nutucutu |
23.12.2011 10:50:08 |
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
(Post 417759)
Dar sa revenim la giulgiul din Torino.Cum bine se stie acest giulgiu este o bucata de panza pe care este imprimat chipul mantuitorului din cap pana in picioare. Sa vedem insa ce zice Biblia:
"A sosit și Simon-Petru, urmând după el, și a intrat în mormânt și a văzut giulgiurile puse jos,
Iar mahrama, care fusese pe capul Lui, nu era pusă împreună cu giulgiurile, ci înfășurată, la o parte, într-un loc". (Ioan 20: 6-7)
Deci pe acest giulgiu nu avea cum sa apara fata lui Hristos imprimata deoarece MAHRAMA, care fusese pe capul lui era o panza separata de restul giulgiului cu care fusese infasurat trupul lui Iisus. Pe mahrama ar trebui sa apara imprimata chipul mantuitorului (asta daca mai exista) si nu pe giulgiu deoarece acesta a fost folosit la infasurarea lui Iisus de la gat in jos si nu la acoperirea capului, inclusiv a fetei. In concluzie giulgiul din Torino e un fals! Doamne ajuta!
|
Nu stiu daca aveti dreptate. Eu am citit ca evreii obisnuiau sa infasoare trupurile decedatilor intr-o pinza alba, de in, si, eventual, mai adaugau salul de rugaciune. Giulgiul infasura trupul din cap pina in picioare.
Am citit o carte despre giulgiul de la Torino si am vazut si niste documentare TV. Exista mai multe lucruri care conduc la concluzia ca nu ar fi fals, chiar daca testul cu carbon a indicat ca giulgiul ar proveni din perioada Evului Mediu. Acetea ar fi:
-pe giulgiu s-au gasit urme de polen ale unei plante care creste numai in zona Palestinei, deci giulgiul s-a aflat in acea zona
-cu siguranta cel care a fost infasurat in giulgiu a murit crucificat (acest verdict a fost dat de un medic legist din America)
-urma de singe de pe giulgiu apartine unei persoane care a avut grupa AB IV. In Biserica Catolica s-a intregistrat o minune in care o sfinta Ostie s-a transformat in carne, adica Trupul Mintuitorului nostru. Cercetatorii au confirmat ca acea bucata de carne provine de la un barbat care are grupa de singe AB IV.
Poate ca cele de mai sus sint coincidente; acestea, insa, nu ne lasa sa dam verdictul ca giulgiul e un fals.
|