Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Asemanari intre budism tibetan si crestinism ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16378)

flying 12.09.2016 16:27:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 630522)
flying, pareai capabil(a) sa ai niste discutii la un nivel mai ..rational.

Sa spui ca celalat e prost pentru ca nu te intelege fara sa incerci macar sa-l faci sa inteleaga un punct de vedere nu prea e ok.

Dupa cum vezi, si celalat poate apela la acelasi gen de "rationament" si..nu ajungeti nicaieri.

:21: Eu faceam doar spectacol,tu esti responsabil cu discutiile rationale elevate. Am vazut ce impact au avut asupra lui florin.olteanu' . L-ai schimbat cu totul...

Romowe 12.09.2016 17:19:45

Agreed. Stupidiciunea e doomsday weapon.

iliegh 12.09.2016 21:19:19

Topicul s-a transformat in circ. Poate fi inchis, nu-i asa Florin ? Tu l-ai deschis, tu inchide-l.

iliegh 12.09.2016 21:29:43

Eu renunt la contul meu de pe forum. Fac un pas inainte spre renuntarea la ego. Multi de aici ar trebui sa faca la fel, dar nu dau sfaturi. Eu mi-am gasit calea, si ce am gasit nu are nimic in comun cu Hristos, de aceea prefer sa nu mai intru in polemici cu nimeni si sa-mi vad singur de treaba. Credinta e o chestiune personala pana la urma. Am gasit ce cautam, nu mai am ce cauta aici. Oricum nu era nimic de gasit, am gresit facandu-mi cont.

florin.oltean75 12.09.2016 22:17:56

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 630500)
Asemănarea cu o mudră (fără a fi identică) nu poate fi decât întâmplătoare. Chiar și fără să faci teologia, poți afla că semnul binecuvântării lui Hristos din icoane este monograma numelui Său însuși, în litere grecești: IC XC (IS HS). Iar preoții, atunci când binecuvântează cu același semn o fac în numele Lui. Sursa.

Avand in vedere grija apostolilor de a transmite invatatura Lui Hristos, gestul binecuvantarii Lui Iisus probabil a fost unul din elementele simbol cheie (pe langa impartasanie) care a fost pastrat cu sfintenie. Care a fost transmis intr-o linie neintrerupta Iisus-apostoli-preotime.

Insa este greu de crezut ca Iisus a binecuvantat cu monograma greceasca a propriului Sau nume ( I C X C). In acest caz, explicatia oferita este necredibila, insa o explicatie care evita orice asociere cu mudrele budiste.

CristianR 12.09.2016 22:50:24

Evident că nu așa va fi binecuvântat Iisus. Reprezentarea iconografică a Lui în acest mod este mai târzie și nu se dorește a fi o redare fidelă nici a chipului Său fizic, nici a îmbrăcăminții, nici a gesticii – elemente cărora li se acordă o atenție deosebită pentru a transmite, fiecare în parte, ceva despre Cel reprezentat.

florin.oltean75 12.09.2016 23:09:40

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 630558)
Evident că nu aČ™a va fi binecuvântat Iisus.

Reprezentarea iconografică a Lui în acest mod este mai târzie Č™i nu se doreČ™te a fi o redare fidelă nici a chipului Său fizic, nici a îmbrăcăminČ›ii, nici a gesticii – elemente cărora li se acordă o atenČ›ie deosebită pentru a transmite, fiecare în parte, ceva despre Cel reprezentat.

Aceasta evidenta nu are niciun argument. O redare fidela a chipului Sau evident nici nu ar fi fost posibila.

Insa este mai plauzibil ca gestul binecuvantarii sa-si aibe originea in invatatura Invatatorului decat intr-o inovatie culturala a crestinismului timpuriu. Argumentul il gasesti in postarea anterioara.

flying 13.09.2016 03:26:36

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 630549)
Insa este greu de crezut ca Iisus a binecuvantat cu monograma greceasca a propriului Sau nume ( I C X C). In acest caz, explicatia oferita este necredibila, insa o explicatie care evita orice asociere cu mudrele budiste.

:21: 1.E greu de crezut...fireste ca e greu de crezut atunci cand ti-ai deschis un SRL in asociere cu dracii . I C X C este singurul nume de sub cer la care se tot genunchiul se pleaca al celor ceresti ,pamantesti si a celor din iad.Hristos e singura punte spre cer.
2.Indiferent cum ar fi fost asezate degetele ,florinel ar fi gasit credibila asocierea cu mudrele (care folosesc toate combinatiile de degete :21: ) care n-au nici o legatura cu ortodoxia sau Hristos . El se crede special saracutu' ,crede ca vede ce n-a vazut nici un sfant .Imagine jalnica a batjocoririi de catre draci.

AlinB 13.09.2016 12:25:33

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 630549)

E necredibila pentru lupul in haine de ortodox, cum e si normal :))

Si daca te duci la secta lu' guru bivolaru si aia o sa-ti zica despre ucenicia in cele yoghine a Maestrului Isus care a folosit tehnici fakirice pentru a-si inscena moartea pe cruce, Brahman fereste sa fi murit pe bune si sa fi inviat, pai n-a inviat vreun Guru de a lor, cum se poate sa faca asta vreun invatator crestin?

Si daca veni vorba, din gama "sa mai radem putin":

Disciples of millionaire guru refuse to have him cremated because they say he's not dead - just meditating (in a deep freezer since January)

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...r-January.html

Disciples of a millionaire spiritual guru have refused to have him cremated because they say he is meditating - in a freezer.

Now the wife and son of His Holiness Shri Ashutosh Maharaj, who is said to be worth ÂŁ100million, have reportedly launched a court battle to retrieve his body after saying he died in January.

His followers at the Divya Jyoti Jagrati Sansthan (Divine Light Awakening Mission) insist he is just in a 'deep meditative state', and called on followers to stand by his 31-year-old sect 'under all circumstances'.

Mission spokesman Swami Vishalanand said scores of spiritual leaders throughout history had survived after months of samadhi in the Himalayas, which have freezer-like conditions.

'[He] is still sending messages through followers in their meditative stage to protect his body until he returns,' Mr Vishalanand added.

Romowe 13.09.2016 12:41:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 630595)
E necredibila pentru lupul in haine de ortodox, cum e si normal :))

Si daca te duci la secta lu' guru bivolaru si aia o sa-ti zica despre ucenicia in cele yoghine a Maestrului Isus care a folosit tehnici fakirice pentru a-si inscena moartea pe cruce, Brahman fereste sa fi murit pe bune si sa fi inviat, pai n-a inviat vreun Guru de a lor, cum se poate sa faca asta vreun invatator crestin?

Si daca veni vorba, din gama "sa mai radem putin":

Disciples of millionaire guru refuse to have him cremated because they say he's not dead - just meditating (in a deep freezer since January)

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...r-January.html

Disciples of a millionaire spiritual guru have refused to have him cremated because they say he is meditating - in a freezer.

Now the wife and son of His Holiness Shri Ashutosh Maharaj, who is said to be worth ÂŁ100million, have reportedly launched a court battle to retrieve his body after saying he died in January.

His followers at the Divya Jyoti Jagrati Sansthan (Divine Light Awakening Mission) insist he is just in a 'deep meditative state', and called on followers to stand by his 31-year-old sect 'under all circumstances'.

Mission spokesman Swami Vishalanand said scores of spiritual leaders throughout history had survived after months of samadhi in the Himalayas, which have freezer-like conditions.

'[He] is still sending messages through followers in their meditative stage to protect his body until he returns,' Mr Vishalanand added.

Bullshit niueigi tipic. Nimeni nu e viu in congelator. Singurii oameni inviati vreodata sint cei din Biblie, atit in Tanakh, cit si in Evanghelii si FA. Punct. Orice alta inviere e farsa!

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:41:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.