![]() |
Calator ,de ce nu esti bun si sa gandesti inainte de a lovi pe cineva care este cazut la pamant ? Te afli in casa Domnului . Eu , asa am considerat cand m-am logat pe acest forum , ca fiind casa lui Dumnezeu si ca aici voi gasi intelegere si ajutor . Daca suntem vinovati , asa cum zici tu , de ce nimeni din justitia romana nu a mers pe adevarul faptelor si au fost nevoiti sa minta si sa masluiasca probe , pt al face pe fiul meu un infractor ?
Daca ai fi dat atentie la ceea ce am scris eu , ti-ai fi dat seama ca fiul meu nu este vinovat de leziunile suferite de infractor , ci infractorul sau altcineva este vinovat de ceea ce i s-a intamplat . Eu am probe pt cele spuse . Nu am nevoie de medic psihiatru sau un psiholog ,asa cum imi recomanzi tu ,subtil , ci am nevoie de o justitie cinstita si dreapta ,asa cum ar trebui sa fie in aceasta tara ! Eu m-am documentat in domeniul medicinei si am destule cunostinte pt a-mi da seama ca sfatul tau nu isi are rostul . Am consultat medici psihiatri si te asigur ca pe cei mai buni , dar nici unul dintre ei nu mi-a zis ca sunt nebuna , ci mi-au spus ca am nevoie de liniste sufleteascasi , pt a iesi din starea de neliniste in care ma aflu , din cauza unor infractori ,carora tu le iei apararea si ca durerile de cap pe care le am datorita loviturilor primite le voi simti mult timp de aici incolo . Viata mea si a familiei mele nu conteaza ? Cine esti de fapt tu ? De ce nu intelegi ca noi mergeam la Politie in momentul in care am fost si noi atacati , ma refer la mine si sotul meu ? Nu ai inteles ca noi nu ii cunosteam pe infractori , deoarece nimeni nu ne spusese cine sunt cei care l-au batut pe fiul meu ? Nu am scris ca sotul meu tocmai pe infractori i-a intrebat cine l-a batut pe fiul nostru ? Si acestia a dat semnalul infractorului Argeseanu ,printr-un fluierat si acesta a venit la noi si ne-a atacat , asa fara motiv ! Nu vreau sa am o discutie in contradictoriu cu tine . Daca ai fi citit cu atentie ceea ce am scris eu , ti-ai fi dat seama despre adevarul faptelor . Ma asteptam si la astfel de comentarii negative din partea unora de pe acest forum . Nu duc o lupta cu coruptia din justitie , ci imi apar drepturile , prin orice mijloace legale si cred ca este bine de stiut de toti romani ceea ce se intampla in tara asta . Calator , noi am avut o discutie in particular pe messenger si mi-am dat seama ca tu nu esti ceea ce pretinzi a fi . Mi-ai verificat cunostintele ,intrebandu-ma ce carti de psihologie am citit si ai afirmat niste lucruri neortodoxe . Eu ti-am spus ca nu am prejudecati , ca eu nu judec pe nimeni si ca numai Dumnezeu are puterea de a judeca pe fiecare ! Este bine sa nu fim rai unii cu alti , ca niciodata nu sti ce iti rezerva viitorul . Viata nu este asa de roz , precum cred unii dintre noi . La cate am patimit si cate patimim , in momentul de fata ,o rautate in plus nu ne mai atinge . Dumnezeu cu tine si cu noi toti . |
Draga mea eu nu -s in casa Domnului ci la mine acasa dar si in casa Domnului tot la fel as spune. Sotul tau s-a dus sa "intrebe" cu bata in mana ceea ce spune multe. In alta ordine de idei nu ti-am verificat nici un fel de cunostinte si nici nu afrim lucruri neortodoxe Acuma depinde ce insemna pt tine ortodox Pana la urma spun ce cred avand in vedere anumite lucruri, Imi pare rau ca esti in o asa situatie si cred ca te zbati de o mie de ori mai mult de cat o face fiul tau. Daca chiar crezi ca a fost batut de nsite infractori asa din senin pe strada esti un pic cam nerealista.
Inteleg ca esti diperata, cred in existenta coruptiei asa cum cred ca situatia fiului tau nu este deloc intamplatoare. Viata ta si a oricarui conteaza dar singura ca ai scris ca el a lovit cu bata (o singura data). Pana la urma ceea ce cred eu este nesemnificativ si pentru tine si pentru desfasurarea in viitor a actiunii. Daca te gandesti la o forma de ajutor concreta pe care cineva de pe forum ti-o poate acorda scrie. Povestea am inteles-o cu totii mai mult decat niste sfaturi ortodoxe (pe care oricum nu le vei pune in aplicare caci ar insemna sa accepti cu seninatate ce ti-a dat Dumnezeu adica aceasta incercare si sa nu cauti dreptatea pe pamant ci in cer) Astea suna destul de ortodox nu? |
Calator , sotul meu de abia iesise din spital , unde fusese internat aproape trei saptamani , cu probleme la coloana vertebrala . Fiul meu a lovit o singura data , la voia intamplarii , nu am spus ca l-a lovit pe infractorul Argeseanu .
Acest fapt a fost spus de el si de martorii mincinosi in vreo 13 variante , ca sa nu mai pun si varianta mincinoasa a procurorului necinstit ,care a anchetat cazul . Eu cred ca ceea ce faci tu nu este o rautate , ci incerci sa afli ceva . Totul este un test . Ma insel ? Din senin a fost batut fiul meu , cat si noi . El a fost batut deoarece infractorii erau erau beti si aveau chef de afirmare in cartier si de a crea teama printre cei care locuiesc aici in cartier . Iar pe noi , sincera sa fiu , nu stiu de ce ne-au batut . Poate ca nu le-a placut faptul ca au constatat ca noi aveam intentia sa mergem la Politie si nu sa ne batem cu ei , asa cum ai inteles tu ? |
Omul lui Dumnezeu, Cătălina, noi pace cât vom trăi pe pământ nu vom avea.
Dar pacea din suflet nimeni nu ti-o poate lua, si, pe aceasta o iubeste Dumnezeu. Iartă-i, iartă, [size=2]PENTRU DUMNEZEU[/size], nu pentru dreptate. ... si toate celelalte vor veni. Doamne ajută! Ionut |
Catalina, cred ca toata lumea vrea sa te ajute cum poate, nu mai este nevoie de discutii interminabile despre detaliile scandalului.
In acest punct nu mai intereseaza pe nimeni. Toti am ajuns la un consens ca ai nevoie de ajutor. De acum asteptam sa ne spui DETALIAT ce fel de ajutor doresti,... da ni se pare umilitor, si mai departe... ce putem face....???? Spune tu ce ajutor vrei???? Verbal?, ti s-a dat dar vad ca nu ajuta... Financiar? nu ai deschis un numar de cont... Duhovnicesc?... Sa iesim cu tine in strada? Demonstratie in fata ministerului Justitiei? etc |
Citat:
Se pune problema tu cum ai proceda daca te-ai trezi in locul Catalinei? |
Citat:
Ce să zic mai mult... nu sunt în locul Cătălinei, dar CRED că prin vointă [credintă] s-ar putea vedea o portită, sau o fereastră deschisă, prin care să se poată iesi din situatie. Iesirea de care vorbesc este cea în care accept nedreptatea, plec capul si... Dumnezeu cu mila! Dar trebuie credintă... că aceasta ne este pusă la încercare în momente de cumpănă. Nimeni nu are credinta gata clădită si lucrătoare, dar străduinta... Lasă, să nu mă ierte păcătosii ăstia [că păcătos sunt si eu], Dumnezeu să-i ierte! CÂT CREZI că vor suporta ei acesti bani dati ca pensie??? ATÂTA TIMP cât tu te rogi lui Dumnezeu să-i ierte, cât tu muncesti cât poti de mult ca să le asiguri lor pensia si să poti trăi si tu!!! CÂT CREZI??? Banii ăstia îi vor ARDE, îi vor OMORÂ, dacă nu se întorc. DUMNEZEU ESTE DREPT !!! nu doar în Împărătia Lui, nu doar la Judecata noastră. Doamne, miluieste-i pe toti păcătosii [dintre care cel dintâi sunt eu... ce bine ar fi să simt asta...] Ionut |
Draga mea la ce mi-ar ajuta sa fac teste si ce teste as putea face? In primul rand esti mult prea implicata emotional (intr-un fel justificat) ca sa poti lua niste decizii corecte. In al doilea rand ma tem ca te zbati atat si fiul tau nici macar nu va da valoarea cuvenita acestui fapt (dar cine stie...). Tu ai nevoie de un avocat bun dar si sa fii un pic cu picioarele pe pamant in sensul ca ceea ce ar sustine avocatul ca si tine trebuie sa fie mai intai credibil. Cum poti sa spui ca de fapt fiului tau i s-a pus viata in pericol asa pe nepusa masa in timp ce statea de vorba la colt linistit cu iubita sa si inca un alt prieten. Acuma cand te uiti asa la el tu ce vezi sau ceilalti? Nici nu stiu cum sa spun sa nu te ranesc cu cuvintele mele. Arata el a "baiat cuminte?" Sau sa spui ca de fapt l-au batut ca sunt invidiosi ca are haine de firma asa cum mi-ai scris pe un mesaj privat (sunt niste copilarii) sau ca sa aiba aia faima. Pai daca vii cu asa niste povesti clar ca niic un avocat nu poate sa faca mare frana si la sf zici ca nu-s buni sau ca-s corupti.
Pana la urma e treaba ta dar cu asa niste argumente e cam greu. Pana la urma de noi depinde oricum f putin Chiar si finanaciar nu cred ca se mai poate face intelege intre parti dupa ce a inceput urmarirea penala (adica nu cred ca mai e posibil sa se retraga plangerile asta daca ceilalti accepta o oarecare suma de bani) Stiu ca treaba cu banii e uzuala. Asa a primit si o ruda de-a mea ca a avut norocul sa-i rupa mana cu cine s-a batut (bineinteles ca nu chiar din senin) aveau ei imparteala lor. Dar au ajuns laa cest acord si treaba a fost buna. Mi -as place sa primesti cele scrise de mine nu ca pe o rautate si nici ca pe un test. Cauta un avocat care sa mai aiba experienta in astfel de cazuri Discuta cu el realist ca isi poate da seama cam cate sanse aveti Ai incredere ca vei gasi un avocat bun si il vei gasi. Sau ati gasit? Pacat ca in astfel de situatii conteaza martorii si mnulti sunt mincinosi ceea ce e mai greu de dovedit desi daca se da atentie la povestea lor se pot observa in timp niste variatii (ca mai uita omul minciuna) si astfel sa se arata ca s mincinosi |
Calator , daca tu crezi ca eu am mintit cu ceva , te rog , cerceteaza .
Avocatul pe care il am in momentul de fata este lector ddr. universitar la o facultate de drept . Cazul nostru l-a interesat si a dorit sa ne ajute . Daca eu as fi mintit cu ceva , credeti romani , ca nu as fi fost trasa la raspundere , din punct de vedere juridic , de cei pe care i-am acuzat ? Poate ca in acest mod reuseam sa aratam toate ilegalitatile si mincinile din dosar ! Persoanele juridice , pe care familia mea le-au consultat , ne-au spus aceste cuvinte ' Domnilor , in ziua de azi , cuvantul omului nu valoraza nimic , dar dovezile sunt lucruri sfinte , care arat vinovatia sau nevinovatia unui om . ' Au perfecta dreptate . |
Draga Catalina ,
uite , eu ma bucur ca sant persoane care au pus punctul pe "I" si vor sa te ajute "acum" si nu maine .Cine sta in ploaie are nevoie de un acoperis ,apoi de restul , e adevarat. Eu mai incerc sa-ti dau un sfat , vad ca mai ai chef de vorba . Nu te supara daca o dau pe alaturi ,nu-i din rea intentie , este greu sa fii destul de bland pentru cineva care e in suferinta . Incep prin ati spune ca vorbarie prea multa nu ajuta , treci la subiect ! Uite daca vrei sa stii pe noi nu ne intereseaza cine are dreptate . Nu vorbesc decat pentu mine si cei pe care ii cunosc eu , nu de cei de pe forum. Problema se pune altfel : Noi nu judecam ,judecata o fac pe pamant cei indreptatiti iar in cer Unul singur . Deci , daca ai dreptate sau nu , nu face subiectul acestei discutii . Stim ca cineva e in suferinta si cere ajutor ,asta-i tot . Constiinta te indeamna sa faci ce poti . Tu ai nevoie de mila oamenilor , sau ajutor ,tot asa se chiama . Asta nu prea se realizeaza batand cu pumnul in masa "eu am dreptate" , chiar daca e asa .Pana nu pleci capul si nu zici cel putin ,"nu e om fara greseala" , sau am cazut in ispita , nu cuceresti inimile oamenilor . Chiar vinovata daca ai fi tot la fel ti-am plange de mila ,cel putin pentru hartuiala pe care trebuie sa o suporti . Deci indemnul meu ar fi sa zici : "fratilor am nevoie , ajutati-ma" . Nimeni nu e interesat de ce a zis X sau Y . Important e ca un om e in necaz si cere ajutor. Poate ca multi te-au si ajutat cu o rugaciune sau un sfat . Dumnezeu tot prin oameni lucreaza . Dar daca ajutorul vine azi , maine sau in 20 de ani ramane la mila Lui si-i valabil pentru noi toti cred eu . Desigur poate sant si alte pareri . Daca e adevarat ce spune Cosia ca e vorba de pensie pe viata , raman fara cuvinte , fereasca Dumnezeu pe toata lumea !!! Probabil ca te-ai gandit la posibilitati: In ce sens : 1. Voi castiga numai daca : ......(iar daca castig il iert pe adversar ) 2. Voi pierde daca : 3. N-am nici o seansa : Nu te tot amagi cu dreptatea , nu vezi ca pe vorbe nu se castiga nimic , trebuie sa ai martori ,dovezi . Asa e in lumea asta. Banuiesc ca la primul punct ti-ai dori un avocat sau influiente in cercurile inalte . Noi care nu avem asa ceva ce putem face ? Nu raspunde prin "orice "! Indiferent cate pagini mai scrii din hotararile tribunalelor , nu stiu daca le citeste cineva .Important e ,cum am spus mai sus , este un om in necaz care cere ajutor . Sa nu cumva sa semene cu Evanghelia de Duminica , sa fii slabanogul de pe marginea scaldatoarei , si noi cei care trecem indiferenti , pentru ca "nu stim ". Sa nu fie ! Macar sa ne rugam pentru liniste si pace si Dumnezeu ne va auzi , nu vom fi judecati ca indiferenti . Oricat de disperata ar fi situatia incearca sa-ti recunosti limitele , din punct de vedere al sanatatii , nu trebuie sa cazi in deznadejde . Sa te intareasca Dumnezeu ! Toate cele bune ,ma gandesc la tine , la necazul tau , poate iti ajuta sufleteste ! maria |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:19:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.