Ovidiule,dar cine a dat cu pietre?? Ca si tu incepi sa scoti cuvinte din burta... Eu am aratat ce a zis Hristos,nu am spus-o de la mine.
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
(Post 425448)
Multumesc de sfaturile tale marete. Vad ca judeci foarte usor.
|
Ce judec? Am zis foarte clar ca sentimentul fata de aceste persoane trebuie sa fie unul de MILA. Da,e aproapele meu,daca l-as vedea in fata nu l-as lovi,nu l-as judeca,nu i-as vorbi urat si l-as si ajuta! Asta ca om,pentru ca imi e frate si e si el fiu al lui Dumnezeu. Dar cand vine vorba de credinta,pai stai asa frate,ca nu stergem noi pe jos cu canoanele... cand pozitia Bisericii este destul de clara. Incearca de doua ori cu omul eretic,iar a treia oara fugi de el (a se intelege fugi de orice discutie si "disputa" pe tema religioasa - ca iar interpretezi cum vrei apoi). Deci NU sa-l judeci sau sa faci altceva,dar sa judeci erezia lor,intunericul in care se afla,minciunile si hulele care le transmit,cu asta NU pot fi deacord si nu exista NICIO scuza in a tolera toate acestea!
Citat:
(Post 425448)
De nunde stii ca el s-a lepadata de BO? De unde stii ca el nu este in cautare?
|
Nu stiu daca s-a lepadat sau nu,de aceea nici nu-l judec. Dar atunci de ce afirma ca este protestant? I-ar fi rusine de ortodoxie,sa marturiseasca (in caz ca ar fi ortodox)?? Si daca este in cautare in veci nu va gasi raspunsul pe internet,sau in niciun caz pe acest forum ecumenic!!! Are sfintele biserici ortodoxe,preoti si calugari buni,carti ale sfintilor... Acolo e adevarul frate,nu pe un forum digital!
Citat:
(Post 425448)
Cum il ajuti tu, alungandu-l cu pietre? Atata timp cat el nu ti-a hulit credinta si biserica
|
Stai asa,adica pui la egalitate credinta noastra (ortodoxa) cu a lui (protestanta)?? Deci nu trebuie sa fim impotriva invataturilor eretice decat daca si ei sunt impotriva noastra? Si ca tot vorbeai de adevar... adevarul l-a spus Hristos cu privire la aceste lucruri,la cei care au cunoscut adevarata credinta dar au refuzat s-o impartaseasca! Chiar tu ai dat un citat din Biblie,in care spunea de cei care NU i-au primit pe ucenici,pe vestitorii Evangheliei. Zicea de "casele si cetatile acelea",adica se referea si la oameni in mod individual dar si la popoare. Pacat ca nu ai continuat cu citatul pana la capat. Facea o comparatie intre acele cetati si Sodoma & Gomora. Dar cum nu e important ce spune Domnul,nici nu mai conteaza ce scrie acolo,nu?
Citat:
(Post 425448)
atata timp cat a fost de folos atatora useri prin exemple, citate, carti etc nu ai nici undrept sa arunci pietre il el.
|
Dar NU arunc cu pietre in el,imi este frate si aproape! Arunc cu pietre in dogma protestanta,care este una ERETICA si pierzatoare! Citeste-i pe sfinti si vezi pozitia lor...
Citat:
(Post 425448)
Singura ta datorie este sa-l ajuti si sa-l sustii in a-si gasi drumul spre Adevar. Daca nu esti in stare stai in banca ta, nu fa pe ortodoxul ca s-ar putea sa cazi.
|
A citit cred ca mii si mii de mesaje ortodoxe graitoare de adevar. L-au schimbat cu ceva? De ce sa o iau eu de la capat? Sa-mi vad de mantuirea mea,ca sunt pacatos,nu de a altora (in mod exagerat ma refer aici). Cand orb pe orb calauzeste... amandoi cad in groapa!
Citat:
În prealabil postat de mirabela
(Post 425451)
Cine esti tu sa-i arati Calea? Nici nu stii cat de mic esti!
Calea nu o cauta pe net, tastand!
Singura ta datorie e sa-ti vezi de mantuirea ta!
Nici unul dintre noi de aici de pe forum, nu suntem in masura sa-i aratam Calea!
|
Adevarate si frumoase cuvinte,desi (pentru unii) cam dure.
Doamne-ajuta!