Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Romania. 18300 de biserici, 425 de spitale . (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10292)

voxdei55 04.08.2010 19:23:45

Citat:

În prealabil postat de anamaria.petre (Post 274972)
Voxdei, desi nu sunt de acord cu tine si cu ce ai scris mai sus, poate ar fi mai bine ca Biserica sa se finanteze exclusiv din contributiile noaste, ca sa nu mai existe discutii.

Cel mai bine ar fi ca Sfantul Sinod sa stabileasca, in functie de nevoile Bisericii si de numarul de enoriasi, o taxa lunara benevola (eventual diferentiata in functie de avere) pe care toti crestinii ortodocsi sa se angajeze sa o plateasca.

Cred ca s-ar strange mai multi bani decat cei primiti acum de la stat si nici nu am mai cheltui din banii ateilor si altor religii care intra la gramada in buget. E biserica noastra, sa o tinem cu banii nostri.

Bravo stimata doamna,e o idee buna.Eu spun anumite lucruri aici dar sa stiti ca am dat si eu contibutii la biserica din convingere ,atunci cand chiar am considerat ca trebuie.Nu sant ateu dar sant total impotriva unor aspecte ale preotilor,grandomanie si luxul.Ce imagine..IIsus cala re pe magarus iar preasfintitii nostri in jeepuri,cu lanturi groase la gat,predicand smerenia.Idilic nu?

Anytza 04.08.2010 19:24:12

Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 274966)
Da ..si platesc taxe catre stat si asigura ceva locuri de munca.Asta e economie..nu insela torie

"Modernizarea armatei române necesită, în următorii 10 ani, 13 miliarde euro, doar pentru programele mari de înzestrare, planificate atât pentru forțele aeriene, cât și pentru cele terestre și navale."

si Bisericile ofera locuri de munca.

gabriela8 04.08.2010 19:25:02

Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 274976)
Bravo stimata doamna,e o idee buna.Eu spun anumite lucruri aici dar sa stiti ca am dat si eu contibutii la biserica din convingere ,atunci cand chiar am considerat ca trebuie.Nu sant ateu dar sant total impotriva unor aspecte ale preotilor,grandomanie si luxul.Ce imagine..IIsus cala re pe magarus iar preasfintitii nostri in jeepuri,cu lanturi groase la gat,predicand smerenia.Idilic nu?

Lasati judecata lui Dumnezeu!

voxdei55 04.08.2010 19:26:27

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 274971)
Dar cine va pune sa platiti? Va cere cineva bani? Daca sunteti amabil serviti preotul cu o prajitura iar daca nici asta nu va lasa inima nu il serviti cu nimic, oricum el va veni in casele credinciosilor vestindu-L pe Hristos!

Nu vine gratis...am vazut cu ochii mei un preot ocolind niste babe amarate cu nu aveau bani..iar casa era la margine de sat prin noroi

gabriela8 04.08.2010 19:28:00

Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 274979)
Nu vine gratis...am vazut cu ochii mei un preot ocolind niste babe amarate cu nu aveau bani..iar casa era la margine de sat prin noroi

:17::22: Fara comentariu...

voxdei55 04.08.2010 19:28:21

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 274977)
"Modernizarea armatei române necesită, în următorii 10 ani, 13 miliarde euro, doar pentru programele mari de înzestrare, planificate atât pentru forțele aeriene, cât și pentru cele terestre și navale."

Cu armata e alta discutie..are alt rol si nu are lagatura cu biserica.Locuri de munca la biserica..?Care..de tarcovnic sau de vandut lumanari?..Deja sant ocupate

sophia 04.08.2010 19:29:18

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 274977)

In tara, bisericile ortodoxe? Ce locuri de munca ofera?

Anytza 04.08.2010 19:29:32

Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 274981)
Cu armata e alta discutie..are alt rol si nu are lagatura cu biserica.Locuri de munca la biserica..?Care..de tarcovnic sau de vandut lumanari?..Deja sant ocupate

atunci spitalele ce legatura au?

voxdei55 04.08.2010 19:30:06

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 274978)
Lasati judecata lui Dumnezeu!

Nu e chiar asa..avem dreptul la a ne spune parerea si asta in toate aspectele.

gabriela8 04.08.2010 19:30:41

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 274982)
In tara, bisericile ortodoxe? Ce locuri de munca ofera?

Cantaret sau dascal, lumanarar, paraclisier etc

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:05:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.