Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

nutucutu 08.07.2012 18:41:31

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457334)
Dacă produsul/metoda dumneavoastră este minunată, Pentru ce pleacă oamenii din Bisericile istorice? Parcă despre asta vorbim [câteodată] pe acest topic...:39:

Pai mi-ati raspuns: pentru ca doresc o cale usoara de mantuire. Ca la teleshopping: probabil ca multe femei viseaza ca pot deveni fotomodele doar folosind crema minune! Cu toate ca multe iau plasa, afacerea prospera in continuare.

DragosP 08.07.2012 18:48:42

Calea minimei rezistențe, deh...

bluester 08.07.2012 18:50:39

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457333)

Dobrogea nu se aflá pe teritoriul României (ah, diacriticele astea!)

Cine a vorbit despre Scythia Minor?

Cand spuneam de Dobrogea , spuneam de regiunea in sine.
Iar Sfantul Apostol Andrei a trecut si prin Dobrogea (adica Scythia minor).
Cand veniti la mare , pentru plaja , vizitati si muzeul de istorie si arheologie Constanta.
Dar pana cand ajungeti la mare vizitati siteul : http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Saint_Andrew , si uitati-va la sectiunea Romanian Tradition.

PS: Inca o data dati dovada de necunoastere... Asadar mi se pare inutil sa mai continuam discutia. Daca pe siteurile adventiste se poate cu minciunile anti-ortodoxe ; aflati ca pe forumul acesta nu prea merge cu "gogosile" sectante.

osutafaraunu 08.07.2012 18:52:58

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 457337)
Pai mi-ati raspuns: pentru ca doresc o cale usoara de mantuire.

"O cale ușoară"!? Considerați o cale ușoară să părăsești credința familiei tale și apoi să ți-i faci dușmani? Să-ți pierzi eventual serviciul (cazul multor adventiști)? Să ai parte de de abstinență în toate formele, considerate de ceilalți adevărata viață? Să ai parte de batjocură și neînțelegerea celor din jurul tău? Asta e "calea ușoară"!?

Desigur, dacă iei jugul lui Hristos, împreună cu el, acesta nu mai e greu... dar puteți spune că ați experimentat asta, de vorbiți cu atâta ușurință despre?

osutafaraunu 08.07.2012 18:54:59

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457341)
Cand spuneam de Dobrogea , spuneam de regiunea in sine.
Iar Sfantul Apostol Andrei a trecut si prin Dobrogea (adica Scythia minor).
Cand veniti la mare , pentru plaja , vizitati si muzeul de istorie si arheologie Constanta.
Dar pana cand ajungeti la mare vizitati siteul : http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Saint_Andrew , si uitati-va la sectiunea Romanian Tradition.

PS: Inca o data dati dovada de necunoastere... Asadar mi se pare inutil sa mai continuam discutia. Daca pe siteurile adventiste se poate cu minciunile anti-ortodoxe ; aflati ca pe forumul acesta nu prea merge cu "gogosile" sectante.

Dacă doriți o serioasă discuție în spiritul Istoriei, sunt de acord... dacă nu, mulțumesc frumos! Am fumat destulă "Romanian Tradition", mi-e greață numai când mă gândesc...

bluester 08.07.2012 19:13:56

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457343)
Dacă doriți o serioasă discuție în spiritul Istoriei, sunt de acord... dacă nu, mulțumesc frumos! Am fumat destulă "Romanian Tradition", mi-e greață numai când mă gândesc...

Va era greata sa cititi ca Origene si Eusebiu de Cezareea au scris despre Apostolul Andrei ca a predicat in Scitia Minor (Dobrogea) ?

Dar nu va ingrijorati ... luati o miniciunica sectanta si va trece greata imediat !

Adrianna 08.07.2012 19:18:55

Deci adventistii nu se considera ca fiind singurii care urmeaza exemplul Domnului si al apostolilor, multumesc de raspuns.

Acum spuneti-mi va rog in ce consta aceasta mantuire usoara la adventisti? Prin mantuire usoara eu inteleg faptul de a trai cum ii taie capul si a face orice pofta doresc avand convingerea ca oricum se mantuiesc. Este cazul adventistilor?

Prin mantuire grea inteleg lasarea de toate pacatele, pocainta, post, fapte bune, participarea la tot ceea ce Domnul a cerut: rugaciune, Comuniune euharistica etc. Acestea nu exista la adventisti?

Multumesc de raspuns!

Pelerin spre Rasarit 08.07.2012 19:39:07

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457348)
Va era greata sa cititi ca Origene si Eusebiu de Cezareea au scris despre Apostolul Andrei ca a predicat in Scitia Minor (Dobrogea) ?

Dar nu va ingrijorati ... luati o miniciunica sectanta si va trece greata imediat !

Se pare ca Eusebiu al Cezareei cita in fapt un comentariu cu privire la Geneza,scris de Origen,unde exista aceea referire dar lucrarea(a lui Origen) nu s-a pastrat in original ci exista doar citate disparate,destul de greu sa le fie data o valoarea istorica absoluta.Am citit ca istoricul roman Dionisie M.Pippidi,intr-o lucrare a sa,,a citat o sursă creștină târzie, din secolul al VIII-lea, atribuită lui Pseudo-Epiphanes. Acest fals Epiphanes a scris despre capacitatea apostolului Andrei de a creștina lumea, misionariatul său întinzându-se din Scythia și până în Etiopia".Insa si acesta sursa este discutabila.Ma numar prin sustinatorii ideii ca Apostolul a trecut si pe la noi dar datele istorice sunt sarace din pacate(cand spun date istorice ma refer la sensul dat de cercetarea stiintifica).

osutafaraunu 08.07.2012 19:57:00

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457348)

Nu despre Origene și Eusebiu era vorba, ci de aburelile Sf. Tradiții Locale, gen "Peștera Sf. Andrei". Dar dacă doriți o discuție serioasă despre sursele amintite, inițiați un topic special și pregătiți-vă pentru un nou "episod" din "Mythbusters"...

osutafaraunu 08.07.2012 19:59:18

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 457349)
Acum spuneti-mi va rog in ce consta aceasta mantuire usoara la adventisti? Prin mantuire usoara eu inteleg faptul de a trai cum ii taie capul si a face orice pofta doresc avand convingerea ca oricum se mantuiesc. Este cazul adventistilor?

Deloc! V-am spus doar că nu trebuie să luați de bune toate afirmațiile unora.

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 457349)
Prin mantuire grea inteleg lasarea de toate pacatele, pocainta, post, fapte bune, participarea la tot ceea ce Domnul a cerut: rugaciune, Comuniune euharistica etc. Acestea nu exista la adventisti?

Există.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:16:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.