Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce inseamna a fi pocait? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10827)

unamic 10.10.2010 23:56:09

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 294839)
preoții Bisericii au ....puterea de a ierta, de a lega și de a dezlega păcatele.

adica vrei sa zici ca nu mai e nevoie de Dumnezeu? ca sa ierte.

Geony 11.10.2010 00:10:16

Citat:

În prealabil postat de unamic (Post 295914)

nu fii neo-protestant!

Iacob 5, 16. Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului.

Care crezi ca este aici rostul marturisirii pacatelor? Cine le iarta, cel l-a care se marturiseste? daca da, atunci si eu iti raspund la intrebare afirmativ.

florinbrasov0 11.10.2010 09:24:02

Citat:

Rugaciunea de dezlegare cred ca lamureste aceastra nedumerire.

„Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos, cu harul si cu indurarile iubirii Sale de oameni, sa te ierte pe tine, fiule (N), si sa-ti lase tie toate pacatele. Iar eu, nevrednicul preot si duhovnic, cu puterea ce-mi este data, te iert, si te dezleg de toate pacatele tale, in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin”

tricesimusseptimus 11.10.2010 10:43:56

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 295918)
Iacob 5, 16. Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului.

Eu încă n-am auzit de nici un preot care să-și mărturisească păcatele mireanului ce vine la spovedanie - așa cum cere textul citat mai sus "Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele".

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 295918)
Care crezi ca este aici rostul marturisirii pacatelor? Cine le iarta, cel l-a care se marturiseste? daca da, atunci si eu iti raspund la intrebare afirmativ.

Dacă păcatele le mărturisești lui Dumnezeu, care mai e rostul preotului? Dar dacă le mărturisești preotului, și răspunsul e afirmativ (că nu mai e nevoie de Dumnezeu) ce fel de confesiune creștină mai e și ortodoxia? Doamne ferește!

unamic 11.10.2010 19:39:25

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 295955)

„Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos, cu harul si cu indurarile iubirii Sale de oameni, sa te ierte pe tine, fiule (N), si sa-ti lase tie toate pacatele. Iar eu, nevrednicul preot si duhovnic, cu puterea ce-mi este data, te iert, si te dezleg de toate pacatele tale, in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin”

greseala este al lui doctor_faustus, el a scris ca preoții Bisericii au ....puterea de a ierta, de a lega și de a dezlega păcatele. Nu s-a exprimat corect.

unamic 11.10.2010 19:45:25

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 295955)

scrie undeva in Scriptura ca Dumnezeu a dat puterea asta preotilor? ms

afaraploua 11.10.2010 20:10:37

Citat:

În prealabil postat de unamic (Post 296150)
scrie undeva in Scriptura ca Dumnezeu a dat puterea asta preotilor? ms

In primul rand, e vorba de apostoli, nu de preoti! Si puterea asta nu era ceva propriu lor, ci apostolii, fiind uniti cu Dumnezeu prin Duhul Sfant aveau discernerea sa spuna care pacate erau iertate si care nu, pentru ca iertarea numai Isus o da.

lacrimi 11.10.2010 20:24:52

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 293650)
Nu am inteles niciodata aceasta credinta, cum se poate numi... In ce consista?

Multumesc pentru clarificari.

Nicidecum a fi "sectant"... Ei se autodefinesc astfel, noi insa sa incercam sa fim in sufletul nostru si nimeni sa nu ne stie.... A te autodefini astfel, inseamna mandrie, iar mandria este un pacat mare

lacrimi 11.10.2010 20:26:32

Citat:

În prealabil postat de afaraploua (Post 296168)
In primul rand, e vorba de apostoli, nu de preoti! Si puterea asta nu era ceva propriu lor, ci apostolii, fiind uniti cu Dumnezeu prin Duhul Sfant aveau discernerea sa spuna care pacate erau iertate si care nu, pentru ca iertarea numai Isus o da.

Exact... Si apostolii au numit pe preoti, episcopi s.a.m.d. Deci ei le-au continuat misiunea (sa spun asa)

doctor_faustus 11.10.2010 20:42:14

Citat:

E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune. Te-aș ruga să nu mai scoți ideile din contextul lor și să redai concluziile cu tot cu argumentele pe baza cărora s-au și tras. Da preoții au puterea de a ierta păcate, de a lega și de a dezlega, această putere dumnezeiască lucrătoare prin ei fiindu-le dată pe baza puterii pe care chiar apostolii au prmit-o de la Hristos și pe baza succesiunii apostolice în harul Duhului Sfânt, nu doar în învățătură. Puterea prin intermediul căreia ei pot să ierte păcate este e putere dumnezeiească, practic puterea lui Dumnezeu făcându-se lucrătoare prin intermediul preoților atnci când aceștia iartă de păcate.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:19:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.