Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sunt ateu, intrebati-ma orice! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7949)

maria-luisa 11.01.2010 21:35:32

Citat:

În prealabil postat de stereox (Post 199541)
mmm.... acum sunt sigur ca e vorba de new-age. A fost suficient sa vad poza ca sa-mi dau seama :)
Oricum, n-are nicio legatura cu crestinismul ce-i acolo.

nu prea cunosc care-i treaba cu new age. un lucru e clar: e un amalgam cam de toate, in vremurile astea.

maria-luisa 11.01.2010 21:45:38

dar de asta ce zici?
http://www.libertatea.ro/stire/gandu...ea-269869.html

stereox 11.01.2010 21:48:03

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199546)
un lucru e clar: e un amalgam cam de toate, in vremurile astea.

Cred ca ai dat o definitie foarte exacta a curentului new-age :))
Un amalgam de idei mistice imprumutat de la toate curentele religioase din lume. Trecute sau actuale.

stereox 11.01.2010 21:52:14

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199558)

David Lynch e cu meditatia transcedentala si alte aberatii. Asta cu "gandurile care formeaza realitatea" e preluat din filmul "The Secret", daca nu ma insel.
Oricum, nu merita sa-ti pierzi timpul cu trasnai d'astea. Sunt o multime de chestii mult mai interesante pe net.

maria-luisa 11.01.2010 22:00:52

Citat:

În prealabil postat de stereox (Post 199567)
David Lynch e cu meditatia transcedentala si alte aberatii. Asta cu "gandurile care formeaza realitatea" e preluat din filmul "The Secret", daca nu ma insel.
Oricum, nu merita sa-ti pierzi timpul cu trasnai d'astea. Sunt o multime de chestii mult mai interesante pe net.

nu stiam, ti-am zis nu prea stiu mare lucru despre new age.

maria-luisa 11.01.2010 22:03:53

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199573)
nu stiam, ti-am zis nu prea stiu mare lucru despre new age.

tu ce stii despre new age?

stereox 11.01.2010 22:15:08

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199575)
tu ce stii despre new age?

E un fel de religie raspandita mai mult in vest care imbina elemente din mai toate religiile lumii. Au o preferinta fata de misticismul estic, gen yoga, dar includ si elemente din crestinism. Nu cred intr-un Dumnezeu anume, ci il inteleg ca pe o chestie abstracta, un fel de energie universala creatoare sau ceva de genul...
Ii poti auzi vorbind despre ingeri, spirite, fantome si extraterestri in aceeasi fraza, astrologie, zodiac, energii pozitive, vindecare prin puterea gandului, paranormal si civilizatii disparute.

Pe scurt, o aberatie.

topcat 11.01.2010 22:22:19

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199451)
ce vrei sa zici cu asta?

Simplu, unul e inversul celuilalt, se poate defini o relatie matematica intre cele doua.
E acelasi lucru in a crede ca exista "totul" ca a crede ca exista "nimicul".

topcat 11.01.2010 22:28:21

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199454)
Gandul nu este o forma de energie?

Gindul e o succesiune (nehaotica) de stari ale neuronilor nostri. Nu se poate spune ca e o forma de energie mai mult decit forma pe care o iau moleculele de apa care trec din sticla in pahar.

topcat 11.01.2010 22:32:44

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 195927)
Deci, de voi si numai de voi depinde daca il veti gasi pe Dumnezeu. Ca asa este va dovedeste dialogul lui Topcat cu noi. I s-a raspuns uneori corect alteori gresit. Sute de raspunsuri. Dupa mai bine de un an a ramas acelasi pentru ca nu a fost dispus sa cerceteze singur. Inca il mai astept sa ma insoteasca la Manastirea Prislop. Sa auda cu urechile lui cum povestesc oameni care au intalnit in viata lor un Sfant. Sa ii vada, sa ii cunoasca, sa ii cerceteze.

Ti-am mai spus, nu am nici o indoiala ca a fost un om deosebit, intr-o zona deosebita. Nu inteleg de ce ar dovedi asta ca exista Dzeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:24:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.