Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Avem voie sa bem vin sau nu? Abaut Domnul Iisus vin sau must? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13317)

ovidiu b. 19.08.2011 15:27:59

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 391067)
nu orice icoana este sfanta.
altfel de ce ar mai trebui sintite?!

din punctul meu de vedere orice icoana este sfanta...intreaba un preot de ce trebuie sfintita?
eu unul nu am nevoie de acest raspuns

maria32 19.08.2011 15:41:25

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 391354)
din punctul meu de vedere orice icoana este sfanta...intreaba un preot de ce trebuie sfintita?

cum o sa fie orice icoana sfintita? sfintirea implica o anumita rugaciune pe care doar preotul are voie sa o spuna.

Dumitru73 20.08.2011 19:00:07

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 391354)

potential vorbind, orice icoana este facatoare de minuni.
dar nu toate fac minuni.
intrebarea mea era, ca daca e deja sfanta, de ce mai trebuie sfintita?!

EmaSimona 20.08.2011 19:19:59

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 391687)
dar nu toate fac minuni.

Icoana este puțin mai sfântă decât o coală albă, dar e doar un tablou religios. Trebuie sfințită ca să vină sfântul în har, să stea înăuntru.

cristiboss56 20.08.2011 19:37:48

Citat:

dar nu toate fac minuni.

Un raspuns , printre multe alte raspunsuri pe care tu le cunosti mult mai bine , ca fost credincios, este : ca sa fie inima impacata a celui ce o tine cu drag si cu credinta in casa ! Ai ceva impotriva unei inimi impacate ?:6:

Dumitru73 20.08.2011 19:41:24

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 391699)
Un raspuns , printre multe alte raspunsuri pe care tu le cunosti mult mai bine , ca fost credincios, este : ca sa fie inima impacata a celui ce o tine cu drag si cu credinta in casa ! Ai ceva impotriva unei inimi impacate ?:6:

nimic impotriva.

valentin.viliga 20.08.2011 20:45:22

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 378229)
Exista multe controverse, mai ales intre ortodocsi si" neoprotestanti in ceea ce priveste aceasta problema. Penticostalii, spre exemplu, sustin ca "vinul" din Sfanta Scriptura reprezinta de fapt mustul, proaspat stors din struguri, iar noi, ca ortodocsi, facem un pacat prin faptul ca, la Sfanta Impartasanie, bem vin. Personal, mi se pare o aberatie, ca de fapt toate explicatiile penticostalilor (Iertati-ma, cei de pe acest forum)
Voi ce parere aveti?

cuvantul grecesc pentru vin este oinos(pronuntat inos) este folosit pentru a desemna ebraicul yayin, cuvant care desemneaza vinul (mustul care fermenteaza)

ovidiu b. 21.08.2011 22:36:38

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 391361)
cum o sa fie orice icoana sfintita? sfintirea implica o anumita rugaciune pe care doar preotul are voie sa o spuna.

eu iti recomand sa intrebi duhovnicul...si te intreb ce faci daca faci poza unei icoane cu telefonul, mergi cu telefonul la sfintit?...iti raspund eu...poza facuta unei icoane devine si ea incoana...asta simt si cred...dar in a nu crede intr-o icoana doar dupa ce a fost "sfintita de preot" mi se pare putin deplasat si lipsa de credinta...nu sunt impotriva sfintirii icoanei de catre preot, dar icoana e sfanta prin sfantul pe care il reprezinta.

ps daca o icoana nu e sfintita de preot, nu te inchini acestei icoane? sau cum tratezi o icoana nesfintita de preot? ....ca pe un simplu tablou?

ovidiu b. 21.08.2011 22:50:48

Citat:

dar nu toate fac minuni.

ti-am raspuns...intreaba duhovnicul

NeInocentiu 26.08.2011 18:27:22

Ub 40 - Red red wine

http://www.youtube.com/watch?v=zXt56MB-3vc&ob=av3e

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:27:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.