Scotsman |
19.02.2011 19:00:50 |
Citat:
În prealabil postat de Raoul
(Post 339699)
Eu nu judec pe altii,ci judec religiile altora,declarate ERETICE de Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa! In fine,oricum nu o scot la capat cu tine. M-a deranjat doar "tonul" neoprotestant pe care i-ai raspuns lui Danut7.
|
Problema fiecaruia ce declara pe lumea asta.In alta ordine de idei,calvinismul apartine protestantismului nu neoprotestantismului.Asta ca fapt divers,nu ma astept sa receptionez altceva decat ecoul in discutia asta.Danut este baiat mare,am mai vorbit amandoi,si nu au fost probleme. S-ar putea ca el sa fi inteles o nuanta care tie ti-a scapat,prins fiind de zelul combativ.Am urmarit si dialogul tau cu el:nu pot spune ca l-au lamurit explicatiile tale dar ideea este sa incerci.
Nuanta este urmatoarea:de ce i-am spus sa stea in ortodoxism.In acest topic se discuta despre pacatul originar.Prin postarile sale,Danut isi exprima nedumerirea cu privire la posibilitatea ca noi toti sa suferim din cauza cuiva din trecut.Daca ar fi fost,virtual vorbind,protestant,mai exact calvinist,asa cum am precizat,atunci s-ar fi intalnit cu o idee calvinista numita ,, Decaderea toatala sau incapacitatea totala". Acesta abordare este exact opusul opiniei sale,fiind mult mai stricta si radicala.
Avand in vedere aceste aspecte, este logic ca in protestantism s-ar fi intalnit,pe acesta idee,cu o abordare mult mai dura decat ceea din ortodoxism.Asta nu l-ar fi ajutat cu nimic din perspectiva la ceea ce dorea el sa afle.Pe acest aspect,abordarea ortodoxa este mai blanda dar deja complicam discutia.Acum este mai clar?
|