Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre ziua de sabat a adventistilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4265)

Geony 19.02.2009 19:29:05

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 117541)
[BP.S. Si pe "julian" ati incercat sa-l pacaliti, cu "eruditia" dvs., afirmand in topicul "Despre Sfanta Traditie", urmatoarele nedevaruri despre primii crestini:
"se adunau in prima zi a saptamanii si frangeau painea (DOAR ODATA PE SAPTAMANA)."(am copiat din postarea dvs.)
Pe cine sa credem? Pe dvs., sau pe Sfantul Evanghelist Luca (cel care a scris Faptele Apostolilor)?

Dragul meu se vede ca esti sectar,ai luat din context O FRAZA SI VII SA-MI arati ca am gresit. Cred ca acolo am vorbit despre SARBATORI,ca la inceput nu existau in practica primilor crestini.
In cartea Faptelor ziua de preferinta in care se adunau PT.FRANGEREA PAINII era ziua intai a saptamanii, NU AM AVUT DE GAND SA SCOT IN EVIDENTA CA DUMINICA ESTE ZIUA CRESTINILOR,tine tu SAMBATA ori LUNEA ca nu ma intereseaza....eu am raspuns la "CITATELE"pe care le-a luat dupa capul lui....
MAI BINE IMI RASPUNDEAI LA INTREBAREA CU SARBATORILE DECAT SA BATI APA IN PIUA.
Atat iti mai spun....NOI ORTODOCSII avem O ISTORIE....voi ce??????

vasinec 21.02.2009 19:39:05

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 117586)
MAI BINE IMI RASPUNDEAI LA INTREBAREA CU SARBATORILE DECAT SA BATI APA IN PIUA.
Atat iti mai spun....NOI ORTODOCSII avem O ISTORIE....voi ce??????

"Nu vreau ...adunari de sarbatoare, nu pot sa vad nelegiuirea unita cu sarbatoarea! Urasc praznicele voastre; mi-au ajuns o povara, nu le mai pot suferi. Invatati sa faceti binele, cautati dreptatea, ocrotiti pe cel asuprit, faceti dreptate orfanului, aparati pe vaduva!" (Isaia 1:13-17, selectie)

Nu are rost sa vorbim despre sarbatori. Haideti sa vorbim despre facerea binelui.

Si totusi, incerc sa dau un raspuns la insinuarea dvs. Noi nu ne-am insusit sarbatorile dvs. Respectam sarbatorile din Biblie. Una din cele mai importante sarbatori, este cea data de Dumnezeu prin porunca scrisa pe piatra (vezi Facerea 2:3 si Iesirea 20:8-11).

vasinec 21.02.2009 19:54:02

Citat:

In cartea Faptelor ziua de preferinta in care se adunau PT.FRANGEREA PAINII era ziua intai a saptamanii,

Acelasi stil. Mai intai afirmati cu "hotarare" ca frangerea painea se facea, in prima zi a saptamanii, si nu in alta zi. Apoi, pus in fata Sfintei Scripturi, mai dati un pic inapoi si spuneti ca de fapt, ziua intaia era "ziua de preferinta". De ce va este, domnule Geony, asa de greu sa fiti de acord cu Sfantul Evanghelist Luca? Postez, din nou, relatarea Sfantului Evanghelist.

"Toti impreuna erau nelipsiti de la Templu [SIZE=3][COLOR=teal]in fiecare zi[/COLOR][/SIZE], frangeau painea acasa, si luau hrana, cu bucurie si curatie de inima" (Faptele Apostolilor 2:46)

Cred ca este limpede. Nu este nevoie de nici o interpretare.

vasinec 22.02.2009 10:06:25

Citat:

In cartea Faptelor ziua de preferinta in care se adunau PT.FRANGEREA PAINII era ziua intai a saptamanii,

Intr-o alta postare ziceti:
"Cultul era mai saracacios,se adunau in prima zi a saptamanii si frangeau painea (DOAR ODATA PE SAPTAMANA)."(am copiat din postarea dvs.)

Sunteti obisnuit sa prostiti lumea, si nu realizati ca acest lucru nu functioneaza peste tot. As fi foarte curios sa aflu cu ce va ocupati.

Anca-Miha 22.02.2009 12:14:13

Imi place semnatura ta, vasinec: ""Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus" (Apocalipsa 14:12)
Dar, spune-mi te rog, tu te consideri sfant?

vasinec 22.02.2009 14:09:11

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 118118)
Imi place semnatura ta, vasinec: ""Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus" (Apocalipsa 14:12)
Dar, spune-mi te rog, tu te consideri sfant?

Eu cred ca mai mult va deranjeaza semnatura mea (vorbeste ceva despre pazirea poruncilor lui Dumnezeu). De aceea, cred ca ati si pus acea intrebare care nu merita raspuns.

Ar fi bine sa fim interesati de "procesul" sfintirii.
"Sa ne curatam de orice intinaciune a carnii si a duhului, si sa ne ducem sfintirea pana la capat, in frica de Dumnezeu" (2 Corinteni 7:1)

"Ca niste copii ascultatori, nu va lasati tarati in pofetele pe care le aveati altadata, cand erati in nestiinta. Ci, dupa cum Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra" (1 Petru 1:14,15)

Sfintirea este o lucrare a lui Dumnezeu, in vietile noastre predate Lui, care continua toata viata.

Geony 22.02.2009 15:00:55

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 117989)
[b]"

Si totusi, incerc sa dau un raspuns la insinuarea dvs. Noi nu ne-am insusit sarbatorile dvs. Respectam sarbatorile din Biblie. Una din cele mai importante sarbatori, este cea data de Dumnezeu prin porunca scrisa pe piatra (vezi Facerea 2:3 si Iesirea 20:8-11).

Sincer n-am stiut ca nu aveti sarbatori....DAR ARDERI DE TOT SI JERTFE VECHI TESTAMENTARE NU AVETI? Voi sunteti cu VT.nu? Nu mancati carne de porc? Voi sunteti cu mancarurile curate si necurate...le clasati peste cuvantul Apostolului care spune ca toate sunt curate daca se i-a cu multumire....
SCUZE....

Geony 22.02.2009 15:24:54

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 118111)
Intr-o alta postare ziceti:
"Cultul era mai saracacios,se adunau in prima zi a saptamanii si frangeau painea (DOAR ODATA PE SAPTAMANA)."(am copiat din postarea dvs.)

.

Asta este dragul meu,eu am crezut ca intelegeti ce vreau sa spun,DAR ACUM INTELEG SCURTIMEA MINTII UNUI SECTAR...ii trebui pus cu lingurita in gura ca la bebelasi.

vasinec 22.02.2009 19:56:08

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 118160)
Voi sunteti cu VT.nu? Nu mancati carne de porc? Voi sunteti cu mancarurile curate si necurate...le clasati peste cuvantul Apostolului care spune ca toate sunt curate daca se i-a cu multumire....
SCUZE....

Si Sfantul Apostol Petru, dupa ce a stat mai mult de 3 ani la picioarele Mantuitorului, a refuzat sa manance ceva spurcat sau necurat.
"Nicidecum, Doamne, a raspuns Petru. "Caci niciodata nu am mancat ceva spurcat sau necurat".(Faptele Apostolilor 10:14).
Iar porcul este considerat printre animalele necurate si nu sunt bune pentru mancat (o confirma si medicina).

Referitor la obiceiuri Vechi Testamentare desfiintate: inaintea de rastignirea Domnului Iisus Hristos, existau legile jerfei si a preotiei. Ambele il simbolizau pe Domnul Iisus Hristos. Asa cum se arata in epistola catre Evrei (cap. 4 si 7-10), adevarata Jertfa a fost adusa si adevaratul Preot slujeste la dreapta Tatalui.

Daca cititi cu atentie Noul Testament veti vedea ca pentru crestini nu exista termenul de preot (iereu) sau mare preot (arhiereu), decat in dreptul Domnului Iisus Hristos (vedeti originalul in limba greaca). Pentru slujitorii pamantesti apar termenii de prezbiter, diacon, episcop. Preotia este un obicei Vechi Testamentar, iar practicarea ei este un mod de a nu recunoaste calitatea de Preot a Domnului Iisus Hristos.

Pana la urma, denumirea pe care o au unii slujbasi ai bisericii conteaza mai putin. Important este sa nu-si atribuie ceea ce-i apartine doar Domnului Iisus Hristos.

vasinec 22.02.2009 20:01:43

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 118169)
Asta este dragul meu,eu am crezut ca intelegeti ce vreau sa spun,DAR ACUM INTELEG SCURTIMEA MINTII UNUI SECTAR...ii trebui pus cu lingurita in gura ca la bebelasi.

Explicati-mi. Considerati ca sunt un bebelus. Ce ati vrut sa spuneti in fraza de mai jos, in care-l contraziceti pe Sfantul Evanghelist Luca?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:56:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.