![]() |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pentru dvs., sabatul e mai important decat invierea, se vede clar din tot ce postati. Pentru dvs., invierea lui Hristos e ceva de domeniul trecutului; de aceea treceti peste aceasta inviere ca peste ziarul cu stirile de luna trecuta. Sau din mileniul trecut. Pentru altii, invierea lui Hristos e de domeniul permanentzei, al actualitatii. Si de aceea ei pun duminica invierii lui Hristos mai presus decat sabatul poruncit prin Moise. Un regulament pooate fi modificat de cel care l-a facut ? Poate. Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat. A scris cu degetul pe piatra despre ziua odihnei ? A scris. Apoi acele pietre au disparut. Ziua odihnei poate fi oricand vrea Dumnezeu. Hristos a inviat duminica, asa ca pentru unii a vrut Dumnezeu ca duminica sa fie ziua odihnei. Pentru altii: mozaici, adventisti si iehovisti (si or mai fi si altii), Dumnezeu vrea ca ziua de odihna sa fie sambata. Prea multa cearta pentru cum interpretam o carte despre care unii cred ca este cuvantul lui Dumnezeu adresat oamenilor, si sunt argumente pentru asta, dar numai in interiorul crestinismului, iar altii cred ca e o carte facuta de oameni pentru ca sa poata domina si conduce alti oameni (masele...), si au argumente pentru asta, din afara crestinismului... Daca pentru dvs. sabatul e mai presus de Hristos, care e mai mare decat sabatul, asta este. "Jedem das seine". Nu stiu cum fac fata adventistii in discutiile cu ateii, mai ales cu unul ca userul "mirciulica"... |
Citat:
Reiese de aici ca: 1) Hristos putea sa nu mai invie, caci legea veche era deja desfiintata. 2) Daca legea veche a fost desfiintata la Cruce, de ce nu ea luat ziua Crucii locul zilei lui Moise ? 3) Daca legea veche a fost desfiintata, ce relevanta mai are sambata legii vechi ? 4) Daca rastignirea aduce totul pe tava, ce rost mai are Invierea lui Hristos ? 5) Cu ce are legatura totusi aceasta Inviere ? |
Citat:
Nu reiese la apusul cui au inceput primele 3 zile. Dvs. stiti ? Si daca orice zi, conform Scripturii referitoare la saptamana Creatiei, incepe la un apus, atunci mai intai a fost un apus (al cui ??) si abia apoi a fost prima zi ? Deci: cine sau ce a rasarit si cine sau ce a apus in primele 3 zile, care, ca orice zi, conform Scripturii referitoare la saptamana Creatiei, au inceput la un apus ? |
Citat:
Logica sabatului adventist: Creatia (dvs. ati scris-o cu litera mare, eu doar reiau) e mai importanta decat Creatorul, care din aceasta Creatie a sfintit ziua de sambata si a binecuvantat-o. Apoi, ce conteaza ce a mai facut Creatorul ? S-a intrupat ? S-a proclamat Dumnezeu ? A fost rastignit ? A inviat ? Detalii... Ca doar dupa ce Dumnezeu a sfintit Creatia, EL nu mai are dreptul sa intervina in Creatia sa, ci Creatia il conditioneaza pe Creator. In acest context, sfintirea unei zile a Creatiei, indiferent de substantivul cu care e denumita, e mai presus decat sfintitorul. In acest context, odihna din ziua Creatiei surclaseaza odihna din ziua Invierii. Simplu, nu ? De aceea, opera Creatorului in legatura cu mantuirea omului: intrupare, rastignire, inviere, e pe loc secund fata de Creatie, caci ziua odihnei la unii se leaga de Creatie, nu de Creator. Caci pana la urma astea este: Creatorul s-a miscat, nu a ramas undeva imobil, si cine a mers pe urmele lui, a considerat ca ziua odihnei (sabat) nu mai e cea evreiasca, ci cea dintai in care Creatorul a inviat. (Hristos = Dumnezeu; Dumnezeu = Creatorul: - Ioan 1, 3: Toate prin El s-au facut; si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut. - Coloseni 1, 16-17: Pentru ca intru El au fost facute toate, cele din ceruri si cele de pe pamant, cele vazute, si cele nevazute, fie tronuri, fie domnii, fie incepatorii, fie stapanii. Toate s-au facut prin El si pentru El. El este mai inainte decat toate si toate prin El sunt asezate.) Cine neaga, nu mai este crestin). |
Citat:
Am vrut sa scriu : de ce nu a luat... |
Citat:
Citat:
Citat:
P.S. V-aș mai spune ceva legat de ziua aceea bublucașă din timpul lui Iosua, dar mi-e teamă că vă încurc mai rău. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:04:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.