Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Relativismul:toate religiile sunt bune (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11540)

laurastifter 12.07.2011 21:41:36

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 376863)
2+2 = 4, dar si 2+1+1 = 4 si 1+1+1+1 = 4 si 3+1 = 4

Interesantă idee! :)
Totuși, dacă eu consider că totul e relativ și, prin urmare, 2+2=5? Ce facem?

mihailt 12.07.2011 22:48:17

Cum se poate sa fie unele invataturi identice in diferite religii,daca nu sunt inspirate de acelasi Dumnezeu?
Daca Dumnezeu a inspirat anumite idei,anumite legi dintr-o religie asta nu inseamna ca a inspirat toate ideile si legile din acea religie.

GLAdoS 12.07.2011 23:09:25

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 376940)
Interesantă idee! :)
Totuși, dacă eu consider că totul e relativ și, prin urmare, 2+2=5? Ce facem?

nu faci nimic decat substitui "4" cu "5", in lamen's terms, aceasi marie cu alta palarie.

Adriana3 13.07.2011 00:22:03

Parafrazat din memorie:

"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata"
"iubeste-L pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima"
"iubiti-va unul pe altul asa cum si Eu v-am iubit pe voi"
"in acestea doua se afla TOATA legea si proorocii"
"iubiti pe vrajmasii vostrii, binecuvantati pe cei ce va urasc, fiti desavarsiti ca si Tatal vostru desavarsit este"
" fara Mine voi nu puteti nimic "
"luati, mancati...", "cine nu mananca..."

"Imparatia este aproape, mergeti si vestiti neamurilor"

"in Noul legamant cu omul am scris totul in inima lui ca sa nu mai aiba nevoie sa il invete nimeni"

"Nu cautati Imparatia in afara voastra ci in inimile voastre"

Iar in inima stim ca se afla iubirea, TOATA legea si proproocii pusa acolo de Dumnezeu in noul legamant cu omul ca sa nu mai aiba nevoie sa il invete nimeni.

Vorbim despre Evanghelia iubirii... Iar Domnul zice: "cand va fi propovaduita Evanghelia pana la capatul pamantului atunci va veni sfarsitul"... Sunt oameni care inca nu cunosc evanghelia iubirii, nu cunosc iubirea... "si va fi propovaduita Evanghelia pana la capatul pamantului ca sa nu mai zica nimeni ca nu a stiut"... ce inseamna iubirea...

Imparatia este in inima, iubirea este in inima, iubirea este desavarsirea Tatalui Ceresc, este legea noua data de Domnul, si totodata Noul Legamant pus direct in inima oamenilor pentru a nu ii mai invata nimeni, invatatura despre iubire face inconjurul globului ca sa nu mai zica nimeni ca nu a stiut cum se face atunci cand va auzi: "gol am fost, flamand am fost..."

Deci...

tara tara vrem ostas 13.07.2011 20:44:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 376920)
pentru ca de vreau sa fiu milionar si am calitati de orator, imi fac propria religie.

nu poate fi asta filozofia tuturor religiilor?

tara tara vrem ostas 13.07.2011 20:46:41

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 376931)
Tocmai de aceea nu sunt de acord cu relativismul religios: pentru că este logic imposibil ca Unicul Dumnezeu să fi revelat mai multe religii, în care să existe idei contradictorii.

totusi de ce a ingaduit Dumnezeu aparitia lor?de ce a ingaduit ca prin aparitia lor milioane de oameni si suflete de oameni sa fie pierdute?

Mihnea Dragomir 13.07.2011 21:59:56

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 377144)
totusi de ce a ingaduit Dumnezeu aparitia lor?de ce a ingaduit ca prin aparitia lor milioane de oameni si suflete de oameni sa fie pierdute?

Fiindcă Dumnezeu i-a făcut pe oameni deosebiți de dobitoace. Dobitoacele nu au liber arbitru, pe când oamenii, au. De aceea, omul este singura ființă din lumea vizibilelor care are capabilitatea să Îl refuze pe Dumnezeu.

La început, oamenii aveau o singură religie și chiar și o singură limbă. Ei vorbeau cu Dumnezeu așa cum vorbeau unii cu alții. Dar, cu timpul, au uitat de Dumnezeu. Au apărut limbi diferite, popare diferite, religii diferite. Văzând acest lucru, Dumnezeu a căutat un om drept, cu care să vorbească așa cum a vorbit și lui Adam. Și l-a găsit pe Abraham. A făcut legământ cu el și i-a promis că va fi părintele unui popor numeros, al cărui părinte să fie în chip deosebit. A mai spus că toate popoarele se vor putea mântui prin acela. Acela a fost poporul ales. Numai religia poporului ales vine de la Dumnezeu, celelalte religii vin de la oameni.

tara tara vrem ostas 13.07.2011 22:13:16

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 377170)
Fiindcă Dumnezeu i-a făcut pe oameni deosebiți de dobitoace. Dobitoacele nu au liber arbitru, pe când oamenii, au. De aceea, omul este singura ființă din lumea vizibilelor care are capabilitatea să Îl refuze pe Dumnezeu.

La început, oamenii aveau o singură religie și chiar și o singură limbă. Ei vorbeau cu Dumnezeu așa cum vorbeau unii cu alții. Dar, cu timpul, au uitat de Dumnezeu. Au apărut limbi diferite, popare diferite, religii diferite. Văzând acest lucru, Dumnezeu a căutat un om drept, cu care să vorbească așa cum a vorbit și lui Adam. Și l-a găsit pe Abraham. A făcut legământ cu el și i-a promis că va fi părintele unui popor numeros, al cărui părinte să fie în chip deosebit. A mai spus că toate popoarele se vor putea mântui prin acela. Acela a fost poporul ales. Numai religia poporului ales vine de la Dumnezeu, celelalte religii vin de la oameni.

atunci cum de a sustinut si putem spune si incurajat aparitia religiilor false prin prisma revelatiilor supranaturale daca mantuire nu exista decat intr-o singura religie?

Avraam e un singur om.Sa inteleg ca nu existau alti oameni drepti in afara de Avraam?In plus Avraam insusi a provenit dintr-o familie de pagani, si urmasii lui, poporul evreu a fost un singur popor, mic... Cum ramane cu restul popoarelor lumii?De ce a permis ca toate sa fie amagite , iar poporul evreu nu?De ce pe Avraam si nu pe altul, daca si Avraam a fost pagan, politeist?Ce diferentiaza Vechiul Testament de mitologia pagana?

Scotland The Brave 13.07.2011 22:22:42

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 377174)
atunci cum de a sustinut si putem spune si incurajat aparitia religiilor false prin prisma revelatiilor supranaturale daca mantuire nu exista decat intr-o singura religie?

Avraam e un singur om.Sa inteleg ca nu existau alti oameni drepti in afara de Avraam?In plus Avraam insusi a provenit dintr-o familie de pagani, si urmasii lui, poporul evreu a fost un singur popor, mic... Cum ramane cu restul popoarelor lumii?De ce a permis ca toate sa fie amagite , iar poporul evreu nu?De ce pe Avraam si nu pe altul, daca si Avraam a fost pagan, politeist?Ce diferentiaza Vechiul Testament de mitologia pagana?

Alegerea lor de catre Dumnezeu.Nu s-a intemeiat pe nici un merit al lor.I-a ales EL,in suveranitatea Lui absoluta,intr-un anumit scop,pe ei.Pe ei si nu pe altii,putea sa aleaga pe oricine dar i-a ales pe ei.Cititi,cu atentie,fara graba, ce spune Pavel in capitolul 11 al Epistolei catre Romani ca sa vedeti cum este descris scopul alegerii lor,si din perspectiva celorlalti,din perspectiva Neamurilor.Ganditi-va la ce spune acolo.Maret plan al unui Dumnezeu maret.

tara tara vrem ostas 13.07.2011 22:27:08

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 377180)
Alegerea lor de catre Dumnezeu.Nu s-a intemeiat pe nici un merit al lor.I-a ales EL,in suveranitatea Lui absoluta,intr-un anumit scop,pe ei.Pe ei si nu pe altii,putea sa aleaga pe oricine dar i-a ales pe ei.Cititi,cu atentie,fara graba, ce spune Pavel in capitolul 11 al Epistolei catre Romani ca sa vedeti cum este descris scopul alegerii lor,si din perspectiva celorlalti,din perspectiva Neamurilor.Ganditi-va la ce spune acolo.Maret plan al unui Dumnezeu maret.

Ti se pare corect ca Dumnezeu sa aleaga un popor si sa trimita pe restul in Iad?Nu-mi pare deloc a plan maret si nici a iubitor.Apoi daca te referi la predestinatie nu exista asa ceva.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:07:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.