Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dinozaurii -----> ce spune ortodoxia despre ei? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10619)

Don_Juan 07.09.2010 16:17:02

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 286430)
Eu cred că nu ți-ai dat seama fiindcă nu-ți dai seama pă ce lume trăiești, căci dacă ți-ai fi dat seama nu erai ironic și pricepeai din prima cine anume te minte...

Eu nu vad unde am fost ironic in postarea mea.

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 286430)
Și un pic satirică e, că e de rîs toate ''teoriile'' savanților aristocrați cu multe facultăți și diplome și premii la activ, e de râs cum de au putut să creadă în tot felul de modele și modelări absurde...

Vouă nu vă vine să credeți decât ce v-au învățat mincinoșii la școlile lor pline de explicațiuniuni... dar toate teoriile lor sunt minciuni...

Nici eu nu sunt de acord cu multe din teoriile savantilor. De fapt nu sunt de acord cu cele care sunt contradictorii credintei mele.

andreicozia 07.09.2010 17:05:03

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 286264)
@andreicozia Eu personal n-am fost in spatiu sa vad cu ochii mei ca pamantul chiar e rotund/sferic/bombat la ecuator, turtit la poli. E ca si cum m-ai intreba daca cred ca exista planeta marte. Pai nu stiu, ca n-am vazut-o cu ochii mei. Despre zburatorii in spatiu iar n-am cum sa bag mana-n foc, pt ca nu stiu. Sunt si atei care nu cred ca oamenii chiar au zburat in spatiu...
Tot ce pot sa spun e ca la scoala asa ne zice. Daca chiar e adevarat sau nu nu am de unde sa stiu.
Daca ma intrebi ce culoare are iarba iti pot raspunde, pt ca am vazut. Daca pamantul e rotund sau nu sau daca au zburat oameni in spatiu pot sa-ti spun doar ca "vorbeste lumea ca asa ar fi".

DA crestinoOrtodoxa, inteleg pragmatismul tau. Foarte curios si de-a dreptul paradoxal este insa faptul ca esti asa de sceptica cu evenimente la care nu ai participat insa cind vine vorba de LIPSA PREZENTEI TALE la minunile descrise in scripturi sau din Traditie pentru care chiar ca nu exista nici un izvor istoric NEUTRU, juri ca este adevarat.
Oare cum vine treaba asta.
Scuza-ma dar acest fenonem psihic seamana cu o manifestare de dezechilibru bipolar.

vsovivi 07.09.2010 17:16:21

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 286434)
Citat:

Citat:
În prealabil postat de vsovivi http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
Eu cred că nu ți-ai dat seama fiindcă nu-ți dai seama pă ce lume trăiești, căci dacă ți-ai fi dat seama nu erai ironic și pricepeai din prima cine anume te minte...
Eu nu vad unde am fost ironic in postarea mea.

Citat:

Citat:
În prealabil postat de vsovivi http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
Și un pic satirică e, că e de rîs toate ''teoriile'' savanților aristocrați cu multe facultăți și diplome și premii la activ, e de râs cum de au putut să creadă în tot felul de modele și modelări absurde...

Vouă nu vă vine să credeți decât ce v-au învățat mincinoșii la școlile lor pline de explicațiuniuni... dar toate teoriile lor sunt minciuni...
Nici eu nu sunt de acord cu multe din teoriile savantilor. De fapt nu sunt de acord cu cele care sunt contradictorii credintei mele.

Nici eu nu văd unde ai fost ironic în postarea ta dar știu că ai fost, așa că nu încerca să te păcălești că n-ai fi fost, că vede până și ochihulul de pisică protejat cu ochelari de soare...

Da, foarte bine că nu ești deacord cu mincinoșii. Dar uite că au reușit să păcălească o gLume întreagă și în toate școlile și universitățile se predau minciuni fără să deranjeze pe cineva și dacă te iei în gură cu ei te cred nebun, că cum adică să combați pe Bohr, pe Copernic, pe Einstein, pe Newton, pe Darvin, pe Galilei, pe Euclid... sau pe ditamai NASA... Păi ce credeți voi că sunt ăștia? Niște naivi care s-au păcălit și s-au rătăcit printre socoteli, și au ajuns mari că n-a fost cine să le arate absurdul prostiilor lor... din teoriile lor... Dar Domnul a dăruit Adevărul Său copiilor și a ascuns înțelepciunea de toți înțelepții gLumei... ca să poată râde mai bine cel slab de cel ce se credea tare... că cine râde la urmă râde mai bine... cine râde la sfârșit.. că cine râde la sfârșit ăla nu mai are murdărie pe hăinuță și cămășuță, nu mai are pete de păcură... dar ăla care râde acum, el crede că nu se pune... că poate să facă ce vrea și e tot aia... așa se distrează omul până la o vreme... până i se găurește tavanul și începe să-i plouă în casă și apoi să-l mânce vremea... Și atunci cade pe gânduri și tot nu face nimic... iar la sfârșit vine cu textul: ''dac-aș fi știut''... Păi ai știut dar n-ai crezut... și dacă n-ai crezut ai trăit cam viceversa-vicentoarsa-vice globul pământesc... Și dacă nu v-aș fi zis că nu e nici un glob, ci doar la început a fost un cub în care se afla un glob mare de apă limpede și cristalină, și a zis Domnul: Să fie Lumină, și globul de apă a început să ardă, să lumineze în mijlocul lui și se vedea Lumină de acolo până deasupra genunii, în tot Cubul. Apoi a despărțit apele din mijlocul lor... și citește și dumneata mai departe la Facere...

Iar apoi ca ajutor încearcă să îți dai seama de reflexie și refracție, și de unghiul critic, în păturile atmosferice de deasupra pământului ieșit din apele de jos și ai să pricepi de ce avem anotimpuri, răsărituri și apusuri, eclipse de Lună și aurore boreale... E foarte simplu și foarte frumos. Dar trebuie să ai Credință... și Dragoste și stâruință după smerenie... că dacă te fălești și te îngâmfi și te semețești ai să ajungi mai rău ca ei... ca toți mincinoșii creduli și absurzi, și n-ai să recunoști sfințenia... Domnului. Ai să poftești la poftele deșarte ale potrivirii simțurilor... ajungând până la urmă un Don Juan.

andreicozia 07.09.2010 17:27:48

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 286434)

:) Da, dar vezi tu, in comparatie cu marii savanti si deschizatori de drumuri care ne-au scos din bordee de lut cu balegar si cu haznale si ne-au instalat la bloc, cu canalizare, lumina si gaz, tu deocamdata nu ai nimic de spus si nimeni nu se inghesuie sa-ti citeasca parerea.

Ei in iubirea lor pentru aproapele au contribuit cu ceva la bunastarea lui si la "purtarea sarcinilor" tu insa ce ai facut?

vsovivi 07.09.2010 17:40:19

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 286447)
:) Da, dar vezi tu, in comparatie cu marii savanti si deschizatori de drumuri care ne-au scos din bordee de lut cu balegar si cu haznale si ne-au instalat la bloc, cu canalizare, lumina si gaz, tu deocamdata nu ai nimic de spus si nimeni nu se inghesuie sa-ti citeasca parerea.

Ei in iubirea lor pentru aproapele au contribuit cu ceva la bunastarea lui si la "purtarea sarcinilor" tu insa ce ai facut?

:4::44::64::21:

Nu cred că mai e nimic de zis, dacă unii ajung să considere pe șarpele satana ca fiind un deschizător de drumuri...

Și ce crezi dumneata că sunt blocurile altceva decât niște capacne, niște bombe cu ceas... chiar dacă stau la bloc nu susțin viața asta de blocurist.

Un bordei de lut căptușit cu bălegar era mult mai curat și mai moral și mai simplu și liniștit și mai puțin amăgitor decât toată viața asta gLumească creată de savanți... de renume mondial... Și cred că realizezi ce sarcini au purtat?! Păi li s-a trasat sarcină de partid și au crezut și au ascultat cu toții ca la baalamuc cel mic... fiindcă era turc și avea harem mare și se îndrăgostea mereu de câte un alt harem... și l-au crezut grozav de tare toți fraierii... și așa și era... era grozav de tare prost... cine? Păi Muc cel mare ce credea în baallah că ajunsese mare maallahian și se corcise apoi cu țăranul român... că țăranul săracul e ca fraierul zgârcit și minteresat, nu-l păcălești la bani, și ce nu face săracul pentru un blid de linte sau pentru un loc de muncă unde să poată sta!.. la bloc... Așa ca mine... deci nu mai e nimic de zis.

Don_Juan 07.09.2010 17:51:08

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 286447)

Stii bine ca unui credincios nu-i trebuie lumina, gaz si altele pentru a se putea ruga in liniste. Ia zi tu te simti mai bine in cusca ta cu gaz, lumina si canalizare sau in mijlocul naturii?
E adevarat ca nu am nimic de spus, era doar o conversatie cu un alt user in care mi-am expus punctul de vedere si nici nu vreau sa se inghesuie lumea (asa cum ai facut tu) sa-mi citeasca parerea, ci doar userul vizat (asta daca are chef).
Permite-mi sa ma indoiesc ca aceste descoperiri s-au facut din pricina iubirii aproapelui.
Eu nu am facut nimic dar am dreptul de a avea o ideologie proprie.

crestinOrtodoxa 07.09.2010 20:15:34

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 286443)
DA crestinoOrtodoxa, inteleg pragmatismul tau. Foarte curios si de-a dreptul paradoxal este insa faptul ca esti asa de sceptica cu evenimente la care nu ai participat insa cind vine vorba de LIPSA PREZENTEI TALE la minunile descrise in scripturi sau din Traditie pentru care chiar ca nu exista nici un izvor istoric NEUTRU, juri ca este adevarat.
Oare cum vine treaba asta.
Scuza-ma dar acest fenonem psihic seamana cu o manifestare de dezechilibru bipolar.

Faptul ca Dumnezeu exista poate fi confirmat doar daca ma uit in jur- lumea exista- deci exista Dumnezeu. Cred ca credinta crestin ortodoxa este cea corecta pt ca asa simt, si pt ca majoritatea espectelor celorlalte credinte mi se par dubioase. Crezand in ortodoxie, cred si in Biserica, prin urmare si in Sfintii ei.
Cam atat, alta explicatie mai complicata n-am.

Cat despre discutia despre bordeiul captusit cu balegar....

O sa se termine petrollul la un moment dat. Sau o sa fie atat de scump incat n-o sa si-l mai permita nimeni. Atunci o sa ne cam caram cu totii din orase inapoi in sate.
"Civilizatia" asta pe care o vedem este construita in jurul ideii de PETROL IEFTIN. In curand nu o sa mai fie.
Transporturile or sa inghete, adio tiruri, avioane si vapoare. Inapoi la carutza cu cai, inapoi la tzara, la agricultura rudimentara si la case din chirpici.

Orasele or sa fie pe sfert cat sunt acum, blocurile parasite. Putinii locuitori stabili ai oraselor vor fi oameni cu profesii banoase sau afaceri. Restul, servitorii lor. Spun oameni cu profesiuni banoase sau afaceri pt ca numai acestia isi vor permite sa stea in oras. Marfa transportata cu carutele si cu trenul si muncita cu mana va fi mult mai scumpa.

Conceptul de oras o sa fie, ca in trecut, redus la ideea de TARG.

Majoritatea vor reveni la tzara, sa munceasca pamantul. Acces la spital, ca in trecut, va fi cu calul si caruta, pt ca ambulanta n-o sa mai aibe benzina.

Or sa revina pt luminat lampile cu seu si lumanarile. Iarna, cu carca, carat lemne din padure pt foc, ca tot anul, dealtfel. Sobe su cuptoare din sticla pisata (un fel de reciclare) si chirpici. Case tot din chirpici si daca ai noroc in loc de sindrila o sa muncesti vreo 3 ani si-o sa te mai si imprumuti sa iei tzigla.

Strabunica mea are 97 de ani, asa a trait toata viata, singura comoditate moderna pe care o are este aragazul. Insa daca n-or sa mai fie aragaze stati relax, ca se poate trai bine mersi si cu mancare gatita la ceaun, pe pirostrii, in curte afara.
Si nici fara frigider n-o sa crapam, carnea si legumele,branza se pastreaza in untura/sare/saramura, in beciuri/pivnite. La fel si mancarea gatita, de baga-n beci. Si tine. Asa a trait lumea o gramada de timp, si se mai poate trai bine mersi.
Painea si ea se face in cuptor (da, d-ela cu sticla pisata si chirpici), sau in cuptorul sobei (mai incet, dar se face, am vazut). Da, era o vreme cand painea se facea in casa. :)

Ce e "hazliu" la o casa din chirpici? si ce e asa de nasol? ca e la tzara? ce e nasol la tzara? mancarea sanatoasa, aerul curat, munca, verdeatza?

P.S.-gluma cu canalizarea iar n-o inteleg. Atatea generatii au avut veceu in curte, groapa in pamant- si n-o murit nimeni.

andreicozia 07.09.2010 20:16:18

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 286452)
Stii bine ca unui credincios nu-i trebuie lumina, gaz si altele pentru a se putea ruga in liniste. Ia zi tu te simti mai bine in cusca ta cu gaz, lumina si canalizare sau in mijlocul naturii?
.

Cu siguranta ma simt muult mai bine in "cusca" mea si ma bucur nespus ca am apa calda non-stop si curent la prize, ca sa nu mai vorbesc de toaleta si baie. Este aproape ca in Paradis iar faza trecatoare cu "natura" de pe la 20 de ani a trecut asa cum o sa-ti treaca si tie(desi nu-ti vine sa crezi :)))(asa cum ti-a trecut si de Beatles, nu?). Imi ajung citeva plimbari pe ici colo.
Mai imi place sa imi decorez "cusca" cu tablouri si icoane, sa ma intind pe canapea sa ma bucur de un pat moale, comfortabil in caldura din "cusca".

Bast-et 07.09.2010 23:09:15

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 286485)
Faptul ca Dumnezeu exista poate fi confirmat doar daca ma uit in jur- lumea exista- deci exista Dumnezeu. Cred ca credinta crestin ortodoxa este cea corecta pt ca asa simt, si pt ca majoritatea espectelor celorlalte credinte mi se par dubioase. Crezand in ortodoxie, cred si in Biserica, prin urmare si in Sfintii ei.
Cam atat, alta explicatie mai complicata n-am.

Cat despre discutia despre bordeiul captusit cu balegar....

O sa se termine petrollul la un moment dat. Sau o sa fie atat de scump incat n-o sa si-l mai permita nimeni. Atunci o sa ne cam caram cu totii din orase inapoi in sate.
"Civilizatia" asta pe care o vedem este construita in jurul ideii de PETROL IEFTIN. In curand nu o sa mai fie.
Transporturile or sa inghete, adio tiruri, avioane si vapoare. Inapoi la carutza cu cai, inapoi la tzara, la agricultura rudimentara si la case din chirpici.

Orasele or sa fie pe sfert cat sunt acum, blocurile parasite. Putinii locuitori stabili ai oraselor vor fi oameni cu profesii banoase sau afaceri. Restul, servitorii lor. Spun oameni cu profesiuni banoase sau afaceri pt ca numai acestia isi vor permite sa stea in oras. Marfa transportata cu carutele si cu trenul si muncita cu mana va fi mult mai scumpa.

Conceptul de oras o sa fie, ca in trecut, redus la ideea de TARG.

Majoritatea vor reveni la tzara, sa munceasca pamantul. Acces la spital, ca in trecut, va fi cu calul si caruta, pt ca ambulanta n-o sa mai aibe benzina.

Or sa revina pt luminat lampile cu seu si lumanarile. Iarna, cu carca, carat lemne din padure pt foc, ca tot anul, dealtfel. Sobe su cuptoare din sticla pisata (un fel de reciclare) si chirpici. Case tot din chirpici si daca ai noroc in loc de sindrila o sa muncesti vreo 3 ani si-o sa te mai si imprumuti sa iei tzigla.

Strabunica mea are 97 de ani, asa a trait toata viata, singura comoditate moderna pe care o are este aragazul. Insa daca n-or sa mai fie aragaze stati relax, ca se poate trai bine mersi si cu mancare gatita la ceaun, pe pirostrii, in curte afara.
Si nici fara frigider n-o sa crapam, carnea si legumele,branza se pastreaza in untura/sare/saramura, in beciuri/pivnite. La fel si mancarea gatita, de baga-n beci. Si tine. Asa a trait lumea o gramada de timp, si se mai poate trai bine mersi.
Painea si ea se face in cuptor (da, d-ela cu sticla pisata si chirpici), sau in cuptorul sobei (mai incet, dar se face, am vazut). Da, era o vreme cand painea se facea in casa. :)

Ce e "hazliu" la o casa din chirpici? si ce e asa de nasol? ca e la tzara? ce e nasol la tzara? mancarea sanatoasa, aerul curat, munca, verdeatza?

P.S.-gluma cu canalizarea iar n-o inteleg. Atatea generatii au avut veceu in curte, groapa in pamant- si n-o murit nimeni.

Ei, stai linistita, nu ne intoarcem la tara. Dupa petrol urmeaza hidrogenul, electricitatea. Pai in Norvegia au inventat autobuze care merg cu escremente de om. Si nu miroase deloc. Cica vor sa foloseasca si urina pentru ca contine mult H.

crestinOrtodoxa 07.09.2010 23:20:35

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 286542)
Ei, stai linistita, nu ne intoarcem la tara. Dupa petrol urmeaza hidrogenul, electricitatea. Pai in Norvegia au inventat autobuze care merg cu escremente de om. Si nu miroase deloc. Cica vor sa foloseasca si urina pentru ca contine mult H.

Ai dreptate. Stiu teoria cu adaptarile si tehnologiile ecologice samd

insa majoritatea care sunt in plan au nevoie DE PETROL pt a fi produse.

da, exista si combustibili ecologici, I know. Dar sunt mult prea scump de produs la scara industriala.

De petrol depind mult mai multe chestii decat iti poti imagina, in ziua de azi practic tot ce avem in jur si folosim contine ceva din petrol sau e produs cu ajutorul petrolului.

Pana cand or sa gaseasca o solutie sa creeze combustibili ecologici (si care nu au nevoie de energia petrolului sa fie facuti), pana cand vor exista la scara industriala masini care sa poata functiona cu respectivul combustibil... pana cand se vor introduce efectiv pe piata, pana cand vor avea pretz accesibil, pana cand vor exista surse si puncte de incarcare/reparatii/etc ---va trece mult mult timp.

Tot ce stim acum practic va trebui sa se inlocuiasca.

Da, se poate- dar nu in timp util sa salveze situatia celor ce vor prinde din plin criza petrolului. Situatia inca sta ok, dar deja au inceput razboaie pt petrol... semn ca nu e chiar roz situatia...

Fara petrol nu exista industrie, nu exista medicina, nu exista transporturi... tot ce-ti poti imagina... se opreste.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:43:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.