Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ignorati sectantii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14346)

Illuminatu 01.08.2012 15:54:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 462536)
Scandal... iarăși sacandal... Saiturile și presa de scandal - singura sursă de alimentare/alimentație. O hrană mai sănătoasă nu există?

Coana mare - recte e.white - locuia in Australia cand a avut o "viziune": se facea ca "fratele" ei de suflet, Kellog, a furat din banii sectei obtinuti din vanzarea de cereale integrale pentru a-i investi intr-o alta afacere secto-sambetista: un fel de constructie ce aducea a tu(r)n imobiliar.
Ce mai zeama de limba i-a facut coana mare lui Kellog, mama-mama!

Si, cand colo, Kellog nu a facut nimic cu banii aceia, era nevinovat asemeni Albei-ca-Zapada: coana mare s-a inselat din nou!

Dupa acest scandal, Kellog a parasit secta.

Illuminatu 01.08.2012 15:59:32

De fapt, eu nu consider ca este grav ca un cult religios sa-si implineasca finantele pentru a le folosi in scopuri caritabile sau cultice. Problema apare ce mijloace folosesti pentru asta.
Ori a apela la activitati comerciale in afara scopurilor religioase, nu-mi miroase prea bine: daca Kellog a initiat o afacere cu cereale pentru a rotunji banii sectei, e doar o chestiune de timp infiintarea de firme de comert cooperatisto-sambetiste, cu domenii de activitate extrem de diverse.

osutafaraunu 01.08.2012 16:14:46

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 462611)
Coana mare - recte e.white - locuia in Australia cand a avut o "viziune": se facea ca "fratele" ei de suflet, Kellog, a furat din banii sectei obtinuti din vanzarea de cereale integrale pentru a-i investi intr-o alta afacere secto-sambetista: un fel de constructie ce aducea a tu(r)n imobiliar.
Ce mai zeama de limba i-a facut coana mare lui Kellog, mama-mama!

Si, cand colo, Kellog nu a facut nimic cu banii aceia, era nevinovat asemeni Albei-ca-Zapada: coana mare s-a inselat din nou!

Dupa acest scandal, Kellog a parasit secta.

Intrăm iar în zona crepusculară... deci cine a avut dreptate? "coana mare", ori Kellogg?

osutafaraunu 01.08.2012 16:15:42

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 462612)
De fapt, eu nu consider ca este grav ca un cult religios sa-si implineasca finantele pentru a le folosi in scopuri caritabile sau cultice. Problema apare ce mijloace folosesti pentru asta.

De exemplu, flosind mijloacele concurenței neloaiale, ori mai rău: instituind monopol. Nu-i așa domnul Illuminatu?

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 462612)
Ori a apela la activitati comerciale in afara scopurilor religioase, nu-mi miroase prea bine: daca Kellog a initiat o afacere cu cereale pentru a rotunji banii sectei, e doar o chestiune de timp infiintarea de firme de comert cooperatisto-sambetiste, cu domenii de activitate extrem de diverse.

Ei bine, a trecut mai mult de un secol și acest lucru nu s-a întâmplat, ba a apărut o prevedere ca banii Bisericii să nu fie folosiți în acest scop, ori pentru activități la Bursă.

bluester 01.08.2012 16:38:06

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 462603)
Acest prim megalo-proiect este chiar al Neamului, căci la el contribuie toți cetățenii: ortodocși, catolici, protestanți și neoprotestanți prin consistentele donații (ah, iarăși aceste donații) din partea Statului la al cărui buget contribuie.

Si care ar fi problema ta ? Traiesti intr-o tara majoritar crestin -ortodoxa (adica peste 85% din populatie).
Si mai afla ca , banii dati de guvern acopera doar o parte mica din costurile zidirii Catedralei.
De aceea , Patriarhia Romana a facut imprumut la banci si ii roaga pe enoriasi sa ajute la construire.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 462603)
Cam ciudățică această alăturare biserici-sectante, hotărâți-vă; ori sunt biserici, ori sunt secte! În plus, martorii lui Iehova nu sunt biserică ci asociație, așa cum se și autodenumesc.

Ei (ereticii) le auto-numesc "biserici".

osutafaraunu 01.08.2012 16:53:14

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 462619)
Si care ar fi problema ta ? Traiesti intr-o tara majoritar crestin -ortodoxa (adica peste 85% din populatie).
Si mai afla ca , banii dati de guvern acopera doar o parte mica din costurile zidirii Catedralei.
De aceea , Patriarhia Romana a facut imprumut la banci si ii roaga pe enoriasi sa ajute la construire.

Nu domnule, nu e problema "mea", ci problema întregului popor (ortodocși, protestanți, ori atei) ai căror bani sunt folosiți pentru acest proiect faraonic. Chiar voci [botezat] ortodoxe s-au ridicat împotriva unei asemenea catedrale lipsite de gust (chiar din perspectiva ortodoxă a modestelor bisericuțe de lemn) numind-o Catedrala Mântuirii Neamului Prost.
Dumneata ai fi de acord ca banii tăi să fie folosiți pentru construirea Adunării Mântuirii Neamului și pentru salariul pastorilor? Bineînțeles nu acoperind "doar o mică parte din costuri" (modesta sumă de milioane de RON), ci resectând proporțiile unei minorități neoprotestante?

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 462619)
Ei (ereticii) le auto-numesc "biserici".

Am înțeles, deci te auto-consideri eretic, numind-o astfel...:21:

AndruscaCIM 01.08.2012 16:55:34

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 462616)
De exemplu, flosind mijloacele concurenței neloaiale, ori mai rău: instituind monopol. Nu-i așa domnul Illuminatu?

Ahaaa...deci va deranjeaza faptul ca Romania e 85 % ortodoxa, si asta va trezeste spiritul de concurenta, asa aflam si noi ce va motiveaza de fapt :))

osutafaraunu 01.08.2012 16:59:30

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 462623)
Ahaaa...deci va deranjeaza faptul ca Romania e 85 % ortodoxa, si asta va trezeste spiritul de concurenta, asa aflam si noi ce va motiveaza de fapt :))

Nici pe departe nu mă refeream la asta. Îți dau un exemplu pentru a înțelege mai bine: producția de lumânări cultice.

bluester 01.08.2012 17:45:57

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 462622)
Nu domnule, nu e problema "mea", ci problema întregului popor (ortodocși, protestanți, ori atei) ai căror bani sunt folosiți pentru acest proiect faraonic. Chiar voci [botezat] ortodoxe s-au ridicat împotriva unei asemenea catedrale lipsite de gust (chiar din perspectiva ortodoxă a modestelor bisericuțe de lemn) numind-o Catedrala Mântuirii Neamului Prost.

Am inteles.... acesti 3% sau 2% sunt mult mai importanti decat 85%.: Ce aberatie !!

Acest proiect a existat inca de pe vremea primului razboi mondiale. Iar acele "voci" (gen remus cernea) prefer sa nu comentez...
Iar , cat timp dumneata esti un adventist (adica nu ai nici o legatura cu B.O) te rog sa nu te amesteci in problemele de arhitectura din cadrul Bisericilor Ortodoxe...
Iar eu zic , sa lasam balta pentru ca discutiile legate de Catedrala Mantuirii Neamului sunt inetrminabile ca si discutiile cu ceausescu.

Scopurile zidirii Catedralei se afla aici : http://www.basilica.ro/ro/catedrala-...eiab_9687.html , studiaza-le si mai gandeste inainte de a vorbi.
Iar toata "revolta" ta impotriva acestei Catedrale este inca o dovada ca ereziile adventiste fac propaganda ateismului. (ca sa nu mai spun de acelasi caracter antihristic pe care il impartasesc).

bluester 01.08.2012 17:58:31

Oricum , crezi ce vrei , fa ce vrei... dar eu , sincer , am obosit sa vorbesc cu peretii. Orice as zice tie nu iti convine (exemplu bun: v-am dat activitatile ale BOR si ati schimbat repede subiectul cu Catedrala) ... le tii parte ateilor (si ai aceleasi convingeri "economice"). mai pe scurt sunteti anti-ortodox... ma intreb ce cautati pe acest forum.
M-am lamurit cu tot adventismul asta si mi-e sila ... poate si din cauza ca nu am ignorat sectantii (adica subiectul acestui thread).

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:40:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.