Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   a doua romanie....MOARTA.terifiant (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12280)

anna21 22.02.2011 15:10:49

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 340195)
Nu toate femeile ajung la ONG-uri, mă gândeam ca să găsesc pe un site una care vrea să facă avort, să intru în contact cu ea și s-o fac să se răzgândească.

Uite aici, daca vrei sa faci voluntariat la Pro-vita:
http://provitabucuresti.ro/participa/adeziune

iulyaan 23.02.2011 07:42:56

YASMINA: Nu te-am uitat iulyaan,ca am o memorie f buna :)
am inteles ca te preocupa teme serioase de abordare,dramatice-corect ar fi cand prezinti niste date,ca astea sa le insotesti si o posibila rezolvare,de ex ce rezolvare ar trebui sa se aplice acestui fapt,legat de avorturi??

Eu zic,ca logic,asta e urmarea decaderii morale in om,care s-a transmis pe fir educational,acestor generatii"pro"care nu sunt pregatite spiritual de catre parintii lor=produsi in comunism.
Ce resurse spirituale sa aiba cei carora le era teama sa frecventeze biserica,pe motive politice?Cum sa-si sfatuiasca fiicele sa nu recurga la avort,deoarece este O CRIMA?

As zice,ca o intensa educare religioasa cat si cat mai multe ONG-uri care sa consilieze si sa sustina adolescentii,tinerii -ar putea da rezultate...
Biserica ortodoxa ar trebui sa fie mai activa,sa aiba membri care sa faca voluntariat in scoli,pe strada,la spitale- sa consilieze si sa ofere un oarecare suport-acelora care sse afla la iminenta avortului.

Ar fi frumos,sa-i spui unei eleve sa nu-si ucida pruncul ca o vei ajuta tu sau biserica,sa se descurce cu scoala si noile indatori de mama,daca familia ei nu poate concepe asta.Sau daca este de acord,sa-l propuna spre adoptie...
SIMPLUL FAPT DE A EXPUNE PE FORUM NISTE DATE,SI A MORALIZA PROBLEMELE UNOR PERSOANE CARE NU SUNT AJUTATE NICI LA PROPRIU NICI LA FIGURAT CU NIMIC,ESTE DESTUL DE I N E F I C I E N T.

Dumnezeu are nevoie de fapte!

p.s.-dormi linistit,iulyaan,nu am nimic personal cu tine! __________________
Iată, stau la ușă și bat; de va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el și el cu Mine.
Apocalipsa lui Ioan 3:20
.................................................. .................................................. .
yasmina,draga,bag de sema ca vrei doar sa ma contrazici.ai o placere pt asta.apropo,ma bucur tare mult ca nu ai nimic cu mine personal.deci,chiar pot sa dorm linistit.este o gluma si ar fi trebuit sa rad?ma rog.....
deci,dupa yasmina,ar trebui sa vin cu o solutie la problema asta.sa incep sa ma laud ca am facut cativa pasi pentru problema asta?nu cred ca are rost.
asta inseamna ca nimeni nu mai are voie pe acest forum sa aduca in discutie probleme dramatice,decat daca are si o rezolvare,am inteles bine?
aviz celor care posteaza dramatismul din noua zeelanda,acolo unde a fost cutremur.nu e bine sa-l postati pt ca nu aveti solutii de rezolvare.......
hai mai,yasmina!deja ne crezi niste copilasi.si gata ai si gasit vinovatii,doamna judecator!perfect.hai sa ne strangem jucariile si sa plecam acasa,pentru ca vinovatii au fost gasiti.comunistii,copii crescuti de parinti comunisti,stranepotii copiilor cresccuti de comunisti,biserica ortodoxa,poate niste martieni.TOTI SUNTEM VINOVATI DE SITUATIA ASTA!hai sa nu ne mai jucam cu cuvintele si sa punem vina pe comunisti,pe democrati,pe martieni,pe preoti,pe societatea civila,pe hagi,pe alexandru arsinel si pe cine mai vrei tu.e simplu a cataloga ca fiind vinovat......fiecare trebuie sa faca ceva,nu sa pasam cartoful cald in ograda bisericii,apoi sa stam cu mainile in san pe forum si sa dam cu pietre in preoti ca nu sunt prin scoli......tin sa te dezamagesc!foarte multi preoti sunt in scoli si fac cateheze.dar cine sa-i asculte?cand copii ajung acasa sunt terminati de societatea in care traiesc.ce procentaj din copii,prind ceva din ce zice un preot si aplica?f putini.
VINA ESTE A NOASTRA!noi trebuie sa facem ceva

Yasmina 23.02.2011 09:51:10

@iulyaann

Ma bucur ca ai facut ceva pasi in demersul asta,asta este cel mai important!
Sa-ti urmeze cati mai multi exemplul!
Numai bine...

iulyaan 23.02.2011 09:54:14

la fel.....

KANDIA 23.02.2011 11:37:40

de actualitate

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 340743)
In ultimul timp nici nu mai asteapta schimbarea pentru startul la cresterea burtilor.Deja vorbim in cicluri de burti in timpul unei singure schimbari.Dar si asta poate fi vina noastra.A tolerantei fara limite de care nu ne putem dezice.

Ma intreb ce am putea face? Suntem buni la teorie dar in practica nu prea suntem uniti...Si ma intreb si eu asa, precum calatorul...Sa nu fie cumva din nou actual dictonul divide et impera?!

Dictonul respectiv ramane mereu actual dar se presupune ca si noi ar fi trebuit sa invatam ceva de la istorie: sa nu ne mai lasam divizati.Dar iarasi dam cu democratia si nu asta e subiectul aici.Chiar daca toate sunt legate intre ele.

ai2 23.02.2011 16:21:29

Intrebare semi-retorica. De ce pro-vita e de fapt anti-avort si atat? Tot viata este si dupa ce te nasti insa nu mai e nimeni pro! Calitatea vietii scade numarul de avorturi. Educatia scade numarul de avorturi. De ce nu se preocupa pro-vita de asa ceva? Poate pentru ca dintre cei educati nu-i baga nimeni in seama pe manipulatori? Interesul celor anti-avort este sa fim cati mai multi si mai needucati si sa fim usor influentabili. Poate acum macar unii inteleg cardasia intre biserica si stat, propaganda creationista in scoli si religia obligatorie, diminuarea orelor alocate stiintei samd samd.

camy_d 23.02.2011 16:25:28

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 341267)
Intrebare semi-retorica. De ce pro-vita e de fapt anti-avort si atat? Tot viata este si dupa ce te nasti insa nu mai e nimeni pro! Calitatea vietii scade numarul de avorturi. Educatia scade numarul de avorturi. De ce nu se preocupa pro-vita de asa ceva? Poate pentru ca dintre cei educati nu-i baga nimeni in seama pe manipulatori? Interesul celor anti-avort este sa fim cati mai multi si mai needucati si sa fim usor influentabili. Poate acum macar unii inteleg cardasia intre biserica si stat, propaganda creationista in scoli si religia obligatorie, diminuarea orelor alocate stiintei samd samd.

Asociațiile provita se ocupă de familii în general.

camy_d 23.02.2011 16:26:00

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 340772)
Uite aici, daca vrei sa faci voluntariat la Pro-vita:
http://provitabucuresti.ro/participa/adeziune

Mulțumesc :1:

ai2 23.02.2011 16:35:04

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 341269)

Si BOR cica se ocupa! Realitatea e alta decat declaratiile. Tot ce urmaresc aceste asociatii este sa fim multi dar prosti. Cand o sa vad vreuna ca insista si pe latura educationala atunci o sa-i cred ca sunt pro-vita.

Dumitru73 23.02.2011 18:32:26

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 341269)

in urma cu vreo 9 ani am botezat un copil abandonat.
este vorba de o fetita ce a fost adoptata ulterior de o vecina de-a mea.
tot ce am putut afla despre despre parintii ei, a fost ca a fost nascuta de o fata de 16 ani.
nu stiu daca a refuzat sa avorteze sau si-a ascuns sarcina pana a fost prea tarziu.
ce stiu, este ca ea a vrut copilul. dar mama ei i-a spus in maternitate ca nu are ce cauta cu copilul acasa. si a fost nevoita sa-si abandoneze copilul in maternitate.
pentru astfel de cazuri nu se agita nimeni. doar unele ONG-uri si uneori vreo televiziune.
toata lumea acuza desfraul tinerilor. dar cu parintii lor ce facem?

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:49:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.