Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Distractia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=557)

zaharia_2009 13.07.2009 17:50:10

Pt. andreicozia

Doamne ajuta ! O zi cu pace iti doresc !

Daca vrei sa-mi spui fie si inditect(,,toti am facut-o treptat")ca faci studii,mi-ai spus-o !
Daca doresti sa te felicit pt. asta, te felicit ! Dar daca doresti sa fi ironic... treaba ta !
Urmareste cu rabdare ceea ce postez. Nu uita scopul/numele topicului !
Am insa o intrebare: tu cind ai invatat teologia ai invatat ca se marturiseste la modul :,, va recomandam sa..." sau ,, parerea noastra este ca...",etc sau ai invatat ca Hristos se marturiseste intr-un singur fel :,,trebuie sa traim si sa invatam ca El,strict ca El" altminteri marturisim altceva ?
In medicina de cele mai multe ori trebuie sa faci intr-un mod anume,recomandat dar tot ca in teologie nu esti obligat sa faci asa,poti face cum vrei tu ,dar tot ca in teologie facind dupa capul tau poti ajunge la un alt rezultat decit cel pe care ai fost invatat sa-l obti!

cristiboss56 13.07.2009 18:09:44

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 152975)
Ai dreptate si este o observatie justa dar te rog fi mai... un pic mai amabil/elegant la scriere. Poate si noi... si noi,cu totii, cu bunavointa vom sterge incet,incet acest neajuns.Sa nu intelegi ca urmaresc sa te afrontez,nu ,este o propunere.

Am înțeles, dar nu o fac nici cu un gram de răutate . Sânt poate , prea dur în exprimare, este un neajuns ce încerc a mi-l corecta. O seară cât mai bună !

andreicozia 13.07.2009 18:37:58

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 152977)
Doamne ajuta ! O zi cu pace iti doresc !

Daca vrei sa-mi spui fie si inditect(,,toti am facut-o treptat")ca faci studii,mi-ai spus-o !
!

Lasa studiile teologie. Ce carti ai citit nu ne intereseaza ci aici pe "distractia" cel mai mult pretuim povestile oamenilor!
Vrem sa auzim despre trairile TALE nu ale altora RE-povestite de tine
Nu-i nimic ironic in ce te-am rugat, la asta faceam referire cind spuneam ca toti de aici au povestit despre ei ..treptat
Multumesc si tie!
Pace si bunavoire!

laraG 13.07.2009 19:52:21

Viata pe care o traim aici pe pamant are farmecul ei.In ea se afla o frumusete anume, potrivita intregii frumuseti pamantesti.De aceea noi,oamenii ne permitem sa pacatuim , si prin inclinarea lipsita de masura pentru asa zise "distractii", parasim ceea ce este mai bun si mai inalt:pe Tine Doamne Dumnezeul nostru, dreptatea Ta si legea Ta.

laraG 13.07.2009 19:56:07

Regret , nu stiu sa corectez, sa sterg acel emoticon care din greseala a aparut in locul literei "p" in postarea de mai sus.

BBHeliosArad 13.07.2009 20:03:31

ce ne supara

ne supara anunturi din ziare, in mica publicitate apar asemenea anunturi: citez "in premiera pe tara maicuta tereza va schimba viata prin puterea ei miraculoasa .... sunatti-0 cu cea mai mare incredere si va va rezolva indiferent de problema TEL 0745 903 642" sau in aceas ziar (aradexpres-13 iul. 2009): maicuta alexandra, text asemanator la tel 0751 852955. garantat 100%. este revoltator !

cristiboss56 13.07.2009 20:09:58

Citat:

În prealabil postat de BBHeliosArad (Post 153005)
ne supara anunturi din ziare, in mica publicitate apar asemenea anunturi: citez "in premiera pe tara maicuta tereza va schimba viata prin puterea ei miraculoasa .... sunatti-0 cu cea mai mare incredere si va va rezolva indiferent de problema TEL 0745 903 642" sau in aceas ziar (aradexpres-13 iul. 2009): maicuta alexandra, text asemanator la tel 0751 852955. garantat 100%. este revoltator !

Este o lacună, una dintre lacune, în legistlația noastră democrată. Dar, există pentru excrocherie lege, dar se aplică 0% . Dar de prostituția pe față din aceleași ziare , cu anunțuri care mai de care, ce și un puști de 9 ani le poate citi , ce spui ? Unde e protecția minorilor, moralitatea . . . ?

Anca-Miha 13.07.2009 22:48:17

Citat:

În prealabil postat de cristinamaria (Post 152698)
Voi incerca sa citesc insa m-ar ajuta mai mult daca ai rezuma tu punctul de vedere pe scurt (nu stiu cand voi avea timp sa citesc, am o saptamana foaaarte aglomerata inainte, poate doar noaptea).

Iata ce mi-am notat eu:
- Chipul lui Dumnezeu in om reprezinta capacitatea acestuia de a ajunge la indumnezeire;
- de "intelegerea inaltata" sau "injosita" a omului atarna credinta sau necredinta lui;

"Cred in Hristos cei, care cred in propria indumnezeire".

cristinamaria 13.07.2009 22:58:07

@andreicozia: eu apreciez mesajele tale, dar as aprecia si mai mult daca in loc de "ne" ai scrie "ma" si te-ai referi la ale tale puncte de vedere si pareri, care sunt valoroase in sine, nu ai nevoie si de cele ale altor colegi de forum pentru a le evidentia. Nu e bine sa vorbesti in nume colectiv, parerea mea.

@zaharia_2009: gresesti, si gresesti din 2 puncte de vedere, parerea mea desigur (si numai a mea!). In primul rand din nou, dupa cum am mai mentionat, nu reusesti sa extragi "personalul" din ideile expuse. Invariabil ajungi la polemici pe teme care implica autorii posturilor si nu ideile lor. Imagineaza-ti ca pui un diagnostic. Daca autorul diagnosticului este un om arogant, vanitos sau animat de ambitii marunte asta nu schimba cu nimic calitatea diagnosticului. asa si cu ideile. Faptul ca "unii" fac sau dreg sau "junorii" si "seniorii" nu fac sau fac ceva nu altereaza cu nimic continutul ideilor lor. aici se dezbat doar ideile. Cu argumente

In privinta explicarii credintei sau a ortodoxiei, poate pentru tine lucrurile sunt clare, pentru ca ai parcurs deja explicatiile. dar din modul de argumentare al multor autori de pe acest forum inclin sa cred ca nu toti au doar certitudini la acest capitol (si eu ma includ aici) si ca aceasta explicare le este necesara si aduce lumina in mintea si inima lor, daca este nepartinitoare si venita din dragoste adevarata, frateasca. Eu una din acest motiv ma aflu pe acest forum in loc sa ma uit la filme sau sa fac altceva. Ma preocupa aceste explicatii, le caut, vreau sa le inteleg si sa le gasesc pe cele bune, sa invat din ele. vreau sa ajung la certitudini. Nu tin sa invat pe nimeni nimic din ceea ce stiu, poate tocmai pentru ca nu am atat de multe certitudini iar dubiile mele nu cred ca merita impartasite (dubii are toata lumea).

zaharia_2009 14.07.2009 00:06:51

pt. cristinamaria

Cred ca-mi scapa ceva.Formuleaza te rog o exprimare mai detaliata.Nu inteleg ,se intimpla ceva .Punemi-o pe privat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:58:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.