Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Presa creeaza o imagine proasta Bisericii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13137)

philalex 21.06.2011 13:47:13

E o imagine cam proasta...dar la constanta, am auzit multe lucruri negative de teodosie...cam am rezerve...trecut si alte chestii...oricum judeca Domnul..

Citat:

În prealabil postat de Bogdan N (Post 370396)
Ce credeti presa creeaza o imagine proasta Bisericii? Si fac referire la cazul din Constanta in care multimea de credinciosi au inceput sa faca scandal si sa-l dea afara pe noul paroh, si bineinteles ca si presa a luat parte la scandal. Iar acum ceva timp, o alta stire: doi preoti l-au batut in altar pe Preotul paroh de acolo ca sa plece, iar presa din nou isi face aparitia. Chiar si site-ul crestin ortodox nu a scapat de presa in legatura cu pomelnicile on-line.

Ce credeti face presa o imagine proasta? Interpreteaza totul gresit si publica totul cum vor ei? Nu luati acest subiect in nume de rau, este doar un schimb de pareri. Si va urez din nou un post usor si fie ca rugaciunile voastre sa fie asculatate de Bunul Dumnezeu si sa va daruiasca tot ceea ce il rugati si stie El ca aveti nevoie. Amin

preabanatul 21.06.2011 14:00:20

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 370791)
Adica omul care are respectiva "meteahna" nu are nici o responsabilitate?

Ba eu zic că are și încă una foarte mare: față de Biserică și Stat (care-l plătesc); față de mireni cărora trebuie să le fie reper moral; dar mai ales față de Dumnezeu pe care-L pretinde a-L sluji.

Bogdan N 21.06.2011 14:00:25

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 370782)
Mi se pare irelevant daca e cu un "i" sau doi "i". Ai inteles despre cine e vorba, nu? :)

"Presupus" pentru ca nu exista nici o sursa istorica, extra biblica, care sa confirme asta. Nu exista o sursa care sa confirme macar ca Iisus, asa cum e descris in Evanghelii, a existat.

Coroboreaza asta cu multe elemente din Evanghelii care nu se potrivesc cu datele istorice pe care le avem din acea perioada.

Foarte pe scurt, astea sunt motivele pentru care am scris "presupus".

"Fericiti sunt cei care nu au vazut dar au crezut" Dar acum inteleg de ce tot timpul te contrazici. Faptul ca esti ateu explica totul. intrebarea mea este ce cauti pe un forum crestin ortodox ca sa-i indepartezi pe ceilalti?

konijiro 21.06.2011 14:03:55

Citat:

"Fericiti sunt cei care nu au vazut dar au crezut"
Nu gasesc absolut nici o virtute in a crede in absenta dovezilor. Daca asta alegi sa faci, e alegerea ta.

Citat:

Dar acum inteleg de ce tot timpul te contrazici.
Nu ma contrazic tot timpul. Si cand o fac, o fac argumentat :)

Citat:

Faptul ca esti ateu explica totul. intrebarea mea este ce cauti pe un forum crestin ortodox ca sa-i indepartezi pe ceilalti?
Faptul ca sunt ateu explica o parte. Si daca eram religios, tot as fi pus intrebari care i-ar fi "indepartat" pe altii.

Sunt prezent pe forum pentru ca uneori, ma implic in discutii care ma intereseaza, cu oameni care ai puncte de vedere diferite fata de ale mele. Nu ma deranjeaza, ar fi extrem de plictisitor sa fiu incojurat de oameni care imi dau dreptate tot timpul:)

Bogdan N 21.06.2011 14:06:36

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 370801)
Nu gasesc absolut nici o virtute in a crede in absenta dovezilor. Daca asta alegi sa faci, e alegerea ta.

Nu ma contrazic tot timpul. Si cand o fac, o fac argumentat :)

Faptul ca sunt ateu explica o parte. Si daca eram religios, tot as fi pus intrebari care i-ar fi "indepartat" pe altii.

Sunt prezent pe forum pentru ca uneori, ma implic in discutii care ma intereseaza, cu oameni care ai puncte de vedere diferite fata de ale mele. Nu ma deranjeaza, ar fi extrem de plictisitor sa fiu incojurat de oameni care imi dau dreptate tot timpul:)

Am o intrebare: Cine te-a creat pe tine?

konijiro 21.06.2011 14:14:27

Citat:

Am o intrebare: Cine te-a creat pe tine?
Nimeni. Asa cum sunt, cu plusurile si minusurile mele, sunt produsul a sute de milioane de ani de evolutie.

Bogdan N 21.06.2011 14:22:35

Si suflare pentru a trai cine iti da?

romanbun 21.06.2011 14:23:29

Din pacate pe dezbaterea despre preoti avem 2 "trenduri", ambele impinse cam la limita:
1.cel contra, care vede totul in negru, cu "volum" sonor,
2.cel pentru, in limite "riguroase", "sa nu deranjam".
Poate adevarul este la mijloc...sa se cantareasca fiecare eveniment in parte, la rece si sa se ia masura cuvenita. Cu "rod".

P.S. Sf. Nicolae a avut curajul sa lupte pentru credinta, a luat sabia dreptatii in mana...

konijiro 21.06.2011 14:24:10

Citat:

Si suflare pentru a trai cine iti da?
Defineste "suflare" :)

Bogdan N 21.06.2011 14:30:13

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 370819)
Defineste "suflare" :)

"Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Și a fost așa."(Facere)

"Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie." (Fac.2:7)

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:20:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.