desfrânătoare nu mai fac, nu mai particip... dar până atunci, până îmi dau seama ce ziceți voi, mai rău ca bomboanele atomice, și ce susțineți voi de fapt, trebuie să mă liniștesc și să vă las ca să vă puneți la punct cu cine este Melchisedek. Apoi Cine este Fiul Omului. Cine este Îngerul Domnului. Apoi să realizați cam ce a văzut sf. Ioan Teologul, cine a fost Ilie și ucenicul său și cine era minteresat în mizstorie ca să schimbe cuvintele proorociiei, a cărții Apocalipsei, care era pecetluită sub blestem dacă va cuteza cineva să schimbe cineva, să adauge sau să scoată Cuvinte din Cartea Apocalipsis! Deci vezi dumneata suntem îndemnați de către Ioan la un Plagiat Exact! Să plagiem dar nu oricum ci Exact cum a fost scrisă Cartea Apocalipsis! Și Sfântul se referă strict la Cartea Apocalipsei! Deci vorbim altădată... că voi așa le încurcați pe toate și le viceversați de mă iau cu mâinile de ce mi-a mai rămas din pe chelie.:102::44::58: |
pentru vsovivi
ma omule......! ce tot scrii in postarile tale?..... lol, nu stiu de te intelege careva....:23:
|
Citat:
|
Rebarcă la deruta stârnită.
Citat:
Serios. Toate! Altfel nu s-ar fi încetățenit minciuna și bărfa intrând în ''Tradiție''. Citat:
Dacă nu s-ar fi schimbat calendarele dându-se înainte ca ceasurile cu 13 zile înainte, și dacă ar fi lăsat Cuvintele din Apocalipsis neschimbate, scose sau adăugate... atunci ar fi putut socoti tecerea celor 1000 de ani și încă 1000 de ani. Și când anume va să fie Începutul Sfârșitului. Deci Începutul sfârșitului a fost să fie la 1928! Iar abea în 2000 s-a intrat definitiv în sfârșitul veacului acesta păcătos și mîndru, viclean și desfrânat. Căci în 1992 s-a terminat rădicarea Templului și a început restabilirea Creației iar în 2003 s-a deschis și s-a arătat scaunul de judecată iar în 2007 a început răzbelul cel mare, al III-lea mondial, al prohibiției Duhului Sfânt, de sus de la Dumnezeu, căci cCerul și Pământul se luptă împotriva păcătoșilor și a caselor lor... și nu va rămâne piatră pe piatră din casele păcătoșilor. Citat:
Păi în momentul când Domnul a intrat în Templul cel Vechi, El, Templul a devenit proorocie sfântă a Noului Ierusalim, Înțelepciunea Creației Înnoite și restaurate, dar din păcate, pisma și necredința fariseilor și saducheilor au dărâmat și distrus Templul și a rămas așa și s-a luat de la ei. Iar a 3-a zi, exact după 2000 de ani este rădicat din Nou, și este arătat scaunul judecății și a început Războiul spre distrugere. Citat:
Păi atunci a fost răstignit regele Carol al II și apoi regele Mihai, unsul Domnului, de către Antonescu, de către sovietici, de către naziști și fasciști și hortiști, și de către legionari și partidele politice masonice și capitalist populiste și antiregaliste... și așa s-a întâmplat exact ca acum 2000 de ani... l-au scos un trădător. Citat:
Păi cum de acolo am zis dacă n-au trecut numai 2 zile cât o mie de ani? Nu trebuiau să treacă 3 așa cum susținea Nostradamus? Se vede deci că n-ai ghicit... ci de acolo știu că așa era scris la Apocalipsis, 1000 de ani și apoi încă 1000 de ani cum spune Cuvântul lui Dumnezeu. Iar eu bănuiam doar că e vorba de trei zile, ca o asemănare așa cum a fost cu Domnul Iisus Hristos de Înviere, dar nu e vorba de așa ceva ci e vorba de Înțelepciunea Creației... Restaurarea ei în Veșnicie de către Cuvântul lui Dumnezeu, Iisus Hristos prin care toate s-au făcut de la Tatăl dăruite nu păcătoșilor ci sfinților și drepților! Deci raționamentul meu chiar dacă nu e scânteietor ca al sfinților, totuși nu poate fi ghicit de tanti grijania pe bază de zaț de cafia. E vorba de altceva, e vorba de Eden, și de Raiul pe care l-a sădit Dumnezeu în Eden. continuarea mai jos |
Continuare ca să ieșim din nălucifariferizare...
Citat:
Păi a venit atunci când a ars pământul din curtea cu păpușoi a părinților lui Veronica, atunci a venit ca un foc din Cer, Cuvântul lui Dumnezeu. Și a venit în vederea pregătirii Judecății și așa a luat un pobor mititel și l-a pregătit spre lucrarea sfântă a judecății. Dar dacă Veronica a pismuit-o pe Verginica și s-a îmbrăcat în lux, atunci i s-a luat ei Darul Proorociei chiar dacă ea și Ioan Iovan erau cei mai credincioși din toată ortodoxia. Căci au ispismuit-o pe Verginica, Trâmbița Domnului, și atunci a mai început odată Lucrarea în 1955. Lucrarea de pregătire, dar pe Verginica o pregătea de mult, de la 9 ani și o cunoștea încă din pântecele maicii ei căci plină de suferințe a fost sărmana fecioară curată încă din pântecele maicii ei, Andreiana. Și toți sfinții s-au mirat de Verginica. Citat:
Păi este scris pe cine, cine sunt cei ce se vor pune pe foc ca lemnele... și nimeni nu va avea parte de privilegii, de tratament preferențial... Iar cei din urmă, cu siguranță vor fi mai mari ca cei dintâi, căci mai mari ca Moise, și Ilie și Noe vor fi cei de pe urmă... dar dacă ei se pun mereu în față atunci să nu se mire... dacă va veni careva și-i va pune 'napoi la locul lor, cu botul pe labe. Deci sigur că sper să am și eu o șansă la Cer. Totul e să o și iau! Că dacă ai avut șansa și n-ai luat-o e mai mare durerea decât atunci când n-ai avut nici o șansă, cum mulți copii păcătoși au pățit-o. Și omului nu-i e frică să piardă căci el crede că defapt așa câștigă ceva... și nu vede că făcând viceversa, n-ai cum să moștenești Învierea. Citat:
Tu ai vrea să vezi cum cad bombele sau vrei să vezi dărâmăturile fraților tăi ca să crezi... dar nici nu catadicsești și nu vrei cu niciunchip să te uiți în sufletul tău și al oamenilor... nu vrei să iei aminte la ce apare în sufletul tău: voirea, dulceața păcatelor, odihna trupească, minteresul viclean al planului scurt, satisfacția lăcomiei și realizarea soluției, soluția urei, a batjocurei, ironiei și persiflării... căci, pare.mi-se că nu mai poți să vezi în sufletul tău din pricina măștilor tragicomediei în care ai rolul de gânde... Dar uită-te că acolo este războiul... și trebuie să biruiești cu Credința, cu fapta bună în lupta cu mîncarea și din fructul și al răului... lăcomia aia cu multe fațete... ce te face grozavă. Un fel de Babă, Bavă, Epavă. Deci zici că nu se mai vede pădurea din pricina copacilor, și războiul din pricina cadavrelor și răniților? Păi e firesc fiindcă doar voi mergeți după fiare și după balaurul cel mare căci aveți rana de moarte vindecată... v-a amăgit că e firesc să fi mort și păcătos... e în firea lucrurilor... și v-ați împăcat ca să vă distrați până atunci... până atunci... nu-i așa? Da! Și voi ați crezut. Deci ce sens mai are să discut? Dar câteva rebărci la ripostă v-am făcut ca să nu ziceți că v-am persiflat prin neglijare... din neglijență. |
Vsovi se face apărătorul plagiatului
Citat:
Aici este vorba despre un ținut „spre marginea mării”, dincolo de Iordan, unde se vorbesc alte limbi (Galileea Limbilor), deci nu ținuturile evreilor! O țară unde „poporul cel ce mergea în întuneric văzu Lumină mare”. Căci Fiu ni s-a dat nouă, al cărui nume este Al marelui sfat Înger, minunat Sfetnic, Dumnezeu tare, biruitor, Domnul Păcii, Părintele veacului viitor. Acest Fiu nu iaste săvârșit preste scaunul lui David și împărăția lui, deci nu este din seminția lui David. Se proorocește despre un Fiu care ni se va da, care nu este din Galileea, nu se numește Emanuel și nu este din scaunul lui David. Acest text a fost copiat cuvânt cu cuvânt de bob2909 de pe internet, așa cum își fac temele de casă unii elevi ceva mai leneși, și prezentat apoi pe Forum ca fiind "de concepție proprie". În asta constă plagiatul. Ce scrie Vsovi pe marginea subiectului, e altă mâncare de pește, dar nu trebuie să ne mire: este conform cu doctrina lui existențială: "Merg pe gard, de drum mă țiu..." |
Panseurile puciosului Vsovi (III)
Riposte la Panseluțele puciosului Vsovi (III)
Continuăm analiza semantică a panseurilor anti-ortodoxe lansate de Vsovi(vi) pe acest Forum Ortodox. Panseu: Și revenind la subiect, e clar că au măsluit Biblia, toate bibliile sunt măsluite la Apocalipsă, ... Toate! Altfel nu s-ar fi încetățenit minciuna și bărfa intrând în ''Tradiție''. Riposta: Siguranța lui Vsovi în a susține ideologile eretice heterodoxe e glacială și mormântală. După părerea dumnealui (care, se vede de la o poștă, că e un Pucios vopsit ca un Papagal, deși pretinde din când în când că e mare sculă ortodoxă, care dă lecții academice despre ortodoxie ca să-i deruteze pe naivi), cei doi piloni ai Ortodoxiei (Sfânta Tradiție și Sfânta Scriptură) sunt făcute de mult praf și pulbere: “toate Bibliile sunt falsificate”, iar “Tradiția e plină de minciuni și de bârfe”. Stimabilul Vsovi nu se obosește însă să-și demonstreze acuzațiile prin exemple concrete; ne lasă pe noi să le căutăm cu lumânarea și să le citim parastasul. Să fi dat și el, un singur exemplu măcar, de “măsluire a Bibliei”. Sau, un exemplu de “bârfă” infiltrată în Tradiție. Sau, de minciună. Dumnealui merge însă pe un principiu verificat: “Calomniază, calomniază, că tot va rămâne ceva... chiar dacă se vor demonta până la urmă toate calomniile la adresa Ortodoxiei” Panseu: Dacă nu s-ar fi schimbat calendarele dându-se înainte ca ceasurile cu 13 zile înainte, și dacă ar fi lăsat Cuvintele din Apocalipsis neschimbate, scose sau adăugate... atunci ar fi putut socoti tecerea celor 1000 de ani și încă 1000 de ani. Și când anume va să fie Începutul Sfârșitului. Deci Începutul sfârșitului a fost să fie la 1928! Iar abea în 2000 s-a intrat definitiv în sfârșitul veacului acesta păcătos și mîndru, viclean și desfrânat. Căci în 1992 s-a terminat rădicarea Templului și a început restabilirea Creației iar în 2003 s-a deschis și s-a arătat scaunul de judecată iar în 2007 a început răzbelul cel mare, al III-lea mondial, al prohibiției Duhului Sfânt, de sus de la Dumnezeu, căci cCerul și Pământul se luptă împotriva păcătoșilor și a caselor lor... și nu va rămâne piatră pe piatră din casele păcătoșilor. Riposta: Mulțumim Puciosului Vsovi, că a adăugat la reperele “precise” pucioșești care marchează “începutul sfârșitului”, adică “exact cele două mii de ani, care sunt de fapt trei zile” , încă o “proorocie” însemnată: anul 1928. Mai adăugăm și noi trei, că ne-am adus între timp aminte de ei: 1) anul 1921, când “a fost dezlegat cel rău” (pucioșii speculând în “mesajele” lor un verset din Biblie, la Apocalipsa 20,7: “Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui”): “Dar iată, Eu sunt în mijlocul tău, și tu nu cunoști vremea cercetării tale, care vine cu Mine la tine, căci Eu am început să sun din trâmbițe (prima trâmbiță apocaliptică: prooroc preot Iosif Trifa, n.r.) odată cu dezlegarea celui rău (anul 1921: înființarea Partidului Comunist din România, n.r.) și am lucrat lucrarea Mea, și voi birui prin ea” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 21-11-1993); 2) anul 1932, în care Verginica a împlinit nouă ani și i s-a arătat Maica Domnului cu Pruncul în brațe ( Verginica fiind născută la 28 mai 1923). Din acel an, Verginica s-a făcut frumoasă ca o căldare de pregătire, dar nu era căldare, ci era trup: “ Vasul Meu când Domnul Iisus l-a pregătit pentru acest cuvânt, nu avea decât pe mămica sa lângă ea, și era în situație grea și Eu am venit în cuibul lor la o văduvă și la o fiică curată. Și cât avea fiica aceasta? Avea nouă ani. Și a mers așa în această pregătire, până în anul 1955. Până în anul 1955, numai am pregătit-o. Dacă era o căldare să se vadă această pregătire, nu ar fi fost pe pământ frumoasă ca aceasta. Dar nu e căldare, ci e trup și în trupul acesta sălășluiește Dumnezeu…” (21 iunie 1973) 3) anul 1940 , când “Domnul” Pucioasei Își începe “lucrarea” Sa de pregătire a sfârșitului veacurilor prin Verginica: “ De când lucrez Eu cu cuvântul prin ea? Din anul 1955. Dar de când o pregătesc Eu? Din anul 1940.” (23 iunie/6 iulie 1975) Să recapitulăm. Au fost “proorociți”, așadar, următorii ani de “Început al Sfârșitului care se Pregătește să Vină”: 1921, 1928, 1932, 1940, 1955, 1992, 2000, 2003, 2007. Sper să nu fi uitat vreunul – dar pucioșii ne pot corecta, la o adică. Vsovi precis că o s-o facă. La mai mare! (pardon, la mai mulți! La mulți ani, adică) Panseu: Păi în momentul când Domnul a intrat în Templul cel Vechi, El, Templul a devenit proorocie sfântă a Noului Ierusalim, Înțelepciunea Creației Înnoite și restaurate, dar din păcate, pisma și necredința fariseilor și saducheilor au dărâmat și distrus Templul și a rămas așa și s-a luat de la ei. Iar a 3-a zi, exact după 2000 de ani este rădicat din Nou, și este arătat scaunul judecății și a început Războiul spre distrugere. Riposta: Exact, exact, dar să ne spui tu nouă care dintre acei ani “proorociți” de pucioși marchează “rădicarea din Nou a Templului”: 1921, 1928, 1932, 1940, 1955, 1992, 2000, 2003, 2007, sau e altul pe care să-l așteptăm să vină? Cumva, 12-12-2012? (circulă un zvon) Panseu: Păi atunci a fost răstignit regele Carol al II și apoi regele Mihai, unsul Domnului, de către Antonescu, de către sovietici, de către naziști și fasciști și hortiști, și de către legionari și partidele politice masonice și capitalist populiste și antiregaliste... și așa s-a întâmplat exact ca acum 2000 de ani... l-au scos un trădător. Riposta: Uite că pe-astea nu le auzisem! Cum a fost răstignit pe cruce săracul regele neuns Carol al II-lea la cotul Donului, în 1943! Și nici cum a fost răstignit pe cruce săracul regele uns, Mihai I , în mai multe rânduri (că el avea șapte vieți în pieptu-i de aramă, și de-aia a avut parte de mai multe cruci). Să le recapitulăm, deci, și pe acestea: 1-2: de către Antonescu și de către sovietici; 3-4: de către naziști și de către fasciști; 5-6: de către hortyști și de către legionari; 7: de către partidele politice (uite că ieșiră șapte răstigniri în cap!) 8-9 : și de către partidele politice capitalist populiste și de către partidele politice antiregaliste (na, belea, că până la urmă ieșiră nouă răstigniri în loc de șapte!) Răstignirile cică au fost exact ca acum 2000 de ani, adică pe vremea anului 10 d.H. Cât trăiește omul, învață și ce nu i-a trecut prin cap! Panseu: Păi cum de acolo am zis dacă n-au trecut numai 2 zile cât o mie de ani? Nu trebuiau să treacă 3 așa cum susținea Nostradamus? Se vede deci că n-ai ghicit... ci de acolo știu că așa era scris la Apocalipsis, 1000 de ani și apoi încă 1000 de ani cum spune Cuvântul lui Dumnezeu. Iar eu bănuiam doar că e vorba de trei zile, ca o asemănare așa cum a fost cu Domnul Iisus Hristos de Înviere, dar nu e vorba de așa ceva ci e vorba de Înțelepciunea Creației... Restaurarea ei în Veșnicie de către Cuvântul lui Dumnezeu, Iisus Hristos prin care toate s-au făcut de la Tatăl dăruite nu păcătoșilor ci sfinților și drepților! Deci raționamentul meu chiar dacă nu e scânteietor ca al sfinților, totuși nu poate fi ghicit de tanti grijania pe bază de zaț de cafia. E vorba de altceva, e vorba de Eden, și de Raiul pe care l-a sădit Dumnezeu în Eden. Riposta: Vsovi, dacă-i aperi pe Pucioși aducând ca argumente zdrobitoare născocirile lui Nostradamus, atunci s-a împlinit proverbul acela: “Cum e sacul, și peticul” . Și: “Spune-mi cu cine te aduni, ca să-ți spun cine ești”. Și: “Cum e turcul, pistolique”. Ia uitați-vă repede într-o oglindă, să vedeți dacă nu v-a crescut nasul ca lui Buratino, fratele lui Pinocchio. |
Citat:
Păi din moment ce este identic, și tu l-ai recunoascut de unde e citatul, cum crezi dumneata că musai bobul a încercat să ia o diplomă mare de doctorat, sau să ajungă prof. prin asta direct din funcția de preparator? E drept că eu merg pe gard, dar mă țiu de razele de la stele, pe când dumneata te ții de doctrina existențială: ''avară-i vopsit gardul și-n'lăuntru leneopardul'' căci cum altcumva ai putea să acuzi pe cineva de plagiat din moment ce sărmanul nu a băgat citatul într-o carte scoasă de el... sau zici că vroia să se dea mare cu vorbele altuia? Păi nu vezi ce nick are? Bob2909! Dici cum poți să ispismuiești dumneata care te dai o ditamai tarlaua de grâu, ditamai hambarul, pe un sărman bob de grâu? Păi știu de ce ți-e frică, ție teamă că el crede și tu nu și s-ar putea ca bobul să rămână căci este în Credință iar tu să fi vânturată ca pleava, să fi scuturată ca praful sau mai rău, s-ar putea să-ți ardă hambarul ca nebunului ce și-a dărâmat hambarele ca să-și construiască altele mai mari că cică-i rodise țarina, și de acum se putea distra, putea în voie să-și lingușască sufletul cu tot felul de plăceri că doar și-a zis: ''suflete al meu, bea, mănâncă, și ia-te după lingvisvism.'' Dar a auzit o voce: '' În noaptea asta ți se va cere...'' ceva ce nu poți cumpăra. Deci am impresia că nu eu merg cu capul în tobă ca să mă țiu de bălți ci iată dumneata te ții de frunzele tăiate pentru câini. Le-ai dat foc și înhalezi fumul ca drogurile crezând că o să iau și eu foc de la focul tău dulceag și să ard apoi și eu exact ca un licurici. Păi eu nu sunt un licurici ci suntem mai mulți. Deci de ce ar arde bobul de grâu dacă nu vrea să ia diploma de bou sau funcție de doctor tontorius cauza? Că a dat un citat pe care nu l-a învățat pe de rost? Păi nu se vede din text că oricine ar fi recunoscut că nu el l-a inventat? Și tu mă faci pe mine beat? Nu mă mai mir. Poate că sunt, din moment ce stau de vorbă cu tine... de slavă de la oameni. Că tu te dai proastă ca să mă scot eu dăștept... dar m-am prins că e viceversa. Mereu am impresia că eu am fost prostul satului sau al statului... degeaba. Deși dacă aștepți atunci sigur n-ai stat chiar degeaba. |
Panseluțele otrăvite de legumioară.
mariamargareta
Riposte la Panseluțele puciosului Vsovi (III) Citat:
Citat:
Nu ți-am demonstrat pe sute de pagini că tu ești leguma crescută în ideologiile eretice peterortodoxe? Și mai cutezi să susți că nu ți-am răspuns și nu ți-am dat dovezi? Păi pe sute de pagini ce ți-am dat? Știu că asta e prima învățătură la voi, să uitați rapid ce faceți și să negați evidența ca să susțineți cu tărie viceversa... căci voi mituiți și mizați totul pe credulitate și frică de ispisisikăă... acuzând că eu am omorât pisica neagră prin rupere în două și că iată că voi susțineți că ați găsit coada în curtea mea ca dovadă... Păi nu ți-am zis că nu sunt pucios dintre pucioși? Ci sunt pucios dintre nepucioși, adică dintre mirenii ortodocși, căci niciun ortodox dacă chiar e într-adevăr ortodox, nu poate să nu se facă pucios dacă citește și află Adevărul tot așa cum acum 2000 de ani, adevărații fii ai lui Avraam nu puteau să nu se facă Creștini Adevărați dacă chiar se pretindeau că erau fii ai lui Avraam... dar se pare că mulți sunt numai cu numele creștini căci defapt ei sunt fiii celui rău. Calomniile draga mea dușmancă, ies cu nemiluita din gurița ta... dar nu e vina ta ci a lui nenia... că v-a dat bomboane de ciucalată... și v-a dat și de lucru, ca să fiți vrednice, ști tu chestia cu marmota... ''înveliți-le frumos în staniol și susțineți sus și tare că e de la Pucioși''. Deci e clar, ați învelit minciuna în staniol și ați preschimbato în ''Tradiție''... exact ca acum 2000 de ani... anii au trecut, năravul a rămas și a intrat în obicei. Citat:
Și să ști că poți fi bătrân și liniștit că ai o vârstă înaintată și nici măcar să nu fi aflat că demult te-a mâncat iadul de viu... deci nu mai aștepta ca să te bată cineva sau să te împuște ca să crezi că răzbelul a început ci lupii iată te ling mereu... și tu crezi că ai și scăpat din moment ce n-ai murit la trup... păi e vorba de suflet, la suflet e buba... nu ți-am zis că acolo e lupta? Și dacă nu mai crezi în Cuvântul lui Dumnezeu, la ce-ți folosește că te-a pus sultanul șefă de campanie militară? Crezi că vei sfârși altundeva decât în harem? Păi ce să facă sultanul cu voi că voi nu vreți să veniți la eunuci așa cum sunt eu ci voi vreți numai în brațe la nenia... să dați din buric exact ca Salomea... și împliniți și rugămintea lui Mamona... ''Dă-mi te rog Capul lui Ioan pe tavă, că ai zis că o să te ții de cuvânt!''... Deci oare nu v-am dat proorocia mea? O mai repet odată: Dacă nu mă păzesc ca să ascult atunci în clipa următoare voi cădea în păcat și apoi mă voi mândri uitând degrabă întinarea pentru o cauză nobilă, ca să împlinesc un plan scurt... nemulțumire pentru suluția urii viclene. continuarea mai jos |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:29:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.