Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Astrologia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11405)

Marius22 10.12.2010 18:04:52

Un crestin, prin definitie nu crede in astrologie. Nu considera ca are o stea a lui, deoarece stie ca intreg cosmosul a fost creat pentru el.

De asemenea, nu considera ca viata sa depinde de astre, ci cosmosul intreg depinde de fapatele sale, de bunatatea sau raul pe care el le imprima in creatie.

catalin2 10.12.2010 18:16:35

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 311954)
Ca ortodocsi suntem mult prea blocati intelectual din cauza indocrinarii aberante de genul "crede si nu cerceta".

Cred ca aici te referi doar la tine, n-ar trebui sa generalizezi.

andreicozia 10.12.2010 18:36:24

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 311977)
Cred ca aici te referi doar la tine, n-ar trebui sa generalizezi.

Nu ar trebui sa generalizez, da, insa este o constatare a mea, asa cum tu ai parerea ta. De aceea si discutam ca sa demonstram cine are dreptate far sa impunem cu tupeu sau cu fraze celebre de genul "tu nu ai credinta de aceea nu intelegi". Ce intelegi prin credinta oarba in secolul XXI? oare mai putem pune asa problema? Bezna ignorantei si lipsei de ACCES la educatie...imi pare rau ca iti spun, daaar....s-a SFIRSIT!

Victoria2005 10.12.2010 19:42:01

[quote=andreicozia;311954]

Multe inventii si realizari stiintifice majore au ponit din jocuri de copii , imaginatie, prosteli, prin manevrarea anumitor materiale, jocul cu anumite fenomene si stari ale materiei( focul, scintei, dizolvari, diluari, topiri, care initial din cauza neputintei noastre erau atribuite vrajitoriei..
In scurt timp insa, acesti "vrajitori" si urmasii lor, au inceput sa-si puna problema anticiparii unor experimente, a unor concluzii, si rezultate, a masuratorilor, ...samd, asa s-a ajuns la stiinta precisa, verificabila!
[Quote/]
Ai perfecta dreptate...imi vine in cap acum Arhimede care a descoperit "legea lui Arhimede" facand baie .... si-a dat seama exista o forta(forta arhimedica) care impinge lucrurile de jos in sus atunci cand sunt scufundate...Probabil era si el un mic vrajitor marin considerat...
PS se intampla un fenomen paranormal la acest..mesaj..:-)) ia uite in ce hal arata..:-))

Victoria2005 10.12.2010 19:58:52

continui..

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 311954)
[Quote/]

Pentru a gasi sursa intelepciunii astrologice antice pe care o practicau si cei trei Magi de la Rasarit( acolo se afla) si care a ramas in mica parte in impatita in diverse scoli de gindire( estice) superioara trebuie chiar ca sa fii ajutat de Duhul Sfint, deoarece este practic imposibil sa o gasim si cu atit mai mult sa o recunoastem.
Ca ortodocsi suntem mult prea blocati intelectual din cauza indocrinarii aberante de genul "crede si nu cerceta".
Daca Magii ar fi stiut ca religia care se va forma, crestinismul impune acest dicton, fii sigur ca ar fi facut stinga-nprejur si isi vedeau de treburile lor.

Sunt perfect de acord cu ce spui! Magii stiau dupa Stea ca s-a nascut Mesia...DAR AU CERCETAT...AU PLECAT SA VERIFICE!

Victoria2005 10.12.2010 20:01:09

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 311983)
Nu ar trebui sa generalizez, da, insa este o constatare a mea, asa cum tu ai parerea ta. De aceea si discutam ca sa demonstram cine are dreptate far sa impunem cu tupeu sau cu fraze celebre de genul "tu nu ai credinta de aceea nu intelegi". Ce intelegi prin credinta oarba in secolul XXI? oare mai putem pune asa problema? Bezna ignorantei si lipsei de ACCES la educatie...imi pare rau ca iti spun, daaar....s-a SFIRSIT!

subscriuuuuuu

Traditie1 14.12.2010 10:57:28

Cum am zis, nu este nici o diferență între ghicitul în cafea și ghicitul în stele. Ambele au apărut la fel, din dorința de a da semnificații fenomenelor din natură și sunt la fel de adevărate.

Unora li se pare ghicitul în stele mai savant, din pricină poate că termenul de astrologie sună asemenea numelor multor științe. La fel se întâmplă și cu numerologia. Dacă aceste ramuri ale ghicitului s-ar fi numit astromanție respectiv numeromanție (așa cum se numesc majoritatea ramurilor ghicitului, de la un cuvânt grecesc care înseamnă a prezice) probabil nu ar mai fi indus în eroare pe cei mai simpli dintre noi.

horatiu.miron 14.12.2010 21:18:55

Astrologie = balarii.

Victoria2005 14.12.2010 22:43:32

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 313003)
probabil nu ar mai fi indus în eroare pe cei mai simpli dintre noi.

E de apreciat efortul depus pentru a ne face prosti,la o maniera atat de plastica.:-) Felicitari!Vedeti ca puteti sa va exprimati parerea si civilizat? Nu trebuie sa ne iubiti daca nu puteti, ci sa va comunicati parerea civilizat!

macsim 15.12.2010 22:44:50

Citat:

În prealabil postat de Victoria2005 (Post 310207)
O stiinta la limita ratacirii sau o ratacire la limita stiintei?
Fiecare are o harta natala, adica o anume pozitionare a astrelor pe cer in momentul nasterii.
A interpreta aceasta harta este stiinta sau vrajitorie? Se spune ca stiind ce ti-e scris in stele, poti evita printr-o atitudine adecvata, pozitiva sa se intample ceva rau.Dar nu orice rau poate fi evitat. Ci doar platile karmice pot fi achitate mai usor,mai frumos...
E bine sau nu sa avem un astrolog personal? Mai mult, e bine sau nu sa ne bagam chiar noi nasul in astrologie?

A fost o vreme, cand eram mai tanara, in care astrologia m-a fascinat ... Eram abonata la newsletter-urile catorva site-uri specializate si incercam sa nu ratez predictiile Uraniei ...

Mai apoi, dupa ce Dumnezeu m-a gasit si m-a intors catre El, nu am mai avut nevoie sa stiu ce spun astrele ...

In primul rand, pentru ca am inteles ca nu pot sa am incredere in calauzirea lui Dumnezeu si sa caut in acelasi timp raspunsuri in stele ... Daca ma incred cu totul in El si in planul Sau pentru viata mea, nu am nevoie de harti astrale. Imi este suficient sa accept ca voia Sa sa se implineasca in viata mea ...

Apoi, aveam nevoie sa stiu ce urma sa se intample pentru ca nu stiam cine anume sunt eu. Aveam nevoie sa stiu ce urma sa se intample, pentru ca am trait mereu cu convingerea ca nu m-as fi putut descurca cu lucrurile neprevazute ...

In rezumat, eu cred ca daca Il cunoastem pe Dumnezeu, daca stim cine anume este El, daca i-am intalnit maretia si atotputernicia ... ne putem pune viata in mainile Sale, iar astrologia nu isi mai gaseste rostul ... Eu cred ca astrologia si increderea in Dumnezeu se exclud una pe cealalta ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:32:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.