alex190 |
27.06.2015 18:47:53 |
Citat:
În prealabil postat de tabitha
(Post 593563)
Părintele acesta care vorbeste mi se pare întreg la minte. Ce este fabulatie în faptul că s-au găsit în biblioteca Mănăstirii Sâmbăta câteva sute de cărti ale pAB despre magie si vrăjitorie?? Min. 13:33 . Sau faptul că părintele Arsenie Papacioc spunea că ar fi o mare greseală să fie canonizat Arsenie Boca.
|
Nu sunt nici pro nici contra pentru canonizarea Parintelui Arsenie Boca, ma depaseste subiectul.Toate astea tin de conducerea Bisericii Ortodoxe, banuiesc.Dar...vazand filmuletul...oameni buni, un calugar care face ascultare de superiorii lui, nu ar trebui sa se pronunte in privinta nici unui subiect, atata timp cat Biserica nu s-a pronuntat nici pro nici contra, nu?Un duhovnic bun, experimentat, stie cat de usor se smintesc mintile mirenilor, si asa destul de plecati cu sorcova. Nu ar trebui sa faca asa afirmatii nici daca ar fi adevarate, in fata unor mireni setosi de senzational.Se vede din start greseala parintelui care trateaza un subiect atat de important, din auzite si vorbite, lucru care va strica si mai mult imaginea Bisericii.Repet, o atitudine total gresita, si daca atare acuzatii ar fi adevarate.Credeti ca la ei nu sunt invidii, ambitie si toate cate le mai are omul?
Am citit cartile Parintelui Arsenie Boca.M-a cucerit din prima dragostea fata de oameni, pe care o simteam printre randurile dansului.Daca a facut si vreo greseala, nu avem noi dreptul sa judecam, mai bine sa ne vedem de barnele din ochii nostri decat de paiele altora.Nu degeaba a fost atat de iubit.Daca e facut sau nu sfant nu mi se pare atat de important.Nu va schimba cu nimic viata frumoasa pe care a trait-o si exemplul la fel de frumos pe care ni l-a dat.
|