Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Vreau adevarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13431)

MariS_ 30.07.2011 12:24:41

Vreau adevarul

Citat:

În prealabil postat de Sara I (Post 383713)
Higinia...

Cred si eu, cum ti-a mai scris cineva pe forum, ca Insusi Dumnezeu..care te iubeste...a trezit in tine acest interes, de a-L cunoaste, si dorinta de a-L cauta...

Si, da, este pe piata zilele astea..o mare oferta.."religioasa"..si fie ca Duhul Adevarului sa ne pazeasca de erezii...care de fapt sunt...nimicitoare...pentru sufletul nostru..

Cred ca cine cauta in mod real si sincer adevarul, va ajunge sa-L cunoasca, in persoana lui Isus Hristos... mai devreme sau mai tarziu...cu sau fara ocolisuri...si aceasta nu e datorita noua...ci tot Lui...care ne iubeste prea mult ca sa ne lase in ratacirea noastra...

Cat priveste citirea Bibliei...eu cred ca fara harul Duhului Sfant, este o carte inchisa pentru intelegerea noastra..si probabil din aceasta cauza pe baza intelegerii/interpretarii in mod eronat a celor citite acolo s-au facut razboaie, dezbinari, fragmentari...secte, culte, religii,miscari new age..etc...care se pretind crestine..si citeaza Biblia...si pretind ca detin adevarul...si e de inteles ca te simti confuza...

Eu zic sa cerem lui Dumnezeu harul de-a ramane in simplitate...sa-L rugam pe El sa ne calauzeasca drumul, si sa-i cerem sa ne deschida ochii inimii, asa incat sa recunoastem calauzirea Lui...

Ce imi doresc mult ca tu sa stii, si sa intelegi, indiferent de ce ti-ar spune oamenii, sau ai citi sau auzi pe undeva este ca:

1. Dumnezeu exista. Si este BUN. BUN. BUN.( Daca eu nu vad asta, e numai din cauza ca ochii mei sunt orbi, si nici dintr-un alt motiv.) Si ca te iubeste...pe tine...persoana ta, sufletul tau...fiinta ta..cum nimeni nu a putut si nu va putea vreodata sa te iubeasca..
2. S-a facut accesibil noua, in urma cu peste 2000 de ani, in persoana lui Isus Hristos. El a trait si umblat printre noi..si a spus niste lucruri...care sunt la fel de valabile astazi ca si oricand...a spus....ADEVARUL...regulile/normele...dupa care sa ne traim viata...Insa..noua, chiar daca ne plac Cuvintele lui(pe care le gasesti in cele 4 Evanghelii din Noul Testament)...nu putem sa le implinim/infaptuim/traim/respectam...fara...
4.Duhul Sfant...si aici habar n-am cum sa ti-L descriu...pentru ca mintea mi se opreste..si nu vreau sa-ti dau acum o definitie teologica...dar daca vreodata in viata ta ai avut parte in mod real si neprefacut...(fie ca ai dat sau ai primit).. de bunatate...de mila...de ajutor...de o vorba buna din partea mamei, de un zambet sincer de la cineva apropiat, de o imbratisare din inima...de alinare cand te simteai asa de singura si parasita....de rezolvare in situatii de criza cand credeai ca nimeni si nimic nu te mai scapa...de vreun moment cand te-ai simtit cu adevarat inteleasa...iubita...apreciata...validata...incura jata...daca vreodata in viata asta ai avut speranta...si bucurie...si liniste in inima ta...si daca vreodata...chiar si pentru o secunda, te-ai simtit fericita si nu a fost nimeni si nimic care sa-ti umbreasca momentul acela de fericire...ei bine...acestea...toate..sunt din cauza LUI. DUHUL SFANT.
Este pretutindeni...peste tot...si nu-L vad decat ochii credintei...asa cum si aerul este peste tot...si-l respiram...si traim(biologic vorbind)..din cauza oxigenului..si totusi nu-l putem vedea...cu ochii trupesti..si doar El ni-L descopera pe Hristos, si ne da puterea/vointa/dorinta..de a-L urma...

Cand vorbesc despre Dumnezeu, inglobez in termenul acesta cele trei aspecte pe care ti le-am descris mai sus..Dumnezeu Tatal..Fiul...Si Duhul Sfant...sigur ai auzit de "Sfanta Treime"...

Acuma, probabil ai auzit...de pacat...si de faptul ca noi ne-am nascut in pacat....si Hristos a murit pentru noi ca sa ne scape din pacat...si probabil ai auzit ca termenul vine din greaca "hamartia"..care inseamna...a gresi tinta...adica, a fi pe langa...

Asadar, noi, cand suntem in pacat, inseamna ca suntem pe langa...paraleli...(rataciti, pierduti)...departati, separati...de ce? De cine?

De Dumnezeu. De adevaratul nostru Tata.De Adevar. De Dragoste. De Intelepciune. De adevarata cunoastere. De Bucurie. De Pace(in inima, in minte, in relatii). De Speranta. De orice bine. Fara Dumnezeu, suntem straini inclusiv de noi insine...si de ceilalti oameni, chiar daca locuim intr-o casa, sau ne vedem zilnic...etc..

No bine, dar cum sa ne intoarcem la El?...

Pai...vine El si ne cauta...asa cum s-a intamplat la tine. Nu e coincidenta...nici intamplare...Duhul Sfant iti mai da o idee prin minte...iti mai vorbeste printr-un om...mai vezi o emisiune la tv, mai auzi o predica, mai ajungi pe site-uri crestine...si la un moment dat...in care esti tu acuma...te va indrepta catre Isus Hristos...care este..ADEVARUL..se va naste in inima ta..si atunci vei intelege multe lucruri..si in acea intelegere..vei putea face o alegere..sa-I prinzi mana pe care ti-a intins-o..sau sa-L lasi sa treaca pe langa tine..Si daca inima ta Il va alege...in adevar...momentul acela va marca viata ta..pentru totdeauna..si.. Isus Hristos ti-L va descoperi pe Tatal...si mai incolo...poate ca ne vei spune tu...caci va fi minunata poveste a vietii tale...se mai numeste si "calea pocaintei"...si poate suna sec, abstract,religios si plictisitor...dar toti care au trecut pe aici(de mii de ani incoace) ne asigura ca este cea mai minunata aventura a vietii fiecarui om, ca de fapt nici un om nu e cu adevarat viu pana nu apuca aceasta cale, ci traieste ca un fel de zombie..mort-viu..lool....si e singura cale adevarata catre fericire si implinire..

Si neaparat..vorbeste cu El. Of, Da. Cu Dumnezeu. Se mai numeste si "rugaciune". Chiar daca uneori ti se pare ca vorbesti singura, si e pierdere de vreme..Poti sa citesti si din carti de rugaciuni, indeosebi daca gasesti acea rugaciune care sa rezoneze cu ce traiesti tu in acel moment, insa eu sunt mult pentru a-I vorbi cu propriile tale cuvinte, conform cu ce simti sau ce gandesti sau ce te doare, sau de ce te temi, sau ce speri in acel moment...

Sper sa nu te fii incurcat mai mult, si iti doresc din toata inima sa ajungi la Adevar. Eu stiu ca Il cheama Isus Cristos..si ce cred iti pot spune si tie, eventual ma pot ruga pentru tine...dar...mantuirea sufletului tau nimeni n-o poate face pentru tine...decat...El...ADEVARUL...

Fie ca Duhul Sfant, Duhul Adevarului, sa deschida ochii inimii tale...in Hristos Isus, Domnul nostru

Imi place acest raspun si sper sa nu-l incurc si eu cu adaosul de mai jos.
Vrei adevarul, draga Higinia? Dar e inflatie de "adevaruri"! Penurie e doar de iubire. Unul s-a legat de-un copac si a stat nemancat 7 zile si in cele din urma l-a pocnit adevarul in moalele capului si de atunci tot "ilumineaza", altul a stat intr-un picior 5 zile si la final l-a pocnit si pe el alt adevar in moalele capului si-a inceput si el sa "ilumineze", altul a stat 3 zile in cap si l-a nimerit si pe el adevarul, nu stiu acu'-n ce loc da' a si el "ilumineza". Numai o Persoana, acum 2000 de ani a "stat" intr-o pozitie foarte incomoda, cea mai incomoda, mai ales pentru cugetare, a stat rastignit si nu a elaborat adevarul ci era Insusi Adevarul. Asa a ajuns Adevarul la noi. Dar daca te intrebi de ce, care este cauza, motivatia, ai sa afli ca Iubirea, din Iubire a coborat printre noi, din Iubire s-a Jertfit pentru noi. La baza Adevarului sta Iubirea, caci din Iubire se naste Adevarul, Dumnezeu fiind Iubire si tot din Iubire se intrupeaza caci Duhul este tot Iubire. Cauta Iubirea, draga Higinia, Iubirea jertfelnica, nu orice iubire, deschide pentru asta larg ochii inimii si cand vei gasi Iubirea ea iti va deschide si ochii mintii si atunci vei intelege si Adevarul.
Har, smerenie si jertfa de sine.

catalin2 30.07.2011 13:41:06

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383770)
Va multumesc pentru sfaturi.M-am apucat de citit Evangheliile si acum e totul mai clar.Vechiul Testament il las o perioada.Va multumesc celor ce au incercat sa ma ajute!

In concluzie cel mai bine e sa te duci sa te spovedesti si impartasesti, urmeaza acum sarbatoarea in care ortodocsii se spovedesc. Astfel vei primi har, care te va ajuta sa intelegi mai bine. In catehism scrie ca oricine poate citi Sfanta Scriptura, dar nu e bine sa o talmacim dupa capul nostru pentru ca de multe ori nu o sa intelegem.

Ioana-Andreea 30.07.2011 14:05:48

Aici ai o explicatie a unui preot in legatura cu Traditia-Scriptura - Biserica adevarata.

http://www.blog.teologie.net/2010/10...rconfesionale/

http://www.blog.teologie.net/2010/11...ctiva-biblica/

ioan_strainul 30.07.2011 15:09:29

adrvarul

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383575)
Sunt duhovnici,dar banuiesc ca nu o sa isi piarda nimeni timpul cu mine sa inteleg Biblia.Eu una locuiesc intr-un sat,la biserica pana acum am fost in medie de 5 ori pe an.Ceea ce este foarte putin,extrem de putin.De ce am ales sa nu ma mai duc?Pentru ca nu intelegeam un cuvant din slujba.Eram prezenta mai mult fizic.Iar oamenii din jurul meu erau in medie femei si barbati batrani,intr-un numar redus.De remarcat observatiile preotului care la un anumit interval de timp repeta"Shhht,liniste!Daca ati venit aici cu alte preocupari,mai bine nu mai veniti".De cateva ori preotii(2 la numar) erau hotarati sa incheie slujba.Va dati seama cat de mult m-a atras biserica ortodoxa avand in vedere imprejurarile.Si din aceasta cauza ma gandeam sa ma indrept spre altceva...am un prieten penticostal si e ceva extraordinar cu baiatul asta.La un moment dat venise cu chitara la scoala si canta un cantec de slava lui Iisus,ceea ce prin randul tinerilor ortodocsi nu stiu daca s-a inventat asa ceva,cel putin nu printre cunoscutii mei.Iar un alt prieten de-al meu pana acum o jumatate de an avea un stil de viata jalnic.Bautura,femei,tigari,anturaje nocive,insa cum credeti ca a trecut peste toate acestea?Familia lui,ortodoxa fiind,s-a convertit acum o jumatate de an si au devenit penticostali.Dupa trei luni de frecventat acea biserica,devenise alt om!Este alt om!Si ma gandesc eu asa logic,oare care doctrina e mai eficienta?Nu oare cea care reuseste sa schimbe oamenii?Cea care da roade?In principiu prietenul asta al meu avea un stil de viata jalnic,iar de cand a devenit penticostal nimenui nu-i vine sa creada cat de mult s-a schimbat.Si ma intreb asa de ce este nevoie de atatea discutii contradictorii intre culte si nu se accepta ca fiecare sa se duca acolo unde ii este lui mai bine si unde se simte mai intens legatura cu Dumnezeu

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++

Nu te amagi si nu crede tot ce-ti arata lunmea pentru ca vrajamasu are multe feluri de a insela pe om, referitor la pretenul tau trecut la penticostali nu te grabi sa tragi concluzi , pentru ca deavolul se departeaza si chear se duce pt o vreme de la om dar se intoarce si de gaseste locul curat si potrivit se asaza din nou si mai aduce cu el si pe alti frati ai lui si slujitori ai minciuni, pastreaza botezul cu care ai fost botezata si rascumparata de Hristos prin rastignirea lui, omul copilul care se boteaza de catre parinti lui duhovnicesti si de catre nasi pIna la cufundare In apa este mort in pacat,dar la iesire din apa botezului este viu Inviat In Hristos (cIti In Hristos vati Botezat In HRISTOS ati si INVIAT) iara ungerea undelemnul sfintit mirungerea este pecetea cu care este Insemnat ,este pecetea Duhului SfInt, acest adevar nul vei gasi la alti ce numai IN BISERICA LUI HRISTOS care no vor birui nici portile iadului pentru ca ea a zost zidita si intemeiata de HRISTOS PE ADEVARUL LUI DUMNEZEU AMIN AMIN AMIN

S L A V I T sa fie D O M N U L In veacul veacului amin amin amin

spre_rasarit 30.07.2011 18:18:07

Pai uite ca sa aflii adevarul depsre penticostali este o carte evadare din iad: http://www.scribd.com/doc/16409335/Evadarea-Din-Iad

Biserica stabilita den IIsus cu Apostolii in anul 33, la Ierusalim este acum Ortodoxa. Ortodoxia este credinta adevarata.

Templier Knight 30.07.2011 18:24:18

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383575)
Sunt duhovnici,dar banuiesc ca nu o sa isi piarda nimeni timpul cu mine sa inteleg Biblia.Eu una locuiesc intr-un sat,la biserica pana acum am fost in medie de 5 ori pe an.Ceea ce este foarte putin,extrem de putin.De ce am ales sa nu ma mai duc?Pentru ca nu intelegeam un cuvant din slujba.Eram prezenta mai mult fizic.Iar oamenii din jurul meu erau in medie femei si barbati batrani,intr-un numar redus.De remarcat observatiile preotului care la un anumit interval de timp repeta"Shhht,liniste!Daca ati venit aici cu alte preocupari,mai bine nu mai veniti".De cateva ori preotii(2 la numar) erau hotarati sa incheie slujba.Va dati seama cat de mult m-a atras biserica ortodoxa avand in vedere imprejurarile.Si din aceasta cauza ma gandeam sa ma indrept spre altceva...am un prieten penticostal si e ceva extraordinar cu baiatul asta.La un moment dat venise cu chitara la scoala si canta un cantec de slava lui Iisus,ceea ce prin randul tinerilor ortodocsi nu stiu daca s-a inventat asa ceva,cel putin nu printre cunoscutii mei.Iar un alt prieten de-al meu pana acum o jumatate de an avea un stil de viata jalnic.Bautura,femei,tigari,anturaje nocive,insa cum credeti ca a trecut peste toate acestea?Familia lui,ortodoxa fiind,s-a convertit acum o jumatate de an si au devenit penticostali.Dupa trei luni de frecventat acea biserica,devenise alt om!Este alt om!Si ma gandesc eu asa logic,oare care doctrina e mai eficienta?Nu oare cea care reuseste sa schimbe oamenii?Cea care da roade?In principiu prietenul asta al meu avea un stil de viata jalnic,iar de cand a devenit penticostal nimenui nu-i vine sa creada cat de mult s-a schimbat.Si ma intreb asa de ce este nevoie de atatea discutii contradictorii intre culte si nu se accepta ca fiecare sa se duca acolo unde ii este lui mai bine si unde se simte mai intens legatura cu Dumnezeu

Nu te converti la alt cult , ortodox te-ai nascut si ortodox ramai , chiar daca unele lucruri nu au sens de multe ori , parerea mea

spre_rasarit 30.07.2011 21:20:01

Adevarul este ca daca treci de la ortodoxie adica de la Biserica stabilita de IIsus in anul 33, la Biserica stabilita de Gigel, Ionel sau Vasilica , probabil ca vei ajunge in iad?

De ce e probabil ca vei ajunge in iad prin trecerea la protestantism?

Pentru ca iesirea din Biserica adevarata e un pacat mare si pentru ca Protestantismul a renuntat la spovedire care sa stearga acest pacat.

Sa te ajute Dumnezeu sa scapi de acest pacat si sa te mantuiasca.

Daca aveti prieteni, rude, cunostinte care au facut aceasta, au trecut de la ortodoxie la Protestantism fiind aproape de iad, trage-tii de mana si spuneti-le ce am spus aici si ii veti ajuta si veti avea mare plate in rai.

Spunea cineva ca a fost in iad si era acolo un om cu sange pe maini si l-a intrebat pe IIsus ce e cu omul acela ce are sange pe maini. Si IIsus a spus ca omul acela stia adevarul si nu i-a indreptat pe altii si prin asta a facut pacat.

Daca nu vrei sa iesi in evidenmta trimite-le un email anonymous cu mesajul acesta de aici: http://www.sendanonymousemail.net/ Spune-le si lor sa faca acelasi lucru.

glykys 30.07.2011 21:51:19

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 383881)
Imi place acest raspun si sper sa nu-l incurc si eu cu adaosul de mai jos.
Vrei adevarul, draga Higinia? Dar e inflatie de "adevaruri"! Penurie e doar de iubire. Unul s-a legat de-un copac si a stat nemancat 7 zile si in cele din urma l-a pocnit adevarul in moalele capului si de atunci tot "ilumineaza", altul a stat intr-un picior 5 zile si la final l-a pocnit si pe el alt adevar in moalele capului si-a inceput si el sa "ilumineze", altul a stat 3 zile in cap si l-a nimerit si pe el adevarul, nu stiu acu'-n ce loc da' a si el "ilumineza". Numai o Persoana, acum 2000 de ani a "stat" intr-o pozitie foarte incomoda, cea mai incomoda, mai ales pentru cugetare, a stat rastignit si nu a elaborat adevarul ci era Insusi Adevarul. Asa a ajuns Adevarul la noi. Dar daca te intrebi de ce, care este cauza, motivatia, ai sa afli ca Iubirea, din Iubire a coborat printre noi, din Iubire s-a Jertfit pentru noi. La baza Adevarului sta Iubirea, caci din Iubire se naste Adevarul, Dumnezeu fiind Iubire si tot din Iubire se intrupeaza caci Duhul este tot Iubire. Cauta Iubirea, draga Higinia, Iubirea jertfelnica, nu orice iubire, deschide pentru asta larg ochii inimii si cand vei gasi Iubirea ea iti va deschide si ochii mintii si atunci vei intelege si Adevarul.
Har, smerenie si jertfa de sine.

Vorbe foarte frumoase, daar fata oscila intre ortodoxie si secta penticostala, nu intre ateism si crestinism.
Nu care cumva sa gaseasca valuri de iubire la penticostali...

spre_rasarit 30.07.2011 22:09:29

Daca trece la penticostalism de la ortodoxie probabil ca o sa ajunga in iad.

Aici e mai mult despre adevaraul ortodoxiei:

Abcul vietii eterne: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12927

Minunile ortodoxiei: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12926

penticostalul 30.07.2011 23:40:41

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 384048)
Daca trece la penticostalism de la ortodoxie probabil ca o sa ajunga in iad.

Asa si trebuie sa creada: ca va ajunge in Iad.
Dupa cuvintele adresate de Hristos Sfantului Siluan: "Tineti mintea in iad si nu deznadajdui!"

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:57:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.