Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4976)

Cornel Urs 13.12.2017 20:21:58

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655956)
Da, e corect.
Insa nu complet.

Uite aici o alta parte a doctrinei curate: "În adevăr, cine vorbește în altă limbă, nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; căci nimeni nu -l înțelege, și, cu duhul, el spune taine. * 1Cor.14:2

Acesta este un aspect al vorbirii în limbi.
Există vorbire în limbi care zidește personal. Aceasta nu trebuie folosită în adunare, fiindcă nu zidește, fără tălmăcire. Dacă este tălmăcire, atunci va zidi biserica. Dacă nu, nu.
Dar există totodată vorbire în limbi așa cum a apărut la Penticosta, ca semn pentru necredincioși. Aceasta nu se înțelege de cel care vorbește dar necredinciosul înțelege în limba lui.
ACESTA ESTE TABLOUL COMPLET. DACĂ CEVA LIPSEȘTE, FENOMENUL NU ESTE DE LA DUMNEZEU !!!!

Penticostalul Traditional 13.12.2017 20:25:06

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655958)
Dar scriptura invata ca adevărul îl găsim in biserică si biserica este condusă de Dumnezeu. Nu oricine zice Doamne Doamne va intra in împărăție.

Aici suntem iarasi in deplin acord.
Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655958)
Daca tu sau fratii tai ar fi ascultat de biserică ar fi catolici sau ortodocși. Zic catolici ca si ei au succesiune.

Ai probleme foarte grave si traiesti in erezia ecumenismului.
Nu stii ca in Biserica Catolica sunt foarte multe erezii?

Ai impresia ca in materie de credinta poti veni cu astfel de opinii laxe si complet subiective? Ai vreo prietena catolica sau care e explicatia?

Penticostalul Traditional 13.12.2017 20:27:51

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655960)
Acesta este un aspect al vorbirii în limbi.
Există vorbire în limbi care zidește personal. Aceasta nu trebuie folosită în adunare, fiindcă nu zidește, fără tălmăcire. Dacă este tălmăcire, atunci va zidi biserica. Dacă nu, nu.

Cred ORTODOCSII asa ceva?
Imi poti da o vreun link spre un Sfant Parinte sau spre un teolog ortodox care a afirmat opinia pe care o sustii?

Cornel Urs 13.12.2017 20:28:01

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655961)
Nu stii ca in Biserica Catolica sunt foarte multe erezii?

Nu te mai înțelege nimeni!
Acum zici că catolicii sunt cu multe erezii? Și aceia care vorbesc în limbi? Sunt destui catolici vorbitori în limbi!

Penticostalul Traditional 13.12.2017 20:29:27

Vorbeam cu Bairstow.
Tu raspunde la ce te-am intrebat mai sus!

Cornel Urs 13.12.2017 20:31:05

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655962)
Cred ORTODOCSII asa ceva?
Imi poti da o vreun link spre un Sfant Parinte sau spre un teolog ortodox care a afirmat opinia pe care o sustii?

Sigur că toți ortodocșii cred ce ți-am scris.
Dar tu ești cel care nu crezi.
Darul limbilor, dacă este de la Dumnezeu, în Biserică, servește la:
- edificare personală, fără tălmăcire,
- edificare a bisericii, cu tălmăcire,
- semn pentru necredincioși, când acesta înțelege limba vorbită de creștin (creștinul nu înțelege)

Biserica ortodoxă are toate mijloacele pentru mântuire și din concluzia este că darul limbilor a încetat, fiindcă tabloul complet nu mai este prezent. Dumnezeu a pus capăt limbilor după moartea apostolilor. Asta o deducem din Tradiție, nu din Biblie.

Penticostalul Traditional 13.12.2017 20:34:22

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655965)
Sigur că toți ortodocșii cred ce ți-am scris.
Dar tu ești cel care nu crezi.
Darul limbilor, dacă este de la Dumnezeu, în Biserică, servește la:
- edificare personală, fără tălmăcire,
- edificare a bisericii, cu tălmăcire,
- semn pentru necredincioși, când acesta înțelege limba vorbită de creștin (creștinul nu înțelege)

Daca toti cred (eu sustin ca numai tu, care nu esti ortodox) te rog a doua oara sa imi dai un link spre scrierea unui SINGUR Sfant Parinte sau a unui SINGUR teolog ortodox care sa invete ceea ce sustii tu.

Cornel Urs 13.12.2017 21:16:07

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655966)
Daca toti cred (eu sustin ca numai tu, care nu esti ortodox) te rog a doua oara sa imi dai un link spre scrierea unui SINGUR Sfant Parinte sau a unui SINGUR teolog ortodox care sa invete ceea ce sustii tu.

https://www.crestinortodox.ro/carti-...lia-79930.html

http://www.ioanguradeaur.ro/653/cuvant-la-rusalii-i/

Penticostalul Traditional 13.12.2017 21:39:21

:78:

Deci nicio iota din ceea ce crezi tu...

Cornel Urs 13.12.2017 21:46:34

Dar de cunoștință aveți? Dar darul minunilor? Noul testament vorbește și despre acestea? Îți aduci aminte când îți spuneam de tabloul general, care trebuie să fie complet ?
Doar limbi, așa este?

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:14:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.