Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cainii vagabonzi-eterna problema a romanilor !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12237)

calator prin ploaie 18.02.2011 16:56:48

pt FlorinIonut

Nevinovatie....

http://www.youtube.com/watch?v=9KiyVYN-XuI

calator prin ploaie 18.02.2011 17:01:00

un suras inocent pro animalute...

http://www.youtube.com/watch?v=wZLqoU2RY_M

Florin-Ionut 18.02.2011 17:19:47

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 339266)

Calatorule prin ploaie,

Raspunde-mi te rog la o intrebare simpla: ce vei mai zice cand acesti catelusi dragalasi iti vor mutila sau ucide copiii tai care vor iesi sa se joace prin parc?

Realitatea de afara nu prea lasa loc de utopie.

andreicozia 18.02.2011 17:28:32

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 339063)
Iti prevad o batranete trista (egoista), daca asa gandesti.

.

Eu ma abtin sa-ti spun ce batrinete patetica iti prevad eu dupa felul cum traiesti si gindesti. Te vei lamuri singura.
Acum esti intr-un fel de la-la land, dar lucrurile sunt in continua schimbare...si sper ca intr-o zi te vei trezi...pina nu-i prea tirziu.

heaven 18.02.2011 17:41:58

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 339281)
Calatorule prin ploaie,

Raspunde-mi te rog la o intrebare simpla: ce vei mai zice cand acesti catelusi dragalasi iti vor mutila sau ucide copiii tai care vor iesi sa se joace prin parc?

Realitatea de afara nu prea lasa loc de utopie.

Te invarti in jurul aceluiasi mesaj pe care il tot repeti si pe care cu totii l-am inteles.Cu siguranta nici calatorul prin ploaie nu viseaza sa traiasca intr-o tara plina de caini pe strazi.
Concluzia se reduce simplu la urmatoarea intrebare:ce este de facut?Tu propui violenta ca unica solutie pentru eliminarea efectului.
Despre eliminarea cauzei,intrebare pe care ti-o pun cred ca de vreo trei postari incoace nu sufli o vorba:si anume oamenii iresponsabili care abandoneaza animale sau le reproduc fara vreo urma de discernamant.
Despre solutiile pe care cei din protectia animalelor le-au gasit si anume legea prin care care toti cainii,cu stapan sau fara,cu exceptia celor cu pedigree,sa fie sterilizati,cipati,inregistrati si sanctionari drastice ale celor care ar sfida legea ti-am vorbit.Cu toate acestea continui pe tema cainilor fiorosi care sfasie copii si care trebuie eliminati prin violenta...sa cred ca in realitate nu solutionarea problemei te preocupa ci ai alte motive personale pentru care abordezi lucrurile astfel?
In privinta imaginii tragice cu copiii sfasiati de caini,iti pot reda altele despre animale care salveaza copii si adulti,despre relatia speciala dintre copii si animale,caini comunitari preluati,dresati,care apoi aduc zambetul pe buze batranilor din azile si copiilor din orfelinate sau ti-as putea aduce inaintea ochilor chiar copii care te-ar mustra doar pentru faptul ca poti gandi asa ceva.
Am vazut copii dand lectii parintilor lor despre iubirea si respectul fata de viata,deci nu folosi imaginea nevinovatiei pentru a justifica manifestarea violentei!

Florin-Ionut 18.02.2011 18:01:53

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 339292)
Concluzia se reduce simplu la urmatoarea intrebare:ce este de facut?Tu propui violenta ca unica solutie pentru eliminarea efectului.
Despre eliminarea cauzei,intrebare pe care ti-o pun cred ca de vreo trei postari incoace nu sufli o vorba:si anume oamenii iresponsabili care abandoneaza animale sau le reproduc fara vreo urma de discernamant.
Despre solutiile pe care cei din protectia animalelor le-au gasit si anume legea prin care care toti cainii,cu stapan sau fara,cu exceptia celor cu pedigree,sa fie sterilizati,cipati,inregistrati si sanctionari drastice ale celor care ar sfida legea ti-am vorbit.Cu toate acestea continui pe tema cainilor fiorosi care sfasie copii si care trebuie eliminati prin violenta...sa cred ca in realitate nu solutionarea problemei te preocupa ci ai alte motive personale pentru care abordezi lucrurile astfel?

Draga H.,

Eu sunt de parere ca in tara noastra in care copiii sunt lasati sa moara de foame, nimeni nu va putea sa rezolve problema cainilor vagabonzi. Nu pentru ca nu va vrea, ci pentru ca nu va fi posibil: din lipsa banilor mai intai, apoi din lipsa organizarii, poate si din cauza unor piedici care se pun intentionat samd.

Deci, pragmatic vorbind, solutia cea mai urata devine practic singura posibila - asa vad eu lucrurile. Asta pana nu e prea tarziu.

Doamne ajuta si weekend placut.

andreicozia 18.02.2011 18:15:34

Romanului ii place sa-si bage nasul unde nu-i fierbe oala

De aceea si aceste discutii inutile si interminabile despre un subiect care tine de cultura si civilizatie.

Cel mai simplu este sa observam in MICO si MACRO. Pe masura ce calitatea vietii in anumite tari se degradeaza vizibil, inmultirea ciinilor este pierduta de sub control, resursele financiare dispar si precum gindacii se inmultesc intr-un apartament neingrijit, la fel si fauna urbana o ia razna.

Alt aspect este cel al curiozitatii bolnave a romanului de a-si da cu parerea despre cum ar trebui sa munceasca ALTII, nu ei.
Daca managementul hingheresc s-ar face DISCRET, fara tam-tam, in liniste, asa cum foarte eficient se intimpla in OCCIDENT nimeni nici nu ar mai face atita caz de acest detaliu nesemnificativ.
Occidentul a inventat managementul "iubirii animalelor" si fiecare stie ce are de facut si cit ii este lungul nasului!...si ca urmare nu veti vedea nici un ciine alergind de nebun de colo-n colo speriind vecinii.

Vedeti-va fiecare de meseria voastra si lasati-i pe altii sa si-o faca pe a lor! ...nu va mai varsati pe hingheri frustrarea cu Basescu si golanii lui!

Yasmina 18.02.2011 18:39:48

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 339311)
Draga H.,

Eu sunt de parere ca in tara noastra in care copiii sunt lasati sa moara de foame, nimeni nu va putea sa rezolve problema cainilor vagabonzi. Nu pentru ca nu va vrea, ci pentru ca nu va fi posibil: din lipsa banilor mai intai, apoi din lipsa organizarii, poate si din cauza unor piedici care se pun intentionat samd.

Deci, pragmatic vorbind, solutia cea mai urata devine practic singura posibila - asa vad eu lucrurile. Asta pana nu e prea tarziu.

Doamne ajuta si weekend placut.

Pana una alta,chiar si tu faci parte din"tara noastra in care copiii sunt lasati sa moara de foame",si in general unde toate sunt lasate de izbeliste.Da,si eu sunt un cetatean roman ca si tine,diferenta dintre tine si mine este ca eu m-am implicat activ vreo 16 ani in aceasta"afacere"a cainilor fara stapan,eu si parintii mei,cu banii nostri sau donatii ale altor vecini care nu aveau timp,insa preferau sa ajute macar cu ceva.

Totul a inceput in vara lui '89 cand am gasit doi caini abandonati...unul l-am oprit noi,si celalalt l-am dat unor rude cu copii;apoi pe rand,am ingrijit,STERILIZAT,deparazitat,vaccinat pe mai toti cainii care s-au aciuiat pe la bloc si care spre stupoarea noastra nu mai pridideau sa apara-abia gaseam controlul unei situatii,ca la cateva zile apareau altii noi...
Eu si tatal meu,care aveam partea cea mai activa a lucrurilor,eram terorizati,caci stiam ce ne asteapta din nou,iar multi ani nu avut automobil si cel mai dificil a fost sa cari la propriu,cainii catre cabinet pt a fi sterilizati.Nu mai vb despre cheltuielile aferente si chiar de timpul acordat acestor probleme-intr-o zi un om fara iubire,asa ca dvs,a taiat cu cutitul falca unei catele,de la bloc...eu ma intorceam de la un spectacol,era tarziu...cainii blocului dormeau sub masini,insa s-au trezit cand am aparut prin preajma,venind sa-mi dea binete,cum faceau intotdeauna;abia cand am ajuns in apartament am observat ca sunt murdara de sange pe maini...a trebuit sa-mi pierd toata noaptea la doctor,cu operatia falcii catelei,si s-o caram pe la 3 dim.anesteziata total spre casa...
Toate acestea din cauza unui neispravit,care in loc sa faca ceva constructiv cu viata lui,mai aduce necazuri in plus altora!

Ma irita fatarnicia si modul mincinos in care mediatizati ac problema,tot ii dati inainte cu o singura fraza care sa le bage pumnul in gura la toti:"mutilarea copiiilor"...
Vai,vai,vai ce profund...ce"realitate"infioratoare...mai ca m-ati facut sa suspin...
Cum spuneam,m-am ocupat de caini 16 ani,i-am carat la cabinet desi nu-si doreau asta,m-am apropiat cand aveau pui sau mancare,am trecut printre haite,NU S-A INTAMPLAT NIMIC !
Desi au fost atatia caini la bloc si inca mai sunt,nimeni nu a raportat nici un incident in zona noastra pe ac perioada de 16 ani;aaaahh ca sunt unii ca dvs cu mari probleme afective,care prefera sa-i sutuie si sa-i violenteze...sa ne fie cu iertare,atunci animalele reactioneaza...
Nimeni care a trecut ,pe langa un caine,cu compasiune si iubire nu a fost muscat!!!Or mai fi cazuri izolate,dar chiar sa faci din aceste cazuri rare,o"realitate"demna de stirile de la ora 5,nu imi pare cinstit!

andreicozia 18.02.2011 18:43:23

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 339337)
Pana una alta,chiar si tu faci parte din"tara noastra in care copiii sunt lasati sa moara de foame",si in general unde toate sunt lasate de izbeliste.Da,si eu sunt un cetatean roman ca si tine,diferenta dintre tine si mine este ca eu m-am implicat activ vreo 16 ani in aceasta"afacere"a cainilor fara stapan,eu si parintii mei,cu banii nostri sau donatii ale altor vecini care nu aveau timp,insa preferau sa ajute macar cu ceva.

Totul a inceput in vara lui '89 cand am gasit doi caini abandonati...unul l-am oprit noi,si celalalt l-am dat unor rude cu copii;apoi pe rand,am ingrijit,STERILIZAT,deparazitat,vaccinat pe mai toti cainii care s-au aciuiat pe la bloc si care spre stupoarea noastra nu mai pridideau sa apara-abia gaseam controlul unei situatii,ca la cateva zile apareau altii noi...
Eu si tatal meu,care aveam partea cea mai activa a lucrurilor,eram terorizati,caci stiam ce ne asteapta din nou,iar multi ani nu avut automobil si cel mai dificil a fost sa cari la propriu,cainii catre cabinet pt a fi sterilizati.Nu mai vb despre cheltuielile aferente si chiar de timpul acordat acestor probleme-intr-o zi un om fara iubire,asa ca dvs,a taiat cu cutitul falca unei catele,de la bloc...eu ma intorceam de la un spectacol,era tarziu...cainii blocului dormeau sub masini,insa s-au trezit cand am aparut prin preajma,venind sa-mi dea binete,cum faceau intotdeauna;abia cand am ajuns in apartament am observat ca sunt murdara de sange pe maini...a trebuit sa-mi pierd toata noaptea la doctor,cu operatia falcii catelei,si s-o caram pe la 3 dim.anesteziata total spre casa...
Toate acestea din cauza unui neispravit,care in loc sa faca ceva constructiv cu viata lui,mai aduce necazuri in plus altora!

Ma irita fatarnicia si modul mincinos in care mediatizati ac problema,tot ii dati inainte cu o singura fraza care sa le bage pumnul in gura la toti:"mutilarea copiiilor"...
Vai,vai,vai ce profund...ce"realitate"infioratoare...mai ca m-ati facut sa suspin...
Cum spuneam,m-am ocupat de caini 16 ani,i-am carat la cabinet desi nu-si doreau asta,m-am apropiat cand aveau pui sau mancare,am trecut printre haite,NU S-A INTAMPLAT NIMIC !
Desi au fost atatia caini la bloc si inca mai sunt,nimeni nu a raportat nici un incident in zona noastra pe ac perioada de 16 ani;aaaahh ca sunt unii ca dvs cu mari probleme afective,care prefera sa-i sutuie si sa-i violenteze...sa ne fie cu iertare,atunci animalele reactioneaza...
Nimeni care a trecut ,pe langa un caine,cu compasiune si iubire nu a fost muscat!!!Or mai fi cazuri izolate,dar chiar sa faci din aceste cazuri rare,o"realitate"demna de stirile de la ora 5,nu imi pare cinstit!

Ma intreb de ce nu incerci sa scrii aceste lucruri deputatului tau de cartier din senat din Los Angeles, sau de unde-oi scrie tu.
Cit de vioaie si plina de sugestii si critici esti tu aici cu romanii, hai sa te vedem acolo?...daca reusesti sa-i convingi sa se intoarca vre-o 200 de ani inapoi cu civilizatia lor?

Yasmina 18.02.2011 18:51:18

Sa fim intelesi,eu nu mi-as dori caini in strada,pe bulevarde,printre blocuri...insa SUNT!
Si ce sa facem?sa-i mitraliem,asa cum propune in marea lui dragoste,dl.Florin?

Cati sunt interesati de latura activa a problemei?cati dintre cei care scriu acestui subiect,au ridicat un degetel pretios?DOAR 2 PERSOANE:Heaven si Calatorul...
Vedeti,asta spune totul in tara din negura civilizatiei!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:35:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.