![]() |
In afara de orasencele moderne si sexy, imi arata si mie cineva vreo mamaica la tara care a purtat vreodata pantaloni? Ahh, am uitat! Asta a fost odata, acum sunt alte vremuri. Si ce mai vremuri! Acum ne falim cu frumusetea trupului, de parca ar avea vreo noima. Dar as vrea sa remarc chiar si aici ca frumusetea omului pleaca din interior. Ne simtim atrasi cateodata de cineva, pentru felul sau, linistea ce o degaja, sentimentul de bucurie ce ni-l transmite. si atunci chipul chiar nu mai conteaza. Ce sa fie aceasta? Oare sufletul bland, inima curata, privirea ochilor stralucitoare si dreapta? Deodata stii ca nu esti singur in prezenta unui astfel de om, si toate grija dispare de parca de-ajuns ne este sa cerem ajutorul si indata il vom primi, chiar suntem incredintati ca-l vom primi, chiar il primim.
Privind pe strada adesea am vazut forme atragatoare, caci trupul este o forma de ispitire sufleteasca, iar astazi a devenit un fetis, promovat insidios in mass-media, cautat ca o forma de reactie la un stimul programat. Si mi-am dorit insetat sa vad chipul acelei forme atragatoare, cu disperare uneori, sa pot citi in ochi un suflet viu. Trupuri fara duh, iar unde afli o femeie frumoasa, plina e de rautate si prostie. Ceea ce AnaMaria nu pricepe, sa nu se supere caci nu zic din rautate, este ca odata cu viata moderna au aparut schimbari nu numai in vesmintele traditionale ale femeii, dar si in mentalitatea colectiva. Femeile s-au emancipat se spune, vor sa fie egale barbatului, ma rog le mai trebuie ceva, vor sa aiba functii de conducere, la servici si acasa, vor sa fie "femei de succes", femei de cariera. De aceea invata mult, nu mai au timp de maritis, ele au planuri mai ambitioase, normal ca pe masura ce avansezi in lumea elitista iti trebuie o anumita etica "de comportamet", nu morala, evident ca nu vei ajunge directoare in fusta si cu batic. Opaa!! M-a luat gura pe dinainte! Tocmai am scapat pasarica. Si ce observ? Ca lumea, de vreo 200 de ani, se zice ca de la Revolutia Franceza (sau masonica), nu fac istorie acum, are o elita internationala, cu valori proprii si agenda proprie, cu o cultura proprie si o religie proprie. O fi cea crestina? Dar un lucru e sigur: scoala, educatia, cultura, sunt organizate de aceasta elita. Sa privim la imaginea femeii de afaceri: luati o revista, Eva ... sau care? Sunt o gramada, acelea scumpe, e vreo 20 de lei una, lucioasa si bine tiparita. Ce vedem? O femeie "tipic" de succes, dinamica, intr-un pantalon elegant, camasa, cravata, tunsoare scurta ... zambitoare si sigura pe ea, purtand o mapa si privindu-ne intelept de dupa ochelarii la moda. Acum inchipuiti-va crestina "tipica" in fusta lunga, cu capul acoperit, cu privirea linistita. Nu ... nu se potriveste, nu are domne dinamism, nu e femeia de succes, e femeia mama, care naste copii, ii creste, care spala, gateste si culmea isi iubeste barbatul. Ea saraca are timp pentru toti si la urma se lasa pe ea, rabda ca "o proasta" sa stea la cratita in loc sa faca niste scoli acolo "sa se elibereze de sub tirania barbatului". Si nu stie nici sa-si puna in valoare frumusetea, adica sa o arate la toti nu numai barbatului. Pai e si pacat, daca ai ceva forme de aratat, nu? Fusta crestinei e un articol vestimentar uracios, si capul acoperit ... asta le intrece pe toate! Pai unde sa mai simta si ea putina "libertate", putin vant prin parul fluturat, un scuturat acolo, o suvita de aranjat. Acum o luna m-am potrivit in spatele a doua adolescente pe strada. Una o lauda pe cealalta ca ce bine arata. Cea de a doua a raspuns: "Imi place sa fiu admirata". |
Citat:
nu cred ca exista o contradictie intre a a fi femeie normala (chiar si cu functie de conducere in viata publica) in ziua de azi si a fi credincioasa in acelasi timp. Sa nu uitam ca imbracamintea este pana la urma un vesmant al trupului nu al sufletului. si cred ca ar trebui s-o lasati mai usor cu judecarea femeilor, mai ales daca nu va numarati printre ele si/sau nu sunteti macar pastori bisericesti. :) |
Citat:
Eu nu stiu unde ai mai vazut tu pantaloni mulati pentru ca fetele de 13-18 ani cu care am eu de a face poarta mai totul "baggy" rar isi mai arata formele. Vad ca mai exista pe ici pe colo cei mulati dar tot mai putin, poate in videouri de muzica,..acolo, da. Eu deseori chiar trebuie sa ma duc in fata persoanei sa vad cu cine am de a face,baiat sau fata, deoarece daca nu ar fi variatia de culori as spune ca s-au calugarit cu totii. Nu se mai vede nimic, nici fata, de cirpe infasurate in jurul capului peste care vin glugile, deseori nu numai una ci de la doua in sus. Acum citiva ani am lucrat cu tinere mame de 14-15 ani care au ascuns sarcina pina au nascut, una din ele era sa-l scape in pantaloni la toaleta, nu este gluma, ea crezind ca-i este rau de la stomac... Deci pe undeva se pot duce linistite la Biserica deoarece nu au absolut nimic cu care sa sminteasca ochii mirenilor. |
va rog sa va imaginati ca pentru o clipa va puteti vedea sufeletele, imaginati-va ca fiecare patima reprezinta cate un articol de vestimentatie ( de care va legati atat de mult!!) ei acum daca sunteti sinceri raspundeti-va singuri la intrebare cum intrati in biserica goi??? daca ar fi dupa pacatele mele.........nici macar nu as indrazni sa ies din casa darmite sa mai intru in biserica...deci drgailor daca ne-am vedea sufletele fie si ptr o clipa am vadea cat de urate sunt..(al meu..ma stie Dzeu..) am avea urechi sa auzim tot ceea unii din dragoste scriu aici..sa nu mia cautam motive s ajustificam pacatele noastre mintindu-ne ca Nu este pacat!! nu ma deranjeza fapttul ca se bate apa in puia cum a scris cristi ma Doare ca dand atat de multa importanta trupului uitam de suflet, elena nu cred ca va intelege ceea ce vrei tu sa spui aneimariea pana cand sufletul ei nu va intelege ceea ce mintea ei refuza sa accepte!!degeaba pune fusta daca sufeltul este mort!! fratilor nu uitati de Soare ametiti de lumina razei!! e aderavat ca trupul este templu dar sa ne ingriojim sa tinem templu viu prin suflet!! iertati-ma jenica o pacatoasa peste masura care indrazneste sa dea sfaturi...dar o face din dragoste
|
Citat:
|
jeny sa nu relativizam chiar asa. Adevarat ca nu fusta te mantuieste automat dar in toate cele bune se pleaca de undeva. Afirmatia ta: "degeaba pune fusta daca sufletul este mort!!" suna tare mult a judecata dinainte si personal o iau ca o lipsa de intelegere a duhului ortodoxiei. Nu ne vom mantui oricum, si usurinta cu care treci la incredintarea ca trebuie sa ne ocupam mai mult de suflet, neluand in considerare celelalte, arata lipsa de ingrijire duhovniceasca. Nu vei ajunge la cele din interior daca cele din exterior nu le ai de grija. Si evanghelistii si ceilalti sectanti sunt cu numele Iisus pe buze, ba chiar au o anumita doza de "evlavie" la exterior, dar la cele tainice nu au patruns cu duhul.
Si aici se intampla la fel cu femeile care apara pantalonii: nu e vorba numai de pantalon ca articol vestimentar, desi este destul de clar scris in Biblie ca femeia sa nu poarte haine barbatesti si la fel si barbatul sa nu poarte haine femeiesti, "ca uraciune este inaintea Domnului". Dar tocmai ca multe femei nu se ingrijesc sa se apropie mai mult de Hristos si sa taie propria voie sau invatul gresit, si-ar vedea cat de mult le sluteste pantalonul, furandu-le feminitatea. La fel si celelalte adaosuri ce slujesc unei industrii viclene. Nu va cere Hristos nici ruj pe buze, nici lac pe unghii, nici par vopsit, nici tocuri si mers in opturi pe strada, cu sau fara pantaloni. O spoiala de credinta avem toti ca femei tantose intrand in biserica a vazut toata lumea, dar sincer nu pricep cum vine asta: ca o femeie luxos imbracata, sau sexy imbracata, sau ... dezbracata, in toate varianatele, sa vina sa sarute icoana Maicii Domnului si sa creada ca e in regula? Desigur, e de admirat ca intr-un fel ajung la biserica, chiar si simpla umilinta pe care toti o avem, sarutand icoana, e semn ca ceva-ceva nu e pierdut in inima noastra, dar sa ne inchipuim cum ne-am prezenta la Imparateaza Cerului, sa-i sarutam mana, noi imbracati luxos sau nu prea imbracati si Stapana imbracata modest si cu capul acoperit. Oare sluga e mai mult decat Stapanul? Si nu aceasta e nazuinta noastra, chiar daca nu o vom atinge, sa fim intocmai ca Stapanul? Adica plini de bunatate, de iertare, de modestie, urand patimile si amagirile acestei lumi. Multa lume se amageste ca poate urma si lui Dumnezeu si ca poate fi si cu lumea. Eu va spun ca din putinatatea sufletului se minte singur acela. Aici nu e vorba doar de alegerea pur si simplu a unei imbracaminti, e vorba de acceptarea unei vieti pentru Hristos, pana la taierea completa a voii proprii. Daca la manastire nu poti intra in pantaloni, nu s-a aprins nici un beculet? Nu, nu s-a aprins, pentru ca inca sufletul unora nu s-a desteptat din somnul mortii. De s-ar aprinde acel beculet, ar urma si alte intrebari in ce priveste viata personala si poate usor-usor am deveni cu totii crestini. |
Citat:
|
"Si aici se intampla la fel cu femeile care apara pantalonii: nu e vorba numai de pantalon ca articol vestimentar, desi este destul de clar scris in Biblie ca femeia sa nu poarte haine barbatesti si la fel si barbatul sa nu poarte haine femeiesti, "ca uraciune este inaintea Domnului". Dar tocmai ca multe femei nu se ingrijesc sa se apropie mai mult de Hristos si sa taie propria voie sau invatul gresit, si-ar vedea cat de mult le sluteste pantalonul, furandu-le feminitatea"
Sa porti tu in mijlocul lui februarie, cand nu te poti tine pe picioare din cauza durerilor menstruale, fusta. Si sa porti fusta si cand te vei duce sa iti tratezi anexista. Si cand doctorul iti spune ca nu este in regula sa porti in mijlocul lui februarie fusta, tu sa continui sa porti. Ca doctorul ala lucreaza cu dracul cand iti spune sa te imbraci corespunzator. Si sa iti imbraci si fetita eventual tot in fusta si tot in mijlocul iernii ca doar nu vrem sa se masculinizeze micuta. Eu zic ca mai degraba te sluteste o raceala groaznica la ovare decat o pereche de pantaloni raiati. Fa experimentul si o sa imi dai dreptate |
Bine punctat erzbet! Eu nu integ de ce ne facem atatea griji si discutam inutil pe o tema asa un pic hilara " purtatul pantalonilor pacat sau nu" hai sa fim seriosi ca nu asta e un pacat asa de grav incat sa ne duca direct in Iad. Sa avem grija sa nu comitem pacate mai grave. Nu sa ne preocupam de faptul ca am pacatuit purtand pantaloni. Caci asa cum a relatat si erzbet in mesajul ei a te proteja de frig nu inseamna a pacatui.
Uneorii se ajunge la ridicol cu astfel de teme! Doamne ajuta! |
ba nu mai pot d ras...VOI VA FACETI PROBLEME DESPRE PANTALONI!!!doamne bai baiete bai ideea asta d unde va rasarit k nu cred k a zis vreodata un preot k femeile nau voie sa poarte pantaloni in biserica...uite in legatura cu tinuta in biserica lam intrebat p preotul meu in principal despre batic... a spus k chestia cu baticu nu e adevarata adik femeile nu sunt obligate sal poarte mia spus k tinuta in biserica trebuie sa fie una normala care sa nu atraga atentia...vati gandit vreodata k poate o femeie prea impopotonata cu batice si fuste k doamne fereste sa i se vada glezna piciorului, atrage mai mult atentia celor din jur decat una in blugi si tricou??? oameni buni normalitatea normalitatea nici pre pre da nici foarte foarte
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:31:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.