Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Profeti adventisti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13672)

osutafaraunu 14.12.2011 13:43:25

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414835)
Nu, nu cred ca am uitat ! Pur si simplu nu am declinat-o (inca). Totul la timpul potrivit.

Atunci, cu îngăduința dvs. o să răspund și eu la anumite întrebări... la timpul potrivit:3:

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414835)
Dar am spus asta, ca avem profeti si chiar eu sunt unul !

Profet de carton sunt și eu, credeți că sunt mai prejos?:4: Anyway... măcar unul de mucava...

Profetul de carton 14.12.2011 13:47:46

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414836)
Atunci, cu îngăduința dvs. o să răspund și eu la anumite întrebări... la timpul potrivit:3:

Va astept cu mult interes ! luati atata timp cat aveti nevoie.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414836)
Profet de carton sunt și eu

ma indoiesc ! doar eu sunt profet [chiar daca de carton]

Profetul de carton 14.12.2011 14:07:23

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414819)
Versetul este scos din context.

mda, stiu, pt adventisti, toata Biblia este scoasa din context.

osutafaraunu 14.12.2011 14:16:37

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414850)
mda, stiu, pt adventisti, toata Biblia este scoasa din context.

Pentru adventiști, toată Biblia este în context, de aceea trebuie folosită ca atare. Nu poți scoate un verset (fără a ține socoteală de precedentul și următorul) pentru a formula o doctrină aparte. Cu atât mai mult, cu cât știți că Biblia nu a fost scrisă pe versete, această subîmpărțire s-a făcut mult mai târziu. De multe ori arbitrar... spre bucuria profeților de carton.
Sper că apreciați această șarjă prietenească.

Profetul de carton 14.12.2011 15:19:21

hai sa punem contextul:

33 căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, ci al păcii, ca în toate bisericile sfinților.

34 Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice și Legea.

35 Dacă voiesc să capete învățătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbații lor acasă; căci este rușine pentru o femeie să vorbească în biserică.

Un verset inainte, altul dupa? e bine?

eu vad ca rezulta aceeasi idee, ca femeia nu poate invata in biserica, nu are voie sa ia cuvantul. Ori doamna Elena a incalcat aceasta directiva a lui Pavel.

osutafaraunu 14.12.2011 16:30:53

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414900)
hai sa punem contextul:

33 căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, ci al păcii, ca în toate bisericile sfinților.

34 Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice și Legea.

35 Dacă voiesc să capete învățătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbații lor acasă; căci este rușine pentru o femeie să vorbească în biserică.

Un verset inainte, altul dupa? e bine?

eu vad ca rezulta aceeasi idee, ca femeia nu poate invata in biserica, nu are voie sa ia cuvantul. Ori doamna Elena a incalcat aceasta directiva a lui Pavel.

Vedeți așa pentru că încă nu v-ați dat jos ochelarii prejudecăților. Altfel, ați fi văzut că scrie ceea ce efectiv scrie: femeia nu trebuie să fie învățată în biserică ci acasă, pentru a nu fi tulburată ordinea în timpul predicii prin explicații.

Profetul de carton 14.12.2011 16:47:39

deci sunteti de acord ca a rusinos ca o femeie sa vorbeasca adunarii? corect, da?
Elena Albu a vorbit adunarii, nu? si atunci?

osutafaraunu 14.12.2011 20:38:51

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414954)
deci sunteti de acord ca a rusinos ca o femeie sa vorbeasca adunarii? corect, da?

Nu domnule Profet, nu e corect; căci textul nu spune "să vorbească bisericii", ci "să vorbească în biserică" (λαλείν έν έκκλησία). Vă rog frumos citiți corect textul sacru!

Este vorba de "rușinosul" obicei de a vorbi în adunare în timp ce se desfășoară slujba. Comentariile și nelămuririle se rezolvă acasă, căci în biserică trebuie să domnească ordinea. Asta spun versetele citate corect de dumneavoastră și interpretate incorect de profetul de carton.

Erethorn 14.12.2011 20:49:40

Domnule 99, cu toată dezaprobarea mea de ordin general privind doctrinele cultului d-vs; acuma, serios, ALO !!!! nu vă dați seama că discutați cu un troll ? De ce hrăniți trollul ?

osutafaraunu 15.12.2011 06:15:28

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 415020)
Domnule 99, cu toată dezaprobarea mea de ordin general privind doctrinele cultului d-vs; acuma, serios, ALO !!!! nu vă dați seama că discutați cu un troll ? De ce hrăniți trollul ?

No, amu ce să zic? Și ei este oameni, trebuie hrăniți!:106:

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:06:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.