Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Asemanari intre budism tibetan si crestinism ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16378)

CristianR 13.09.2016 12:22:01

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 630560)
Aceasta evidenta nu are niciun argument. O redare fidela a chipului Sau evident nici nu ar fi fost posibila.

Insa este mai plauzibil ca gestul binecuvantarii sa-si aibe originea in invatatura Invatatorului decat intr-o inovatie culturala a crestinismului timpuriu. Argumentul il gasesti in postarea anterioara.

Nu susțin argumentul tău. Nu se potrivește cu doctrina ortodoxă. Apostolii n-au transmis simboluri; Sfânta Împărtășanie nu este un simbol, ci Trupul și Sângele lui Hristos. Care n-a fost doar un guru, cum văd că Îl (des)consideri. Iar dacă pentru tine asta este, atunci te rog încă o dată: Fii onest și nu te mai numi creștin.

ioan67 13.09.2016 14:13:58

Au transmis, totusi, si simboluri. Acolo unde cele Ceresti nu puteau fi comunicate ca atare, in realitatea lor dumnezeiasca.
De pilda, chipul pictat al unui sfant din icoana este si simbol, in ceea ce nu poate fi comunicat direct/ca atare din el.
Tocmai de aceea icoana ramane teandrica, precum sunt teandrice multe din Biserica.
Pentru a lua/mentine deschisa legatura/comunicarea cu Cerul, Apostolii si mai apoi toti crestinii s-au folosit si de simboluri.

ioan67 13.09.2016 14:17:51

Citat:

În prealabil postat de iliegh (Post 630548)
Eu mi-am gasit calea, si ce am gasit nu are nimic in comun cu Hristos...

Inseamna ca ai gasit tocmai calea nimicului, Ilie. Ce poate fi din viata adevarata fara sa aiba nimic in comun cu Hristos?
Poate te razgandesti, totusi si cauti o alta cale. Care sa le aiba pe toate in comun cu Hristos!
Asa sa iti ajute Dumnezeu!

AlinB 13.09.2016 15:26:15

Da' tu chiar crezi ca ce a scris omu' cela a fost vreun moment serios?

CristianR 13.09.2016 15:34:20

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 630611)
Au transmis, totusi, si simboluri.

De acord, au transmis și simboluri; mă corectez. Nu intră, însă, Sfânta Euharistie în această categorie. Simbolurile, cum spunea cineva, sunt expresia văzută a ceva nevăzut. Sunt o modalitate de comunicare mai presus de cuvinte. Nu cred că putem include, însă, și mantre budiste între simbolurile transmise de Hristos. Pentru că au semnificația lor proprie.

AlinB 13.09.2016 15:37:31

Pai tot topicul asta despre asta e vorba: cum putem asimila crestinismul (inferior dogmatic), budhismului (superior dogmatic) dupa dl.
FlorinBudhan.

Si asta nu pentru ca ar dori intr-adear sa asimileze crestinismul, ci pentru ca existenta lui il incomodeaza, parca ar fi o voce pe undeva in directia asta care nu-l lasa sa alunece total in apostazie, mai intai trebuie sa desfiinteze (dogmatic) crestinismul si pe urma abia poate urma in liniste vocea de sirena a neobudhismului.

DragosP 13.09.2016 15:46:58

Chiar așa, vorba lu' Ioan.
Căcatul ăsta de topic de ce mai viețuiește aici și nu-n coșul de gunoi?
Doar pentru traficul pe care-l generează?

ioan67 13.09.2016 15:50:35

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 630630)
Nu cred că putem include, însă, si mantre budiste între simbolurile transmise de Hristos. Pentru că au semnificatia lor proprie.

Desigur, sunt cu totul altceva decat continutul Bisericii. Au alta inraurire, alta finalitate, alte conexiuni. Dar Florin n-o sa fie de acord...((:

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:36:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.