Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Parintele Arsenie Papacioc a plecat la Domnul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13330)

costel 20.07.2011 18:01:21

Un om din lumina. Ne va lumina si din ceruri.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Dumitru73 20.07.2011 18:40:33

a fost parintele cel mai drag mie ...

daniil96 20.07.2011 18:46:16

am fost si eu sa aprind o lumanare pentru Parintele ... ii datorez atat de mult

la Parintele m-am spovedit prima data ca adult ... si am plecat plangand ... dar m-am folosit

atunci mi s-a parut dur ... acum imi dau seama ca a fost bland, doar mi-a dat un impuls ca sa ma trezeasca

Dumnezeu sa il odihneasca!

cristiboss56 20.07.2011 19:18:25

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 379665)

la Parintele m-am spovedit prima data ca adult ... si am plecat plangand ... dar m-am folosit

Ai fost unul dintre cei fericiti , nu pot spune norocosi ca-i pacat , dar asta te ajuta , dar si te obliga mult !
Inca odata : Vesnica lui pomenire !+

laurschepsis 20.07.2011 20:43:45

Un purtator de lumina

De la parintele Arsenie Papacioc am invatat cata de adancime si frumusete poate detine simplitatea. Cand l-am vazut prima data am ramas inmarmurit. Mi-am zis doar atat: parintele este un sfant printre noi. Ma uitam la dansul si nu puteam sa ma satur privindu-l. Atata lumina radia chipul sau ca, daca nu as fi stiut cine este, poate ca as fi gasit ceva explicatii lumesti. Ne-a binecuvantat si am plecat cu un singur gand: trebuie sa ma intorc si sa il mai pot privi macar o data. Si, multumesc lui Dumnezeu, am reusit sa il revad foarte curand dupa acea. Chilia se inviora sub privirea sa. De atunci il port in inima ca un Brancusi ce a sculptat cu lumina trairilor sale cuvintele lasate mostenire.

Doamne, in preajma sa am simtit cu adevarat ce frumos este sa fii "oaspetele zidirii Tale". Iarta-l, Doamne, si odihneste-l intre cei drepti.

tigerAvalo9 20.07.2011 21:25:52

Doamne!Era unul dintre parintii si duhovnicii mei preferati.L-am urmarit in multe videoclipuri,nu-mi vine sa cred.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace,sa ne pazeasca acolo de sus.
:2:

OmuBun 20.07.2011 23:52:05

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 379630)
Nu am avut fericirea de a sta în preajma acestui mare duhovnic dar simt că plecarea la ceruri a sfinției sale este o mare pierdere pentru noi cei rămași. Dumnezeu să-l odihnească și să-l așeze în ceata drepților săi.

Eu as vrea sa cred ca pentru romani, este un mare castig. Asa cum spunea si regretatul parinte Arsenie Boca, de acolo, ne va putea ajuta mai mult decat ne-ar fi putut ajuta aici.
Nu l-am cunoscut pe parinte decat virtual, dar de cate ori aveam ocazia, il ascultam cu strangere de inima. Avea ceva ce nu orice duhovnic are: blandetea, smerenia, experienta de viata in adanca suferinta... Nu vreau sa spun vorbe mari fara acoperire, dar sper din suflet ca Dumnezeu sa-l treaca in randul sfintilor, fiindca inima lui mare era plina de dragoste si sunt convins ca a ramas si dincolo de moarte. Poate suntem subiectivi fiindca-i al nostru, dar eu l-am vazut de departe deasupra tuturor, iar copii nostri, daca Dumnezeu va ingadui, vor fi martorii multor minuni ale parintelui Arsenie Papacioc.

...In sfarsit, odihna bine-meritata, parinte drag! Odihneste-te in pace, iar cand te vei hotari, mai arunca-ti cate o privire inapoi!... Suntem atat de multi si atat de neajutorati!... Roaga-te pentru noi, parinte Arsenie!

Wraithgodless 21.07.2011 00:56:42

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 379710)
Doamne!Era unul dintre parintii si duhovnicii mei preferati.L-am urmarit in multe videoclipuri,nu-mi vine sa cred.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace,sa ne pazeasca acolo de sus.
:2:

L-ai vazut in multe videoclipuri? De succes?

Adriana Cluj 21.07.2011 08:15:25

Citat:

În prealabil postat de bogdan2010 (Post 379634)
Anul acesta imi propusesem sa ajung la el, la indemnul unui prieten.
Din pacate nu m-am grabit suficient!
Poate ca este o lectie ptr. delasarea care ma caracterizeaza uneori!
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Poate ca e asa cum zici legat de delasare... dar Parintele va ramane cu noi, ai sa-l gasesti tot acolo, doar ca in curtea fantanei, langa izvorul Sfantului Pantelimon, nu in cerdacul casutei din curtea bisericii de lemn, unde priveam imediat ce intram pe poarta.
Du-te.

philalex 21.07.2011 10:48:56

Dumnezeu sa il odihneasca! Mare Duhovnic...

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:28:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.