Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

calator 09.05.2007 15:05:49

Numai ca (matematic sau nu) in acest caz nu a fost o reusita. Asa ca hai sa clarificam realsit
1. da e adevarat ca sunt rugaciuni care au fost utilizate cu succes de catre bine zici (mari ) duhovnici in cazuri de demonizare (faptul ca un parinte tinerel si fara experienta aconsiderat-o demonizare pentru mine nu e f relevant in contextul clar al unui diagnostic de natura medicala)

2.ce conditii? Conditia de imobilizare a persoanei? (evident ca este de bun simt) Dar slujba asta cat tine?? ca o nunta trei zile??? Si cum e aceasta imobilizare? Bunul tau simt asa zice pe cruce?? Stii in cat timp murea cineva legat de cruce (metoda folosita in antichitate?) Este si exemplul biblic al talharilor

3.ce conditii aspre?? adica mult mai aspre Da un exemplu de exorcizare reusita in conditii mult mai aspre.

Sylvie 09.05.2007 16:03:29

Calator,daca nu stii nimic despre Biblia ortodoxa si dupa cum ai zis,nici nu te intereseaza(deci despre adevarata credinta ortodoxa)nu ai dreptul sa-i judeci din nici un punct de vedere pe Parinte,pe maici,acei oameni care STUDIAZA BIBLIA si IL CUNOSC PE DUMNEZEU...:p

odin 09.05.2007 16:21:47

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Calator,daca nu stii nimic despre Biblia ortodoxa si dupa cum ai zis,nici nu te intereseaza(deci despre adevarata credinta ortodoxa)nu ai dreptul sa-i judeci din nici un punct de vedere pe Parinte,pe maici,acei oameni care STUDIAZA BIBLIA si IL CUNOSC PE DUMNEZEU...:p

Vad ca ai aparut... Cum e? V-ati uitat pe randuiala? Ati gasit faza cu legatul de cruce?

Sylvie 09.05.2007 16:30:22

Hai s-o terminam si cu "castravetele"...???
Odin,tu singur ai marturisit ca ca nu ai fost de fata.De unde stii asta...???

odin 09.05.2007 16:32:12

Citat:

Hai s-o terminam si cu "castravetele"...???
Odin,tu singur ai marturisit ca ca nu ai fost de fata.De unde stii asta...???

A recunsocut Corogeanu... Sa inteleg totusi ca tu ai fost...

calator 09.05.2007 16:49:23

sa inteleg ca daca o citeam aveam dreptul? Si cum il cunosc acesti oameni pe Dumnezeu? Pe Dumnezeu ca pe Dumnezeu dar la capitolul cunoastere de randuiala cam lasa de dorit.

Si nu cred ca maicile studiaza bibila....dar na fiecare cu limitele lui in ceea ce priveste cunoasterea

Mirean 09.05.2007 18:09:55

Citat:

În prealabil postat de irina77
Hai sa clarificam matematic...
1.in cadrul Tainei Sfantului Maslu, ca si in cadrul Molitvelor Sfantului Vasile exista rugaciuni care au demonstrat reala putere asupra duhurilor necurate, si aceste slujbe sunt si au fost folosite de marii duhovnici chiar cu acest scop- de exorcizare-. Da?
2.Cazul Tanacu. Si alte cazuri speciale- impun anumite conditii care nu sunt mentionate explicit in randuiala tiparita a slujbei. Conditii de bun simt dictate de situatia particulara foarte dificila si care nu presupun nici intentii criminale, nici necunoasterea randuielilor canonice. Da?
3.De ce parintele Corogeanu nu a fost aparat de Biserica noastra? Pentru ca nu a existat baza canonica, ziceti voi. Dar atatea exemple de exorcizari reusite, in conditii mult mai aspre?

1. Ce vrei tu sa faci? Sa inventezi slujbe si practici liturgie? (citeste postarile lui Odin de la topicul Maslu)

2. Care conditii particulare? Atata timp cat femeia isi lua medicamentele era OK. Asta au declarat si maicutele in proces. Corogeanu i-a zis sa renunte la medicamente ca o face el bine...

3. Biserica nu i-a luat apararea pentru ca, fiind un caz medical, a considerat ca Corogeanu a facut o greseala.

Mirean 09.05.2007 18:25:56

Sebastiana, Sylvie...voi nu raspundeti la intrebari? Bineinteles ca nu...din moment ce nu stiti. Mai bine spuneti ca sunt "fariseice"...Oare mandria vostra nu va lasa sa raspundeti noua, celor mai putin invatati?

Sau nu va lasa "fratii"?

Sylvie 09.05.2007 19:11:01

Odin,scuze ca te-am lasat sa astepti atat de mult,dar mai am si alte treburi...:(
Hai sa continuam discutia,altfel vei interpreta altceva...:(Oricum,nu degeaba te-am intrebat acest lucru,ci ca sa iti dai seama,ca noi,nefiind de fata,nu putem face altceva decat sa presupunem...???Corect?

odin 09.05.2007 19:17:57

Citat:

Odin,scuze ca te-am lasat sa astepti atat de mult,dar mai am si alte treburi...:(
Hai sa continuam discutia,altfel vei interpreta altceva...:(Oricum,nu degeaba te-am intrebat acest lucru,ci ca sa iti dai seama,ca noi,nefiind de fata,nu putem face altceva decat sa presupunem...???Corect?

Nu

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:32:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.