Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   mesaj de la noul ierusalim (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10526)

mariamargareta 05.11.2010 11:41:46

Așa-zisa “criză spirituală din sânul BOR” nu legitimează nici schisma, nici erezia, și cu atât mai puțin înșelătoria conștientă, toate practicate pe scară largă de către pucioșii de la "Noul Ierusalim".
În realitate, nu există nici o criză spirituală în BOR.
A vorbi de o “criză spirituală” înseamnă a evidenția grave conflicte de doctrină în sânul Bisericii, căci în aceasta constă “spiritualitatea”. Dar Biserica a reușit să aplaneze de-a lungul timpului toate conflictele de conștiință, stabilind un canon limpede și ferm pentru ca acestea să nu mai apară niciodată.
Ceea ce numești “slaba propovăduire pentru a face copii” nu ține de spiritualitate, ci de misiune. Dar misiunea înseamnă cu totul altceva; nu este "misiunea" preotului ca să-i îndemne pe bărbat și pe femeie să facă copii și mai ales câți să facă: unul, doi, zece, douăzeci. Se confundă adesea misiunea preotului cu aceea a unui consilier marital. Se confundă adesea rolul duhovnicului, ca și când acesta poate și ar fi obligat să dicteze în amănunt viața fiecărui penitent, inclusiv în cele mai intime aspecte sexuale, în loc să rămână la postura firească de sfătuitor, și asta numai în linii generale. Preotul nici nu poate, nici nu este obligat și nici nu are voie să se facă un păpușar care-i manevrează pe credincioși ca pe niște marionete. El nu este nici moașă comunală, nici sexologul de serviciu pentru Tanța și Costel.
Nu mai este timpul de a merge preotul din poartă în poartă, îndată ce toate bisericile sunt deschise și nimeni nu-ți cere taxă de intrare la ușă. Nici nu-ți bagă nimeni mâna în buzunar, nici nu-ți dă peste mână. Cine te oprește să intri? Zice o vorbă în popor: “Popa nu toacă de două ori pentru o babă surdă”.
Expresia “stau înfipți în biserici” este vag răutăcioasă. Acolo este locul preoților, în biserici, și măcar de ar sta acolo cât mai mult le permite timpul și sănătatea. Biserica este locul consacrat de întâlnire al creștinilor cu Dumnezeu.
Cei care au nemulțumiri, din cauza mândriei le au. Cine-i oprește să fie desăvârșiți în Biserica în care au fost botezați? Dar ei cred că desăvârșirea este neapărat în altă parte, în ograda vecinului, acolo unde îi așteaptă dulceața fructului oprit. De aceea aleargă la secte, și de aceaa ajung din lac în puț.

vsovivi 05.11.2010 13:06:53

Unii vor ține ca orbii de bâtă (nu de toiag) de minciuna cu care au fost privilegiați, a lor sau a altora, și de necredință și de minteresul lor mocirlos pentru a dezinforma și a dezbina și a huli la nesfârșit, ajungând să primească aplauze deșarte de la celelalte sărmane suflete reBelle... iar spre sfârșit, când vor constata ce munte de gunoaie și de nisisip și-au clădit în drumul lor spre mântuire, să vezi ce o să miorlăie, de mămica focului, căci grea va fi munca la lopată, singura șansă pentru ca să-și eliberze drumul spre Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu...de la Pucioasa.

Deci nu mai insista de frică ca să te vadă nenea cum înfierezi proletar pe nevinovați, văduve și orfani crezând totuși că faci bine, postând mereu lucruri de o reală valoare din Cuvânt dar ridiculizându-i ca pe clowni și distrându-te de ei ca de ciudați.

Nu te amăgi, nu poți fi și cu mamona și cu antichrist dar și cu Domnul nostru Iisus Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu ce se plinește pe Sine prin drepți și sfinți și umili după ce mai înainte grăiește prin prooroci... peste pământ. Trebuie să te decizi, ori primești Cuvântul și cauți să te faci ucenic în taină, adică să-L trăiești, sau o lași baltă de tot, ca nu cumva să te facă diavolul avocat sau procuror al acuzării, că va fi vai de tine, că trebuie apoi să joci așa cum îți cântă toți dracii, că ei au vechime mai multă la activ, și experiența păcătuirii, căci ei știu findcă au făcut păcatul, au îndrăznit să cunoască ''binele''... și răul. Deci nu te amăgii că nu te poți ascunde în ''vrednicia'' procurorului mincinos al acuzării sau in competența criticului de artă sau să te înfrățești cu grămăticul și echipa... ăia care au pus bețe în roate când s-a rezidit templul cel vechi din Ierusalimul pătimirii, pe vremea lui Ezdra proorocul.

Acum e vorba de Noul Ierusalim al Slavei care înseamnă Fii cu Duhurile... Sfinte.

Deci nu ai să scapi crezând că faci aici așa o viclenie frumoasă, osândind pe pucioși mereu ca eretici și sectanți, așa de ochii gLumii și de frica lui nenea și a lui tanti grijania, dar pe de altă parte să aduci pe tapet lucruri atât de frumoase și serioase din Cuvânt. Căci nu ți se va scrie înțelepciune ca șerpii și fără de răutate ca porumbeii ci viclenie și prostie ți se va scrie, că doar azi nu e nimeni care să te dea afară din Biserică, cum era pe vreme antichristului ceaușescu și dej și iliescu...

Deci nu tot crea tu iluzia unei certe, o groază și o frică monstruoasă, de parcă ar fi BOR prigonitoare și inchizitoare că nu e cazul... căci și preoți din BOR sunt destui care cred în Cuvântul lui Dumnezeu... de la Pucioasa, numele cel nou al Domnului... Iisus Hristos.

Iar cu schizma și erezia și alte minciuni... e ridicol să crezi că vei putea face așa cum au făcut jidovii, scoțând vorbă mincinoasă că defapt ucenicii l-au furat pe Iisus din mormânt, că așa faceți și voi, ziceți că proorocii vorbesc și inventează de la ei ce este scris acolo, păi dacă ar fi așa, chiar și așa, ar trebui să ne închinăm la ei ca la Dumnezeu căci este perfecțiunea ceea ce se grăiește acolo... deci dacă doar omul ar grăi, așa cum susțineți voi, ar trebui să-l socotim cel mai luminat om, dar iată că voi oriceați face nu aveți argument și sunteți neserioși, căci ce se dăruie de acolo e perfect conform cu Noul Testament, cu Apocaliipsa și cu Vechiul Testament... și cine poate ști altcineva decât Dumnezeu, că dracul uită în mândria lui că dacă n-ar uita atunci și-ar aminti de toate ispitele și minciunile sale... și-ar aminti și ar recunoaște că numai Dumnezeu știe pe Adevărul și că el nu face altceva decât că le mai nimerește...

Deci nu ei s-au rupt ci au fost alungați, gata să li se răpească ce le-a dăruit Dumnezeu, nu sunt eretici că nu ei interpretează ci chiar Dumnezeu despecetluiește Tainele, nu sunt sectanți căci e la Lumină toată lucrarea lor și nu au credința ascunsă sub obroc, și nu mint ca să zici că ar fi prooroci mincinoși ci ei au părăsit gLumea și trăiesc conform cu credința și cu Adevărul și cu veșnicia.

Așa că nu te amăgi că păcălești pe cineva... până și pe cei aleși, adică pe poporul cel mic al Lui Dumnezeu... oricât ai încerca, doar ce smintiți se smintesc fiindcă trăiesc în sminteală, adică au lepădat virtuțile și au pus în loc soluțiile... câștigul cel lesne, rapid și murdar...

Toiagul este Cuvântul lui Dumnezeu care bate cu smerenie la poarta sufletului din inima ta... Ferice de cine deschide nu doar din curiozitate macabră sau pentru a împlini încă un poft, soft, moft... o pretenție gLumească la modă... moda de a acuja și huli, fericirea prostului ciorb ce râde de boala spartă a altuia, un sadism inutil și o aparentă scăpare de greu, ai scăpat tu și el de un pai din ochiul lui dar aveți amândoi bârna din ochiululhul tău cel viclean, așa mămos de parcă ar sulimeniza pe cel mititel cum să salute frumos pe nenea și cum să stea frumos la masă când după cafea le ghicește tanti grijania viitorul lor în zaț.

IonelS 05.11.2010 13:19:38

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 302784)
Așa-zisa “criză spirituală din sânul BOR” nu legitimează nici schisma, nici erezia, și cu atât mai puțin înșelătoria conștientă, toate practicate pe scară largă de către pucioșii de la "Noul Ierusalim".
În realitate, nu există nici o criză spirituală în BOR.
A vorbi de o “criză spirituală” înseamnă a evidenția grave conflicte de doctrină în sânul Bisericii, căci în aceasta constă “spiritualitatea”. Dar Biserica a reușit să aplaneze de-a lungul timpului toate conflictele de conștiință, stabilind un canon limpede și ferm pentru ca acestea să nu mai apară niciodată.
Ceea ce numești “slaba propovăduire pentru a face copii” nu ține de spiritualitate, ci de misiune. Dar misiunea înseamnă cu totul altceva; nu este "misiunea" preotului ca să-i îndemne pe bărbat și pe femeie să facă copii și mai ales câți să facă: unul, doi, zece, douăzeci. Se confundă adesea misiunea preotului cu aceea a unui consilier marital. Se confundă adesea rolul duhovnicului, ca și când acesta poate și ar fi obligat să dicteze în amănunt viața fiecărui penitent, inclusiv în cele mai intime aspecte sexuale, în loc să rămână la postura firească de sfătuitor, și asta numai în linii generale. Preotul nici nu poate, nici nu este obligat și nici nu are voie să se facă un păpușar care-i manevrează pe credincioși ca pe niște marionete. El nu este nici moașă comunală, nici sexologul de serviciu pentru Tanța și Costel.
Nu mai este timpul de a merge preotul din poartă în poartă, îndată ce toate bisericile sunt deschise și nimeni nu-ți cere taxă de intrare la ușă. Nici nu-ți bagă nimeni mâna în buzunar, nici nu-ți dă peste mână. Cine te oprește să intri? Zice o vorbă în popor: “Popa nu toacă de două ori pentru o babă surdă”.
Expresia “stau înfipți în biserici” este vag răutăcioasă. Acolo este locul preoților, în biserici, și măcar de ar sta acolo cât mai mult le permite timpul și sănătatea. Biserica este locul consacrat de întâlnire al creștinilor cu Dumnezeu.
Cei care au nemulțumiri, din cauza mândriei le au. Cine-i oprește să fie desăvârșiți în Biserica în care au fost botezați? Dar ei cred că desăvârșirea este neapărat în altă parte, în ograda vecinului, acolo unde îi așteaptă dulceața fructului oprit. De aceea aleargă la secte, și de aceaa ajung din lac în puț.

Respect parerea oricui, insa pe subiectele abordate de tine te simti cumva mai presus ca niste duhovnici precum Arsenie Papcioc, Iustin Parvu, etc. ?
Daca sfintii apostoli faceau la fel, sa stea infipti pe undeva,...., "aleluia" credinta-n lume !

mariamargareta 05.11.2010 13:54:19

Nu s-a auzit despre duhovnicii Arsenie Papcioc și Iustin Pârvu nici "să bată din ușă-n ușă" ca să facă prozelitism ortodox, nici să-i consilieze pe tinerii însurăței, veniți sfios la scaunul spovedaniei, despre cum să folosească sau nu prezervativul: pe față sau pe dos. Fiecare a stat cuminte în biserica lui, la locul de metanie, și s-a ocupat mai mult cu rugăciunea și cu postul.
Așa că las-o mai moale și nu mai fă pe lupul moralist care se uită la BOR ca la Scufița Roșie. Lasă-i pe sectari, că ei știu meserie, nu ca tine, începător și diletant.

vsovivi 05.11.2010 18:08:49

Degeaba încerci să-ți asiguri spatele la duhovnici ferindu-i de prozelitism ca să li se pară altora că aperi o cauză, cauza duhovnicilor, cauza bisericii... dejaba, că se vede cât colo că ai bellit câinii și pisicile și după ce le-ai folosit blana făcându-ți rochiță cu pete, ai aruncat hoiturile în curte la alții și miorlăi întruna de mama focului că de acolo vine putoareaoarea, din curțile și grădinile alea... acuzând și trăgând ipisisikaa de coadă ca să te credem că ești un fel de petrică și lupul din poveste și că lupul pe care ni-l prezinți dumneata e chiar lupul cel rău, crezând că o să fi plătită pe post de trăgătoare de sfoară, pe sfoara de la sirena lui Roaită... Nu te amăgii că lupul vă dirijează pe voi și se vede și o să stai închisă apoi, de tanti grijania, uite cam așa, căci dacă ți-a trebuit party, party o să-ți găsești, mai ales că petele de pe rochița ta sunt roșii... în loc să fi fost negre... că așa s-ar fi cuvenit.

Deci nu te mai agita dejaba, că oricum nu te mai cred!

mariamargareta 05.11.2010 18:24:49

265.Cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim–Pucioasa” superlativul absolut

265. CEL...CEA... MAI MARE - sau cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim – Pucioasa” până și superlativul absolut (IV)

*

Cea mai mare grijă a pucioșilor va trebui să fie “mângâierea zbaterii în care trudește Domnul să-Și arate slava Sa”:

“Acest cuvânt este pentru timpul care mai este de lucrat, și nimeni nu va mai avea îndreptățire dacă va lipsi de la lucru fără binecuvântate pricini, căci slava Domnului se zbate să-și facă arătarea, și voi să nu mai aveți mai mare grijă decât să mângâiați zbaterea în care trudește Domnul să-Și arate slava Sa. ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 6.10.1991)

Cea mai mare grijă a pucioșilor va trebui să fie “rugăciunea cea vie a Duhului Sfânt lucrător în ei”:

“Să nu aveți grijă mai mare ca și grija pentru a ține aprins focul jertfei care arde de la rugăciunea cea vie a Duhului Sfânt lucrător în voi. Asta a fost așteptarea Mea de veacuri, să am lucrarea Duhului Sfânt, Cel fără robie, Care lucrează din Sine și Care grăiește din Sine. ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 13-6-1993)

Cea mai mare grijă a pucioșilor va trebui să fie grija de liderii pucioși care aduc “Cuvântul”:

“Eu în toată vremea învățăturii Mele de peste tine te-am învățat să ai grijă de cei ce Mă poartă spre tine și de cei ce te poartă spre Mine și să nu ai o mai mare grijă ca grija aceasta care-ți dă viață ție înaintea Mea. (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 27-9-2003)

Cea mai mare grijă a pucioșilor va trebui să fie grija de rânduiala “Domnului” de la Pucioasa:

“ Dar pentru aceasta trebuie ascultare de rânduiala Mea, ca să stea inima ta în mâna Mea mereu, cu toate din ea, poporul Meu. Cea mai mare grijă, aceasta ar trebui să-ți fie...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 27-9-2003)

Cea mai mare grijă a pucioșilor va trebui să fie “Duhul Domnului lor în ei și între ei”:

“Cea mai mare grijă să vă fie Duhul Meu în voi.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 5-06-2003)

“... și de aceea v-am povățuit Eu ca cea mai mare grijă să vă fie Duhul Meu din voi și dintre voi, și fără această grijă nici o clipă să nu stați... (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 22-6-2003)

Cea mai mare grijă a pucioșilor va trebui să fie “pentru liderii lor cei trudiți” și “pentru pacea și puterea lucrului la izvodirea cărții Cuvântul lui Dumnezeu”:

“Cobor peste voi, copii trudiți la lucrul Meu și peste cei ce trudesc lângă voi pentru ființa cărții cuvântului Meu cel de cincizeci de ani. Cobor binecuvântare mare, dar cea mai mare grijă să nu fie între cei rămași ai Mei ca și grija de voi, cei ce trudiți, și de pacea din voi pentru puterea lucrului cel spre ființa cărții, fiilor.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 17-04-2005)

Cea mai mare grijă a pucioșilor va trebui să fie “împlinirea Cuvântului de la Pucioasa la vreme, și apoi de-a pururi”:

“...și tot cuvântul Meu trebuie împlinit la vreme, și apoi de-a pururi. Mai mare grijă ca aceasta să nu se vadă la voi, că voi trebuie să fiți sfinți din zori și până în zori, și așa să petreceți cu Mine, căci sfinții petrec cu Dumnezeu, fiilor. (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din21-4-2002)

Cea mai mare grijă a pucioșilor va trebui să fie “grija pentru cărarea de Cuvânt pe pământ”:

“O, Eu mereu te-am învățat și te-am rugat să nu ai o mai întâi și o mai mare grijă ca și grija pentru cărarea Mea cuvânt pe pământ.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 27-9-2006)

Cea mai mare grijă a pucioșilor va trebui să fie “ascultarea de călăuzele de la Pucioasa”:

“O, să nu ai grijă mai mare ziua și noaptea ca și grija de a Mă asculta așa cum Eu te călăuzesc să faci și să lucrezi, ca să nu te doară de la greșeala neascultării, tată.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 23-2-2010)

Cea mai mare grijă a Domnului Pucioasei este “grija de poporul Lui”:

“Cobor din Tatăl, cobor la poporul cuvântului Meu ca să-i dau vlagă și mereu să-i dau, că nu mai am în cer și pe pământ grijă mai mare ca și grija de el, fiindcă Îmi trebuie un popor credincios acum, la sfârșit de timp, ca să împlinesc prin credința lui venirea Mea cea de azi ...(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 2-5-2010)

mariamargareta 05.11.2010 22:04:27

265.Cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim–Pucioasa” superlativul absolut

265. CEL...CEA... MAI MARE - sau cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim – Pucioasa” până și superlativul absolut (V)

*
Cea mai mare minune din veac în veac este “credința”:

“Eu voiesc să arăt slava Mea, și lucrarea Mea lângă ea, dar pentru aceasta a trebuit și trebuie o credință minunată de la cei ce sunt așezați în staulul acestei lucrări, și nu este din veac în veac minune mai mare decât credința cea care a lucrat și a rămas lucrarea ei de la Avraam și până peste toată seminția lui, căci cei ce sunt purtați de sânul lui Avraam, lucrează ca Avraam, și mai mare se va chema cel ce va lucra acum. ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 20.6.1993)

“...dar minunea cea mai mare este credința, fiilor, căci ea le face pe toate a putea, pe toate ale ei(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12.12 1996)

Cea mai mare minune din veac în veac este “omul cel nou”:

“Am grăit prin gura apostolului Meu din grădina Mea care rostește peste tine cuvântul cel venit la el din cer, am grăit prin gurița lui înaintea ta și am spus prin Duhul Sfânt, prin vorbire de Duh Sfânt am spus că cea mai mare minune pe care am făcut-o Eu prin această lucrare din cer coborâtă este minunea omului cel nou, care trăiește după cuvântul lui Dumnezeu, care se mișcă întru cuvântul rostit de Dumnezeu, care-și ia prin cuvânt și prin împlinire de cuvânt chipul și asemănarea lui Dumnezeu, așa precum Eu l-am făcut pe om la început. ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 3-6-1995)

Cea mai mare minune este “ a face voia Celui de la Pucioasa” :

“Minune este să faci tu voia Mea și nu pe a ta. Mai mare minune ca aceasta nu poți tu să faci. [...]Omule, fă-te făcător de minuni, căci cea mai mare minune între cer și pământ este să faci tu voia Mea, și Eu te voi numi făcător de minuni, făcător de iubire.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 10.6.2001)

Cea mai mare minune este “omul cel născut de sus”:

Mai mare minune ca omul cel născut de sus nu este minune. (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 10.6.2001)

Cea mai mare minune este că “liderii pucioși scriu ca de la Dumnezeu”:

“O mulțime de scriitori scriu de la ei, iar voi scrieți de la Mine. Mai mare minune ca aceasta nu este pe pământ, nu este, fiilor, dar cine pricepe ca să caute spre ea și s-o ia în casa lui și s-o trăiască, și pe veci s-o trăiască?(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 2.8.2001)

Cea mai mare minune este că “Dumnezeul Pucioasei vine la liderii pucioși”:

Mai mare minune ca venirea Mea la voi, nu este.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 2.8.2001)

Cea mai mare minune este ca “poporul pucios să ia ceea ce îi dă Dumnezeul lui”:

“E mare înțelepciunea pe care am Eu să ți-o dau, dar cea mai mare minune este să iei ceea ce Eu îți dau să ai, [...] copilul Meu micuț.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 3-06-2003)

Cea mai mare minune este ca “poporul pucios să fie asemenea Dumnezeului lui”:

“Cea mai mare minune pe care o puteți face prin credința din voi este să fiți asemenea Mie și să Mă văd în voi, iar Eu să vă dau bucuria Duhului Sfânt,... .(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 20-9-2003)

Cea mai mare minune este ca “omul să-l lase pe Dumnezeul de la Pucioasa să trăiască în el și să-i primească apoi Cuvântul de învățătură ”:

“Lucrarea credinței omului în Dumnezeu îl face pe om făcător de minuni, și nu este o mai mare minune ca aceea de a-L lăsa omul pe Dumnezeu să trăiască în el, și să-I primească apoi cuvântul și să se hrănească cu el pentru ca să trăiască.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 13-7-2004)

Cea mai mare minune este “credința omului în venirea Dumnezeului Pucios - Cuvânt pe pământ”:

“[...]și iată, cea mai mare minune pe care o poate face omul pe pământ acum este credința lui în venirea Mea cuvânt pe pământ pentru învățătură de înviere, învățătură peste vii și peste morți, poporul Meu.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 27-10-2007)

Cea mai mare minune este “ împlinirea cuvântului de la Pucioasa”:

“Nu este minune mai mare între oameni ca și împlinirea cuvântului Meu.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 25-12-2006)

mariamargareta 06.11.2010 00:56:08

265. CEL...CEA... MAI MARE - sau cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim – Pucioasa” până și superlativul absolut (VI)

*
Cel mai mare rău este neumilința; cel mai mare rău este îngâmfarea:

“Nimeni nu mai știe ce este umilința. Învățătorul e îngâmfat și dă sfaturi, și el nu le aude, el nu este pildă înaintea celorlalți, și nu mai e un rău mai mare ca acesta. ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 18.6.1995)

Cel mai mare rău este neascultarea:

“Ce rău a făcut omul, fiilor? O, cel mai mare rău este neascultarea.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 1.12.1996)

Cea mai mare stricăciune este: “ascunderea în sine”:

“S-a săturat cerul de creștin ascuns în sine. Aceasta este cea mai mare stricăciune care roade la rădăcina acestei lucrări.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 8-11-1996)

“... cine vrea să urmeze pe Dumnezeu, să nu se ascundă în sine, ci să se lepede de sine. O, să nu se ascundă, căci aceasta este cea mai mare stricăciune care roade la rădăcina vieții veșnice, la rădăcina acestei lucrări.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 1.12.1996)

*
Cel mai mare idol este “meciul”, căci acest cuvânt este o scamatorie:

“Feriți-vă de acest cuvânt, meci“. Feriți-vă de scamatorie. Acesta este cel mai mare idol din vremile voastre. (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 9-3-1977)

Cel mai mare idol este “mintea omenească”:

“...căci cel mai mare idol este mintea omenească în care încape semeția omului, duhul care îl bucură și îl hrănește pe om pe pământ.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-7-2006)

mariamargareta 06.11.2010 15:43:25

265. CEL...CEA... MAI MARE - sau cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim – Pucioasa” până și superlativul absolut (VII)

*
Cea mai mare bucurie este “angajarea în lucrarea Domnului de la Pucioasa ”:

Lucrează cu Mine, și altă bucurie mai mare să nu ai, că vei fi Mie martor în fața noroadelor atunci când voi ieși deasupra cu lucrul Meu lucrat tainic, prin care Eu lucrez mântuirea care va să vină în curând.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 23-2-1991)

Cea mai mare bucurie este “găsirea și urmarea Domnului Pucioasei”:

“...că nu e bucurie mai mare în cer ca atunci când un om fără Dumnezeu vine spre Mine să Mă găsească și să Mă urmeze.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 19.12. 1996)

Cea mai mare bucurie este ” mărturisirea celor din cer de cei de pe pământ”:

“Dar cea mai mare bucurie pentru cei din cer este atunci când cei care-i mărturisesc pe ei pe pământ, trăiesc cu umilință legile cerului între cer și pământ, purtând grijă de venirea Mea în toată vremea.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 21.11. 1999)

Cea mai mare bucurie este “credința în venirea Domnului Pucioasei pe pământ”:

“...și nu mai e pentru cer mai mare bucurie ca această bucurie care vine de la credința în venirea Ta a celor mai mici între fiii cerului de pe pământ.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 7-4-2000)

Cea mai mare bucurie este “dragostea dintre Mire și mireasă”:

“...că acela așa Mă așteaptă, căci bucuria nunții e mare bucurie, iar dragostea dintre Mire și mireasă e cea mai mare bucurie de suflet.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 25.2.2001)
Cea mai mare bucurie este “cunoașterea Domnului înviat”:

“N-a mai fost bucurie mai mare pe pământ ca bucuria aceea când noi Te-am cunoscut înviat, Doamne...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 29.4.2001)

Cea mai mare bucurie este “vederea feței Domnului de către îngeri”:

“Cea mai mare bucurie o are îngerul omului atunci când el vede fața Mea.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 21.11. 2001)

Cea mai mare bucurie este “plânsul Maicii Domnului pentru Fiul ei”:

“De mila Ta plâng și în cer și pe pământ, că mă doare suspinul Tău de la om și nu am bucurie mai mare ca aceea că plâng pentru Tine, copil îndurerat și Dumnezeule nemângâiat. Maica durerii sunt,...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 6-5-2005)

Cea mai mare bucurie este “Cartea cuvântului de la Pucioasa în fața îngerilor”:

Cartea cuvântului Meu din mijlocul tău este cea mai mare bucurie a celor din cerul cel nevăzut, poporul Meu, ...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 28-8-2005)

Cea mai mare bucurie este “plânsul cel plin de pocăință al omului”:

“Nu este pentru suflet bucurie mai mare ca și plânsul cel plin de pocăință, cel plin de vindecare pentru răul din om.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 19-12-2008)

Cea mai mare bucurie este “învățătura, când o ai și poți s-o dai”:

“Și tu, scumpă mama Mea, alătură-te și te bucură învățând pe poporul Meu, că nu este bucurie mai mare ca învățătura când poți s-o dai, când poți lucra cu ea, mama Mea.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 14-10-2006)

Cea mai mare bucurie este “ bucuria cea care vine după durere”:

“Nu este bucurie mai mare ca și cea de după durere, și aceea este înviere, dar vai celui ce nu știe să înțeleagă așa și să prețuiască chemările Mele și să-Mi răspundă cu recunoștință când Eu îl ridic ca să fie el apoi și să rămână pentru înviere!” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 4-4-2010)

Cea mai mare bucurie este “să existe un popor de întâmpinare a Domnului la a doua Sa venire pe pământ”:

Cei asemenea Ție Te văd, Doamne. Cei ce Te văd sunt asemenea Ție, Doamne, dar bucuria cea mai mare este să avem popor tare în întâmpinarea Ta, o, Doamne.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 14-6-1998)

În schimb, cea mai mare tristețe a “Dumnezeului“ de la Pucioasa este fericirea omului:

“Nu mai este omul învățat să fie cu Mine, iar fericirea lui este cea mai mare tristețe care îl înșeală pe om și îl face să uite de bucuria Mea cu el.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 11.2.2001)

mariamargareta 06.11.2010 15:57:35

265. CEL...CEA... MAI MARE - sau cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim – Pucioasa” până și superlativul absolut (VIII)

*
Cea mai mare minciună este “ateismul omului de știință”:

“Cea mai mare minciună este spusă atunci când omul științei spune că este omul lui Dumnezeu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 3-6-1995)

Cea mai multă minciună este “goliciunea cea mare a oamenilor”:

Mai mare goliciune ca în zilele de azi n-a fost între oameni. Mai multă minciună și rătăcire ca azi, n-a fost.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 7-7-1997)

*
Cea mai mare iubire a omului este “să aibă omul duhovnicesc statură duhovnicească”:

Mai mare iubire n-am făcut niciodată așa ca și cu tine, și tu încă nu știi ce este iubirea. [...]. E mare lucru să aibă omul duhovnicesc statură duhovnicească. E mare lucrare această lucrare din om văzută. Mai mare iubire ca aceasta nu este de la om.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 28-8-1996)

Cea mai mare iubire a omului este “smerenia cea mai curată”:

Iubiți smerenia cea mai curată, cea mai curată, copii de la sfârșit, și învățați-i pe toți să aleagă așa. Ea este cea mai mare iubire a omului pentru Domnul, și pe aceștia îi umple Domnul de har fără de măsură, de lucru fără de capăt, așa precum mie Domnul mi-a dat.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 25.12.2001)

Cea mai mare iubire și cea mai mare credință este “ascultarea”:

“...că nu e iubire și nu e credință mai mare ca și ascultarea, poporul Meu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 19-8-2007)

Cea mai mare iubire este “ascultarea”, după cum și cea mai mare ascultare este “iubirea”:

“Eu, botezătorul Tău, am împlinit voia Ta, și nu este iubire mai mare în om ca și ascultarea de Tine, care înseamnă iubirea lui Dumnezeu în om, Doamne.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 20.1. 2005)

“...ca unii care veghează înaintea Stăpânului lor cu iubirea dintre ei, cea mai mare ascultare pe care i-o puteți voi închina cerului, fiilor. (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 22-6-2003)

Cea mai mare iubire de pe pământeste “ascultarea, sfințenia pentru ascultare, dojana pentru greșeală și toată lucrarea de facere a celor care vin să se nască din nou prin lucrarea de la Pucioasa”:

“Celor ce Mă află în acest cuvânt și cred în Mine, Eu le dau putere să se facă fii ai lui Dumnezeu, iar puterea aceasta înseamnă ascultare, sfințenie pentru ascultare, dojană pentru greșeală și toată lucrarea facerii omului în toată vremea lui cu Mine. Mai mare iubire ca aceasta nu este pe cale cu Domnul pentru cel ce vine să se nască din Dumnezeu,...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 7-7-2010)

Cea mai mare iubire este că “Fiul de la Pucioasa grăiește de lângă Tatăl”:

Mai mare iubire ca aceasta nu este, că Eu grăiesc de lângă Tatăl, și graiul Meu umple văzduhul și bucură pe îngeri și pe sfinți, și umple pământul, și bucură pe cei ce Mă așteaptă ca și voi, copii de la ieslea coborârii Mele.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 9.6.2001)

Cea mai mare iubire este “să-i spunem omului ce greșește”:

“O, fiilor care aveți urechi de auzit cuvântul Meu, să le spuneți tuturor că cea mai mare iubire este să-i spunem omului ce greșește.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-12-2004)

Cea mai mare iubire este “sfințenia”:

“Sfințenia este cea mai mare iubire care poate sălășlui în trupul celui ce are în el iubirea lui Dumnezeu.[...] Sfințenia este cea mai mare iubire pe care omul cel iubitor de Dumnezeu I-o poate da Domnului...[...] că dulce este sfințenia, și nu este o mai mare iubire în om ca și ea înaintea Ta. [...] O, fii crescuți cu cuvântul cel mângâietor, cea mai mare iubire este sfințenia, căci atunci omul se dă Domnului și nu iubirea lui se dă.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 14-12-2004)

Cea mai mare iubire este “darul sfințeniei”, care vine de la smerenia minții:

Cel mai mare adevăr este smerenia minții, de la care vine peste om darul sfințeniei, cea mai mare iubire pe care omul I-o poate da lui Dumnezeu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 19-12-2004)

Cea mai mare iubire este “iubirea de fiu”:

“... și nu este iubire mai mare ca iubirea cea de fiu între cei ce Te slujesc, Tată, căci fiul are iubire mare și sfântă, și este recunoscător tatălui său, dar sluga poate să-l trădeze, poate să se lepede de stăpânul ei.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 21-11-2006)

Cea mai mare iubire de pe pământ este “jugul Domnului Pucioasei”:

“Am spus așa că pentru jugul Meu omul are cea mai mare iubire pe pământ, căci fără ea mare, omul nu poate purta peste el jugul Meu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 22-7-2007)

Cea mai mare iubire de pe pământ este “fața și lucrarea Duhului Sfânt între Dumnezeu și om”:

“Acum, în glas de sărbătoare de Rusalii vă spun celor ce auziți: Luați Duh Sfânt! Luați Duh Sfânt! Luați! Luați, să fiu un duh cu voi, iar voi, un duh cu Mine, că nu e iubire mai mare pe pământ ca fața și lucrarea Duhului Sfânt între Dumnezeu și om.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 15-6-2003)

Cea mai mare iubire a mironosițelor a fost “iubirea lor din timpul celor trei zile în care Hristos a fost mort cu trupul”:

“Cea mai mare iubire în noi a fost iubirea celor trei zile când Tu ai stat ascuns între morți, când noi Te căutam printre morți, Doamne, până când îngerul învierii Tale ne-a spus să nu Te mai căutăm între morți, că Tu ai înviat.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 29.4.2001)

Cea mai mare iubire în sfinți este “smerenia, credința și credincioșia până la sânge”:

Plâng pentru Tine sfinții care Te-au iubit cu credință mai tare ca moartea, căci credința se face iubire în sfinți și nu iubirea se face credință în ei. Dar mai întâi decât acestea este smerenia, care-Ți face Ție loc în sfinți, Doamne, și credință în Tine, și apoi credincioșie până la sânge, și ce poate fi iubire mai mare ca aceasta în sfinți, Doamne al celor plini de statornicie pentru mărturisirea Ta ca Dumnezeu adevărat ce ești pe pământ și în cer și în sfinți, Doamne?!” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 8-11-2004)

Cea mai mare dragoste de Dumnezeu este “să facă omul voia lui Dumnezeu”:

“Nu este dragoste de Dumnezeu mai mare ca aceea ca să facă omul voia lui Dumnezeu.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 18-2-2007)

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:17:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.