Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Versetul de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2129)

cristiboss56 06.04.2022 11:43:15

12: Dar mai inainte de toate acestea isi vor pune mainile pe voi si va vor prigoni, predandu-va sinagogilor si temnitelor, cu de-a sila ducandu-va la'mparati si la dregatori din pricina numelui Meu.

13: Si fi-va pentru voi aceasta prilej de marturisire;

14: puneti deci in inimile voastre sa nu va ganditi de mai'nainte ce veti raspunde;

15: ca Eu va voi da gura, si intelepciune careia toti potrivnicii vostri nu-i vor putea sta'mpotriva, nici sa-i raspunda.

16: Si veti fi predati si de parinti si de frati si de rudenii si de prieteni; si vor ucide dintre voi,

17: si de toti veti fi urati din pricina numelui Meu;

18: dar par din capul vostru nu va pieri.

19: Intru rabdarea voastra va veti dobandi sufletele.

Evanghelia dupa Luca 21 (12-19)

cristiboss56 09.04.2022 10:00:45

Si era bolnav un oarecare Lazar din Betania, satul Mariei si al Martei, sora ei.
Iar Maria era aceea care a uns cu mir pe Domnul si I-a sters picioarele cu parul capului ei, al carei frate Lazar era bolnav.
Deci au trimis surorile la El, zicand: Doamne, iata, cel pe care il iubesti este bolnav.
Iar Iisus, auzind, a zis: Aceasta boala nu este spre moarte, ci pentru slava lui Dumnezeu, ca, prin ea, Fiul lui Dumnezeu sa Se slaveasca.
Si iubea Iisus pe Marta si pe sora ei si pe Lazar.
Cand a auzit, deci, ca este bolnav, atunci a ramas doua zile in locul in care era.
Apoi, dupa aceea, a zis ucenicilor: Sa mergem iarasi in Iudeea.
Ucenicii I-au zis: Invatatorule, acum cautau iudeii sa Te ucida cu pietre, si iarasi Te duci acolo?
A raspuns Iisus: Nu sunt oare douasprezece ceasuri intr-o zi? Daca umbla cineva ziua, nu se impiedica, pentru ca el vede lumina acestei lumi;
Iar daca umbla cineva noaptea se impiedica, pentru ca lumina nu este in el.
A zis acestea, si dupa aceea le-a spus: Lazar, prietenul nostru, a adormit; Ma duc sa-l trezesc.
Deci I-au zis ucenicii: Doamne, daca a adormit, se va face bine.
Iar Iisus vorbise despre moartea lui, iar ei credeau ca vorbeste despre somn ca odihna.
Deci atunci Iisus le-a spus lor pe fata: Lazar a murit.
Si Ma bucur pentru voi, ca sa credeti ca n-am fost acolo. Dar sa mergem la el.
Deci a zis Toma, care se numeste Geamanul, celorlalti ucenici: Sa mergem si noi si sa murim cu El.
Deci, venind, Iisus l-a gasit pus de patru zile in mormant.
Iar Betania era aproape de Ierusalim, ca la cincisprezece stadii.
Si multi dintre iudei venisera la Marta si Maria ca sa le mangaie pentru fratele lor.
Deci Marta, cand a auzit ca vine Iisus, a iesit in intampinarea Lui, iar Maria sedea in casa.
Si a zis catre Iisus: Doamne, daca ai fi fost aici, fratele meu n-ar fi murit.
Dar si acum stiu ca oricate vei cere de la Dumnezeu, Dumnezeu iti va da.
Iisus i-a zis: Fratele tau va invia.
Marta i-a zis: Stiu ca va invia la inviere, in ziua cea de apoi.
Si Iisus i-a zis: Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.
Si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta?
Zis-a Lui: Da, Doamne. Eu am crezut ca Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit in lume.
Si zicand aceasta, s-a dus si a chemat pe Maria, sora ei, zicandu-i in taina: Invatatorul este aici si te cheama.
Cand a auzit aceea, s-a sculat degraba si a venit la El.
Si Iisus nu venise inca in sat, ci era in locul unde Il intampinase Marta.
Iar iudeii care erau cu ea in casa si o mangaiau, vazand pe Maria ca s-a sculat degraba si a iesit afara, au mers dupa ea socotind ca a plecat la mormant, ca sa planga acolo.
Deci Maria, cand a venit unde era Iisus, vazandu-L, a cazut la picioarele Lui, zicandu-I: Doamne, daca ai fi fost aici, fratele meu n-ar fi murit.
Deci Iisus, cand a vazut-o plangand si pe iudeii care venisera cu ea plangand si ei, a suspinat cu duhul si S-a tulburat intru Sine.
Si a zis: Unde l-ati pus? Zis-au Lui: Doamne, vino si vezi.
Si a lacrimat Iisus.
Deci ziceau iudeii: Iata cat de mult il iubea.
Iar unii dintre ei ziceau: Nu putea, oare, Acesta care a deschis ochii orbului sa faca asa ca si acesta sa nu moara?
Deci suspinand iarasi Iisus intru Sine, a mers la mormant. Si era o pestera si o piatra era asezata pe ea.
Iisus a zis: Ridicati piatra. Marta, sora celui raposat, I-a zis: Doamne, deja miroase, ca este a patra zi.
Iisus i-a zis: Nu ti-am spus ca daca vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?
Au ridicat deci piatra, iar Iisus Si-a ridicat ochii in sus si a zis: Parinte, Iti multumesc ca M-ai ascultat.
Eu stiam ca intotdeauna Ma asculti, dar pentru multimea care sta imprejur am zis, ca sa creada ca Tu M-ai trimis.
Si zicand acestea, a strigat cu glas mare: Lazare, vino afara!
Si a iesit mortul, fiind legat la picioare si la maini cu fasii de panza si fata lui era infasurata cu mahrama. Iisus le-a zis: Dezlegati-l si lasati-l sa mearga.
Deci multi dintre iudeii care venisera la Maria si vazusera ce a facut Iisus au crezut in El.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 11 (1-45)

cristiboss56 10.04.2022 06:55:01

Duminica a 5-a din Post

Duminica a 5-a din Post (a Cuvioasei Maria Egipteanca) Marcu 10, 32-45

În vremea aceea Iisus a luat la Sine iarăși pe cei doisprezece și a început să le spună cele ce aveau să I se întâmple: Iată, ne suim la Ierusalim și Fiul Omului va fi predat arhiereilor și cărturarilor; Îl vor osândi la moarte și-L vor da în mâna păgânilor; Îl vor batjocori, și-L vor scuipa, și-L vor biciui și-L vor omorî, dar după trei zile va învia. Și au venit la El Iacov și Ioan, fiii lui Zevedeu, zicându-I: Învățătorule, voim să ne faci ceea ce vom cere de la Tine. Iar El le-a zis: Ce voiți să vă fac? Iar ei I-au zis: Dă-ne nouă să ședem unul de-a dreapta Ta și altul de-a stânga Ta, întru slava Ta. Dar Iisus le-a răspuns: Nu știți ce cereți! Puteți să beți paharul pe care îl beau Eu sau să vă botezați cu botezul cu care Mă botez Eu? Iar ei I-au zis: Putem. Și Iisus le-a zis: Paharul pe care Eu îl beau îl veți bea și cu botezul cu care Mă botez vă veți boteza, dar a ședea de-a dreapta Mea sau de-a stânga Mea nu este al Meu a da, ci celor pentru care s-a pregătit. Și, auzind, cei zece au început a se mânia pe Iacov și pe Ioan. Atunci Iisus, chemându-i la Sine, le-a zis: Știți că cei ce se socotesc cârmuitori ai neamurilor domnesc peste ele și cei mai mari ai lor le stăpânesc. Dar între voi nu trebuie să fie așa, ci care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru; și care va vrea să fie întâi între voi, să fie slugă tuturor. Că și Fiul Omului n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească și să-Și dea sufletul răscumpărare pentru mulți.

cristiboss56 13.04.2022 11:47:04

29: Si plecand Iisus de acolo, a venit langa Marea Galileii; si suindu-Se in munte, a sezut acolo.

30: Si multimi numeroase au venit la El, avand cu ei schiopi, orbi, muti, ciungi si multi altii si i-au pus la picioarele Lui, iar El i-a vindecat,

31: incat multimea se minuna vazandu-i pe muti vorbind, pe ciungi sanatosi, pe schiopi umbland si pe orbi vazand; si-L slaveau pe Dumnezeul lui Israel.

Evanghelia dupa Matei 15 (29-31)

Nietzsche 14.04.2022 12:19:15

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 670854)
29: Si plecand Iisus de acolo, a venit langa Marea Galileii; si suindu-Se in munte, a sezut acolo.

30: Si multimi numeroase au venit la El, avand cu ei schiopi, orbi, muti, ciungi si multi altii si i-au pus la picioarele Lui, iar El i-a vindecat,

31: incat multimea se minuna vazandu-i pe muti vorbind, pe ciungi sanatosi, pe schiopi umbland si pe orbi vazand; si-L slaveau pe Dumnezeul lui Israel.

Evanghelia dupa Matei 15 (29-31)

Uau! Ciungi și șchiopi? Serios? Isus a vindecat ciungi și șchiopi? Adică cum, le recrea mâna sau piciorul? Mi se pare incredibil. Deja aici vorbim de ceva cu adevărat SF. Sunt efectiv șocat! Este greu de imaginat așa ceva, dar să mai și crezi. Dar ce e cu adevărat foarte greu de crezut, este că un asemenea om care poate să săvârșească asemenea minuni să ajungă să fie văzut ca un profet fals de oamenii care au asistat la asemenea miracole. Mentalitatea se schimbă radical în cazul unor asemenea fenomene, paranormal e puțin zis, adică să observi cum apare din nimic o mână sau un picior te marchează pe viață o asemenea experiență. Îmi vine foarte greu să cred că un om care are o asemenea putere pe care o exercită public în societate, să ajungă considerat de aceeași societate ca fiind un farsor. Ceva nu se leagă în această poveste. Fie acele miracole nu au existat cu adevărat, fie poporul din acea vreme era debil mintal. Pentru că niște oameni normali la cap după ce ar fi văzut o asemenea minune, în secunda următoare l-ar fi ales rege și îl divinizau pe loc, instantaneu. Eu personal dacă aș vedea cum din senin apare o mână și îl reîntregește pe un ciung, aș cădea în genunchi și m-aș închina celui care ar fi făcut o asemenea minune, ca lui Dumnezeu. Și asta e reacția normală. Așadar, e posibil ca aceste "minuni" să fie exagerate, pt că altfel era imposibil să ajungă pe cruce, mai degrabă rege și tot poporul se închina Lui.

cristiboss56 15.04.2022 19:35:25

23: Si venind El in templu, in timp ce invata s'au apropiat de El arhiereii si batranii poporului si I-au zis: "Cu ce putere faci tu acestea? Si cine ti-a dat aceasta putere?"

24: Raspunzand, Iisus le-a zis: "Va voi intreba si Eu pe voi un cuvant; de-Mi veti raspunde la el, va voi spune si Eu cu ce putere fac acestea:

25: Botezul lui Ioan, de unde a fost?: din cer, sau de la oameni?" Iar ei cugetau in sinea lor, zicand: "De vom zice: Din cer!, ne va spune: Atunci, de ce nu i-ati dat crezare?;

26: iar de vom zice: De la oameni!, ne temem de popor, fiindca toti il au pe Ioan ca profet".

27: Si ei, raspunzandu-I lui Iisus, au zis: "Nu stim". El le-a zis: "Nici Eu nu va spun cu ce putere fac acestea...

Evanghelia dupa Matei 21 (23-27)

cristiboss56 16.04.2022 10:11:11

Și era bolnav un oarecare Lazar din Betania, satul Mariei si al Martei, sora ei.
Iar Maria era aceea care a uns cu mir pe Domnul si I-a sters picioarele cu parul capului ei, al carei frate Lazar era bolnav.
Deci au trimis surorile la El, zicand: Doamne, iata, cel pe care il iubesti este bolnav.
Iar Iisus, auzind, a zis: Aceasta boala nu este spre moarte, ci pentru slava lui Dumnezeu, ca, prin ea, Fiul lui Dumnezeu sa Se slaveasca.
Si iubea Iisus pe Marta si pe sora ei si pe Lazar.
Cand a auzit, deci, ca este bolnav, atunci a ramas doua zile in locul in care era.
Apoi, dupa aceea, a zis ucenicilor: Sa mergem iarasi in Iudeea.
Ucenicii I-au zis: Invatatorule, acum cautau iudeii sa Te ucida cu pietre, si iarasi Te duci acolo?
A raspuns Iisus: Nu sunt oare douasprezece ceasuri intr-o zi? Daca umbla cineva ziua, nu se impiedica, pentru ca el vede lumina acestei lumi;
Iar daca umbla cineva noaptea se impiedica, pentru ca lumina nu este in el.
A zis acestea, si dupa aceea le-a spus: Lazar, prietenul nostru, a adormit; Ma duc sa-l trezesc.
Deci I-au zis ucenicii: Doamne, daca a adormit, se va face bine.
Iar Iisus vorbise despre moartea lui, iar ei credeau ca vorbeste despre somn ca odihna.
Deci atunci Iisus le-a spus lor pe fata: Lazar a murit.
Si Ma bucur pentru voi, ca sa credeti ca n-am fost acolo. Dar sa mergem la el.
Deci a zis Toma, care se numeste Geamanul, celorlalti ucenici: Sa mergem si noi si sa murim cu El.
Deci, venind, Iisus l-a gasit pus de patru zile in mormant.
Iar Betania era aproape de Ierusalim, ca la cincisprezece stadii.
Si multi dintre iudei venisera la Marta si Maria ca sa le mangaie pentru fratele lor.
Deci Marta, cand a auzit ca vine Iisus, a iesit in intampinarea Lui, iar Maria sedea in casa.
Si a zis catre Iisus: Doamne, daca ai fi fost aici, fratele meu n-ar fi murit.
Dar si acum stiu ca oricate vei cere de la Dumnezeu, Dumnezeu iti va da.
Iisus i-a zis: Fratele tau va invia.
Marta i-a zis: Stiu ca va invia la inviere, in ziua cea de apoi.
Si Iisus i-a zis: Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.
Si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta?
Zis-a Lui: Da, Doamne. Eu am crezut ca Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit in lume.
Si zicand aceasta, s-a dus si a chemat pe Maria, sora ei, zicandu-i in taina: Invatatorul este aici si te cheama.
Cand a auzit aceea, s-a sculat degraba si a venit la El.
Si Iisus nu venise inca in sat, ci era in locul unde Il intampinase Marta.
Iar iudeii care erau cu ea in casa si o mangaiau, vazand pe Maria ca s-a sculat degraba si a iesit afara, au mers dupa ea socotind ca a plecat la mormant, ca sa planga acolo.
Deci Maria, cand a venit unde era Iisus, vazandu-L, a cazut la picioarele Lui, zicandu-I: Doamne, daca ai fi fost aici, fratele meu n-ar fi murit.
Deci Iisus, cand a vazut-o plangand si pe iudeii care venisera cu ea plangand si ei, a suspinat cu duhul si S-a tulburat intru Sine.
Si a zis: Unde l-ati pus? Zis-au Lui: Doamne, vino si vezi.
Si a lacrimat Iisus.
Deci ziceau iudeii: Iata cat de mult il iubea.
Iar unii dintre ei ziceau: Nu putea, oare, Acesta care a deschis ochii orbului sa faca asa ca si acesta sa nu moara?
Deci suspinand iarasi Iisus intru Sine, a mers la mormant. Si era o pestera si o piatra era asezata pe ea.
Iisus a zis: Ridicati piatra. Marta, sora celui raposat, I-a zis: Doamne, deja miroase, ca este a patra zi.
Iisus i-a zis: Nu ti-am spus ca daca vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?
Au ridicat deci piatra, iar Iisus Si-a ridicat ochii in sus si a zis: Parinte, Iti multumesc ca M-ai ascultat.
Eu stiam ca intotdeauna Ma asculti, dar pentru multimea care sta imprejur am zis, ca sa creada ca Tu M-ai trimis.
Si zicand acestea, a strigat cu glas mare: Lazare, vino afara!
Si a iesit mortul, fiind legat la picioare si la maini cu fasii de panza si fata lui era infasurata cu mahrama. Iisus le-a zis: Dezlegati-l si lasati-l sa mearga.
Deci multi dintre iudeii care venisera la Maria si vazusera ce a facut Iisus au crezut in El.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 11 (1-45)

cristiboss56 17.04.2022 06:12:54

Duminica a 6-a din post (a Floriilor)

Duminica a 6-a din post (a Floriilor) Ioan 12, 1-18

Înainte de Paști cu șase zile, Iisus a venit în Betania, unde era Lazăr, pe care îl înviase din morți. Și I-au făcut acolo cină și Marta slujea. Iar Lazăr era unul dintre cei ce ședeau cu El la masă. Deci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mare preț, a uns picioarele lui Iisus și le-a șters cu părul capului ei, iar casa s-a umplut de mireasma mirului. Dar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea să-L vândă, a zis: Pentru ce nu s-a vândut mirul acesta cu trei sute de dinari și să-i fi dat săracilor? Însă el a zis aceasta nu pentru că îi era grijă de săraci, ci pentru că era fur și, având punga, lua din ce se punea în ea. A zis, deci, Iisus: Las-o, că pentru ziua îngropării Mele l-a păstrat. Că pe săraci totdeauna îi aveți cu voi, dar pe Mine nu Mă aveți totdeauna. Deci, mulțime mare de iudei au aflat că este acolo și au venit nu numai pentru Iisus, ci să vadă și pe Lazăr, pe care-l înviase din morți. Și s-au sfătuit arhiereii ca și pe Lazăr să-l omoare, căci, din pricina lui, mulți dintre iudei mergeau și credeau în Iisus. A doua zi, mulțimea cea mare, care se adunase la sărbătoare, auzind că Iisus vine în Ierusalim, a luat ramuri de finic și a ieșit întru întâmpinarea Lui și striga: Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel! Și Iisus, găsind un asin tânăr, a șezut pe el, precum este scris: „Nu te teme, fiica Sionului! Iată, Împăratul tău vine șezând pe mânzul asinei”. Acestea nu le-au înțeles ucenicii Lui la început, dar, când S-a preaslăvit Iisus, atunci și-au adus aminte că acestea erau scrise despre El și că acestea I le-au făcut Lui. Așadar, dădea mărturie mulțimea care era cu El când l-a strigat pe Lazăr din mormânt și l-a înviat din morți. De aceea L-a și întâmpinat mulțimea, pentru că auzise că El a făcut minunea aceasta.

cristiboss56 18.04.2022 18:39:12

Dimineata, a doua zi, pe cand se intorcea in cetate, a flamanzit;
Si vazand un smochin langa cale, S-a dus la el, dar n-a gasit nimic in el decat numai frunze, si a zis lui: De acum inainte sa nu mai fie rod din tine in veac! Si smochinul s-a uscat indata.
Vazand aceasta, ucenicii s-au minunat, zicand: Cum s-a uscat smochinul indata?
Iar Iisus, raspunzand, le-a zis: Adevarat graiesc voua: Daca veti avea credinta si nu va veti indoi, veti face nu numai ce s-a facut cu smochinul, ci si muntelui acestuia de veti zice: Ridica-te si arunca-te in mare, va fi asa.
Si toate cate veti cere, rugandu-va cu credinta, veti primi.
Iar dupa ce a intrat in templu, s-au apropiat de El, pe cand invata, arhiereii si batranii poporului si au zis: Cu ce putere faci acestea? Si cine Ti-a dat puterea aceasta?
Raspunzand, Iisus le-a zis: Va voi intreba si Eu pe voi un cuvant, pe care, de Mi-l veti spune, si Eu va voi spune voua cu ce putere fac acestea:
Botezul lui Ioan de unde a fost? Din cer sau de la oameni? Iar ei cugetau intru sine, zicand: De vom zice: Din cer, ne va spune: De ce, dar, n-ati crezut lui?
Iar de vom zice: De la oameni, ne temem de popor, fiindca toti il socotesc pe Ioan de prooroc.
Si raspunzand ei lui Iisus, au zis: Nu stim. Zis-a lor si El: Nici Eu nu va spun cu ce putere fac acestea.
Dar ce vi se pare? Un om avea doi fii. Si, ducandu-se la cel dintai, i-a zis: Fiule, du-te astazi si lucreaza in via mea.
Iar el, raspunzand, a zis: Ma duc, Doamne, si nu s-a dus.
Mergand la al doilea, i-a zis tot asa; acesta, raspunzand, a zis: Nu vreau, apoi caindu-se, s-a dus.
Care dintr-acestia doi a facut voia Tatalui? Zis-au Lui: Cel de-al doilea. Zis-a lor Iisus: Adevarat graiesc voua ca vamesii si desfranatele merg inaintea voastra in imparatia lui Dumnezeu.
Caci a venit Ioan la voi in calea dreptatii si n-ati crezut in el, ci vamesii si desfranatele au crezut, iar voi ati vazut si nu v-ati cait nici dupa aceea, ca sa credeti in el.
Ascultati alta pilda: Era un om oarecare stapan al casei sale, care a sadit vie. A imprejmuit-o cu gard, a sapat in ea teasc, a cladit un turn si a dat-o lucratorilor, iar el s-a dus departe.
Cand a sosit timpul roadelor, a trimis pe slugile sale la lucratori, ca sa-i ia roadele.
Dar lucratorii, punand mana pe slugi, pe una au batut-o, pe alta au omorat-o, iar pe alta au ucis-o cu pietre.
Din nou a trimis alte slugi, mai multe decat cele dintai, si au facut cu ele tot asa.
La urma, a trimis la ei pe fiul sau zicand: Se vor rusina de fiul meu.
Iar lucratorii viei, vazand pe fiul, au zis intre ei: Acesta este mostenitorul; veniti sa-l omoram si sa avem noi mostenirea lui.
Si, punand mana pe el, l-au scos afara din vie si l-au ucis.
Deci, cand va veni stapanul viei, ce va face acelor lucratori?
I-au raspuns: Pe acesti rai, cu rau ii va pierde, iar via o va da altor lucratori, care vor da roadele la timpul lor.
Zis-a lor Iisus: Au n-ati citit niciodata in Scripturi: "Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns sa fie in capul unghiului. De la Domnul a fost aceasta si este lucru minunat in ochii nostri"?
De aceea va spun ca imparatia lui Dumnezeu se va lua de la voi si se va da neamului care va face roadele ei.
Cine va cadea pe piatra aceasta se va sfarama, iar pe cine va cadea il va strivi.

Sfanta Evanghelie dupa Matei 21 (18-44)

Si sezand El pe Muntele Maslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicand: Spune noua cand vor fi acestea si care este semnul venirii Tale si al sfarsitului veacului?
Raspunzand, Iisus le-a zis: Vedeti sa nu va amageasca cineva.
Caci multi vor veni in numele Meu, zicand: Eu sunt Hristos, si pe multi ii vor amagi.
Si veti auzi de razboaie si de zvonuri de razboaie; luati seama sa nu va speriati, caci trebuie sa fie toate, dar inca nu este sfarsitul.
Caci se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie si va fi foamete si ciuma si cutremure pe alocuri.
Dar toate acestea sunt inceputul durerilor.
Atunci va vor da pe voi spre asuprire si va vor ucide si veti fi urati de toate neamurile pentru numele Meu.
Atunci multi se vor sminti si se vor vinde unii pe altii; si se vor uri unii pe altii.
Si multi prooroci mincinosi se vor scula si vor amagi pe multi.
Iar din pricina inmultirii faradelegii, iubirea multora se va raci.
Dar cel ce va rabda pana sfarsit, acela se va mantui.
Si se va propovadui aceasta Evanghelie a imparatiei in toata lumea spre marturie la toate neamurile; si atunci va veni sfarsitul.
Deci, cand veti vedea uraciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stand in locul cel sfant - cine citeste sa inteleaga -
Atunci cei din Iudeea sa fuga in munti.
Cel ce va fi pe casa sa nu se coboare, ca sa-si ia lucrurile din casa.
Iar cel ce va fi in tarina sa nu se intoarca inapoi, ca sa-si ia haina.
Vai de cele insarcinate si de cele ce vor alapta in zilele acelea!
Rugati-va ca sa nu fie fuga voastra iarna, nici sambata.
Caci va fi atunci stramtorare mare, cum n-a fost de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi.
Si de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scapa nici un trup, dar pentru cei alesi se vor scurta acele zile.
Atunci, de va va zice cineva: Iata, Mesia este aici sau dincolo, sa nu-l credeti.
Caci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor da semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta, si pe cei alesi.
Iata, v-am spus de mai inainte.
Deci, de va vor zice voua: Iata este in pustie, sa nu iesiti; iata este in camari, sa nu credeti.
Caci precum fulgerul iese de la rasarit si se arata pana la apus, asa va fi si venirea Fiului Omului.
Caci unde va fi starvul, acolo se vor aduna vulturii.
Iar indata dupa stramtorarea acelor zile, soarele se va intuneca si luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cadea din cer si puterile cerurilor se vor zgudui.
Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa.
Si va trimite pe ingerii Sai, cu sunet mare de trambita, si vor aduna pe cei alesi ai Lui din cele patru vanturi, de la marginile cerurilor pana la celelalte margini.
Invatati de la smochin pilda: Cand mladita lui se face frageda si odrasleste frunze, cunoasteti ca vara e aproape.
Asemenea si voi, cand veti vedea toate acestea, sa stiti ca este aproape, la usi.
Adevarat graiesc voua ca nu va trece neamul acesta, pana ce nu vor fi toate acestea.
Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.

Sfanta Evanghelie dupa Matei 24 (3-35)

cristiboss56 20.04.2022 19:28:17

Deci da marturie multimea care era cu El, cand l-a strigat pe Lazar din mormant si l-a inviat din morti.
De aceea L-a si intampinat multimea, pentru ca auzise ca El a facut minunea aceasta.
Deci fariseii ziceau intre ei: Vedeti ca nimic nu folositi! Iata, lumea s-a dus dupa El.
Si erau niste elini din cei ce se suisera sa se inchine la sarbatoare.
Deci acestia au venit la Filip, cel ce era din Betsaida Galileii, si l-au rugat zicand: Doamne, voim sa vedem pe Iisus.
Filip a venit si i-a spus la Andrei, si Andrei si Filip au venit si I-au spus lui Iisus.
Iar Iisus le-a raspuns, zicand: A venit ceasul ca sa fie preaslavit Fiul Omului.
Adevarat, adevarat zic voua ca daca grauntele de grau, cand cade in pamant, nu va muri, ramane singur; iar daca va muri, aduce multa roada.
Cel ce isi iubeste sufletul il va pierde; iar cel ce isi uraste sufletul in lumea aceasta il va pastra pentru viata vesnica.
Daca-Mi slujeste cineva, sa-Mi urmeze, si unde sunt Eu, acolo va fi si slujitorul Meu. Daca-Mi slujeste cineva, Tatal Meu il va cinsti.
Acum sufletul Meu e tulburat, si ce voi zice? Parinte, izbaveste-Ma, de ceasul acesta. Dar pentru aceasta am venit in ceasul acesta.
Parinte, preaslaveste-Ti numele! Atunci a venit glas din cer: Si L-am preaslavit si iarasi Il voi preaslavi.
Iar multimea care sta si auzea zicea: A fost tunet! Altii ziceau: Inger I-a vorbit!
Iisus a raspuns si a zis: Nu pentru Mine s-a facut glasul acesta, ci pentru voi.
Acum este judecata acestei lumi; acum stapanitorul lumii acesteia va fi aruncat afara.
Iar Eu, cand Ma voi inalta de pe pamant, ii voi trage pe toti la Mine.
Iar aceasta zicea, aratand cu ce moarte avea sa moara.
I-a raspuns deci multimea: Noi am auzit din Lege ca Hristosul ramane in veac; si cum zici Tu ca Fiul Omului trebuie sa fie inaltat? Cine este acesta, Fiul Omului?
Deci le-a zis Iisus: Inca putina vreme Lumina este cu voi. Umblati cat aveti Lumina ca sa nu va prinda intunericul. Caci cel ce umbla in intuneric nu stie unde merge.
Cat aveti Lumina, credeti in Lumina, ca sa fiti fii ai Luminii. Acestea le-a vorbit iisus si, plecand, S-a ascuns de ei.
Si, desi a facut atatea minuni inaintea lor, ei tot nu credeau in El,
Ca sa se implineasca cuvantul proorocului Isaia, pe care l-a zis: "Doamne, cine a crezut in ceea ce a auzit de la noi? Si bratul Domnului cui s-a descoperit?"
De aceea nu puteau sa creada, ca iarasi a zis Isaia:
"Au orbit ochii lor si a impietrit inima lor, ca sa nu vada cu ochii si sa nu inteleaga cu inima si ca nu cumva sa se intoarca si Eu sa-i vindec"
Acestea a zis Isaia, cand a vazut slava Lui si a grait despre El.
Totusi si dintre capetenii multi au crezut in El, dar nu marturiseau din pricina fariseilor, ca sa nu fie izgoniti din sinagoga;
Caci au iubit slava oamenilor mai mult decat slava lui Dumnezeu.
Iar Iisus a strigat si a zis: Cel ce crede in Mine nu crede in Mine, ci in Cel ce M-a trimis pe Mine.
Si cel ce Ma vede pe Mine vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine.
Eu, Lumina am venit in lume, ca tot cel ce crede in Mine sa nu ramana intuneric.
Si daca aude cineva cuvintele Mele si nu le pazeste, nu Eu il judec; caci n-am venit ca sa judec lumea ci ca sa mantuiesc lumea.
Cine Ma nesocoteste pe Mine si nu primeste cuvintele Mele are judecator ca sa-l judece: cuvantul pe care l-am spus acela il va judeca in ziua cea de apoi.
Pentru ca Eu n-am vorbit de la Mine, ci Tatal care M-a trimis, Acesta Mi-a dat porunca ce sa spun si ce sa vorbesc.
Si stiu ca porunca Lui este viata vesnica. Deci cele ce vorbesc Eu, precum Mi-a spus Mie Tatal, asa vorbesc.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 12 (17-50)

Si veti auzi de razboaie si de zvonuri de razboaie; luati seama sa nu va speriati, caci trebuie sa fie toate, dar inca nu este sfarsitul.
Caci se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie si va fi foamete si ciuma si cutremure pe alocuri.
Dar toate acestea sunt inceputul durerilor.
Atunci va vor da pe voi spre asuprire si va vor ucide si veti fi urati de toate neamurile pentru numele Meu.
Atunci multi se vor sminti si se vor vinde unii pe altii; si se vor uri unii pe altii.
Si multi prooroci mincinosi se vor scula si vor amagi pe multi.
Iar din pricina inmultirii faradelegii, iubirea multora se va raci.
Dar cel ce va rabda pana sfarsit, acela se va mantui.
Si se va propovadui aceasta Evanghelie a imparatiei in toata lumea spre marturie la toate neamurile; si atunci va veni sfarsitul.
Deci, cand veti vedea uraciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stand in locul cel sfant - cine citeste sa inteleaga -
Atunci cei din Iudeea sa fuga in munti.

Sfanta Evanghelie dupa Matei 24 (6-16)

cristiboss56 22.04.2022 10:33:12

Deci iudeii, fiindca era vineri, ca sa nu ramana trupurile sambata pe cruce, caci era mare ziua sambetei aceleia, au rugat pe Pilat sa le zdrobeasca fluierele picioarelor si sa-i ridice.
Deci au venit ostasii si au zdrobit fluierele celui dintai si ale celuilalt, care era rastignit impreuna cu el.
Dar venind la Iisus, daca au vazut ca deja murise, nu I-au zdrobit fluierele.
Ci unul din ostasi cu sulita a impuns coasta Lui si indata a iesit sange si apa.
Si cel ce a vazut a marturisit si marturia lui e adevarata; si acela stie ca spune adevarul, ca si voi sa credeti.
Caci s-au facut acestea, ca sa se implineasca Scriptura: "Nu I se va zdrobi nici un os".
Si iarasi alta Scriptura zice: "Vor privi la Acela pe care L-au impuns".

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 19 (31-37)

Sfanta Evanghelie dupa Matei 27 (55-61)

Iar facandu-se dimineata, toti arhiereii si batranii poporului au tinut sfat impotriva lui Iisus, ca sa-L omoare.
Si, legandu-L, L-au dus si L-au predat dregatorului Pontiu Pilat.
Atunci Iuda, cel ce L-a vandut, vazand ca a fost osandit, s-a cait si a adus inapoi arhiereilor si batranilor cei treizeci de arginti,
Zicand: Am gresit vanzand sange nevinovat. Ei i-au zis: Ce ne priveste pe noi? Tu vei vedea.
Si el, aruncand argintii in templu, a plecat si, ducandu-se, s-a spanzurat.
Iar arhiereii, luand banii, au zis: Nu se cuvine sa-i punem in vistieria templului, deoarece sunt pret de sange.
Si tinand ei sfat, au cumparat cu ei Tarina Olarului, pentru ingroparea strainilor.
Pentru aceea s-a numit tarina aceea Tarina Sangelui, pana in ziua de astazi.
Atunci s-a implinit cuvantul spus de Ieremia proorocul, care zice: "Si au luat cei treizeci de arginti, pretul celui pretuit, pe care l-au pretuit fiii lui Israel,
Si i-au dat pe Tarina Olarului dupa cum mi-a spus mie Domnul".
Iar Iisus statea inaintea dregatorului. Si L-a intrebat dregatorul, zicand: Tu esti regele iudeilor? Iar Iisus i-a raspuns: Tu zici.
Si la invinuirile aduse Lui de catre arhierei si batrani, nu raspundea nimic.
Atunci I-a zis Pilat: Nu auzi cate marturisesc ei impotriva Ta?
Si nu i-a raspuns lui nici un cuvant, incat dregatorul se mira foarte.
La sarbatoarea Pastilor, dregatorul avea obiceiul sa elibereze multimii un intemnitat pe care-l voiau.
Si aveau atunci un vinovat vestit, care se numea Baraba.
Deci adunati fiind ei, Pilat le-a zis: Pe cine voiti sa vi-l eliberez, pe Baraba sau pe Iisus, care se zice Hristos?
Ca stia ca din invidie L-au dat in mana lui.
Si pe cand statea Pilat in scaunul de judecata, femeia lui i-a trimis acest cuvant: Nimic sa nu-I faci Dreptului acestuia, ca mult am suferit azi, in vis, pentru El.
Insa arhiereii si batranii au atatat multimile ca sa ceara pe Baraba, iar pe Iisus sa-L piarda.
Iar dregatorul, raspunzand, le-a zis: Pe cine din cei doi voiti sa va eliberez? Iar ei au raspuns: Pe Baraba.
Si Pilat le-a zis: Dar ce voi face cu Iisus, ce se cheama Hristos? Toti au raspuns: Sa fie rastignit!
A zis iarasi Pilat: Dar ce rau a facut? Ei insa mai tare strigau si ziceau: Sa fie rastignit!
Si vazand Pilat ca nimic nu foloseste, ci mai mare tulburare se face, luand apa si-a spalat mainile inaintea multimii, zicand: Nevinovat sunt de sangele Dreptului acestuia. Voi veti vedea.
Iar tot poporul a raspuns si a zis: Sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri!
Atunci le-a eliberat pe Baraba, iar pe Iisus L-a biciuit si L-a dat sa fie rastignit.
Atunci ostasii dregatorului, ducand ei pe Iisus in pretoriu, au adunat in jurul Lui toata cohorta,
Si dezbracandu-L de toate hainele Lui, I-au pus o hlamida rosie.
Si impletind o cununa de spini, I-au pus-o pe cap si in mana Lui cea dreapta trestie; si, ingenunchind inaintea lui isi bateau joc de El, zicand: Bucura-Te, regele iudeilor!

Sfanta Evanghelie dupa Matei 27 (1-54)

cristiboss56 27.04.2022 20:52:25

A doua zi iarasi statea Ioan si doi dintre ucenicii lui.
Si privind pe Iisus, Care trecea, a zis: Iata Mielul lui Dumnezeu!
Si cei doi ucenici l-au auzit cand a spus aceasta si au mers dupa Iisus.
Iar Iisus, intorcandu-Se si vazandu-i ca merg dupa El, le-a zis: Ce cautati? Iar ei I-au zis: Rabi (care se talcuieste: Invatatorule), unde locuiesti?
El le-a zis: Veniti si veti vedea. Au mers deci si au vazut unde locuia; si au ramas la El in ziua aceea. Era ca la ceasul al zecelea.
Unul dintre cei doi care auzisera de la Ioan si venisera dupa Iisus era Andrei, fratele lui Simon Petru.
Acesta a gasit intai pe Simon, fratele sau, si i-a zis: am gasit pe Mesia (care se talcuieste: Hristos).
Si l-a adus la Iisus. Iisus, privind la el, i-a zis: Tu esti Simon, fiul lui Iona; tu te vei numi Chifa (ce se talcuieste: Petru).
A doua zi voia sa plece in Galileea si a gasit pe Filip. Si i-a zis Iisus: Urmeaza-Mi.
Iar Filip era din Betsaida, din cetatea lui Andrei si a lui Petru.
Filip a gasit pe Natanael si i-a zis: Am aflat pe Acela despre Care au scris Moise in Lege si proorocii, pe Iisus, fiul lui Iosif din Nazaret.
Si i-a zis Natanael: Din Nazaret poate fi ceva bun? Filip i-a zis: Vino si vezi.
Iisus a vazut pe Natanael venind catre El si a zis despre el: Iata, cu adevarat, israelit in care nu este viclesug.
Natanael I-a zis: De unde ma cunosti? A raspuns Iisus si i-a zis: Mai inainte de a te chema Filip, te-am vazut cand erai sub smochin.
Raspunsu-I-a Natanael: Rabi, Tu esti Fiul lui Dumnezeu, Tu esti regele lui Israel.
Raspuns-a Iisus si i-a zis: Pentru ca ti-am spus ca te-am vazut sub smochin, crezi? Mai mari decat acestea vei vedea.
Si i-a zis: Adevarat, adevarat zic voua, de acum veti vedea cerul deschizandu-se si pe ingerii lui Dumnezeu suindu-se si coborandu-se peste Fiul Omului.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 1 (35-51)

cristiboss56 30.04.2022 11:26:12

Dupa acestea a venit Iisus si ucenicii Lui in pamantul Iudeii si statea acolo si boteza.
Si boteza si Ioan in Enom, aproape de Salim, ca erau acolo ape multe si veneau si se botezau.
Caci Ioan nu fusese inca aruncat in inchisoare.
Si s-a iscat o neintelegere intre ucenicii lui Ioan si un iudeu, asupra curatirii.
Si au venit la Ioan si i-au zis: Rabi, Acela care era cu tine, dincolo de Iordan, si despre Care tu ai marturisit, iata El boteaza si toti se duc la El.
Ioan a raspuns si a zis: Nu poate un om sa ia nimic, daca nu i s-a dat lui din cer.
Voi insiva imi sunteti martori ca am zis: Nu sunt eu Hristosul, ci sunt trimis inaintea Lui.
Cel ce are mireasa este mire, iar prietenul mirelui, care sta si asculta pe mire, se bucura cu bucurie de glasul lui. Deci aceasta bucurie a mea s-a implinit.
Acela trebuie sa creasca, iar eu sa ma micsorez.
Cel ce vine de sus este deasupra tuturor; cel ce este de pe pamant pamantesc este si de pe pamant graieste. Cel ce vine din cer este deasupra tuturor.
Si ce a vazut si a auzit, aceea marturiseste, dar marturia Lui nu o primeste nimeni.
Cel ce a primit marturia Lui a pecetluit ca Dumnezeu este adevarat.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 3 (22-33)

cristiboss56 02.05.2022 10:21:12

Si a treia zi s-a facut nunta in Cana Galileii si era si mama lui Iisus acolo.
Si a fost chemat si Iisus si ucenicii Sai la nunta.
Si sfarsindu-se vinul, a zis mama lui Iisus catre El: Nu mai au vin.
A zis ei Iisus: Ce ne priveste pe mine si pe tine, femeie? Inca n-a venit ceasul Meu.
Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceti orice va va spune.
Si erau acolo sase vase de piatra, puse pentru curatirea iudeilor, care luau cate doua sau trei vedre.
Zis-a lor Iisus: Umpleti vasele cu apa. Si le-au umplut pana sus.
Si le-a zis: Scoateti acum si aduceti nunului. Iar ei i-au dus.
Si cand nunul a gustat apa care se facuse vin si nu stia de unde este, ci numai slujitorii care scosesera apa stiau, a chemat nunul pe mire,
Si i-a zis: Orice om pune intai vinul cel bun si, cand se ametesc, pune pe cel mai slab. Dar tu ai tinut vinul cel bun pana acum.
Acest inceput al minunilor l-a facut Iisus in Cana Galileii si Si-a aratat slava Sa; si ucenicii Sai au crezut in El.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 2 (1-11)

cristiboss56 04.05.2022 10:20:54

Dar Iisus le-a raspuns: Tatal Meu pana acum lucreaza; si Eu lucrez.
Deci pentru aceasta cautau mai mult iudeii sa-L omoare, nu numai pentru ca dezlega sambata, ci si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau, facandu-Se pe Sine deopotriva cu Dumnezeu.
A raspuns Iisus si le-a zis: Adevarat, adevarat zic voua: Fiul nu poate sa faca nimic de la Sine, daca nu va vedea pe Tatal facand; caci cele ce face Acela, acestea le face si Fiul intocmai.
Ca Tatal iubeste pe Fiul si-I arata toate cate face El si lucruri mai mari decat acestea va arata Lui, ca voi sa va mirati.
Caci, dupa cum Tatal scoala pe cei morti si le da viata, tot asa si Fiul da viata celor ce voieste.
Tatal nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului.
Ca toti sa cinsteasca pe Fiul cum cinstesc pe Tatal. Cine nu cinsteste pe Fiul nu cinsteste pe Tatal care L-a trimis.
Adevarat, adevarat zic voua: Cel ce asculta cuvantul Meu si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si la judecata nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viata.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 5 (17-24)

cristiboss56 06.05.2022 19:19:59

Eu nu pot sa fac de la Mine nimic; precum aud, judec; dar judecata Mea este dreapta, pentru ca nu caut la voia Mea, ci voia Celui care M-a trimis.
Daca marturisesc Eu despre mine insumi, marturia Mea nu este adevarata.
Altul marturiseste despre Mine; si stiu ca adevarata este marturia pe care o marturiseste despre Mine.
Voi ati trimis la Ioan, si el a marturisit adevarul.
Dar Eu nu de la om iau marturia, ci spun aceasta ca sa va mantuiti.
Acela (Ioan) era faclia care arde si lumineaza, si voi ati voit sa va veseliti o clipa in lumina lui.
Iar Eu am marturie mai mare decat a lui Ioan; caci lucrurile pe care Mi le-a dat Tatal ca sa le savarsesc, lucrurile acestea pe care le fac Eu, marturisesc despre Mine ca Tatal M-a trimis.
Si Tatal care M-a trimis, Acela a marturisit despre Mine. Nici glasul Lui nu l-ati vazut vreodata, nici fata Lui nu ati vazut-o;
Si cuvantul Lui nu salasluieste in voi, pentru ca voi nu credeti in Cel pe care l-a trimis Acela.
Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc despre Mine.
Si nu voiti sa veniti la Mine, ca sa aveti viata!
Slava de la oameni nu primesc;
Dar v-am cunoscut ca n-aveti in voi dragostea lui Dumnezeu.
Eu am venit in numele Tatalui Meu si voi nu Ma primiti; daca va veni altul in numele sau, pe acela il veti primi.
Cum puteti voi sa credeti, cand primiti slava unii de la altii si slava care vine de la unicul Dumnezeu nu o cautati?
Sa nu socotiti ca Eu va voi invinui la Tatal; cel ce va invinuieste este Moise, in care voi ati nadajduit.
Ca daca ati fi crezut lui Moise, ati fi crezut si Mie, caci despre Mine a scris acela.
Iar daca celor scrise de el nu credeti, cum veti crede in cuvintele Mele?

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 5 (30-47)

Dupa acestea, Iisus S-a dus dincolo de marea Galileii, in partile Tiberiadei.
Si a mers dupa El multime multa, pentru ca vedeau minunile pe care le facea cu cei bolnavi.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 6 (1-2)

cristiboss56 08.05.2022 18:32:59

Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor) Marcu 15, 43-47; 16, 1-8

În vremea aceea a venit Iosif cel din Arimateea, sfetnic ales, care aștepta și el Împărăția lui Dumnezeu, și, îndrăznind, a intrat la Pilat și a cerut trupul lui Iisus. Iar Pilat s-a mirat că Iisus a murit așa curând și, chemând pe sutaș, l-a întrebat dacă a murit de mult. Deci, aflând de la sutaș, a dăruit lui Iosif trupul. Atunci Iosif, cumpărând giulgiu și coborându-L de pe cruce, L-a înfășurat în giulgiu și L-a pus într-un mormânt care era săpat în stâncă și a prăvălit o piatră la ușa mormântului. Iar Maria Magdalena și Maria, mama lui Iosi, priveau unde L-au pus. Și, după ce a trecut ziua sâmbetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, și Salomeea au cumpărat miresme, ca să vină să-L ungă. Și dis-de-dimineață, în ziua cea dintâi a săptămânii, pe când răsărea soarele, au venit la mormânt; și ziceau între ele: Cine ne va prăvăli nouă piatra de la ușa mormântului? Dar, ridicându-și ochii, au văzut că piatra fusese răsturnată; căci era foarte mare. Și, intrând în mormânt, au văzut un tânăr șezând în partea dreaptă, îmbrăcat în veșmânt alb, și s-au spăimântat. Iar el le-a zis: Nu vă înspăimântați! Căutați pe Iisus Nazarineanul, Cel răstignit? A înviat! Nu este aici. Iată locul unde L-au pus. Dar mergeți și spuneți ucenicilor Lui și lui Petru că va merge în Galileea mai înainte de voi; acolo Îl veți vedea, după cum v-a spus vouă. Și, ieșind, au fugit de la mormânt, căci erau cuprinse de frică și de uimire, și nimănui nimic n-au spus, căci se temeau.

cristiboss56 09.05.2022 20:34:49

Deci iarasi a mers in Cana Galileii, unde prefacuse apa in vin. Si era un slujitor regesc, al carui fiu era bolnav in Capernaum.
Acesta, auzind ca Iisus a venit din Iudeea in Galileea, s-a dus la El si Il ruga sa Se coboare si sa vindece pe fiul lui, ca era gata sa moara.
Deci Iisus i-a zis: Daca nu veti vedea semne si minuni, nu veti crede.
Slujitorul regesc a zis catre El: Doamne, coboara-Te inainte de a muri copilul meu.
Iisus i-a zis: Mergi, copilul tau traieste. Si omul a crezut cuvantului pe care i l-a spus Iisus si a plecat.
Iar pe cand cobora, slugile lui, l-au intampinat spunandu-i ca fiul lui traieste.
Si cerea, deci, sa afle de la ele ceasul in care i-a fost mai bine. Deci i-au spus ca ieri, in ceasul al saptelea, l-au lasat frigurile.
Asadar tatal a cunoscut ca in ceasul acela a fost in care Iisus i-a zis: Fiul tau traieste. Si a crezut el si toata casa lui.
Aceasta este a doua minune pe care a facut-o iarasi Iisus, venind din Iudeea in Galileea.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 4 (46-54)

cristiboss56 10.05.2022 10:09:54

Lucrati nu pentru mancarea cea pieritoare, ci pentru mancarea ce ramane spre viata vesnica si pe care o va da voua Fiul Omului, caci pe El L-a pecetluit Dumnezeu-Tatal.
Deci au zis catre El: Ce sa facem, ca sa savarsim lucrarile lui Dumnezeu?
Iisus a raspuns si le-a zis: Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu, ca sa credeti in Acela pe Care El L-a trimis.
Deci I-au zis: Dar ce minune faci Tu, ca sa vedem si sa credem in Tine? Ce lucrezi?
Parintii nostri au mancat mana in pustie, precum este scris: "Paine din cer le-a dat lor sa manance".
Deci Iisus le-a zis: Adevarat, adevarat zic voua: Nu Moise v-a dat painea cea din cer; ci Tatal Meu va da din cer painea cea adevarata.
Caci painea lui Dumnezeu este cea care se coboara din cer si care da viata lumii.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 6 (27-33)

Sa nu aveti nici aur, nici arginti, nici bani in cingatorile voastre;
Nici traista pe drum, nici doua haine, nici incaltaminte, nici toiag; ca vrednic este lucratorul de hrana sa.
In orice cetate sau sat veti intra, cercetati cine este in el vrednic si acolo ramaneti pana ce veti iesi.
Si intrand in casa, urati-i, zicand: "Pace casei acesteia".
Si daca este casa aceea vrednica, vina pacea voastra peste ea. Iar de nu este vrednica, pacea voastra intoarca-se la voi.
Cine nu va va primi pe voi, nici nu va asculta cuvintele voastre, iesind din casa sau din cetatea aceea, scuturati praful de pe picioarele voastre.
Adevarat graiesc voua, mai usor va fi pamantului Sodomei si Gomorei, in ziua judecatii, decat cetatii aceleia.

Sfanta Evanghelie dupa Matei 10 (9-15)

cristiboss56 11.05.2022 09:18:29

Si Iisus le-a zis: Eu sunt painea vietii; cel ce vine la Mine nu va flamanzi si cel ce va crede in Mine nu va inseta niciodata.
Dar am spus voua ca M-ati si vazut si nu credeti.
Tot ce-Mi da Tatal, va veni la Mine; si pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afara;
Pentru ca M-am coborat din cer, nu ca sa fac voia mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine.
Si aceasta este voia Celui ce M-a trimis, ca din toti pe care Mi i-a dat Mie sa nu pierd nici unul, ci sa-i inviez pe ei in ziua cea de apoi.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 6 (35-39)

cristiboss56 12.05.2022 08:08:32

Ca aceasta este voia Tatalui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica si Eu il voi invia in ziua cea de apoi.
Deci iudeii murmurau impotriva Lui, fiindca zisese: Eu sunt painea ce s-a coborat din cer.
Si ziceau: Au nu este Acesta Iisus, fiul lui Iosif, si nu stim noi pe tatal Sau si pe mama Sa? Cum spune El acum: M-am coborat din cer?
Iisus a raspuns si le-a zis: Nu murmurati intre voi.
Nimeni nu poate sa vina la Mine, daca nu-l va trage Tatal, Care M-a trimis, si Eu il voi invia in ziua de apoi.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 6 (40-44)

cristiboss56 13.05.2022 07:28:01

Eu sunt painea vietii.
Parintii vostri au mancat mana in pustie si au murit.
Painea care se coboara din cer este aceea din care, daca mananca cineva, nu moare.
Eu sunt painea cea vie, care s-a pogorat din cer. Cine mananca din painea aceasta viu va fi in veci. Iar painea pe care Eu o voi da pentru viata lumii este trupul Meu.
Deci iudeii se certau intre ei, zicand: Cum poate Acesta sa ne dea trupul Lui sa-l mancam?
Si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi.
Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 6 (48-54)

cristiboss56 14.05.2022 08:22:00

Aceasta va poruncesc: sa va iubiti unul pe altul.
Daca va uraste pe voi lumea, sa stiti ca pe Mine mai inainte decat pe voi M-a urat.
Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al sau; dar pentru ca nu sunteti din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea va uraste.
Aduceti-va aminte de cuvantul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decat stapanul sau. Daca M-au prigonit pe Mine, si pe voi va vor prigoni; daca au pazit cuvantul Meu, si pe al vostru il vor pazi.
Iar toate acestea le vor face voua din cauza numelui Meu, fiindca ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis.
De n-as fi venit si nu le-as fi vorbit, pacat nu ar avea; dar acum n-au cuvant de dezvinovatire pentru pacatul lor.
Cel ce Ma uraste pe Mine, uraste si pe Tatal Meu.
De nu as fi facut intre ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a facut pacat nu ar avea; dar acum M-au si vazut si M-au urat si pe Mine si pe Tatal Meu.
Dar (aceasta), ca sa se implineasca cuvantul cel scris in Legea lor: "M-au urat pe nedrept".
Iar cand va veni Mangaietorul, pe Care Eu Il voi trimite voua de la Tatal, Duhul Adevarului, Care de la Tatal purcede, Acela va marturisi despre Mine.
Si voi marturisiti, pentru ca de la inceput sunteti cu Mine.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 15 (17-27)

Acestea vi le-am spus, ca sa nu va smintiti.
Va vor scoate pe voi din sinagogi; dar vine ceasul cand tot cel ce va va ucide sa creada ca aduce inchinare lui Dumnezeu.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 16 (1-2)

cristiboss56 15.05.2022 12:48:11

Duminica a 4-a după Paști (Vindecarea slăbănogului de la Vitezda) Ioan 5, 1-15

În vremea aceea era o sărbătoare a iudeilor și Iisus S-a suit la Ierusalim. Iar în Ierusalim, lângă Poarta Oilor, era o scăldătoare, care se numea pe evreiește Vitezda, având cinci pridvoare. În acestea zăcea mulțime de bolnavi: orbi, șchiopi, uscați, așteptând mișcarea apei. Căci un înger al Domnului se cobora din când în când în scăldătoare și tulbura apa, și cine intra întâi după tulburarea apei, se făcea sănătos de orice boală era cuprins. Și era acolo un om care era bolnav de treizeci și opt de ani. Iisus, văzându-l pe acesta zăcând și, știind că este așa încă de multă vreme, i-a zis: Voiești să te faci sănătos? Bolnavul I-a răspuns: Doamne, nu am om ca să mă arunce în scăldătoare, când se tulbură apa; că, până când vin eu, altul se coboară înaintea mea. Iisus i-a zis: Scoală-te, ia-ți patul tău și umblă! Și îndată omul s-a făcut sănătos, și-a luat patul și umbla. Dar în ziua aceea era sâmbătă. Deci ziceau iudeii către cel vindecat: Este zi de sâmbătă și nu este îngăduit să-ți iei patul. El le-a răspuns: Cel ce m-a făcut sănătos, Acela mi-a zis: Ia-ți patul tău și umblă. Ei l-au întrebat: Cine este omul care ți-a zis: Ia-ți patul tău și umblă? Iar cel vindecat nu știa cine este, căci Iisus Se dăduse la o parte din mulțimea care era în acel loc. După aceasta, Iisus l-a aflat în templu și i-a zis: Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu ți se întâmple ceva mai rău. Atunci, omul a plecat și a spus iudeilor că Iisus este Cel Care l-a făcut sănătos.

cristiboss56 16.05.2022 12:50:32

Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane intru Mine si Eu intru el.
Precum M-a trimis pe Mine Tatal cel viu si Eu viez pentru Tatal, si cel ce Ma mananca pe Mine va trai prin Mine.
Aceasta este painea care s-a pogorat din cer, nu precum au mancat parintii vostri mana si au murit. Cel ce mananca aceasta paine va trai in veac.
Acestea le-a zis pe cand invata in sinagoga din Capernaum.
Deci multi din ucenicii Lui, auzind, au zis: Greu este cuvantul acesta! Cine poate sa-l asculte?
Iar Iisus, stiind in Sine ca ucenicii Lui murmura impotriva Lui, le-a zis: Va sminteste aceasta?
Daca veti vedea pe Fiul Omului, suindu-Se acolo unde era mai inainte?
Duhul este cel ce da viata; trupul nu foloseste la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh si sunt viata.
Dar sunt unii dintre voi care nu cred. Caci Iisus stia de la inceput cine sunt cei ce nu cred si cine este cel care Il va vinde.
Si zicea: De aceea am spus voua ca nimeni nu poate sa vina la Mine, daca nu-i este dat de la Tatal.
Si de atunci multi dintre ucenicii Sai s-au dus inapoi si nu mai umblau cu El.
Deci a zis Iisus celor doisprezece: Nu vreti si voi sa va duceti?
Simon Petru I-a raspuns: Doamne, la cine ne vom duce? Tu ai cuvintele vietii celei vesnice.
Si noi am crezut si am cunoscut ca Tu esti Hristosul, Fiul Dumnezeului Celui viu.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 6 (56-69)

cristiboss56 17.05.2022 17:31:02

Si dupa aceea mergea Iisus prin Galileea, caci nu voia sa mearga prin Iudeea, deoarece iudeii cautau sa-L ucida.
Si era aproape sarbatoarea iudaica a corturilor.
Au zis deci catre El fratii Lui: Pleaca de aici si du-Te in Iudeea, pentru ca si ucenicii Tai sa vada lucrurile pe care Tu le faci.
Caci nimeni nu lucreaza ceva in ascuns, ci cauta sa se faca cunoscut. Daca faci acestea, arata-Te pe Tine lumii.
Pentru ca nici fratii Lui nu credeau in El.
Deci le-a zis Iisus: Vremea Mea inca n-a sosit; dar vremea voastra totdeauna este gata.
Pe voi lumea nu poate sa va urasca, dar pe Mine Ma uraste, pentru ca Eu marturisesc despre ea ca lucrurile ei sunt rele.
Voi duceti-va la sarbatoare; Eu nu merg la sarbatoarea aceasta, caci vremea Mea nu s-a implinit inca.
Acestea spunandu-le, a ramas in Galileea.
Dar dupa ce fratii Sai s-au dus la sarbatoare, atunci S-a suit si El, dar nu pe fata, ci pe ascuns.
In timpul sarbatorii iudeii Il cautau si ziceau: Unde este Acela?
Si cartire multa era despre El in multime; unii ziceau: Este bun; iar altii ziceau: Nu, ci amageste multimea.
Totusi, de frica iudeilor, nimeni nu vorbea despre El pe fata.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 7 (1-13)

cristiboss56 19.05.2022 08:23:55

Deci iarasi le-a vorbit Iisus zicand: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii.
De aceea fariseii I-au zis: Tu marturisesti despre Tine Insuti; marturia Ta nu este adevarata.
A raspuns Iisus si le-a zis: Chiar daca Eu marturisesc despre Mine Insumi, marturia Mea este adevarata, fiindca stiu de unde am venit si unde Ma duc. Voi nu stiti de unde vin, nici unde Ma duc.
Voi judecati dupa trup; Eu nu judec pe nimeni.
Si chiar daca Eu judec, judecata Mea este adevarata, pentru ca nu sunt singur, ci Eu si Cel ce M-a trimis pe Mine.
Si in Legea voastra este scris ca marturia a doi oameni este adevarata.
Eu sunt Cel ce marturisesc despre Mine Insumi si marturiseste despre Mine Tatal, Cel ce M-a trimis.
Ii ziceau deci: Unde este Tatal Tau? Raspuns-a Iisus: Nu ma stiti nici pe Mine nici pe Tatal Meu; daca M-ati sti pe Mine, ati sti si pe Tatal Meu.
Cuvintele acestea le-a grait Iisus in vistierie, pe cand invata in templu; si nimeni nu L-a prins, ca inca nu venise ceasul Lui.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 8 (12-20)

Nietzsche 19.05.2022 17:42:53

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 671076)
Deci iarasi le-a vorbit Iisus zicand: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii.
De aceea fariseii I-au zis: Tu marturisesti despre Tine Insuti; marturia Ta nu este adevarata.
A raspuns Iisus si le-a zis: Chiar daca Eu marturisesc despre Mine Insumi, marturia Mea este adevarata, fiindca stiu de unde am venit si unde Ma duc. Voi nu stiti de unde vin, nici unde Ma duc.
Voi judecati dupa trup; Eu nu judec pe nimeni.
Si chiar daca Eu judec, judecata Mea este adevarata, pentru ca nu sunt singur, ci Eu si Cel ce M-a trimis pe Mine.
Si in Legea voastra este scris ca marturia a doi oameni este adevarata.
Eu sunt Cel ce marturisesc despre Mine Insumi si marturiseste despre Mine Tatal, Cel ce M-a trimis.
Ii ziceau deci: Unde este Tatal Tau? Raspuns-a Iisus: Nu ma stiti nici pe Mine nici pe Tatal Meu; daca M-ati sti pe Mine, ati sti si pe Tatal Meu.
Cuvintele acestea le-a grait Iisus in vistierie, pe cand invata in templu; si nimeni nu L-a prins, ca inca nu venise ceasul Lui.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 8 (12-20)

Bine, ok înțeleg, Isus era special. Însă de ce să te cobori la nivelul celor pe care tu îi observi ca sunt limitați, nu au cum să te înțeleagă și nici să cunoască adevărul pe care îl porți? De ce să te cobori la nivelul lor și pe deasupra să-i ispitești printr-un limbaj clar ilizibil, ce stârnește doar stupoare și nu poți câștiga decât antipatia publicului ce încearca să perceapă mesajul care și așa era comunicat cu o anumită doză de obscuritate? Ca in proverbul "nu te pune cu prostul", exact așa s-a comportat Isus, mai că era să le spună direct, "da, crucificați-mă în mama voastră de proști că nu mai pot, hai schingiuiți-mă!". Eu doar așa pot să traduc această manifestare colocvială a Sa. Cu o asemenea descoperire lăuntrică, realizezi că lumea nu poate să te înțeleagă, și pe deasupra nu te afli intr-o poziție de putere în societate prin care îți poți influența convingerile, taci dreaq din gură că te belesc cei ce conduc mulțimile, plus că le oferi cel mai bun argument, nebunia! Este o narațiune ce stârnește indignarea, cum să fi atât de naiv încât să crezi că nu o să fii taxat pentru cuvintele folosite în spațiul public? Nu era mai simplu și logic să explice aceste dezvăluiri celor apropiați, care ar fi putut să înțeleagă și chiar să simpatizeze cu trăirile Sale? Ce fel de Dumnezeu este acesta care eșuează să înțeleagă relațiile feudal-psihologice ale societății? Păi mai suntem Dumnezeu sau nu mai suntem...?

cristiboss56 20.05.2022 13:15:24

Si iarasi le-a zis: Eu Ma duc si Ma veti cauta si veti muri in pacatul vostru. Unde Ma duc Eu, voi nu puteti veni.
Deci ziceau iudeii: Nu cumva Isi va ridica singur viata? Ca zice: Unde Ma duc Eu, voi nu puteti veni.
Si El le zicea: Voi sunteti din cele de jos; Eu sunt din cele de sus. Voi sunteti din lumea aceasta; Eu nu sunt din lumea aceasta.
V-am spus deci voua ca veti muri in pacatele voastre. Caci daca nu credeti ca Eu sunt, veti muri in pacatele voastre.
Deci Ii ziceau ei: Cine esti Tu? Si a zis lor Iisus: Ceea ce v-am spus de la inceput.
Multe am de spus despre voi si de judecat. Dar Cel ce M-a trimis pe Mine adevarat este, si cele ce am auzit de la El, Eu acestea le graiesc in lume.
Si ei n-au inteles ca le vorbea despre Tatal.
Deci le-a zis Iisus: Cand veti inalta pe Fiul Omului, atunci veti cunoaste ca Eu sunt si ca de la Mine insumi nu fac nimic, ci precum M-a invatat Tatal, asa vorbesc.
Si Cel ce M-a trimis este cu Mine; nu M-a lasat singur, fiindca Eu fac pururea cele placute Lui.
Spunand El acestea, multi au crezut in El.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 8 (21-30)

cristiboss56 21.05.2022 17:41:44

Deci zicea Iisus catre iudeii care crezusera in El: Daca veti ramane in cuvantul Meu, sunteti cu adevarat ucenici ai Mei;
Si veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va face liberi.
Ei insa I-au raspuns: Noi suntem samanta lui Avraam si nimanui niciodata n-am fost robi. Cum zici Tu ca: Veti fi liberi?
Iisus le-a raspuns: Adevarat, adevarat va spun: Oricine savarseste pacatul este rob al pacatului.
Iar robul nu ramane in casa in veac; Fiul insa ramane in veac.
Deci, daca Fiul va va face liberi, liberi veti fi intr-adevar.
Stiu ca sunteti samanta lui Avraam, dar cautati sa Ma omorati, pentru ca cuvatul Meu nu incape in voi.
Eu vorbesc ceea ce am vazut la Tatal Meu, iar voi faceti ceea ce ati auzit de la tatal vostru.
Ei au raspuns si I-au zis: Tatal nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Daca ati fi fiii lui Avraam, ati face faptele lui Avraam.
Dar voi acum cautati sa Ma ucideti pe Mine, Omul care v-am spus adevarul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a facut aceasta.
Voi faceti faptele tatalui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am nascut din desfranare. Un tata avem: pe Dumnezeu.
Le-a zis Iisus: Daca Dumnezeu are fi Tatal vostru, M-ati iubi pe Mine, caci de la Dumnezeu am iesit si am venit. Pentru ca n-am venit de la Mine insumi, ci El M-a trimis.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 8 (31-42)

cristiboss56 21.05.2022 17:47:42

Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei) Ioan 4, 5-42

În vremea aceea a venit Iisus la o cetate a Samariei, numită Sihar, aproape de locul pe care Iacov l-a dat lui Iosif, fiul său. Și era acolo fântâna lui Iacov. Iar Iisus, fiind ostenit de călătorie, S-a așezat lângă fântână și era ca la al șaselea ceas. Atunci a venit o femeie din Samaria să scoată apă. Iisus i-a zis: Dă-Mi să beau!, fiindcă ucenicii Lui se duseseră în cetate ca să cumpere de mâncare. Femeia samarineancă I-a zis: Cum Tu, care ești iudeu, ceri să bei apă de la mine, care sunt femeie samarineancă? Pentru că iudeii nu au amestec cu samarinenii. Iisus a răspuns și i-a zis: Dacă ai fi știut darul lui Dumnezeu și Cine este Cel ce-ți zice: Dă-Mi să beau, tu ai fi cerut de la El și ți-ar fi dat apă vie. Femeia I-a zis: Doamne, nici găleată nu ai și fântâna e adâncă; de unde, dar, ai apa cea vie? Nu cumva ești Tu mai mare decât părintele nostru Iacov, care ne-a dat această fântână și au băut din ea el însuși și fiii lui și turmele lui? Iisus a răspuns și i-a zis: Oricine bea din apa aceasta va înseta iarăși, dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu va mai înseta, căci apa pe care i-o voi da Eu se va face în el izvor de apă curgătoare, spre viață veșnică. Femeia a zis către El: Doamne, dă-mi această apă, ca să nu mai însetez, nici să mai vin aici să scot. Iisus i-a zis: Mergi și cheamă pe bărbatul tău și vino aici. Femeia a răspuns și a zis: N-am bărbat. Iisus i-a zis: Bine ai zis că nu ai bărbat, căci cinci bărbați ai avut și cel pe care îl ai acum nu-ți este bărbat. Aceasta adevărat ai spus. Femeia I-a zis: Doamne, văd că Tu ești Proroc. Părinții noștri s-au închinat pe acest munte, iar voi ziceți că în Ierusalim este locul unde trebuie să ne închinăm. Și Iisus i-a zis: Femeie, crede-Mă că vine ceasul când nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim nu vă veți închina Tatălui. Voi vă închinați căruia nu știți; noi ne închinăm Căruia știm, pentru că mântuirea din iudei este. Dar vine ceasul, și acum este, când adevărații închinători se vor închina Tatălui în duh și în adevăr, că și Tatăl astfel de închinători Își dorește. Duh este Dumnezeu, și cei ce I se închină trebuie să I se închine în duh și în adevăr. I-a zis femeia: Știm că va veni Mesia, Care Se cheamă Hristos; când va veni, Acela ne va vesti nouă toate. Iisus i-a zis: Eu sunt, Cel ce vorbesc cu tine. Dar atunci au sosit ucenicii Lui. Și se mirau că vorbea cu o femeie. Însă nimeni n-a zis: Ce o întrebi? sau: Ce vorbești cu ea? Iar femeia și-a lăsat găleata și s-a dus în cetate și a zis oamenilor: Veniți să vedeți un om care mi-a spus toate câte am făcut. Nu cumva acesta este Hristos? Și au ieșit din cetate și veneau către El. Între timp, ucenicii Lui Îl rugau, zicând: Învățătorule, mănâncă. Iar El le-a zis: Eu am de mâncat o mâncare pe care voi nu o știți. Ziceau, deci, ucenicii între ei: Nu cumva I-a adus cineva să mănânce? Iisus le-a zis: Mâncarea Mea este să fac voia Celui Care M-a trimis pe Mine și să săvârșesc lucrul Lui. Nu ziceți voi că mai sunt patru luni și vine secerișul? Iată, zic vouă: Ridicați ochii voștri și priviți holdele, că sunt albe pentru seceriș. Iar cel ce seceră primește plată și adună roade spre viață veșnică, pentru ca împreună să se bucure și cel ce seamănă și cel ce seceră. Căci în aceasta se adeverește cuvântul: Că unul este semănătorul și altul secerătorul. Eu v-am trimis să secerați ceea ce voi n-ați muncit; alții au muncit și voi ați intrat în munca lor. Și mulți samarineni din cetatea aceea au crezut în El, pentru cuvântul femeii care mărturisea: Mi-a spus toate câte am făcut. Deci, după ce au venit la El, samarinenii Îl rugau să rămână la ei. Și a rămas acolo două zile. Și mult mai mulți au crezut pentru cuvântul Lui. Iar femeii îi ziceau: Credem nu numai pentru cuvântul tău, căci noi înșine am auzit și știm că Acesta este cu adevărat Hristos, Mântuitorul lumii

cristiboss56 23.05.2022 17:52:31

Le-a zis Iisus: Daca Dumnezeu are fi Tatal vostru, M-ati iubi pe Mine, caci de la Dumnezeu am iesit si am venit. Pentru ca n-am venit de la Mine insumi, ci El M-a trimis.
De ce nu intelegeti vorbirea Mea? Fiindca nu puteti sa dati ascultare cuvantului Meu.
Voi sunteti din tatal vostru diavolul si vreti sa faceti poftele tatalui vostru. El, de la inceput, a fost ucigator de oameni si nu a stat intru adevar, pentru ca nu este adevar intru el. Cand graieste minciuna, graieste dintru ale sale, caci este mincinos si tatal minciunii.
Dar pe Mine, fiindca spun adevarul, nu Ma credeti.
Cine dintre voi Ma vadeste de pacat? Daca spun adevarul, de ce voi nu Ma credeti?
Cel care este de la Dumnezeu asculta cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultati pentru ca nu sunteti de la Dumnezeu.
Au raspuns iudeii si I-au zis: Oare, nu zicem noi bine ca Tu esti samarinean si ai demon?
A raspuns Iisus: Eu nu am demon, ci cinstesc pe Tatal Meu, si voi nu Ma cinstiti pe Mine.
Dar Eu nu caut slava Mea. Este cine sa o caute si sa judece.
Adevarat, adevarat zic voua: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, nu va vedea moartea in veac.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 8 (42-51)

cristiboss56 25.05.2022 09:39:26

Deci ridicandu-Si Iisus ochii si vazand ca multime multa vine catre El, a zis catre Filip: De unde vom cumpara paine, ca sa manance acestia?
Iar aceasta o zicea ca sa-l incerce, ca El stia ce avea sa faca.
Si Filip i-a raspuns: Paini de doua sute de dinari nu le vor ajunge, ca sa ia fiecare cate putin.
Si a zis Lui unul din ucenici, Andrei, fratele lui Simon Petru:
Este aici un baiat care are cinci paini de orz si doi pesti. Dar ce sunt acestea la atatia?
Si a zis Iisus: Faceti pe oameni sa se aseze. Si era iarba multa in acel loc. Deci au sezut barbatii in numar ca la cinci mii.
Si Iisus a luat painile si, multumind, a dat ucenicilor, iar ucenicii celor ce sedeau; asemenea si din pesti, cat au voit.
Iar dupa ce s-au saturat, a zis ucenicilor Sai: adunati faramiturile ce au ramas, ca sa nu se piarda ceva.
Deci au adunat si au umplut douasprezece cosuri de faramituri, care au ramas de la cei ce au mancat din cele cinci paini de orz.
Iar oamenii vazand minunea pe care a facut-o, ziceau: Acesta este intr-adevar Proorocul, Care va sa vina in lume.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 6 (5-14)

cristiboss56 26.05.2022 09:31:59

Si a zis: Spre judecata am venit in lumea aceasta, ca cei care nu vad sa vada, iar cei care vad sa fie orbi.
Si au auzit acestea unii dintre fariseii, care erau cu El, si I-au zis: Oare si noi suntem orbi?
Iisus le-a zis: Daca ati fi orbi n-ati avea pacat. Dar acum ziceti: Noi vedem. De aceea pacatul ramane asupra voastra.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 9 (39-41)

Adevarat, adevarat zic voua: Cel ce nu intra pe usa, in staulul oilor, ci sare pe aiurea, acela este fur si talhar.
Iar cel ce intra prin usa este pastorul oilor.
Acestuia portarul ii deschide si oile asculta de glasul lui, si oile sale le cheama pe nume si le mana afara.
Si cand le scoate afara pe toate ale sale, merge inaintea lor, si oile merg dupa el, caci cunosc glasul lui.
Iar dupa un strain, ele nu vor merge, ci vor fugi de el, pentru ca nu cunosc glasul lui.
Aceasta pilda le-a spus-o Iisus, dar ei n-au inteles ce inseamna cuvintele Lui.
A zis deci iarasi Iisus: Adevarat, adevarat zic voua: Eu sunt usa oilor.
Toti cati au venit mai inainte de Mine sunt furi si talhari, dar oile nu i-au ascultat.
Eu sunt usa: de va intra cineva prin Mine, se va mantui; si va intra si va iesi si pasune va afla.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 10 (1-9)

cristiboss56 27.05.2022 12:36:35

Pentru aceasta Ma iubeste Tatal, fiindca Eu Imi pun sufletul, ca iarasi sa-l iau.
Nimeni nu-l ia de la Mine, ci Eu de la Mine Insumi il pun. Putere am Eu ca sa-l pun si putere am iarasi ca sa-l iau. Aceasta porunca am primit-o de la Tatal Meu.
Iarasi s-a facut dezbinare intre iudei, pentru cuvintele acestea.
Si multi dintre ei ziceau: Are demon si este nebun. De ce sa-L ascultati?
Altii ziceau: Cuvintele acestea nu sunt ale unui demonizat. Cum poate un demon sa deschida ochii orbilor?
Si era atunci la Ierusalim sarbatoarea innoirii templului si era iarna.
Iar Iisus umbla prin templu, in pridvorul lui Solomon.
Deci L-au impresurat iudeii si Ii ziceau: Pana cand ne scoti sufletul? Daca Tu esti Hristosul, spune-o noua pe fata.
Iisus le-a raspuns: V-am spus si nu credeti. Lucrarile pe care le fac in numele Tatalui Meu, acestea marturisesc despre Mine.
Dar voi nu credeti, pentru ca nu sunteti dintre oile Mele.
Oile Mele asculta de glasul Meu si Eu le cunosc pe ele, si ele vin dupa Mine.
Si Eu le dau viata vesnica si nu vor pieri in veac, si din mana Mea nimeni nu le va rapi.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 10 (17-28)

cristiboss56 28.05.2022 11:33:04

Oile Mele asculta de glasul Meu si Eu le cunosc pe ele, si ele vin dupa Mine.
Si Eu le dau viata vesnica si nu vor pieri in veac, si din mana Mea nimeni nu le va rapi.
Tatal Meu, Care Mi le-a dat, este mai mare decat toti, si nimeni nu poate sa le rapeasca din mana Tatalui Meu.
Iar Eu si Tatal Meu una suntem.
Iarasi au luat pietre iudeii ca sa arunce asupra Lui.
Iisus le-a raspuns: Multe lucruri bune v-am aratat voua de la Tatal Meu. Pentru care din ele, aruncati cu pietre asupra Mea?
I-au raspuns iudeii: Nu pentru lucru bun aruncam cu pietre asupra Ta, ci pentru hula si pentru ca Tu, om fiind, Te faci pe Tine Dumnezeu.
Iisus le-a raspuns: Nu e scris in Legea voastra ca "Eu am zis: dumnezei sunteti?"
Daca i-a numit dumnezei pe aceia catre care a fost cuvantul lui Dumnezeu - si Scriptura nu poate sa fie desfiintata -
Despre Cel pe care Tatal L-a sfintit si L-a trimis in lume, voi ziceti: Tu hulesti, caci am spus: Fiul lui Dumnezeu sunt?
Daca nu fac lucrarile Tatalui Meu, sa nu credeti in Mine.
Iar daca le fac, chiar daca nu credeti in Mine, credeti in aceste lucrari, ca sa stiti si sa cunoasteti ca Tatal este in Mine si Eu in Tatal.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 10 (27-38)

cristiboss56 30.05.2022 10:53:24

Iar unii dintre ei s-au dus la farisei si le-au spus cele ce facuse Iisus.
Deci arhiereii si fariseii au adunat sinedriul si ziceau: Ce facem, pentru ca Omul Acesta face multe minuni?
Daca-L lasam asa toti vor crede in El, si vor veni romanii si ne vor lua tara si neamul.
Iar Caiafa, unul dintre ei, care in anul acela era arhiereu le-a zis: Voi nu stiti nimic;
Nici nu ganditi ca ne este mai de folos sa moara un om pentru popor, decat sa piara tot neamul.
Dar aceasta n-a zis-o de la sine, ci, fiind arhiereu al anului aceluia, a proorocit ca Iisus avea sa moara pentru neam,
Si nu numai pentru neam, ci si ca sa adune laolalta pe fiii lui Dumnezeu cei imprastiati.
Deci, din ziua aceea, s-au hotarat ca sa-L ucida.
De aceea Iisus nu mai umbla pe fata printre iudei, ci a plecat de acolo intr-un tinut aproape de pustie, intr-o cetate numita Efraim, si acolo a ramas cu ucenicii Sai.
Si era aproape Pastile iudeilor si multi din tara s-au suit la Ierusalim, mai inainte de Pasti, ca sa se curateasca.
Deci cautau pe Iisus si, pe cand stateau in templu, ziceau intre ei: Ce vi se pare? Oare nu va veni la sarbatoare?
Iar arhiereii si fariseii dadusera porunci, ca daca va sti cineva unde este, sa dea de veste, ca sa-L prinda.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 11 (45-57)

cristiboss56 31.05.2022 12:06:24

Deci fariseii ziceau intre ei: Vedeti ca nimic nu folositi! Iata, lumea s-a dus dupa El.
Si erau niste elini din cei ce se suisera sa se inchine la sarbatoare.
Deci acestia au venit la Filip, cel ce era din Betsaida Galileii, si l-au rugat zicand: Doamne, voim sa vedem pe Iisus.
Filip a venit si i-a spus la Andrei, si Andrei si Filip au venit si I-au spus lui Iisus.
Iar Iisus le-a raspuns, zicand: A venit ceasul ca sa fie preaslavit Fiul Omului.
Adevarat, adevarat zic voua ca daca grauntele de grau, cand cade in pamant, nu va muri, ramane singur; iar daca va muri, aduce multa roada.
Cel ce isi iubeste sufletul il va pierde; iar cel ce isi uraste sufletul in lumea aceasta il va pastra pentru viata vesnica.
Daca-Mi slujeste cineva, sa-Mi urmeze, si unde sunt Eu, acolo va fi si slujitorul Meu. Daca-Mi slujeste cineva, Tatal Meu il va cinsti.
Acum sufletul Meu e tulburat, si ce voi zice? Parinte, izbaveste-Ma, de ceasul acesta. Dar pentru aceasta am venit in ceasul acesta.
Parinte, preaslaveste-Ti numele! Atunci a venit glas din cer: Si L-am preaslavit si iarasi Il voi preaslavi.
Iar multimea care sta si auzea zicea: A fost tunet! Altii ziceau: Inger I-a vorbit!
Iisus a raspuns si a zis: Nu pentru Mine s-a facut glasul acesta, ci pentru voi.
Acum este judecata acestei lumi; acum stapanitorul lumii acesteia va fi aruncat afara.
Iar Eu, cand Ma voi inalta de pe pamant, ii voi trage pe toti la Mine.
Iar aceasta zicea, aratand cu ce moarte avea sa moara.
I-a raspuns deci multimea: Noi am auzit din Lege ca Hristosul ramane in veac; si cum zici Tu ca Fiul Omului trebuie sa fie inaltat? Cine este acesta, Fiul Omului?
Deci le-a zis Iisus: Inca putina vreme Lumina este cu voi. Umblati cat aveti Lumina ca sa nu va prinda intunericul. Caci cel ce umbla in intuneric nu stie unde merge.
Cat aveti Lumina, credeti in Lumina, ca sa fiti fii ai Luminii. Acestea le-a vorbit iisus si, plecand, S-a ascuns de ei.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 12 (19-36)

cristiboss56 01.06.2022 12:39:31

Si, desi a facut atatea minuni inaintea lor, ei tot nu credeau in El,
Ca sa se implineasca cuvantul proorocului Isaia, pe care l-a zis: "Doamne, cine a crezut in ceea ce a auzit de la noi? Si bratul Domnului cui s-a descoperit?"
De aceea nu puteau sa creada, ca iarasi a zis Isaia:
"Au orbit ochii lor si a impietrit inima lor, ca sa nu vada cu ochii si sa nu inteleaga cu inima si ca nu cumva sa se intoarca si Eu sa-i vindec"
Acestea a zis Isaia, cand a vazut slava Lui si a grait despre El.
Totusi si dintre capetenii multi au crezut in El, dar nu marturiseau din pricina fariseilor, ca sa nu fie izgoniti din sinagoga;
Caci au iubit slava oamenilor mai mult decat slava lui Dumnezeu.
Iar Iisus a strigat si a zis: Cel ce crede in Mine nu crede in Mine, ci in Cel ce M-a trimis pe Mine.
Si cel ce Ma vede pe Mine vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine.
Eu, Lumina am venit in lume, ca tot cel ce crede in Mine sa nu ramana intuneric.
Si daca aude cineva cuvintele Mele si nu le pazeste, nu Eu il judec; caci n-am venit ca sa judec lumea ci ca sa mantuiesc lumea.

Sfanta Evanghelie dupa Ioan 12 (36-47)

cristiboss56 02.06.2022 18:44:01

Si impreuna cu El au rastignit doi talhari: unul de-a dreapta si altul de-a stanga Lui.
Si s-a implinit Scriptura care zice: Cu cei fara de lege a fost socotit.
Iar cei ce treceau pe acolo Il huleau, clatinandu-si capetele si zicand: Huu! Cel care darami templul si in trei zile il zidesti.
Mantuieste-Te pe Tine Insuti, coborandu-Te de pe cruce!
De asemenea si arhiereii, batjocorindu-L intre ei, impreuna cu carturarii, ziceau: Pe altii a mantuit, dar pe Sine nu poate sa Se mantuiasca!
Hristos, regele lui Israel, sa Se coboare de pe cruce, ca sa vedem si sa credem. Si cei impreuna rastigniti cu El Il ocarau.
Iar cand a fost ceasul al saselea, intuneric s-a facut peste tot pamantul pana la ceasul al noualea.
Si la al noualea ceas, a strigat Iisus cu glas mare: Eloi, Eloi, lama sabahtani?, care se talmaceste: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai parasit?
Iar unii din cei ce stateau acolo, auzind, ziceau: Iata, il striga pe Ilie.
Si, alergand, unul a inmuiat un burete in otet, l-a pus intr-o trestie si I-a dat sa bea, zicand: Lasati sa vedem daca vine Ilie ca sa-L coboare.
Iar Iisus, scotand un strigat mare, Si-a dat duhul.
Si catapeteasma templului s-a rupt in doua, de sus pana jos.

Sfanta Evanghelie dupa Marcu 16 (9-20)

Si pe cand vorbeau ei acestea, El a stat in mijlocul lor si le-a zis: Pace voua.
Iar ei, inspaimantandu-se si infricosandu-se, credeau ca vad duh.
Si Iisus le-a zis: De ce sunteti tulburati si pentru ce se ridica astfel de ganduri in inima voastra?
Vedeti mainile Mele si picioarele Mele, ca Eu Insumi sunt; pipaiti-Ma si vedeti, ca duhul nu are carne si oase, precum Ma vedeti pe Mine ca am.
Si zicand acestea, le-a aratat mainile si picioarele Sale.
Iar ei inca necrezand de bucurie si minunandu-se, El le-a zis: Aveti aici ceva de mancare?
Iar ei i-au dat o bucata de peste fript si dintr-un fagure de miere.
Si luand, a mancat inaintea lor.
Si le-a zis: Acestea sunt cuvintele pe care le-am grait catre voi fiind inca impreuna cu voi, ca trebuie sa se implineasca toate cele scrise despre Mine in Legea lui Moise, in prooroci si in psalmi.
Atunci le-a deschis mintea ca sa priceapa Scripturile.
Si le-a spus ca asa este scris si asa trebuie sa patimeasca Hristos si asa sa invieze din morti a treia zi.
Si sa se propovaduiasca in numele Sau pocainta spre iertarea pacatelor la toate neamurile, incepand de la Ierusalim.
Voi sunteti martorii acestora.
Si iata, Eu trimit peste voi fagaduinta Tatalui Meu; voi insa sedeti in cetate, pana ce va veti imbraca cu putere de sus.
Si i-a dus afara pana spre Betania si, ridicandu-Si mainile, i-a binecuvantat.
Si pe cand ii binecuvanta, S-a despartit de ei si S-a inaltat la cer.
Iar ei, inchinandu-se Lui, s-au intors in Ierusalim cu bucurie mare.
Si erau in toata vremea in templu, laudand si binecuvantand pe Dumnezeu. Amin.

Sfanta Evanghelie dupa Luca 24 (36-53)

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:29:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.