![]() |
Citat:
|
Citat:
Dupa cum te exprimi, am impresia ca nu traiesti nici ortodoxia, nici catolicismul. Cunoaste-le mai bine si vei fi pus in fata unor alegeri. Tot ce putem sa-ti spunem este ca versiunea ortodoxa a credintei este cea mai veche, e neschimbata in timp si este rodnica duhovniceste. "Pomul se cunoaste dupa roade!" Daca tu alegi catolicismul, mergi sanatos pe aceasta cale ca nu te opreste nimeni. Numai sa nu incerci sa alterezi ortodoxia cu tot felul de inovatii ca atunci avem dreptul sa refuzam. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
daca tu esti credincios nu inseamna ca tu stii mai mai multe despre ortodoxie, sau ai cunostiinte suficiente. daca ortodoxia este mai veche si asta ii confera un atuu, explica-mi ce se intampla atunci cu iudaismul. sau celelalte religii care au cateva milenii inaintea crestinismului? adevarul de credinta? il cunosti tu? pentru ca ti l-a spus cineva? si tu l-ai crezut pe cuvant? ce rost mai are biblia daca totul este de fapt atat de interpretabil? nu ai voie sa te casatoresti cu un catolic daca esti ortodox... nu ai voie... sa... daca esti catolic, samd. consider ca esenta din biblie care indeamna la "liniste" este demult uitata si ignorata. |
Citat:
Va propun sa fim sinceri putin. Stim ca mireanul trebuie sa asculte de Biserica pentru a putea ajunge la mantuire insa Biserica pamanteana e mai mult a statului decat a neamului romanesc. Ea zice ca este cu Biserica Sfintilor si cu Hristos si sfarseste prin a nu o mai interesa mersul lucrurilor la nivelul romanului de rand care face parte din neamul romanesc. “Talpa tarii”, taranul, nu inseamna doar bataia de joc, cel care trebuie pus la munca ci mai inseamna si sprijin. In limba rusa cuvantul “taran” se traduce [crestian] adica “crestin”. Nu cred ca e o intamplare asta. Vietile sfintilor sunt mai pline de oameni simpli decat de aceia ce au fost in ierarhia Bisericii pamantene. Inchipuiti-va o camera simpla, cu candela aprinsa si un om in rugaciune. Ce poate fi mai ortodox ca aceasta imagine? Cred ca valoarea credintei sta in simplitate nu in elitism. Faptul ca un om face facultatea de Teologie si stie sa aseze cuvintele si sa dea citate nu atesta si valoarea duhovniceasca a acestuia. Neamul romanesc e simplu, smerit. Mergi tu, cel scolit si cu haina scumpa la el si vorbeste-i si vei vedea ca omul simplu nu va putea sa te priveasca in ochi, vei vedea ca vei avea mai multe de invatat de la el. Daca nu vezi asta inseamna ca trebuie sa o iei de la inceput. |
:)Cred ca nu sunt departe vremurile in care va trebui sa dam marturia credintei noastre.Si pentru acel moment trebuie sa ne intarim credinta urmand Sfintilor Parinti.Cat despre poporul de rand multi nu cunosc prea mult diferentele de credinta.De fapt globalismul si consumismul atrage pe multi.Vom mai vedea,dar MARE ESTE DUMNEZEU SI SFANT ESTE NUMELE LUI!
|
Mare este Dumnezeu si mare este harul Lui peste cei ce lucreaza spre slava Lui. E clar ca punctul de ortodox trebuie sa fie neclintit si intotdeauna bine definit. Ortodoxia nu are de dat o marturie superioara, etc...ci are de data MARTURIA deplina despre Hristos.
E foarte clar acest lucru, ortodocsii nu trebuie sa faca niciun compromis. Insa dialogul acesta nu este si el o forma a marturisirii celei adevarate? |
Citat:
Cine oare ne mai da pe Sfintii Parinti? Oamenii de rand sunt atrasi de consumism pentru ca sunt curati. Important e sa il constientizam pe cel care genereaza acest consumism. |
Poate ati citit deja insa pentru cei ce nu au citit inca e bine sa citeasca aceste carti:
Provocarile ecumenismului - Diacon Andrei Kuraev Globalizare și universalitate - Georgios Mantzaridis Vor lamuri multe din intrebarile fiecaruia. Doamne ajuta! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:02:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.